Vatten i kroppen...

Inte nog med att man ska vara tjock för att man är gravid, men så ska man få massa vatten i kroppen också! Mina fötter är helt svulna och ingenting som jag har provat hjälper, har du något tips? Mina fötter är till vanligt det ända som är smala på hela min kropp, nu ser det ut som att jag har två bollar som fötter och fingrerna, ja vad ska jag säga!? Jag kan inte ens ha på mig min förlovningsring längere för att då får jag inget blod ut i fingertopparna så hela handen sovnar!

Kom gärna med lite tips, för jag har ingen aning om vad jag ska göra! GAAH!

Fråga och svar=)

Fråga:

Jag har en liten fråga som jag hoppas du inte har något emot att svara på :) Pratar inte Hawkar norska/svenska? Pratar ni engelska med varandra eller hur gör ni? Tack för en jättebra blogg :)

Svar:

Du va visst anonym så jag svarar här=)
Ne Hawkar pratar flytande Norska och ibland så tror han sig och "pratar Svenska" också. Han tror i alla fall att han kan det=P Han pratar ofta med mina syskon som bor i Sverige över msn så han kan lite i alla fall. Däremot så pratar Hawkar nästan ingen Engelska allts. Haha han kan dom fula orden, thats it.
Hawkar har bott i Norge i ungefär 3 år nu, två av dom åren har vi varit tillsammans (snart), så när jag och Hawkar blev tillsammans så var han inte så ducktigt. Han kunde prata och förstå ganska mycket, men nu är han mycket ducktigare. Hans Norska har blivit mycket bättre efter att vi blev tilsammans, men det är ganska självklart eftersom att jag pratar ju bara Norska, eller aa typ. Jag pratar i alla fall inte Kurdiska, det ska vara säkert=P
Det är så klart vissa ord han inte kan, så om vi "bråkar" så tar jag alla svåra ord jag kan å en hel röra och det betyder nog ingenting till slut det heller, men det vet ju inte han för han fattar inte vad jag säger då!=P
Som en gång sa jag "Du behöver inte gå över gränsen!" och då trodde han att jag sa "Du behöver inte gå över gräset!" vart han hittade någon logick i det, har jag ingen aning om. Nästa gång när vi tjafsade så sa han "Du behöver inte gå över gräset!" för då hadde han facktiskt frågat sin kompis om vad det betyder så han fattade vad det betydde då, synd att han sa fel bara så jag höll på å skratta ihjäl mig! Så nu när han märker att jag börjar bli tjurig så kollar han på mig och så säger han "Hege, gå inte över gräset nu!" och då kan jag så klart inte göra annat änn att skratta=)
Det är ofta han kommer hem så frågar han "Hege, va betyder (ex) patetisk?" för att han har hört någon som har sagt det eller så har han läst det någon stans, så han lär sig definitift fortfarande, men han är sjukt ducktig eftersom att han bara har bott här i 3 år=)
Ibland har jag lite svårt att förstå va han menar, då blir han ofta arg och ledsen för att han vill så gärna. Men efter att han har förklarat ett par gånger så förstår jag.

Nu blev det jätte mycket om Hawkar här, men hoppats att du är nöjd med svaret=) Det är bara å fråga mera saker om han, dock inte för personliga, eller ni kan ju fråga så kan jag bestämma om jag vill svara eller inte=)
Kram kram!

Ps, ni får gärna fråga saker om mig också, jag tycker om att svara på frågor=)


Håll alla tummar ni har!

Håll alla tummar ni har för oss! Vi var och kollade på en lägenhet i dag och den var aldeles underbart perfeckt! Läs bara!
Två sovrum, ett stort och ett lite mindre, passar perfeckt till oss när lillan kommer. Köket var inte så stort, men det var i alla fall stort nog. Vardagsrummet var inte så avlångt och jobbigt att möblera om som här utan det var mera fyrkantigt. En toalett och ett badrum, nu kommer det bästa BADKAR!!! I Norge är det ungefär omöjligt att hitta en lägenhet med badkar! Alldeles underbart fin var det. Fast lägenheten var skit ful! As fula golv och väggarna ska vi inte ens prata om.
Men han sa att anledningen till att dom inte börjar hyra ut föräns i Augusti är att hela lägenheten ska renoveras, utom badrummet! Jag ville nästan börja gråta, den är helt perfeckt! Och som om inte det var bra nog, här kommer mera! Trägården är STOR och baksidan är som ett paradis. Massa bärbuskar och äppel trän, plommon och andra frukter och han sa att det ingår så klart i hyran och det var bara och plocka om han skulle välja oss.
På framsidan så är det en gräsmatta och en "platt" eller vad man ska kalla det som vi delar med han som är våran granne, å det har jag inget emot, han värkar inte använda det i alla fall för det stod stolar och bord där och dom stod upp ned och såg inte ut som att dom var använda i år i alla fall. Ungefär 50 meter från huset så ligger havet, hav metyder strand! Jag är helt kär i den hära lägenheten och jag vill värkligen ha den och om vi inte får den så kommer jag nog bli besviken!

Det bästa var att han som äger huset var jätte trevlig, mot Hawkar också! Förra gången vi letade efter en lägenhet så var det så att dom var jätte trevliga mot mig i telefonen och att ingen annan hadde kollat på lägenheterna osv sedan när dom såg Hawkar så fick vi den i alla fall inte... Det gjorde mig så klart jätte ledsen eftersom att jag kände att vi blev undertryckta bara för att Hawkar inte är Norsk, och så ska det inte vara!
Han som vi kollade på hos nu log bara mera när han såg Hawkar och berättade att han hadde många kompisar som var från Iraq, Kurdistan och att han menade att dom alla var bara trevliga människor. Det gör mig så klart ännu gladare=)
Han hadde en sjukt söt hund också, å så tror jag att han har en katt eftersom att det var en "katt ingång" i dörren.

Platsen är helt underbar och jag vill värkligen ha den hära lägenheten! Så nu måste ni alla hålla alla tummar för mig och Hawkar och hoppats att vi får den=)

Ett hus hadde passat perfeckt jusst nu!

Ja jusst! Gud va jag skulle vilja ha ett hus jusst nu! Jag va på biltema i dag och där hadde dom en grill som jag stod och dreglade över, gud vad jag önskar mig en trägård! Men ne nu måste jag äta, det här blev inget långt innlägg inte! Jag sitter och svettas som tusan i dag igänn och jag klarar tyverr inte av att ha datan i knät så vi hörs=)

Fint väder!

I dag är det inte för varmt, och inte för kallt heller alldeles underbart! I går var det alldeles för varmt och man svettades hela tiden och det var inte ett dugg skönt ute, det var alldeles för varmt. Men i dag så rinner det i alla fall inte av mig och det är skönt, jag tycker att det är bättre så som det är nu!
Jusst nu sitter jag och väntar på att Marthine ska komma sen ska vi nog gå ut, kjöpa en melon kanske? Och gå till parken eller kanske stranden, vi får se. Men ut ska vi i alla fall för i dag vill jag inte sitta inne inte=) I går ville jag själv sitta inne för att det var så varmt ute, men i dag är det lagom och därför ska jag i alla fall ut i dag!

Ne, nu ska jag kolla vad jag ska ha på mig för det är inte bara att slänga på dig något när 90% av alla ens kläder är för små!

"Vem har spilt i soffan?"

I går natt sov jag en timma, värkar som att det blir det samma i natt med. Jag bara vrider och vänder på mig och klagar på värmen! Så i dag på dagen var det 29 grader ute, om det var i solen eller skuggan vet jag inte, men varmt vet jag att det var! Jag trodde att jag skulle dö där ett tag asså! Det var så varmt att Hawkar tyckte att det var för varmt, det har aldrig hänt förut!
I dag, mellan allt klagande på värmen så sovnade Hawkar på solvet och jag i soffan eftersom att jag har inte en changs att ligga på golvet längere... Så vaknar jag efter ca 1 timma och känner att jag är helt blöt, jag tror så klart att Hawkar har hällt vatten på mig för att vara "rolig" så jag blir förbannad. Så kollar jag bort på honnom där han ligger på golvet och jag ser att han fortfarande sover, då fattar jag att "vattnet" är svett! Sjukt äckligt! Jag låg till och med (nästan helt) naken! När jag sätter mig upp så är soffan blöt, asså inte lite fuktig sådära men genom våt!
Jag visste att man blir varmare av att vara gravid, men så varm som detta kunde jag bara drömma om! Det är varmt och tungt och jag tycker jätte synd om mig själv och hoppats på att det inte blir lika varmt som det var i dag under rästen av graviditeten. I morgon ska det visst "bara" bli 24 grader enligt vädret, tack!

Snacka om att man märker den globala uppvärmningen!

Jag älskar dig så mycket att jag tror att jag spricker!

Min älsklings kille!
Jag skulle nog aldrig kunna ens ana när jag var 13-14 år hur mycket jag skulle kunna älska en annan människa! Hawkar, du betyder så otroligt mycket för mig! I dag är första dagen på länge som jag har kännt "Vi kommer vara för alltid!" Jag har inte sett dig så glad som jag såg dig i dag, du sken upp när vi såg vad skärmen på datan visade! Det kommer alltid vara vi och jag älskar dig så obeskrivligt mycket! Du har gett mig den största gåvan man kan få av någon annan, vårat lilla barn. Kan du tänka dig älsklig? Om 5 väckor blir du pappa och jag mamma, då kan du sjunga massor. "Pappa kan!" Det är sannt, pappa kan och jag älskar dig för att du finns där och gör allt du kan för att fixa det som gick lite snätt ett tag! Jag vet inte hur jag ska beskriva hur mycket jag älskar dig, jag är inte så bra på sånna saker, att beskriva hur mycket jag älskar en annan människa. Vi har inte växt upp så, eller jo dom första 8 åren av mitt liv. Men jag tycker i alla fall att det är svårt att förklara, men jag älskar dig och jag vet att du kommer i alla fall inte läsa det hära eftersom att du inte kan Svenska, men när du kommer hem sedan så ska jag förklara för dig, hur sjukt tacksam jag är för att du är den du är och för att du har valt mig! Hawkar Osman Mohammad, du har mitt hjärta, vad som en sker så har du minst en bit i ditt förvar, jag älskar dig!

Min absoluta favoritt!
Du betyder också sjukt mycket för mig, på ett annat sätt dock, men aldrig att jag skulle kunna leva utan dig! Allt som vi har gått igenom tillsammans och alla dom gångerna du har tröstat mig och jag har tröstat dig! Jag kommer alltid finnas här för dig pullan, jag går genom eld och vatten och jag vet att du vet det!
Vet du en sak? Jag är så himla glad att jag flyttade till Norge, vi har kommit varandra så mycket närmare på ett konstigt vis. Vi gled ju isär där ett tag, men så flyttade jag och vi båda fattade att vi kan inte leva utan varandra! Vi hadde ju knappt pratat på flera månader och vi behövde inte lägga någon tid i att prata om varför, för vi båda gjorde fel!
Vi vet nog inte ricktigt helt själva varför vi gled isär, men vi vet varför vi gled ihopp igänn, för vissa saker är bara menade för varandra, som jag och du! Emelie Eva Viktorina Nilsson, du betyder sjukt mycket för mig, det har du gjort i ca 11 år nu och det kommer du alltid att göra! Jag älskar dig!

Vårat mirakel!
Tänka sig, mot alla odds! Aldrig någonsinn trodde vi att du skulle komma, i alla fall inte så fort! Du är ett litet mirakel och vi pratade inte ens om att ta bort dig, du var helt självklar för oss! Jag har inte ens sett dig änn, jag undrar ju så massa över hur du ser ut. Snart kommer du ut, nu är det ca 5 väckor kvar, 5 väckor av längtan!
Många säger "Man kan inte älska någon man aldrig har träffat!", jag har ändrat min uppfattning. Förut sa jag "Men om man skulle få missfall å vara så ohäldig så kan det ju inte vara en sånn stor sak, man kan ju inte älska någon man inte har träffat!" Man vet inte förens man blir gravid själv, eller ens sambo blir gravid hur mycket det betyder! Jag älskar dig! Ända sedan dom två små sträcken visades i displayen så har jag älskat dig och tanken på att förlora dig kan jag inte ta! Det kommer att gå bra och du kommer att vara värdens mäst perfeckta bebis, i mina ögon! Jag älskar dig jr, mamma älskar dig!

Synd att jag ens bryr mig!

Jag skulle önska att jag bara inte kunde bry mig om allt det dumma som kommer ur din mun! Jag skulle önska att jag kunde svara tillbaka. Man frågar om en liten sak, en så liten sak och det är svaret jag får? Men tack, nu vet jag. Nu vet jag att jag behöver inte dig i mitt liv! Inte ens lite! Att du fortfarande ska ha mig till att välja fattar jag inte, förstår du ingenting? Fattar du inte att jag älskar han och att han facktiskt är pappan till mitt barn? Menar du att jag ska vara ensam för att du ens ska kunna hjälpa mig?
Far till ett varmare ställe! Hon sa "Men det är klart att han hjälper dig, så hjärt lös är han väll inte?" Tänk att vi hadde så fel va? Men jag behöver inte dig i mitt liv, men kom inte om ett tag när du har ångrat dig! Man kan inte ångra sig hur många gånger som hälst! Jag och Hawkar har många människor som älskar oss för dom vi är! Jag frågade dig eftersom att dom som värkligen alltid finns där för oss var i Grekland, men nog fan kan jag vänta 2 väckor!

Det som jag värkligen inte kan fatta är att du inte skäms?! "Kasta ut han så hjälper jag dig!" För det första så kan jag inte kasta ut han, han har lika mycket rätt att vara i denna lägenhet som jag, vi hyr den tillsammans!
Jag vet att om det skulle bli så att jag å Hawkar skulle göra slut så har ni alla massa saker att säga om han, att han inte finns där för mig/oss och att han är en skit som bara drog osv, Hawkar vill inte dra och han kommer inte dra! Inte så länge allt går så som det gör nu!
Tänker du inte på att om jag skulle kasta ut Hawkar så blir jag helt ensam med ansvaret över ett litet barn om en månad? Men det tänker väll inte du på? Roligt att du tror att jag inte har något annat val också! Vi har massa människor som älskar oss och stöttar oss, skulle kunna ramsa upp säkert 10 personer som lätt skulle hjälpa oss utan att ens tänka på saken, vi behöver inte dig, tack för att du hjälpte mig att innse det=) Tack!

Rättar mig själv!

Vill bara tillägga att det blev lite fel där innan! Det är så klart att jag känner något för barnet fortfarande! Jag älskar henne mera änn allt på jorden redan och hon är inte ens född ännu! Men det jag menade är att jag låter nog den kännslan "Tänk om något händer?" ta över ibland! Å i dom stunderna är det ända jag tänker på jusst det, om något händer! Å då "glömmer" jag hur alldeles underbart det är att vara gravid och känna dom små sparkarna innifrån magen, man är aldrig ensam!

Jag älskar vårat barn! Hon betyder sjukt mycker för mig och det var det jag ville ha fram! Vad tusan gör jag om något händer med det jag älskar mäst av allt?

Du flyter inte längere, nu har du sjunkit!

I alla dagar som har varit innan så har lillan flytit i magen, nu sjunker hon. Nu flyter hon inte längere i fostervattnet och tro mig, jag känner värkligen skilnaden! Jag har inte sovit en hel natt på jag vet inte hur länge, inte bara det med när jag väl sover så sover jag häller inge bra, det trycker på allt! Innan tröck det bara på om jag låg på ett speciellt sätt, men nu trycker det på hela tiden! Och tro mig, mamma hålder på å bli galen! Men man ska inte klaga inte, tack för att det inte är tvillingar eller flera säger jag bara. Jag börjar undra mera nu, allt från bebisens utseende till fötseln! Villket datum kommer du? Hur ser du ut? Har du tänkt att skynda dig ut eller tänker du ta lååång tid på dig? Kommer det värkligen göra så ont som alla säger? Är det värkligen så illa? Kommer jag kunna amma? Kommer du vilja ha bröstet? Alla är helt normala frågor tror jag, men det jag undrar mäst över är, kommer allt gå bra? Jag är sjukt orolig för att något ska hända! Varför är jag ens det? Det är väll inte så ofta det händer något när allt har gått bra under hela graviditeten, eller? Jag letar och letar efter statistikker på det, men jag hittar inga... Det värkar vara en sak som många undrar över, men ingen pratar om, varför? Om något skulle hända, vad skulle jag göra då? Jag tror inte att jag skulle kunna klara av en sådan sak, jag skulle nog bli psykisk sjuk och havna på psyket... Jag skulle aldrig klara av att bebisen kommer ut och vi får ha henne en liten stund sedan en dag skulle hon dö i plötslig spädbarns död eller liknande... Eller om något skulle hända under fötseln som gör att hon inte skulle överleva, jag skulle klandra mig själv, utan tvekan! Det finns en sida som man kan bli medlem på som heter "barnimagen.no" som jag är inne på ganska mycket och läser runt. Å där finns det en egen link för dom som har förlorat sitt barn efter väcka 27, å dom som har förlorat sina barn innan 3 månader. Det är helt hämskt när man läser och så står det "Vi hadde ingen aning, vi trodde allt skulle gå bra! Hela graviditeten var ju helt underbar, jag mådde ju inte ens illa!" Å då tänker jag, oj tänk att det hände dom och dom hadde inte en endaste aning! Det är så klart så att jag inte tror att något sånnt kommer hända jusst oss, för det är det ju ingen som tror! Men tänk om det händer jusst oss? Det kanske låter lite konstigt men ibland önskar jag att min blogg hadde varit anonym så att jag hadde kunnat skriva precis vad jag vill! Bara det med att jag känner inget för barnet längere... Konstigt va? Under hela graviditeten har jag kännt "SHIT! Det hära är vårat barn, vårat mirakel!" Nu känner jag bara "Tänk om något händer?" Jag tillåter mig inte att vara glad känns det som längere. Det känns som att jag inte vill vara för glad och spend eftersom att jag är så rädd för att något ska hända, jag vet ju om minst 5 personer (som jag har träffat på ricktigt) som har förlorat sitt barn, tänk om jag blir nr 6? Nu ska inte jag tänka på det längere, utan nu ska jag kolla efter en lägenhet! För vi ska flytta=D

Svettas ihjäl!

Oj va varmt det är här, det är inte ens sol ute ju! Men det är så sjukt kvaft ute och jag tror att det kommer börja oska snart. Tag tycker inte allts om det hära... Men nu ska jag logga inn på facebook å spela lite=) Pusspuss!

"Ett glas på deling"


(Bild från google.no)

Nej tack, jag är gravid!
Jag känner att jag blir sjukt provoserad och irriterad över "baraabaarnet.blogg.se" eller va hon heter. Jag har alltid stöttat henne eftersom att jag vet att bara för att man är ung så detyder inte det att man blir en dårlig mamma automatiskt! Men nu har hon gått för långt! Denna 17 åriga flicka (som inte ens ska kunna komma inn på krogen) har varit ute i häljen med sina vänner, och det är helt ok för min del! Om dom släpper inn henne så är ju det dörrvaktens fel och inte hennes.
Hon skriver att dom har dansat och haft kul men att det senare under kvällen har blivit sjukt varmt där inne på krogen och att hon då har beställt sig en törstsläckare, en bacardi sider! Men det menar hon inte ska vara skadligt eftersom att det är ju bara 3% alkohol i! Ja 3 för många prosent!

Fan va förbannad jag blir! Och det gör inte saken bättre att så många sitter och skyddar henne och skriver att dom har ibland inte alkoholfria drycker på uteställen å det är banne mig skit snack! Ofta dom inte ens har vatten? Vatten finns i alla kranar och om dom inte hadde vatten så hadde dom i alla fall säkert en toa med hanfat som hon kunde dricka ur, man dricker inte alkohol när man är gravid!

Jag känner att jag blir så provoserad att jag näst intill vill gråta! Jag blir så arg och fïörbannad! Å alla som skyddar henne, vad vill dom? Skulle dom ha gett cider "med bara 3% alkohol i" till en liten bebis? Ne det skulle man inte, inte om man är normal! Och jag blir sjukt arg! För även om det kanske inte skadar barnet så har hon i alla fall gjort det, pluss att det finns forskningar som bevisar att barn som har varit med på en fest under graviditeten har större changs att missbruka både alkohol och andra saker när dom blir äldre! Dom flästa som har varit gravida och bebisen har varit med på en fest har gjort det innan dom visste att dom var på smällen, men hon ställer sig facktiskt och dricker en cider "för att det var så varmt", eh gå å dö va irriterad jag blir!

Men nu ska jag till stan, jag håller på å svettas ihjäl, är det ok om jag tar en öl då eller? GAAH!

Jag tubade själv och kolla vad Hege fann!

Minns du att jag sökte efter en låt här om dagen? Om det var någon som visste vad den hette, jag hittade den i alla fall helt själv! Här är låten, visst vill man bara dansa även fast man är 20?=D



Jag blir i alla fall glad när jag lyssnar på den, 20 eller inte! Spelar ingen roll! Jag är helt fast! Kärlek!

SIMO KOMBIVOGN! Jusst precis!

Nu tror jag att vi har valt vagn! Simo kombivogn heter den och jag tror att vi vill ha den, kanske vi åker till barnas hus i dag och kollar på vagnar?=) Vi får se! Men jag kan värkligen inte välja färg, brun är fin och sand färgad sen tycker jag att lila är fin också! Jag kan inte välja!!! GAAH!
Kan ni hjälpa mig? Såhära ser vagnen ut i alla fall, fast villken färg? Hjälp mig nu!


 
Sjukt liten och dårlig bild, jag vet! Men ni kan ju googla så ser ni olika färger också!

Hawkar och jag har redan kollar på den vagnen också, på barnas hus och Hawkar rullar, kollar, skakar och funderar! Kan värkligen en 3 åring klätra på den här utan att den välter? Jag ser hur han kollar bort mot en mamma med ett barn som står lite längere bort och det är inte långt kvar innan han går fram och frågar om han kan låna ungen för att kolla. Tanten i affären gör sitt bästa för att övertyga oss om att detta är en jätte bra vagn och pratar om hur många stjärnor den vagnen har fått av olika tidningar och att den har legat på topp 10 i många många år! Men Hawkar funderar fortfarande, hur mycket väger den? Är den lätt att vika ihopp osv?
Roligt att han kollar på den mera änn vad han någonsinn har på någon bil som vi har kjöpt! Han säger att vagnen är det viktigaste eftersom att barnet spenderar så mycket av sitt liv i vagnen, och det är helt sannt! Men älskling? Vi har ju kollat i två månader nu och om 3 väckor måste vi ha valt för då smäller det! Då ska vi kjöpa den, kan du bestämma dig beib?

Jag är dock sjukt glad att detta betyder så mycket för Hawkar! Det visar att han bryr sig! Jag tror att jag har nämt det tidigare, Hawkar älskar magen! Han tycker att den är fin och han pratar med den hela tiden, men när hon rör sig och sparkar blir han rädd och jag tror kanske att han tycker att det är lite snuskit att jag har något i min mage som är en bebis! Han nekar så klart=P Han säger att han bara inte tycker att det är så fasinerande som jag tycker, villket jag vet är en lögn för han kollar på magen och roppar "Kolla va hon rör sig!"
Han tycker inte att det är äckligt eller något (för det tyckte jag i början) för när jag sa det i början så sa han "Säg inte att vårat barn är äckligt!" han blev facktiskt ricktigt... Vad ska jag kalla det?=P Ne men du vet! Han blev nog chokad! Så han tycker inte att det är äckligt, men läskigt! I går tröck jag hans hand mot min mage medans han prata i telefonen och Julia sparkade som bara den och han drog och drog för att få ta bort handen men jag tvingade han att känna! Det var då jag fattade att han tycker att det är lite leskigt! Min lilla kyckling!<3 Fast barnvagnen, den är vicktig!

Här om dagen sa han också såhära "Vi kan ju inte filma under födseln, då kommer ju alla som ser filmen se när jag åker i golvet!" haha det var sjukt kul! Han skämtade dock och vi har pratat om det att om han skulle känna sig konstig så får han bara gå ut och ta lite luft å så komma tillbaka=)


31 Juli, alldeles för nära 5 Augusti...

Ni som känner mig, eller i alla fall några av er vet att den 31 Juli 1998 så dog min mamma och lotsas pappa i en trafikolycka. Å nu börjar jag tänka på det mera och mera efter som att 5 Augusti bara är fem dagar efter, tänk om lilla Julia väljer att komma 5 dagar för tidigt?
Jag tror inte att jag skulle klara av det. Alla som känner mig vet att jag läger inte ner så mycket på att min mamma dog när jag var liten, men den 31 Juli ligger jag och gråter hela dagen, det har jag gjort varje dag i 11 år, jag kan inte bara sluta nu! Det är ungefär den ända dagen som jag tillåter mig själv att gråta över det! För jag tycker nog ijäntligen att det har gått för lång tid för att gråta över dom fortfarande, men den dagen är min dag! Den dagen gör jag det å den dagen är inte ens mobilen på.
Ingen vet dock att det är det jag gör den dagen, om någon vill hitta på något så har jag alltid en ursäkt och den är aldrig "Ne men det är ... år sedan mamma och Hans dog i dag så jag vill vara själv." För då kommer massa frågot och det orkar man inte, inte jusst då. Så därför är inte telefonen på då. Den enda som värkligen vet till 100% vad jag gör den dagen är Hawkar, förra året skulle han hem till en kompis och så fort han gick så var det fram med gamla filmer, bilder och en toarulle och tycka synd om sig själv! Mitt under allt det hära så hörde jag förra året en nyckel inn i dörren och jag känner att jag klarar inte av att sluta gråta, Hawkar kommer inn i vardagsrummet och kollar på mig där jag sitter på golvet och han säger "Men älskling vad är det?" Han hadde ingen aning, han vet ju att min mamma är död men han visste inte att det var den dagen!
Rästen av den dagen tröstade han mig bara och tillslut tjatade han med sig mig till mammas gravplats (jag tycker inte om att åka dit för allt känns så kallt, stelt och helt falskt! Kan inte förklara på något bättre sätt) där HAN ställer ner blommor och tänder ett ljus innan vi går. Jag tycker inte om kyrkogårdar, dom är alltid så kalla! Det är alltid kallare där änn på andra ställen i stan. Innan vi gick hem så kollar jag bort på min mormors gravplats också och betättar inte för Hawkar att hon bara ligger raden brevid, jag ville hem!

Så den dagen får du inte komma Julia, ok? Det är mormor å morfars dag, du ska få en egen! En aldeles speciell dag som är bara din!


Hoppsann sa!

Ser ni att jag har förstört min blogg?=PxD hahaha! Det måste jag fixa!

Hungrig som en varg, eller?

Ja är jag värkligen så hungrig? Jag är alltid hungrig nu för tiden och när jag äter så kan jag knappt äta innan jag blir jätte mätt! Nu ska jag äta kykling och pomfrits, dom pommesen har luggit brevid en påse med jordgubbar (frysta) i frysen så när man luktar på pommsen så luktar det jorgubbar, inte sånna friska goda utan det luktar värkligen frysta, snusk!
Hoppats att dom inte smakar så för i sånna fall måste jag koka ris och det orkar jag inte! Jag är inte allts bra på det och det är värkligen inte allts min grejj!

Nu vet jag varför jag har svettats hela dagen förästen, fönstret har inte varit öppet! Inte konstigt att jag har svettats!

Jag har förästen kjöpt nya bodys, jag har inte lagt ut några bilder av några kläder allts har jag kommit på så dom kan ni väll få se då=P

   

Klicka för större format. Sen vill jag bara säga att jag orkar inte leta efter sladden till kameran så därför blev det cam bilder=)

Men nu måste jag steka kykling=) Tjohei!


En dotter som jobbar som prostetuerad.

Obs, detta innlägg inneholder ord och saker som alla inte borde höra, är du över 18? Läs iväg, om inte tänk dig om! Är du under 16 så vänd om=)

Det är väll inget som någon strävar efter tänker man, visst?
Jag blev helt chokad när jag kollade på The Tyra Banks Show här om dagen där en pappa facktiskt hjälper sin dotter att jobba som en prostetuerad! Eller ja asså inte så att hon gick på gatan, men han fick henne till att börja jobba i porr industrin! Han vaxade henne til och med innan film innspelningar, ja ni läste rätt och JA det är INTE benen han vaxade! Jag blev helt chokad! Hur kan man hjälpa sin dotter att jobba som en hora? Inte bara det men hon grät och sa att hon inte ville och han peppade henne och sa saker som "tänk på pengarna!"
Man kan ju finnas där för sina barn, men skulle det någonsinn bli så (Gud förbjude!!!) att min dotter väljer den vägen så skulle jag i alla fall inte vaxa hennes ..... och pusha henne till att göra det även fast hon gråter och säger att hon inte vill! Då hadde jag snarare sagt "Bra gumman, kom vi drar!!" och jag hadde tagit henne i handen å sprungit fort som fan!
Inte bara det men om hon skulle välja det skulle jag nog ta med henne till en stuga mitt ute i skogen å prata vett i henne, jag skulle i alla fall aldrig någonsinn hjälpa henne med den jobben.

Hur kan man som pappa som har varit där från den dagen hon blev till, 9 månader i magen, flera timmar med fötsel och massa år där hon var ens lilla ängel bara helt plötsligt hjälpa sin dotter at bli en hora? Det var till och med han som sa att det var en bra ide för att det var ju så mycke pengar i den industrin!
Ursäckta? Det är mycket pengar om man jobbar som advokat också, pluss att massa snuskiga gubbar behover inte kolla på dig naken och sitta och runka! Inte bara det, men jag skulle heldre ha en dotter som gick på sosialen änn en dotter som jobbade som hora, jag skulle häldre ha en dotter som va uteliggare änn en dotter som va hora!

Hon hadde i alla fall slutat (fast hennes pappa sa att hon inte borde göra det) att jobba som det och tagit sig i kragen, kommit inn på skola och så börjat jobba. Inte bara det men hon hadde gift sig också och hittat lyckan! Å där sitter pappan i soffan och försvarar sina handlingar! Hur kan man ens försvara att man har hjälpt sin dotter med något sånnt? Skäms han inte?

Blir galen!

Är det bara mig bloggen inte funkar för? Har skrivit två inlägg och inget kommer upp, (det var dock i går) så nu skriver jag bara det hära för att testa och om det går får ni mera sedan=)

Bara en fråga! Det går en reklam här i Norge för "hits fore kidz"(den Norska utgåvan) och jag undrar över en låt, det är typ teknade figurer som står och klappar händrena så sjunger dom typ "Hej .......(hör inte vad dom sjunger...... klappa era händer!" Den låt er rolig och jag vill höra, skicka link till youtube om du vet vad den heter=) Och ps det är en barnlåt=P

IKEA och salg av bil!

Det är jusst vad som händer i dag, eller ialla fall vad jag vet=) Om Hawkar inte tänker följa med till IKEA så kommer jag gå själv, nu har han sagt i flera dagar att vi ska åka dit fortfarande har inte jag sett IKEA! Så om han inte följer med så går jag själv i dag! För det är inte så långt till IKEA härifrån, vad kan det vara Emelie? Typ 30 minuter med denna mage, om man är av normal storlek så kanske 15-20?

Vi ska i alla fall sälja bilen i dag, eller jag tror i alla fall det! Det ringde en tant på Lördagen (tror jag att det var) som va jätte intreserad och hon sa att hon vill ha bilen utan att diskutera prisen osv, så om vi har tur går den för 16.000 i dag så kan vi köpa våran efterlänktade combi bil! Vi har "bygg upp" oss för att få råd med en så bra combi bil som möjligt, så nu har vi kjöpt och solgt bilar i ungefär 4 månader! Och nu ligger vi på 16.000 (vi började på 2.500) så om vi säljer den för i alla fall 15.000 så är jag jätte nöjd, Hawkar med!

Men det kommer nog sluta med att jag i alla fall säger såhär till Hawkar "Nu går jag till IKEA, ska du med eller?" Och han kommer säga "GÅ?" Sedan kommer jag säga "Jag undrar vem det är som är gravid?" Sen kommer han gå med mig i alla fall=) Jag tycker att det är onödigt att ta bilen för en sånn liten bit, visst?

Pollen borde vara olagligt!

Jag skojjar inte! Nu när jag är gravid så tänker jag inte ta mina medesiner, även fast doktorn har sagt att det är ok, jag tycker inte att det är ok! Dom är trekants markerade och jag blir själv jätte trött av dom! Jag har tagit ett piller under graviditeten och då sov jag nästan i 24 timmar efteråt, helt galet ju!
Jag har googlat det hela också (som jag alltid gör när jag undrar över något och STÄRKT AVRÅDER ALLA GRAVIDA ATT GÖRA även fast jag själv inte kan låta bli) och vart jag änn läser så kommer jag fram till det samma, dom hära pillrerna är helt säkra och ingen bevist problem har uppstått på barn, men jag tycker i alla fall inte att man ska knapra piller när man är gravid. Jag läser att det är många som tar värk tabletter mot huvudvärk också när dom är gravida, och jag vågar inte ens ta det när jag har sprängande huvudvärk, det är inte värt risken tycker jag, vad tycker ni?=)

I natt kan jag värkligen inte sova, jag fattar inte ens varför! Jag bara ligger och vrider och vänder på mig och kissa måste jag göra hela tiden, i natt har jag inte ens sovit 10 minuter, ja facktiskt inte ens ett minut...

Svar till Annonym: Jo jag bor i Norge, det står också om man klickar på mitt namn i bloggen där det också står lite mera fackta om mig och mitt liv=) Jag har bott i Sverige i 9 år (från jag var 8-17) men nu har jag flyttat tillbaka till Norge igän och trivs bra här. Anledningen till att min blogg är på Svenska är för att jag känner mig i alla fall som en Svensk, pluss att alla mina kompisar bor ju i Sverige (förutom dom nya som jag har fått efter jag flyttade hit så klart) och dom nyfikna små fjunen vill veta saker som händer och ingen av dom förstår Norska, därför väljer jag att ha min blogg på Svenska=)
Jag tror dock inte att det är för att jag bor i Norge som du fick den uppfattningen, he he. Jag har dyselexi så jag skriver som en kråka som har rökt på ibland, men jag kan i alla fall göra mig förstådd, visst?=)

Nee nu ska jag nog kolla tillbaka till sängen igän, försöka sova innan jag ska upp, puss på er!

"Gud va ful jag är!" Eller "Gud va snygg jag är!"?

Det är en fråga jag ofta ställer mig för tiden, är jag värdens finaste jusst nu, eller är jag värdens fulaste? Det är en sjukt svår fråga för mig för ibland kollar jag i spegeln och säger "Gud va fin jag är! Fatta va fantastisk jag är! Fatta att min kropp lagar en ny människa! Asså fatta!!!" Dom gångerna ler Hawkar och säger "Ja kan du tänka dig!" Så dära ironiskt du vet? Men så iblan kollar jag på min kropp och säger "Gud va ful jag är! Kolla alla sträckmärkerna och kolla va fet jag är! Sjekka inn dubbelhakan och brösten ser ut som att dom ska spricka typ nu! Gud va jag är FUL!"
Dom gångerna (om Hawkar är där) så påminner han mig om att för 3 timmar sedan stod jag och kollade och pratade om hur vacker jag är och hur jävla fantastisk jag är! Och sedan säger han "För det är du! Kolla va din kropp kan, min hadde inte haft en changs!" Sen skrattar han lite och kollar på mig som så klart börjar flina, för det är klart att hans kropp inte hadde klarat det, hans kropp är ju inte gjord för det! Men det är min, då kan jag väll inte vara så himla fantastisk eller? Men det är klart att jag är, alla kvinnor som kan göra något så coolt med sin kropp är helt fantastiska, fattar ni vad våran kropp kan? Det är ju helt otroligt!
Jusst nu är jag bara stolt över min kropp och jag kommer inte bry mig om "gädd häng" när lillan har kommit, då har jag födit ett barn och haft ett barn inne i min kropp i 9 månader, det är klart att den ser annolunda ut då! Men den kommer i alla fall vara värdens finaste kropp, jag kommer alltid tycka det om min kropp nu eftersom att den kan produsera en annan människa, helt fantastiskt!



Vädrens finaste, med varända streckmärke!

Snuskigt mätt!

Nu är jag sådära äckligt mätt! Jag blir det hela tiden nu för tiden, jag kan inte ens äta en cheesburgare utan att vara så mätt att jag inte vet vart jag ska ta vägen, jag anntar att lillan tar sin plats!

Tidigare i dag så satt jag och kollade på norska tv3 och jag kunde inte holda tårarna borta, jag grät som ett litet barn och Hawkar frågar "gråter du?" Och jag svarar "Ja men stackars henne, det är ju jätte synd om henne! Hon vill ju skriva brev till sin pappa i himelen sen måste mamman förklara att det kan man inte! *buhu!*" Och Hawkar som har hört allt om hormonder nu i ca 7 månader tröstar och stryket över håret samtidigt som han säger, "Filmen har nog ett lyckligt slut älskling!"
Fast jag vet inte hur det slutar, alltså filmen, eftersom att vi skulle inn till stan och kolla runt lite på IKEA och olika saker, pluss att Hawkar skulle klippa sig (villket behövdes!!!), så var jag tvungen att lämna filmen mitt i det hela och nu har jag ingen aning om hon fick något svar från sin pappa i himmelen...
Jag tror inte det för det var inte en sånn patetisk film där allt ska vara övernaturligt, men jag vet att filmen hadde ett lyckligt slut eftersom att jag känner det på mig! Flickan pratade om sig själv i tredje person hela tiden och precis innan jag åkte så började hon säga "Jag" iställer för sitt namn och hennes mamma sa "Min dotter är tillbaka!". Fast filmen kanske slutade så, eftersom att det var ganska mycket lyckligt där också, i det hela.
Men nu måste jag sova av mig kjöttbullarna och moset innan jag spricker, natti natti!<3

Bättre ensam änn med någon man inte vill leva tillsammans med!

Jag läser runt lite här i olika bloggar och ser att det är sjukt måga ensamstående mammor där ute i den stora värden synd att så många av dom är så unga också.. Men desto mera jag läser deras bloggar så tänker jag "Det kanske är lika bra?" eftersom att alla killar värkar vara idioter!
Jag kan själv inte förtå hur man kan strunta i sitt barn, hur kan man ens göra det? Det finns så många ute i värden som så gärna vill ha barn, men som inte kan få och så finns det så många barn var pappor inte ens bryr sig! Det gör mig irriterad och jag känner att jag blir provoserad! Varför låter man barnets föräldrars förhållande gå ut över barnet?
Det skulle så klart vara en annan sak om barnets pappa var voldlig, då har han ingen rätt allts till att träffa sitt barn tycker jag, då kan han helt änkelt dra till hälvette! Man slår inte sina barn, det gör man bara inte!
Vissa tycker att det är ok med en örfil, men det tycker INTE jag! INTE allts! Om man slår sitt barn så lär barnet sig att det är ok att slås och dom slåss på dagis, i skolan och kommer mäst sansynligen bli voldliga som vuksna människor, så det är inte allts ok! Jag tar upp det eftersom att jag läste en blogg där en mamma var för feg för att göra något åt saken, hon skrev till och med det, att hon var för feg!
Pluss att hon älskade ju honnom så mycket, barnet då? Älskar hon inte sitt barn såpass mycket att hon tycker att hon/han har rätten till att känna sig trygg? Barn som blir slagna blir otrygga, även om det "bara" är en örfil!
MAN SLÅR INTE ETT BARN!!!

Fast sen finns det föräldrar som bara är egg och bara drar ifrån sina barn för att det inte blev som dom hadde planerat, inget blir någonsinn som man har planerat, det blir det aldrig! Det är klart att när man skaffar barn och är gravid så hoppats man på en snäll unge som sover hela natten och som aldrig bajsar eller kräks och bara är glad hela tiden, och det är så klart att så är det inte i värkliga livet! När man inte får sova om natten för att barnet gråter, man har inga kläder för att alla är nerspydda, man har ont i brösten efter allt ammande, man har huvudvärk för att man glömmer att man själv bara är en människa och att man också måste ha mat och vatten då kan man snacka! Och om man då som pappa väljer att lämna mamman och barnet "för att det inte blev som man har planerat" så är man en skit stövel, och en ännu större skit stövel är man om man desutom väljer att inte ha kontakt med barnet!
Det finns så klart fall där det är mamman som bara dragit också, men det sker inte lika ofta.

Om man lämnar sitt barn och inte har kontakt med det så är man ett as hole, villket kön man än är! Och om man slår sina barn har man ingen rätt att leva, då kan man gräva sin egen grav och skjuta sig i huvet, så smårnig om kommer nog någon att skyfla igänn hålet eftersom att det börjar lukta! För man slår inte barn, det gör man inte!

Är man en mamma eller pappa som är i ett förhollande där mamman/pappan slår era barn, anmäl skiten, tveka inte! Även fast du älskar han/hon så spelar det ingen roll, för du älskar väll ditt barn såpass mycket att det förtjänar en trygg uppväxt? Ett litet barn kan inte anmäla sina föräldrar, ett lite äldre barn som är gammal nog till det vågar inte så det är ditt ansvar som vuksen att se till att ditt/dina barn får en trygg uppväxt och då spelar det inte någon roll att du älskar han/henne! Så det så!

Snabbare änn vinden!

Tänkte jag slänga iväg en liten blogg! Fort ska det gå!

Vi ska äta lasagn i dag, eftersom att jag läste Elins blogg och hon åt det i går och jag är inte som Adam, jag faller för grupp tryck så nu jävlar! Hawkar är ute och kjöper en kjöttfäs, jag sa inte att han skulle kjöpa bröd, undrar om han är så dugtig att han gör det i alla fall?
Nu kommer det en liten geting inn här också och är allmänt irriterandes och surrar som bara den vid mitt öra, och jag som är alergisk! Hur ska nu detta gå?

Min faster AB(Lotsaspappas syster) ringde här om dagen och sa att hon har massa kläder som vi ska få, så dom måste vi åka och hämta snart tycker jag eftersom att hon är så snäll att hon ger oss det, kanske i morgon?
Det skulle visst vara täcke och kudde där till spjälsängar också och det vill man alltid ha, eftersom att sånna saker kommer nog gå åt tror jag! Annars var det massa kläder, dock inte från dom små storlekarna sa hon men det gör inget! Vi kan ju ha tills hon blir större, för det lär hon bli en dag också=)
Hawkar tycker att det blir mera och mera konstigt att tänka på att jag har en bebis i magen, eftersom att han har sett biler (på nätet) över hur stor hon är nu så är han helt fasinerad och tar fram måttbandet, mäter upp och slänger ur sig "Inte konstigt att det ser ut som att du ska spricka! Tacka faen för att det inte är två, fatta va stor du hadde varit i sånna fall!"
Lite rolig, det är han i bland min älskling!

Annars så har min kussin varit här och sovit över i två dagar nu, så det har inte blivit någon blogg, har inte orkat! Har haft nog med att ha henne här=) Jusst nu är det rea på barnas hus i Norge, är det de i Sverige med? Dom har i alla fall jätte rea på bilbarnsstolar och barnvagnar, barnvagn är jag inte så orolig för men bilbarnstolen=P Kanske ska smälla till nu? Det lär ju inte bli billigare i alla fall!
Min moster och morbror är i Malaisia(Finns det något som heter det? För i sånna fall är dom där) med jobben så det var därför min kussin sov här, det kan ju inte vara så kul att vara ensam hemma i ett stort hus när man är 16 trots allt, jag har sovit hos henne också, men det kan hon bara glömma att händer igän=P Inte med denna rygg inte, i sånna fall sover jag i källaren!
Men nu var det inte det jag skulle säga, jag skulle säga att om det fortfarande är rea på barnas hus när dom kommer hem så kanske dom vill slå till då? Dom har ju sagt att dom ska kjöpa barnvagnen, fast jag vill ju så klart välja! För fin ska den vara, och brun. Eventuellt sand färgad (sånn fin sand som dom har på stranden i typ mexico ja, inte som våran sand!)

Men jag skulle som sagt vara snabbare änn vinden, och det tycker jag inte att jag har lyckats med!
Men nu drar jag! Tjohej!

Grattis!

Grattis till alla som jag känner, och alla som jag inte känner som har tagit studenten! 

Grattis Jonas Kjällström!!! 
Grattis Alexandra Astfeldt!!! 
Grattis Sofia Zetterlund!!!

Nu är det bara att börja vuksenlivet! En sommar med supande, en höst med resande för att så komma hem och kolla konton och se att den är alldeles tom och du har längere ingen ursäkt för att inte skaffa et jobb! Ingen "Snälla mamma/pappa!" nu längere inte! Ut och kolla jobb innan alla bra försvinner! Det är min mening i alla fall, och om ni ska inn på högskolan så lycka till=) Grattis i alla fall! Alla som jag känner/vet om som inte står speciellt i denna blogg också, GRATTIIIIS!
Grattis till alla som jag inte känner också så klart! GRATTIS SVERIGE, nu har dom flästa 90or tagit studenten!

Och till en flicka jag känner som skulle ha varit student i år och som sa "Jag är lite besviken, det kunde ha varit min tur!" Du vet vem du är elle hur? Jag vill i alla fall inte skriva namn eftersoma att du kanske inte tycker att det är ok! Men du har bara 364 dagar kvar, det kommer gå fort med en liten 3 åring som håller dig igång! En dag blir det din tur å då jävlar smäller det!=)

Ne nu blir jag väll ändå förbannad!

Va arg jag blir nu! Jag som hadde skrivit ett helt innlägg, sen så hadde jag gjort en liten fel så jag skulle göra om det, men neee då då försvann allt! Jag hadde i alla fall typ srivigt så hära=)

Jag är fortfarande hemma hoss min kussin och om jag ska vara helt ärlig så har jag ganska så tråkigt! När vi var 16 år och det var ett hus utan föräldrar så söp vi oss fulla som tusan och var allmänt 14tisar! Men ine dessa 16 åringar inte! Jag har inte ens sett en øl, är det för att jag är här, eller dricker dom bara inte? 
Såhär kul har jag,

  

(Ser du va kul jag har?)

Dom värkar i alla fall ha jätte kul, utan alkohol! Alla har typ allsong i vardagsrummet efter radion sammtidigt som 2 killar står och spelar intendo wee! Go dagens 16 åringar! Att dricka alkohol är o coolt, pluss att deras kroppar är inte allts redo för det, det är en annleding till att det är 18 års gräns på alkohol! 
Men den enda anledninge till att jag inte har kul är att jag är jätte hungrig, men jag vill inte äta eftersom at dom sitter i vardagsrummet och jag i köket. Men hemma här så är det öppen lösning så man ser köket från vardagsrummet! Jag som alltid har tyckt att det var fint, lust och luftigt så och inte minst blir det så mycket större! Men när man vill äta och det är folk här så är det inge kul alls, men man kan ju inte alltid få som man vill, ellehur?=)


Hemma hos kussin=)

Jusst nu är jag hemma hos min kussin, hon har grillparty med sin klass och min moster och morbror är inte hemma så jag är här för att kolla till dom lite så att dom inte hittar på några dummheter eftersom att dom är "bara" är 16 år=P Nu fick jag en korv också å den va jävligt varm så nu har jag bränt mig på tungan!

Men som sagt är jag hemma hos min moster och "vacktar" min kussin, fast ijäntligen är det hennes kompisar jag kollar till för vi ska inte ha någon som bli alldeles för full här och sedan inte hittar hem, det går inte! Dom är ju bara barnen änn så länge! Kul at dom frågar mig hela tiden "Vet du vart.... är?" ofta jag ens vet, som om jag bor här?=P Ok nu vet jag typ vart allt är eftersom att jag är här flera gånger i väckan så det är inga problem, men det är ju inte vanligt att en kussin vet sånna saker!=P
Dom hoppar på studsmattan=( Jag vill också hoppa, men då rasar väll skiten=P haha! Nu ska jag gå och kolla om det finns en till korv åt mig eller om dom har ätit upp allt, i sånna fall så tänker jag ta en macka för jag skulle kunna äta ett helt korv paket själv känner jag=P 

Men ni kommer nog få en del uppdateringar under kvällen, tror inte att det lockar att sitta där ute i kylan med dom och deras alkohol och deras stutsmatta=P Dumma ungar! Ijäntligen är det inte ok att någon av dom som är här dricker, eftersom att jag är på smällen och dom är bara 16 år=P haha! 
Men men! Nu ska jag i alla fall kolla i kylen=P Hejdå!=D

P.s det kom inn en tjej, jag tror att hon tror att jag är min kussins syster för hon frågar "Har NI några chips skålar som jag kan använda?" Och så säger man ju inte om man inte tror att personen bor här=P I sånna fall säger man ju "Vet du vart chips skålarna är?" Visst?=P

Men nu ska jag facktiskt dra på rigtigt!=P Hejdååå!

Stackars farmor!

Farmor fyller 87 år i dag, och så ligger hon på sjukhus=( Stackars henne! Hon ligger där och läkarna vet inte ens vad det är, men hon har i alla fall fel på hjärtat pluss att dom tror att hon har vätska i lungerna och som om det inte vore nog så har hon alldeles för högt blod tryck, jag hoppats bara att allt kommer ordna sig med henne! Jag tycker ju så himmla synd om henne, hon fyller ju år också!

Efter jag hadde varit på sjukan till farmor så åkte jag med min syster och hennes kussin hem till min kusse, det var kul! Jag var där ett bra tag innan jag åkte hem ungefär i 20 tiden och var inte hemma förens 22.30 kanske, så är det när man har en kussin som bor på landet=P
När jag kom hem så satte jag inn massa av Hawkars bilder av hans familj i ramer, jag har kommit på att vi ska hänga upp massa bilder på en vägg som vi har här hemma så att Jr kommer veta vart hon kommer ifrån! Alla hennes far och mor bröder och systrar, farmor å farfar, mormor, å morfar ska vara där så att hon vet, hon ska veta, jag vill att hon ska veta=)

Jusst nu sitter jag och kollar på Hanna Montana facktisk, ganska patetiskt men roligt! Nu ska jag göra något annat, kanske hoppa i säng?=P
Natti natti!<3

Så glad för det...

Jag är så himmla glad för att jag aldrig har blivit gravid utan att vilja ha barn, eller utan att min pojkvänn villat ha barn! Jag har "bara" varit gravid en gång och det är den hära gången. När jag läser om tjejer som har gjort abort så kan jag inte göra annat änn att tycka synd om dem. Dom förklarar att det gör ont och att dom grät och bödde i flera väckor efteråt och att det kom som blod med klumpar i ca 3 väckor efteråt, tack för att jag aldrig någonsinn har gått igenom det och tack för att ni förklarar hur fruktansvärt det är så att jag alltid kommer skydda mig mot oönskad graviditet, tack!

Undrar vad jag hadde gjort om Hawkar hadde sagt "ne men jag vill inte ha barn, i alla fall inte jusst nu" när vi fick veta att vi skulle få barn, vad hadde jag gjort då? Hadde jag då gjort en abort för att det var det han ville? Jag tror kanske att det är lite elakt mot honnom i sånna fall och beholla barnet mot hans vilja, men skulle jag värkligen kunna gå igenom en abort? Jag tror inte det... Han skulle nog i sånna fall bli pappa, mot sin vilja!
Men som tur är så är vi inte 15 år och han blev facktiskt jätte glad när vi såg att testen var possetiv, han var säkert sjukt orolig i ett par väckor eftersom att han ville inte ta på min mage eller något. Jag tror att det är först nu som han värkligen vill bli pappa! Nu vill han känna på magen hela tiden och säger att han definitift ska vara med inne på fötseln (villket jag annars hadde tvingat honnom till!)
Han har ju allid varit glad för att bli pappa, men han har varit lite orolig tror jag, men jag vet inte eftersom att vi inte har pratat om det, men det måste han väll ha varit?

Om du undrar varför jag skriver en blogg mitt i natten så kan jag säga att jag inte kan sova! Jag sover och vaknar hela tiden eftersom att jag inte fattar hur jag ska ligga med denna stooora mage! Om jag ligger på höger sidan så sovnar mitt lår efter ett tag, samma med typ halva magen. Ligga på ryggen kan jag bara glömma eftersom att då trycker bebisen på involverna och det känns som at jag måste spy och om jag ligger på vänser sida så är det det samma som på höger, allt sovnar! Som ni också förstår så att ligga på magen, är något man bara kan glömma! För det första är det inte bekvämt och för det andra så gör det ont. Så jag kan inte asså! Vet inte va jag ska göra! Jag är sjukt trött men det går inte, börjar bli lite jobbigt eftersom att det har varit så i kanske 2-3 väckor nu, men det är nog inte så konstigt om man tänker på att min mage ser ut så hära,



Vackert med tröjja på, ni ska bara se sträckmärkerna!=)

TV shop är förästen på nu och dom har "reknam" för någon kräm som ska ta bort sträckmätken, det hära är facktiskt första gången som jag kollar på det hära skiten och tänker "Oj det där kanske funkar?" eftersom att dom visar inte samma tjej hela tiden som berättar att krämen är bra utan dom har kanske visat 30 st som visar sina magar före och äfter, men jag tänker inte ens prova! För om jag inte får det resultatet som jag vill ha så blir jag bara besviken och det vet jag att jag inte kommer få i alla fall!
Men nu ska jag hoppa ner bervid Hawkar, hör att han börjar vanka nu och då undrar han nog var tusan jag är=P

Puss puss!

Nemen=D

Kolla va jag kan! Jag har klippt och limmat alldeles själv så att jag skulle få inn den dära "följ bloggen" grejjen! Så nu kan du följa min blogg varje dag och varje gång jag updaterar så får du et brev eller något sånnt, gud va fiffigt!

Resus negativ.

I dag hos barnmorskan var hon facktiskt rigtigt snäll, jag blev facktiskt chokerad! Jag undrar om min läkare har pratat med henne? Jag förklarade för honnom att jag inte helt gillar henne och sättet som hon arbetar på, och han sa att han skulle prata med henne, men då sa jag att jag hälldre vill byta för jag vill inte gå dit och behöva skämmas för att jag inte tycker om henne! Jag kan bara tänka mig va han sa när han pratade med henne "Hege tycker inte om dig, därför måste du bli snällare!" Han är lite rolig min läkare.
Men hon är fortfarande lite konstig! I dag pratade hon om att föräldrar kan få ett tillbud om att dom första 3 månaderna av bebisens liv så kan man få komma och bo tillsammans med andra mammor och pappor så att man typ kan hjälpa varandra. Jag tycker att det är en skit bra ide att dom har det, men inte för mig/oss, värkligen inte! Jag kan se för mig att jag skulle tycka att det var ett jätte bra tillbud om vi bodde med våra föräldrar fortfarande, om vi inte hadde någon fast platts att bo, om jag inte var tillsammans med Hawkar och därför var ensamstående mamma osv. Men vi är (enligt mig) precis som alla andra föräldrar, bara för att Hawkar inte är Norsk så känns det som att alla packar på oss massa saker. Jag har blivit testad för Hepatitt B och C två gånger nu bara för att Hawkar inte är Norsk. Det är så klart jätte bra att dom är nogranna, men hällå? När den första testen var negativ, varför testa en gång till då? Det var också något min barnmorska fick för sig så i dag tog hon massa blod från mig.

Eftersom att jag har blodtyp "resus negativ" så har jag tätare uppföljning under min graviditet. Det finns två resus sorter, possetiv eller negativ, 85% av jordens befolkning är possetiva och jag är en av dom 15% som är negativa, med andra ord så är changserna för att Hawkar ska vara samma som jag väldigt liten. Eftersom att barnet får 50% av mamma och 50% av pappa så vet man inte villken blodtyp hon kommer ha, hon kan bli båda. Men om hon är resus negativ (som jag) så är allt ok, men det vet man inte förens hon har kommit ut. Om hon är resus possetiv så är inte det så stor fara för mig eller barnet den hära gången, changserna för att något händet med henne eller mig nu är typ 0.5% eller något och därför tar man tester för att kolla så att min kropp inte stöter bort barnet (för i sånna fall måste hon förlossas fortast möjligt, annars kommer hon dö). Så det har jag testat i dag svaren kommer om några väckor. Nu ska du inte bli orolig för det, för om min kropp hadde stötit bort henne så hadde den redan gjort det när hon hadde varit där inne i ett par väckor bara. Annars så testar man också för att vårat nästa barn (om vi ska ha flera) ska ha en bra tid inne i magen! Det är det som är det vicktiga. Det skal visst vara större changs för att det händer något under graviditet nr två eftersom att då vet kroppen vad den håller på med lite bättre, för då har den redan gjort det en gång och då vet den att bebisen som är i magen nu inte var negativ (om det är så) och därför så tror den att nästa bebis inte häller ska vara der.
Därför kommer jag få en spruta som ska lura kroppen efter födseln och det får bebisen med för att skydda oss mot bivärkningar=)

Men nu ska jag göra något helt annat, nämeligen kolla på hundviskaren på tv=)

Barnmorskan!

Nu ska jag straks gå till bussen och åka till barnmorskan. Jag skulle ijäntligen gå dit, men tji fick jag när jag vaknade så öser det ner, villket väder vi har va? Jag har fortfarande den samma barnmoskan som jag inte allts tycker om, undrar om hon kommer säga något i dag som gör mig irriterad, förbannad eller ledsen? Jag kan inte förstå varför jag inte bara ber om att få byta ut henne? Hon hittar på egna saker och skriver saker på mitt papper som jag inte ens har sagt, hon bara hittar på! Jag ville ju spara det pappret, men jag vill inte ha 100 negativa PÅHITTADE saker på det, hadde det varit sannt så hadde det varit en annan sak...
Nee nu måste jag leta efter min iPod och hörlurarna innan jag åker=) Pusspuss<3

Nu ska vi se

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/585826/allt-r-inte-guld-som-glimmar-som-jag?claim=7ua4mdujqwb">Följ min blogg med bloglovin</a>
Nu ska jag bara testa en sak och det hära kommer inte bli raderat=P

Bloglovin?

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/585826/allt-r-inte-guld-som-glimmar-som-jag?claim=7ua4mdujqwb">Följ min blogg med bloglovin</a>

Nu ska jag tästa om det här blir som jag tror...

Massa folk som jag inte känner=)

Jag tycker att det är sjukt kul att folk som jag inte känner läser min lilla blogg och kommenterar=) Jag hadde facktiskt inte en aning eftersom att ni brukar inte lämna kommentarer så därför har jag skrivit min blogg och gått ut ifrån att alla känner mig, men nu vet jag att så är det inte.
Därför tänkte jag kanske att jag skulle berätta lite om mig, vill ni veta?

Jag heter i alla fall Hege, konstigt namn för en Svensk kanske du tänker? Jag med, eftersom att jag inte är Svensk. Jag är Norsk i var enda ben bit! Min blogg är på Svenska eftersom att jag har bott i Sverige från jag var 8 år tills jag var 17, sedan flyttade jag tillbaka till Norge igänn. Anledningen till att jag/vi flyttade till Sverige från början var att pappa bodde i Sverige tillsammans med sin nya fru och två barn, sammtidigt som jag bodde i Norge tillsammans med mamma hennes nya man, min syster (som min mamma och pappa har fått tillsammans) + 2 småsyskon till som är/var min mamma och hennes nya mans barn. I 1998 så var min mamma och hennes man med i en MC olycka och båda omkom tyvärr med bruten nacke och indre blödningar som resulterade till att pappa ville så klart ha sina barn med han så jag och min storasyster flyttade till Svrige till han och hans "nya familj", medans våra mindre syskon (som inte är min biologiska pappas barn) flyttade hem till sin faster.
Vi bodde i Sverige och allt var bra, helt fram tills jag var ungefär 14-15 och min pappa gjorde några dumma val som resulterade i att vi flyttade tillbaka till Norge igän, utan "hans nya familj". Så nu bor jag här, där jag kanske hör hemma, vad vet jag? Jag har fortfarande inte helt kommit på om det är Norge eller Sverige som är mitt "hem", jag känner mig lika Svensk som en annan Svensson, men jag är Norsk i botten i alla fall.

Jusst nu bor jag i alla fall tillsammans med min pojkvänn/förlovade eller sammbo (kalla det vad du vill) och vi väntar vårat första barn! När "vi" kissade possetift så pratade vi inte ens om abort, det känndes helt rätt och beholla barnet och vi länktar värkligen tills hon kommer.
När jag betättade det hela för min släckt så fick jag olika reaksjoner, min syster blev sjukt glad och sa "äntligen ska jag bli moster!", min moster(som står mig sjukt nära) började gråta av lycka och kramade både mig och Hawkar och sa grattis kanske 100 gånger innan hon ringde till min morbror och berättade det hela för honnom, som snyftade till när han kom upp från källaren och grattade iväg! Inga problem där inte!
Alla på min mammas sida av släckten blev glada och alla ville önska oss lycka till, villket gjorde oss glada! Hawkars (min sambo) mamma var den som sa att vi var gravida från början, Hawkar hadde berättar for henne att jag hadde mått illa i flera väckor nu och att jag bara kräks och kräks, då sa hon bara "Jag ska bli farmor" utan att vi ens hadde testat om det var så, men hon visste! Så det var inte så kul att berätta för henne, men hon blev för övrigt glad (hennes första barnbarn).

Så har vi min andra del av familjen, pappas sida. Där var det blandade kännslor tror jag... Ingen sa det till oss men dom menar ju sitt och pratar med varandra och sånnt märker man! Min farmor blev i alla fall glad, hon är alltid glad för mig! Även fast hon aldrig har träffat Hawkar så är hon glad för oss. Nu undrar du säkert varför min farmor aldrig har träffat min kille när vi till och med ska ha barn tillsammans, är förlovade och till och med bor tillsammans. Min farmor är 86 år gammal (87 på fredag) och som du kanske har räknat ut så är Hawkar inte Norsk JAG tror att detta kanske stör henne lite! Hon har ALDRIG sagt något som får mig till att tro det, men jag väljer i alla fall att tro det och har helt enkelt inte stötit på henne när Hawkar har varit med, och hon har aldrig frågat om att få träffa honnom så därför har det bara inte blivit så!
Annars var det min systers kille som sa till våran pappa att jag var gravid (eftersom att jag inte pratar med pappa så ofta), han hadde inte någon reaksjon, i alla fall inte som han delade med mig. Han har fortfarande inte ens sagt grattis...
Alla mostrar och morbröder, fastrar och farbröder blev i alla fall glada, och hennes farfar med! Han tyckte att det var på tiden!

Annars så är jag själv 19 år, 20 i September, jag bor som sagt i Norge tillsammans med min pojkvänn. Jag har ett år kvar i skolan så är jag undersköterska, ska kanske (senare i livet efter ett par år på jobb) vidareutbilda mig till sjuksköterska, men vi får se. Om jag värkligen trivs som undersköterska så finns det ingen anledning att byta yrke, visst? Jag är (som du säkert har förstått nu) gravid med en liten flicka (enligt ul) och har daton den 5 Augusti=) Jag har varit på två Ultraljud och båda gångerna så har dom sagt att det är ingen tvivel om att detta är en liten flicka!
Denna lilla flickan ska i alla fall heta Julia Aisha Elida, delvis för att hennes moster heter Ida Alice Julie, hennes farmor Aisha och min farmor Jorun Elida. Jag tycket att det klingar fint=)

Undrar ni hur vi ser ut? Så här ser vi ut, alla tre=)

Vi två är kjärlek!<3 
Mamma och pappa, Julia.
 

Så hära vet du att du är hög gravid!

Gud va tungt det börjar bli. När man ser gravida kvinnor så ser dom alltid så besvärda ut och nu vet jag varför! När du har legat vaken hela natten för att bebisen i magen inte vill sova, inte har på dig stömpor i dag för att din sambo inte var hemma när du klädde på dig, när du har gått upp kanske 20 kg dom senaste månaderna, när inga kläder passar, när du har ont i ryggen hela tiden, när allt får dig att gråta, när du knappt har sex och när du svettas så mycket som 3 personer tillsammans så är det inte konstigt att du ser besvärad ut! Det gör jag med!

Här kommer man, vuggandes med magen i vädret, ont i ryggen och inga strömpor på och vissa har inte ens respekt nog att ställa sig upp på bussen! Då känner man att man bara vill gråta eftersom att det gör man hela tiden nu och folk kollar och fattar ingenting. Då får man se besvärad ut, det får man.
Det jag tycker är det värsta med att vara gravid är inget av dom hära sakerna, men det att ibland sticker det till ricktigt oderntligt där som eggledarna är och man måste bara stanna och typ vika ihopp sig och hoppats på att det går över innan man börjar gråta! Det är nog det värsta, det är som mensen smärtor fast kanske 100 gånger värre, det gör sjukt ont.

Idag har jag haft strömpor på mig=) Jag funderar starkt på att kjöpa en sånn som dom som går runt på stan och plockar soppor har, då kanske jag kan ha strömpor varje dag! Undrar om dom har sånnt på typ blocket? Det måste vi kolla upp!

Annars så sitter jag hemma och väntar på att min älskling skal komma hem med pizza, nu är jag i väcka 31 bara 9 väckor kvar. Tiden går sjukt fort.
För övrigt så har min kussins, son Daniel födelsedag i dag, grattis till honnom! Men jag hadde inte fått veta det så jag har inte varit där i dag, visste jag hadde jag kommit för jusst nu är alla tårtor mina bästa vänner!


Jag tycker förästen att det är sjukt kul att ni kommenterar mina innlägg! Eftersom att annars när jag skriver så känns det som att jag bara skriver utan att någon läser och det är inte så kul så därför har jag typ slutat blogga! Det är inte roligt allts att blogga utan kommentarer, för varför skriver man då? Man kan ju inte skriva något super hemligt och användra bloggen som en dagbok i alla fall eftersom att folk kanske svippar förbi, det vet man ju inte, men samtidigt så känns det så tråkit att sitta och skriva utan en endaste kommentar! Därför tackar och bugar jag=) Men nu ska jag läsa andras bloggar=P Puss hejdå!

RSS 2.0