Tjoff, tjoff!

Detta ska gå snabt! Ska kolla film med min snygging förstår ni, å han väntar!
Tänkte bara lägga inn bilden av min söta sötnos, tagen i dag! Vad ska man säga, shit va hon är vacker!



Gud va min dotter ät vacker! Ser ni hur hon rynkar pannan? Så gör Hawkar med hela tiden, det har hon definitift efter han! Ser ni hur hon "bular ut" högst uppe vid kinnbenen? Det har hon efter mig, eftersom att jag har stora kinnben! Hon är så vacker! Jag älskar henne så högt!



Ser ni va fin hon är med klänningen? Annars kan jag tillägga att nallen har hon fått at sin kompis Rikke och hennes mamma Beathe(min kompis). Den har dom "gjort själva"! Man får en tom nalle som man ska fylla med sånnt som man har inne i nallar! Sen kan man fylla den "med hopp och kärlek". Så nallen har ett hjärta facktiskt innuti! Å när man gör nallen så ska man viska saker som man hoppats att barnet lyckats med i sitt liv, så det har dom gjort till Julia när dom var i Oslo! För ja, det är en företag man får göra det på å man får betala även fast man lagar nallen själv!=P Den har en speldosa inne i armen också som spelar en godnatt mellodi! Så himla fin present att ge till en nyfødd bebis!


Läskiga nappar!

Dom innläggen skrev jag i datan när vi inte hadde nät, det blev bara 3 eftersom att det var inte lika kul och skriva när man inte fick kommentarer kom jag på!

Men i går och i förrigår (Torsdag och Fredag) var vi hemma hos min storasyster inne i Trondheim och sov där, jag och Julia bara. Hawkar körde facktiskt en kompis till Stockholm så dom var där å vi kunde så klart inte följa med, det tar ju 100 år om man ska åka så långt med Julia för då måste vi stanna ofta och låta henne "vila" från barnstolen eftersom att barn ska inte sitta i dom i mera änn 45 minuter åt gången. När vi åker inn till Trondheim å så då får hon sitta hela vägen även fast det tar 50 minurer å om det hadde varit 2 timmar så tror jag inte att vi hadde låtit bli och stanna med, men när vi snackar om 72 mil och ca 9-10 timmar så måste man så klart stanna ganska ofta, en annan tycker till och med att det är jobbigt!
Så dom åkte som ni kanske har förstått ensama och Hawkar handlade MASSA saker där! NU först har han fattat att vet värkligen är jätte stor skilnad på Norska och Svenska priser! Så från och med nu så åker vi till Sverige (precis över gränsen bara) och handlar mat en gång i månaden, för det blir värkligen billigare!

Jag och Julia sov som sagt hemma hos min syster, jag känner värkligen att Julia har vänt dyngnet upp ner nu efter det! I natt ville hon värkligen INTE sova, men jag tror kanske att hon har lite ont i magen också för när man masserar henne över magen och lyfter upp bena mot magen så slapnar hon av och fiser=P Men jag tror att hon är sälskaps sjuk också eftersom att även fast hon inte kan ha mera ont efter 1 timmas masering så gråter hon när jag lägger henne i sängen, hon vill inte vara ensam!

Men hemma hos min syster i alla fall så hadde hon kjöpt ett paket med MAM nappar i "storlek" 0-2 månader tror jag det var, å så såg vi att dom napparna var mindre änn den som Julia redan har så vi tänke att det kanske är lättare och ge henne den så vi drog i nappen och så som man ska göra innan man ger den till barnen å allt var bra. Men efter att hon hadde haft nappen i ca 10 min så gjorde den konstiga ljud så vi tog ut den och kollade vad det kunde vara å då hadde det gått HÅL på nappen i fram, STORT också! Så Linn drog i nappen en gång till och hela sugdelen losnade utan att hon ens drog mycket! Så nu har vi skickat inn klagan till MAM men sen kom vi på att dom står i fönstret i affären och inne i nappens förpackning så står det att det ska dom absolut INTE göra för då går dom ut på datum tidigare änn vad som står på paketet!
Så vi klagade till affären också och dom ska flytta napparna och kasta alla som dom hadde inne i affären jusst då och beställa inn nya, Linn får också något från både affären och MAM eftersom att Julia kunde facktiskt ha dött!

Kultur krock!

Alla pratar om det, att man får kulturkrockar när man är tillsammans med en person från en annan kultur och det gäller så klart oss som alla andra! Men jag och Hawkar har inte varit på någon ricktig kulturkrock när det gäller oss två sedan vi blev tillsammans! Vi har varit på en som gick över ganska så fort igänn! Jag har ganska många kill kompisar och Hawkar blev jätte svartsjuk i början och gillade inte allts att den personen som jag umgås med mäst på skolan heter Sveinung och Christoffer!

Där krockade vi grotäskt mycket! Han tyckte inte allts om att det var så, men jag pratade med honnom om det och jag förklarade för honnom att jag har alltid varit en "pojkflicka" och kommer alltid vara det! Stora delar av mina kompisar är killar och det är helt änkelt för att jag kommer bättre överens med killar! Dom pratar inte smink och struntar i om mina skor kostade 200,- eller 2.000,- därför kommer jag bättre överens med killar och det har Hawkar totalt accepterat nu! Han har inget emot att jag och Sveinung är bra kompisar och att vi går på stan och gör saker ihopp.

Däremot så är det måååååånga av Hawkars kompisar och jag som krockar grotäskt mycket med! I Irak så är det många saker man kan säga till någon utan att mena något illa, å det är saker som vi i Europa bara säger till någon för att såra. Några av Hawkars kompisar har bott här lika länge som han och kan i alla fall inte prata Norska, ett par ord kanske, men inte mera. En av Hawkars kompisar är så... Fast han har inte bott här i 3 år utan i 2, men han kan fortfarande inte prata Norska och det gör mig galen att han inte ens försörsöker lära sig, men det är en annan femma!

Men när man har bott i ett land i två år så borde man ha lärt sig lite regler å normer, tycker inte ni? En av Hawkars kompisar var här för ett par dagar sedan och försöker komunisera med mig på Kurdiska, jag förstår allt vad han säger, men jag svara på Norska eftersom att jag bor i Norge å här pratar man Norska å jag kan inte ens prata Kurdiska! Eller jag kan om jag vill, men jag ser inte någon anledning till det när jag bor i Norge.

Vet ni vad han säger? Han säger att han tycker att jag är tjock! Jag blev värkligen jätte chokad, ingen av Hawkars kompisar har sagt så förut! Dom säger som sagt saker som vi aldrig skulle säga till någon om vi inte vill såra, men dendära var värkligen ny! Jag har hört "hur mycket väger du?" och sånna saker, men denna var ny! Å eftersom att jag går inn i forsvarsmodus med en gång så vräker jag ur mig,

"För det första så har jag födit barn för 3 väckor sedan! Och för det andra så om du vill säga till mig att jag är tjock så kan du i alla fall lära dig Norska så att du kan säga det på ett språk som jag fattar, vi bor facktiskt i Norge! Har inte du bott här i två år? Du kan knappt ens säga hej! Å för det tredje, det må så vara att jag är tjock men jag är i alla fall inte lika ful som du!"

Oj villket modus jag ställde mig själv i helt plötsligt! Å han hadde ingen aning om vad jag sa, han märkte bara att jag blev jävligt förbannad sen frågar han Hawkar "Vad säger hon?" och jag svarar "Ja, lär dig Norska så hadde du fattat det!" sen ställer jag mig upp å går inn i köket och Hawkar kommer efter å ursäktar för sin kompis å menar att han menar det inte så som han säger, och även om jag vet att det är sannt så tycker jag att han borde lära sig! Sen stälde jag mig å gjorde mat bara för det och åt 3 tacon, jag orkade ijäntligen inte mera änn ca 1.5 men jag vräkte i mig bara för att!=P


Promenix!

Bah! Jag har sagt flera gånger att jag ska ut och promenera, jag vet! Men det hände inte förens i går! I går tog jag och Julia våra första ricktiga promenad med vagnen och hon älskade det, inte för att hon var så mycket vaken, men hon sov i flera timmar utan att vakna för att ens äta! Så jag anntar att hon njöt var enda sekund av frisk luft och allt det andra som finns ute!

Jag la henne i vagnen vid kl 20.00 å jag tänke att vi skulle gå till affären och köpa choklad, eftersom att mamma var suuuugeeeen! Vi hadde traskat i 30 minuter när jag kollade på klockan och vi hadde ungefär gått halva vägen (det är en bit att gå med andra ord!) och jag kom på att "SHIT! Det är ju Tisdag i dag, unga mammor börjar kl 21.00 på FEM!" Så det var bara och vända igän och ingen choklad. Kanske var lika bra eftersom att då fick jag träna utan att äta upp kalorierna igänn!

Men när jag nästan var hemma så kom Hawkar å hans kopis Akar körandes och dom hadde redan varit i affären så det gjorde inget, ingen choklad, men i alla fall. När vi var hemma igänn kl 20.55 facktiskt så kom jag innrusande i vardagsrummet, as rädd för att missa ett minut! Där sitter Hawkar å Akar å spelar ps3 så tji fick jag! "Hawkar, kan jag få kolla på tv kl 21?" å han svara "Ja visst, va ska du kolla på?" Jag "Unga mammor" han "Aha, jag trodde det var Prison berak i dag..."

Haha så han sa bara ja för att han ville se prison break, men vi har redan sett hela serien på nätet så vi har fuskat! Jag vet hur det hela slutar men det tänker jag inte berätta! Vill du ha nät sidan så säg till.

Och medans jag kollade på unga mammor Danmark så stod Julia ute i vagnen och sov så skönt så! Sen vaknade hon vid 22.00 och då var hon hungrig och åt, å sedan sov hon för natten å vaknade var 3 timma som hon brukar göra, goa Julia!<3


Jag lovade ju.

Jag som lovade att jag skulle bli bättre på att blogga, men denna gång är det facktiskt Hawkars fel! Han har klarat av och glömma å betala internätt räkningen, fast jag gav den till han när han skulle till banken och betala dom andra räkningarna, hur klarar han allt?=P
Hur som haver så snor jag från grannen nu eftersom att det tar ett tag innan dom sätter igång vårat nät igän eftersom att man tydligen ska "straffas", haha. Men men.

Det har i alla fall inte hänt så mycket. I dag var vi inne i stan och igjäntligen så skulle vi hem till Linn och kolla på huset dom har kjöpt, det blev inget för det var en bil med en husvagn på bak som hadde vält! Ja, facktiskt! Husvagnen hadde vält och bilen hängde i luften, 3 ambulanser stod där och en jätte kö. Men det hadde visst nyss hänt när vi kom eftersom att vi var nr 2 i kön facktiskt. Men jag såg inget blod eller någon som hadde skadat sig, men 3 ambulanser säger sitt... Så nu ska jag kolla tidningen och kolla om jag hittar något om det, tycker inte om att folk krockar.

Vi skulle en tur till min moster också, men som sagt så blev det inget pga kön som stannade upp oss och tog en hel del tid även fast vi var nr 2 i kön, allt hadde ju stannat upp.
Så vi åkte till city syd i stället (ett köp sänter) och kjöpte en kontroll till ps3 eftersom att vi bara har en så kan man inte spela 2 å det är inte så kul, men gud va dyr den var! Nästan 600,- för en fjuttig kontroll, villket rån! Sen åt vi mat och så kjöpte vi en termometer också, för jag går ju och är hypokonder på Julias vägnar så jag oroar mig hela tiden för att hon ska bli sjuk! Blir hon det så måste jag ju ha en termometer, man skulle ju kunna kjöpa en om det skulle bli så, men vad om hon blir sjuk på en söndag då? Jusst! Bättre och vara förberedd, den kostade bara 99.- så det var totalt värt det.

Annars har jag sett att det är värsta svindeln att ha "navnfest" i stället för att döpa i kyrkan! Det kostar 1.600,- å ha navnfest! Det tycker jag var dyrt facktiskt, inte bara dyrt men det var feta svindeln! Varför kostar det så myket? Man ska junga lite och tralla, få ett navnskylt till barnet sen går man ju! Å det ska dom ha 1.600,- för! Sen ska man ju hyra en lokal och kjöpa massa fika eller eventuellt baka massa fika, sen ska man ha kläder osv osv! Det kommer ju kosta massor!
Jag hadde räknat med att det skulle gå på ca 3.000,- för allt eftersom att vi redan har en dopsklänning, vi ska ha den som alla har haft (jag, mina syskon och Michelle änn så länge) så det kommer vi inte köpa. Å då fattas fika och lokal. Lokal kan vi få billigt förhoppningsvis på min morbrors hotell, eller inte hans men han jobbar där så vi får förhoppningsvis billigare. Å om vi inte får det så finns det massa andra lokaler som man kan låna, det ska med andra ord inte bli så allt för dyrt!
Å fikan tänker jag få andra att baka för mig! Haha! Jag är ingen höjdare, men det är bæste, Linn, tanteInger osv osv så det får dom göra!=)

Men nu ska jag dra! Vi får se om jag tänker betala det eller om vi döper Julia i kyrkan i alla fall, det beror på om Hawkar vill! Om han inte vill döpa henne i kyrkan så ska vi så klart häller inte göra det, vårat barn och inte mitt=)

Leende bebis!

I dag log Julia för första gången till mig! Ja alltså till mitt ansikte! Hon har ju lett innan men detta var riktat mot mig efter att jag hadde blåsit henne på magen, så log hon till mig! Jag är så himla stolt att ni anar inte! Hon är fortfarande väldigt liten så ni kanske inte tror mig, men hon gjorde det facktiskt 2 gånger så jag kan inte ha missförstått häller!
Mysigt att hon ler, men jag tycker inte om att hon vände sig till sidan i dag! Det är bara ett täcken på att hon börjar utväklas och att hon redan kan massa saker som hon inte kunde för 3 väckor sedan, för 3 väckor sedan så fanns hon bara innuti min mage, å nu både ler och vänder hon sig! Ne nu måste mamma gosa innan min lilla bebis blir tonnåring och inte vill gosa mera!


Bebis mardrömmar?

Är det någon som vet om bebisar kan drömma mardrömmar? Jag fattar ju att dom drömmer, men är det någon som vet om dom vet vad som är en läskig dröm eller inte? För ibland nämeligen så sutrar Julia till som om hon ska börja gråta och då tänker jag att det säkert är en mardröm, men jag vill ju inte att hon ska drömma mardrömmar, hon är ju så liten fortfarande!
När jag var mindre så drömde jag mardrömmar hela tiden och jag minns hur hämskt det var, å jag vill värkligen inte att Julia ska gå igenom det. Mardrömmar är inge kul allts å Julia ska slippa det om jag så måste ty till "högre krafter". Det måste ju finnas någon människa som kan "skrämma" bort drömmar eftersom att det finns dom som säger att dom kan komunisera med döda, komunisera med djur osv så att skrämma bort en dröm kan väll inte vara så svårt?


Rulla till sidan redan!

Den 21 Augusti kl 17.03, 16 dagar efter att Julia föddes så rullar hon över på sidan! Säg åt henne å sluta!


"I know a Swedish name, IKEA!"

Vi tog aldrig bussen inn till stora stan för jag kunde inte hitta prislista någon stans å så fårgade jag en kompis om hon visste och hon sa att det kostar 70,- för studenter och så hadde hon för sig att hennes mamma fick betala 140,-! 140 kronor tycker jag är alldeles för dyrt! Det är värkligen jätte mycket pengar för man ska tillbaka sen också, pluss att man måste ta buss inne i stan och det kostar 30,- så bara för att ta bussen härifrån så att jag å Julia kunde gå på IKEA ensama skulle kosta ungefär 340,- om inte mera å det tänker jag facktiskt inte använda när jag kan åka gratis med Hawkar! Då betalar vi bara bensin och det är inte i närheten av 340 kronor i alla fall.
Fast om vi åker på "den nya" vägen så skulle vi få betala bommen också, å det är 15 kr en gång å 30 en gång så det blir 45 kr, sen måste man betala det hem också så då blir det 90,- men vi åker i alla fall den gamla vägen så då slipper man å betala bommen, så då betalar vi bara bensin.

Villket som, det kanske inte är så jätte interesant och läsa om mina ekonomiska beskymmer? Så i alla fall så tog vi oss till IKEA med hjälp av Hawkar! Vi körde med andra ord, jag plockade på mig en hel del saker (som jag alltid gör) och nu var det så mycket på rea så massa lakan, påslakan ol till Julias säng. Pluss en badbalja eftersom att vi har konnit på att det inte är någon höjdare att bada henne i handfatet eftersom att man måste böja sig så mycket så blir det en ganska stor belsastning på ryggen så nu kjöpte vi en badbalja också. Sen lite handukar och små saker.

Inne på IKEA så träffade vi Kamilla, en kompis av mig som är gravid och ska få en liten pojke i November! Så himla mys att så många kompisar som ploppar nu ungefär sammtidigt som mig, Julia kommer få så många vänner på sin ålder! Mys!
Annars så stötte vi på min kussin Tone, hennes man Marek och "lilla" Andrea som inte allts är liten längere! Dom letade efter ljus till den nya baren som dom har bygt i sitt kök.

I dag så var förästen tanten från hälsostationen hemma hoss oss å vi ska dit nästa Fredag och väga Julia igänn, vi fick massa saker av henne! En handuk, en tvättklut, en pose med tvålar å sånnt i som jag facktiskt inte har kollat vad det är i, måste kolla det kanske. Sen en halsduk till Jula, den var värkligen jätte fin=) Så det tackar vi för!


Julia när vi blåser på henne! Vi är så himla snälla asså!


Julia och pappa myser i soffan!


Julia och gammelfarmor! Mysigt!<3


Inlägget innan...

Kan ni trycka på bilderna så att dom blir större? Jag kan nämligen inte det, men min data är lite knäpp så det kanske bara är för mig det är så, eller är det så för er med?=)

Jag funderar på att väcka (a) Julia nu, jag tycker att hon sover så mycket=P haha! Jag tänke att vi kunde byta blöja och äta lite sedan gå ut å gå med vagnen, eller eventuellt ställa henne ute så att hon får frisk luft! Får ju passa på nu när det är fint väder, he he.


En sak som jag har kommit på är att när man är mamma så tycker man att dom knäppaste sakerna är söta! När Julia bajsar så tycker jag att hon är söt! Hon tar värkligen i å så fiser hon lite å så ler hon lite när hon får till det! Haha! Så himla gullig!

Jag ska kolla hur mycket det kostar att ta bussen inn till Trondheim nu, jag och Julia vill nämligen inn till stora stan å gå på IKEA men eftersom att pappa Hawkar alltid stressar när vi är i stan så vill vi inte ha med honnom! Haha! Så vi ska kolla va bussen kostar nu å om den inte är för dyr så bärs det av inn till stora stan i morgon!=)

Heipa!

Nu blir det skärpning!

Om allt går som det ska nu så blir det skärpning, jag ska börja uppdatera oftare bara jag minns!=)

Här kommer bilderna som jag lovade i går=)


   

Första bilden: Julia å hennes gammelfarmor! Första gången dom träffades å första gången gammelfarmor höll i henne!
Andra bilden: Julia myser med pappa!
Tredje bilden: Pappa blåser på Julia å mamma tar kort sammtidigt som hon roppar, "En gång till!" hihi det var så roligt!
 

Ni får dom bilderna, eftersom att allt går så himla segt jusst nu så kan jag inte ladda upp flera bilder, men detta är väll bättre änn inget?=)
 

Gammelfarmor!

Dålig uppdatering i det sissta, men jag har fått total blogg torka pluss att jag känner inte allts för att skriva, vet inte varför. Det är ju inte så att jag inte har tid för Julia sover fortfarande stora delar av dagen, dom få timmarna som hon är vaken är hela jag, kropp och skäl med henne till 120% men när hon sover så är det inte så kul och sitta och kolla på henne facktiskt, hehe.

Men i går var vi hemma hos min farmor och Julias gammelfarmor så att hon fick träffa henne, mys! Farmor tyckte att det var lite pinsamt att jag var tvungen å komma dit och "visa upp" Julia som hon sa, men jag tycker att det är helt ok! Min farmor är 87 år å hon har left sina bästa år! Hon har ont i benen och jag tänker inte sitta hemma och tänka "ne, kommer inte farmor hit så får hon inte se henne!" för hon är som sagt gammal och hon ville värkligen träffa henne, hon hadde till och med fått pappa till att skjussa henne hit hem till oss när han kommer hem från Bulgarien, dom kommer dock i alla fall!=)

Julia fick 1.000 kronor av gammelfarmor å så sa hon att vi får kjöpa något till henne från gammelfarmor, men jag funderar på att sätta dom på Julias spar konto i stället så kan hon ha dom pengarna när hon blir 18-20 å ska (gjärna äldre) å ska flytta hemmifrån. Eller om det är något som hon värkligen vill ha när hon blir äldre, men den konton ska nog spärras så länge som möjligt, hoppats att det går tills hon är 20 år.

Jag ska prata med Hawkar i dag om navnfestelse av Julia, hon ska ju inte döpas i kyrkan utan hon ska navnfestas utan någon religion som bakgrund för det. Att döpas är värkligen en tradisjon å inte allts för att man är kristen längere, så då kan vi lika gärna ge henne hennes navn på ett fint sätt utan att skriva inn henne i kyrkan å hon får ju alla presenter i alla fall!=)

Senare kanske det kommer bilder av Julia å gammelfarmor, Julia å pappa, Julia å mamma å Julia när Hawkar blåser på henne! Trodde jag skulle skratta ihjäl mig, så roligt var det! Men nu kockar potatisen hör jag, sen middag i dag!=)

Höres!


Presenter!

I går fick vi besök från min syster, hennes dotter, min kussin och hennes dotter. Vi fick massa fina saker till Julia! Hon fick massa kläder och det som är så bra är att allt var större änn storlek 50, tack säger jag bara! Hon har så himla mycket kläder från storlek 50-60 att det är helt galet! Inte bara det men hon kommer inte ens hinna använda allt innan hon växer ur det tror jag, å det är sjukt synd. Redan nu så är endel av det i storlek 50 för litet för henne, så om du är gravid å ska få barn eller den dagen det blir din tur så kjöp nästan ingenting i storlek 50! För du får helt sjukt mycket på sjukhuset, pluss att dom väkser så att det knakar, det gör i alla fall Julia.

Minns ni min faster som dog i canser precis innan Julia kom? Hon har i alla fall stickatt kläder till Julia, även fast hon var så sjuk som hon var så har hon tänkt på oss! Hon har tänkt framåt i tiden och säkert hoppats på att hon skulle få se Julia en dag, orättvist... Det hon fick var i alla fall helt sjuk fint! En klänning, ett par byksor, strömpor, två mössor och en klänning! Helt sjukt fint! Synd att jag inte hittar kameran, annars hadde jag tagit bild så hadde ni fått se=)
Men jag ska nog klara av att ta en bild i alla fall! För jag SKA hitta kameran! Den kan ju inte ha gått någon stans själv, det är inte ens batteri på kameran! Men i går var min syster här å då låg den på bordet tror jag, sen plockade hon undan eftersom att hon skulle ta fram fika å nu har jag ingen aning om vart den är! Men jag ska nog hitta den=)


Ett nytt liv är fött!

I natt/morste någon gång fick min kompis Malin sitt första barn! Jag pratade med henne under hela tiden som hon var hemma och hon frågade flera gånger om hon borde åka inn, å sen när hon hadde 2 min mellan smärtorna och dom varade i ca 60 sekunder, då först åkte hon inn!
Då hadde jag sagt till henne i ungefär en timma att hon borde åka till BB, men hon vägrade! Hon ville inte bli hem skickad igänn sa hon bara, hoho! Hon bor typ granne med sjukhuset så det hadde ju inte varit en sånn stor grejj om hon hadde blivit hem skickad, men hon väntade som sagt!

Det är dock inte hon som har berättat för mig att lillan (anntar jag att det var eftersom att det skulle vara det) har kommit utan jag har snokat inn på hennes hemsida och en släkting har grattat henne, så jag tar det för givet att bebisen har kommit!

Nu sitter jag och Julia och väntar spänt på att hon ska logga på msn så att vi kan få det bekreftat att allt har gått bra och allt allt är bra med både mamma och bebis!

Jag har i alla fall tappat bort min kamera=( Jag hittar den inte någon stans! Jag blir lite galen!

Amma!<3

Oj va jag känner att min blogg blir "mammig" nu! För nu hiver jag iväg ett inlägg om ammning!

Varför är det inte så många som är unga som ammar? Jag har frågat en del och dom sa att dom har tappat mjölken, värkligen jätte synd, men man kan ju göra saker för att inte förlora denna fina sak! Rikligt med vätska (hälst vatten) och fiber rik mat. Detta hjälper värkligen på.
Vissa tycker säkert att det är pinsamt att amma, men jag tror att dom som ser en kvinna som ammar inte allts ser något sexit i det, det gör i alla fall inte jag. Om jag ser en kvinna som ammar så ser jag det som en fin sak, en skapning som har skapat och ger sitt barn föda! Det måste ju vara det normalaste som finns, eller? Däremot om jag skulle se en kvinna som sitter och flachar brösten bara för att så hadde jag först trott att hon var dum i huvet, sen hadde nog många killar sett något sexit i det, men amming är en annan sak, tycker jag!

Vad tycker du?

Annars så har jag fått såra bröstvårtor som tusan, det gör jätte ont dom första 15 sekunderna ungefär som Julia äter och i dag började jag gråta, så ont gör det! Men jag pinar mig igenom och tänker att jag måste, Julia beböver maten och det kommer att gå över. Hawkar säger att han får ont när han ser att jag har ont. När jag födde så såg jag att han värkligen hadde ont när han inte kunde göra något åt saken, han blev facktiskt riktigt kännslosam men det tänker jag inte gå inn på för det är inte säkert att han vill det.
Men tillbaka till temat! Så i dag när Hawkar såg att jag grät så säger han "Jag får så ont när jag ser att du har ont! Finns det inget vi kan göra?" och jag förklarade att det finns en kräm man kan kjöpa på apoteket men jag tror inte att det funkar så jag tänker inte kjöpa den sa jag. Sen åkte han till resturangen och skulle hjälpa Jadgar som var där ensam i dag. Han kom hem efter ca 1 timma och då hadde han gått på appoteket och förklarat för tanten villken kräm han vill ha till mina bröst och han hadde sagt att jag har så ont. Han fick rätt kräm sen kjöpte han "sug proppar" eller vad man ska kalla det. Det är en sånn sak man lägger över bröstvårtan innan hon suger så gör det inte lika ont. Det gört fortfarande lite ont men inte så att man vill gråta! Så nu smörjer jag, och använder dessa sug proppar och det känns lite bättre! Jag har häller ingen bh på mig och mjölken bara rinner och jag luktar lite surt. Totalt värt det för det är ont och ha på BH så då tänger jag inte ha det! Kläder kan man tvätta och kroppen kan man ducha!

8 dagar redan!

Jag kan inte själv förstå hur snabt tiden har gått! Julia var en väcka i går och i dag är hon hela 8 dagar! Kan nu fatta? Jag kan nästan inte förstå det! Hon är alldeles underbar, hon är så glad och nöjd hela tiden och det är ett tecken på att hon trivs och mår bra sa min barnmorska när hon var här i dag.
Julia vägdes i dag också, hon har gått upp 300 gram sedan hon föddes och 100 gram sedan vi lämnade sjukhuset. Det är värkligen jätte bra! Min barnmorska sa "100 gram är jätte bra på en väcka och hon har gått upp 100 gram på 3 dagar bara. Man märker värkligen att du gör allt som du ska!"

Sen berättade jag att Julia sov hela natten i går natt och att jag var tvungen å väcka henne för att hon skulle äta vid 3 tiden på natten och barnmorskan sa att det finns inget behov för att väcka barnen om dom sover, sover dom är dom nöjda och anntagligen inte hungriga. Jag fattar så klart det, men jag tycker om att mata henne på natten, jag känner bara kärlek då även fast jag är tött pluss att jag har varit lite orolig för att hon kanske inte har gått upp som hon ska eftersom att vi inte har vägt henne på "hela" tre dagar, nojjig mamma är man ju!
Dock sa både jag och Hawkar i går att hon har blivit större och att man märker värkligen att hon väkser och har blivit både längere och tyngere. Dock vet jag inte hur mycket längere hon har blivit, eller om hon ens har blivit längere för vi har inte mätit(va säger man?=S Heter det mätit?) henne sedan hon kom till, kan gott vara att hon är längere också!

Nu är jag dock lite lungnare och jag är inte orolig för att hon inte ska må bra eller att hon inte har gått upp som hon ska, för det har hon och lite där till, mysigt<3 Så nu behöver jag inte väcka henne om hon sover hela natten igenom för att mata henne, det är inte värt det i sånna fall om hon går upp som hon ska så får man vara nöjd!=)

Julia, mammas älskling!<3

Julia Aicha Elida, mammas älskling!

Nu kommer några bilder på våran lilla skrutt!
   

Är hon inte det sötaste du någonsinn har sett? Hon är i allafall det sötaste jag någonsinn har sett!

Varfør?

Kan någon berætta før mig varfør man sæger "min prinsessa" eller "mjagaammawows prinsessa" før? Julia ær inte min prinsessa, prinsessa ær man om pappan ær kung och vem har bestæmt att det ær något bra att vara prinsessa? Jag vet ingen prinsessa som har gjort något værsta bra, vet ni?

Vi åker i alla fall hem på Måndag, så då kanske ni får bilder i løpet av den dagen, tænker inte lova før dom ska vattenstæmplas først før jag vet att det finns så många snusk och konstiga mænniskor dær ute så... Julia har sovit hela dagen i dag så jag har værkligen tråkat ihjæl mig før den hæra data/tv grejjen har inte heller fungerat så jag har suttit hær och kollat på den "vackra" utsikten i form av en annan sjukhus vægg...

Øver till något annat, Hawkar ær nog værdens stoltaste pappa. Han bær Julia hela tiden och sæger "Oj oj oj, ær pappas ælsklin vaken?" å så pratar han "bebis" språk med henne, sjunger før henne och pratar Kurdiska med henne. Jag blir lika ledsen varje gång ha måste gå, jag får bara tænka på att han måste jobba om vi ska klara oss så han har tyverr inget annat val. Han tycker nog att det ær værst i alla fall. Det kan inte vara så kul och vara tvungen att gå ifrån sin ælskling hela tiden. Jag hadde i alla fall inte klarat det. Mn nu ska jag læsa lite mera ur min bok sen ska nog Julia ha mat. Ni ska bara se mina brøst, *bow shikka wowwow* sæger jag bara! Bam så var dom dær!

12 minuter senare!

Tjoff så var hon ute efter 12 minuter med præss værkar!
3440 gram, 48 cm och 33 cm i huvuds omkrets!
Helt perfekt och massa hår, bilder kommer nær vi kommer hem från sjukan.
Det hela varade från kl 03.30 till 14.12 så det gick fort och utan någon form før bedøvning æven om jag ønskade dom sissta sekunderna att jag kunde få allt dom hadde, då var det dock før sent.
Kan ju saga också att dom værkarna som gjorde så ont att man ræknade i mellan børjade kl 5 på morgonen, vi kom till sjukhuset runt 10 taget och då hadde jag redan 5 (av 10) cm øppning!
Jag har aldrig sett Hawkar så glad som nær han skrek "walla Hege, man ser huvet!"

Hela två dagar sedan sisst!

Och jag har en del att berätta.

I Söndags så hände inget särsilt, inte som jag kan komma på i alla fall. Men på Måndagen hände en hel del!

Dagen började med att jag vaknade vid 11 efter att jag kanske hadde sovit sammanlagt 4 timmar på hela natten, skulle önska att jag vaknade av barna skrik, underlivs smärtor och blöta bröst... Så är dock inte fallet utan jag vaknar för att jag har så ont i ryggen så jag vet inte vart jag ska ta vägen nu! Därför har jag häller inte bloggat eftersom att jag inte helt kan sitta upp som jag vill och jag har gråtit hela 3 gånger för att jag har så ont! Jag skulle önska att det var värkar, men det är det inte! Har du haft ricktig mensen smärtor någon gång? Så du vet att man har ont i hela ryggen och framsidan på samma gång och man vet inte vart man ska ta vägen? Då kan man trösta sig med att man kan ta piller som hjälper, så är inte fallet jusst nu, jag tror inte att en Alvedon skulle hjälpa mot detta! Det gör så ont och jag har inget som jag komma på att det skulle hjälpa längere.
Men i alla fall! Vi skulle till barnmorskan och Hawkar kom hem så att han var hemma runt halv 13-13.00 någon gång. När han kommer hem så har jag skrivit ett medelande till han att han ska kjöpa med mjölk och det hadde han också gjort. Så kommer han inn i vardagsrummet med posen och jag fattade inte helt varför han kom inn i vardagsrummet med mjölken för? Men så tar han upp mjölken och en tvål å så säger han "jag kjöpte tvål också" så börjar han le och jag tänker "Som om tvål är värsta grejjen!?" men jag säger inget utan jag ler upp mot honnom också, han värkar ju så jävla stolt för tvålen=P
Men så får jag veta varför! Dagen innan så sa jag till han "Vi skulle haft en sånn spark dräkt som vi kan ta henne med hem i, asså vi har ju byksor och tröjjer, men jag tror i alla fall att en sparkdräkt är det idiella att använda jusst då!" Å han svarade bara "Mhmm...." eftersom att han satt vid datan så jag trodde inte att han hadde fått det med sig.
Men så tillbaka till Måndagen och posen, han drar upp en liten sparkdräkt! Så himla söt med uglor på, å så har den sånn rosa orange färg, med fötter och hela kittet! Precis som jag ville ha! Så det var inte tvålen han var stolt över utan det var ju spark dräkten!
Så säger han "Tror du den passar?" Och jag kollar på storleken och ser att det är str 56 och jag tänker "Hoppats värkligen att den är för stor!!!" Men säger "Ne då älskling, den är alldeles perfeckt!" Och han ler och känner att han har gjort något ricktigt bra! Å det hadde han också!

Han visar ju hela tiden att han bryr sig, men han har aldrig vågat köpa något utan att jag är med eftersom att han är så rädd för att det skal bli fel! Men jag har sagt till han att det blir inte fel, han kan inte göra något som är fel och även om det skulle vara för stort så kan hon ju ha det senare! Så i går så small det till, han var så söt å stolt att ni anar inte!

Men som sagt skulle vi till barnmorskan, eller ja... Hoho! Vi kom dit klockan 14.00 som mötet skulle börja och hälsosystern (heter det så?) kom ut och sa "Nemen hallå!" Och hon hälsar på Hawkar eftersom att hon inte har hälsat på honnom förut och så säger hon "Jahaja, vad ska ni då?" Och jag ler och säger "Ne vi ska bara inn till barnmorskan på vanlig kontroll å så ska vi prata om förlosningen." å hon kollar på mig och så ler hon och säger "Ja, ni är i alla fall inte sena! Ni är facktiskt precis 24 timmar för tidiga! Ha ha, ja jag märker i alla fall att du är gravid, asså för utom den stora magen förståss!" Å så fattar jag att vi facktiskt har tagit fel på dag, men det gjorde inget utan vi gick tillbaka i dag och allt gick alldeles utmärket!

Men som sagt har jag ont i ryggen så nu ska jag äta glass och tycka synd om mig själv=) Hawkar tröstar och säger "Tänk på att det är snart bra, då har vi våran älskling här!" å det ända jag kan tänka på är att MAX en väcka till, för om det tar så lång tid så kommer dom sätta igång mig på sjukhuset berättade barnmorskan i dag. Eller det får man välja själv då om det har gått en väcka över tiden, men jag kommer välja att göra det! För mera änn en väcka tror jag inte att jag klarar jusst nu. Så är det med den saken!

Oj va långt det blev nu! Det är väll ingen som kommer orka att läsa igenom allt detta i alla fall=P haha!

Uppdatering i "The list"

The list!

Sandra gissar 28 Juli.  (äger ingen blogg.)

Malin gissar 2 Augusti.  (äger ingen blogg.)

Sandra gissar på 4 augusti.

Elin gissar på 6 Augusti. http://elinadamhatem.blogg.se/

Malin gissar på nytt och väljer den 6 Augusti. (äger ingen blogg)

Linda Kristin gissar på 7 eller 8 Augusti, hon kan inte bestämma sig. (äger ingen blogg)

Linda gissar på 8 augusti, ett lördagsbarn! http://lindadahlbo.blogg.se/

Linn gissar på 9 Augusti, samma som hennes mamma och blivande fästman!
http://americaandme.blogg.se/

Julia aka Hallonmamman gissar på 10 Augusti!
http://hallonmamma.blogg.se/

Emelie gissar så klart på den 13, villket inte allts förvånar mig nu när jag tänker om! (äger ingen blogg)

Som ni ser så blev Malin lite plutt eftersom att hon hadde fel, så hon fick gissa om=P

Uppdatering i "The list"

The list!

Sandra gissar 28 Juli.  (äger ingen blogg.)

Malin gissar 2 Augusti.  (äger ingen blogg.)

Sandra gissar på 4 augusti.

Elin gissar på 6 Augusti. http://elinadamhatem.blogg.se/

Linda Kristin gissar på 7 eller 8 Augusti, hon kan inte bestämma sig. (äger ingen blogg)

Linda gissar på 8 augusti, ett lördagsbarn! http://lindadahlbo.blogg.se/

Linn gissar på 9 Augusti, samma som hennes mamma och blivande fästman!
http://americaandme.blogg.se/

Julia aka Hallonmamman gissar på 10 Augusti!
http://hallonmamma.blogg.se/

Emelie gissar så klart på den 13, villket inte allts förvånar mig nu när jag tänker om! (äger ingen blogg)

Snart har Malin också fel=D

Om du inte har barn, visste du att...

En födsel delas inn i tre delar och det är bara den 3 och sissta delen som är på sjukhuset? Man kan alltså "föda" i flera väckor innan! För först får man oftast förvärkar (tror jag att det heter på Svenska) å dom kan sammanliknas med mensen smärtor, fast 10 gånger värre. Sen får man stramingar av magen, då börjar magen och magmusklerna förbereda sig för att trycka ut barnet som ligger där inne. Å efter det går vattnet och man åker inn till sjukhuset och väntar på att få prässa! Ibland går dock aldrig vattnet, då får man bara fatta att nu är det dags att åka=P Haha!

Förästen så är jag inne i den 2 delen, det gör lite ont, eller igjäntligen när det sätter i så gör det jätte ont, men jag kan ju trösta mig med att det blir värre=) Mysigt!<3


En elak kommentar, eller?

Jag tror att jag har fått min första elaka kommentar=P Fast jag är inte säker! För jag tror kanske inte att hon menade det så som hon skrev det, hoho!
Villket som så är min mage skit ful, jag tycker själv det! Men sammtidigt så tycker jag att den är så himla mycket finare änn alla supermodellers mage i hela världen! Min mage bär på ett barn, världens finaste barn om jag får säga det själv! Medans denna mage, den bär knappt på en magsäck=P

 vs

Min mage vinner alla gånger, i alla fall i mina ögon! Trollunge!<3

31 Juli 1998.

I går var det 11 år sedan min mamma och lotsas pappa dog i en mc olyka. För 11 år sedan i dag så hadde vi äntligen kommit fram till Norge efter dom längsta 73 milen i hela mitt liv. Jusst nu för 11 år sedan så var vi på sjukhuset och vi skulle ta ett "sissta" förväl. Det blev dock inte det sissta för jag tror att vi var där i alla fall 3 gånger, lika hämskt varje gång!
Men jag fick i alla fall 8 år och 10 månader med er, dom mäst underbara 8 år och 10 månader man kan ha.

Vila i frid så ses vi i Nangiala!


Förästen så kanske ni undrar varför innlägget kommer i dag och inte i går? Det har sin änkla förklarning att jag pallade inte skriva om det i går, pallade inte prata om det å att det rägnade ute gjorde inte saken bättre. I dag har jag inte kollat tidningen för jag är rädd för att jag ska mötas av något som säger att en annan familj har gått igenom "samma" sak. Svårare änn så är det alltså inte.

Bristningar i mängder!

Jag tog en bild med min cam på datan nu så kan ni få se hur jag ser ut efter 9 månader med skruttan i magen! Inte så jätte vackert kanske men jag tycker i alla fall att det är något finte med det hela eftersom att det är ju så klart världes finaste, ja unniversums finaste lilla älskling som ligger där inne, bubblar och sparkar och gäser som hon ska!



Jag tycker i alla fall att min navel är sjukt sexig! Jummy!<3

RSS 2.0