Så ja!

Kolla va jag kan om jag bara vill! Jag har ingen aning om vad jag höll på med, men det gick i alla fall bra eftersom att jag var på den bloggen där det är någon som skriver hur man gör och efter hennes hennes hjälp och lite av min egen hjärna så kirrade det sig=)
Dock en gammal header blev det. Jag kan inte göra sånna, eller jo jag kan men det blir aldrig bra! Min kompis har gjort denna i alla fall, en gång för länge sedan=)
Jag tänkte också hålla va jag lovade och har lovat ganska länge nu! Så här kommer bilder av oss, dock gammla eftersom att jag fortfarande inte har en aning om vart sladden till kameran är=P


Hawkar väntar på maten på resturang, tur att jag inte är en sånn som skäms!



Den första bilden som blev tagen av oss! Här hadde vi varit tillsammans i hela 1 dag=D



Detta är en relatift ny bild av Hawkar=) I sommras var det i alla fall!



En ganska så ny bild på mig också!

Nu räcker det för denna gång! Jag vet att jag sa att jag skulle ladda upp bilder från huset å så, men sladden till kameran som sagt...

Header!

Japp, jag ska försöka mig på att göra en alldeles egen header eller hur det stavas! Så nu får vi se hur detta ska gå! Lovar dock inte att det kommer pluppa upp någon, eftersom att detta med att göra bloggen fin inte är min grejj! Kolla inn "Kevins mamma" (minns inte vad hon heter i bloggen) hon byter hipp som happ och alltid är det lika vackert! Hon kommenterar ganska mycket eftersom att jag fråger henne en del saker så hon finns nog i någon kommentar! ;-)


Gud va jag är konstig!

Jag sitter och kollar på nrk.no (eftersom att vi inte har någon parabol ÄNN!!!) och programet jag kollar på heter "Jordmødrene" som betyder barnmorskorna, svårare änn så är det alltså inte! Men jag märker att jag skrattar hela tiden! Inte för att det är kul, men för att jag får fjärilar i magen. Pappan står på sidan av sin fru och han går nästan i golvet flera gånger, han svettas som en gris och säger "Jag klarar inte mera!" medans hans fru prässar och skriker ut "Det gör så ONT!!!" Det roliga är dock att det är han som säger "Jag klarar inte mera!"
Att killar alltid ska tänka på sig själva va?=P Tillslut kollar i alla fall lilla "Kristoffer" ut och pappa börjar gråta, högt också! Inga små snufserier här inte, utan här kör man på ricktigt bölande medans mamman kollar på sin nya son och säger, "gud va vacker han är!" medans jag sitter i min soffa och tänker "Urch, kan dom torka bort blodet eller!?"
Men när Kristoffer väl har fått bort allt blod och annan geggamojja från kroppen så ser jag det hans mamma ser, gud va han va fin! Dom små liven!<3

Jag kan fortfarande inte fatta att när som helst, kanske i dag, kanske i morgon å kanske ännu senare så blir det min tur! Fatta!? Då ska jag ligga där med en Hawkar på sidan som säger "Jag klarar inte mera" och nästan går i golvet medans jag skriker ut att jag vill ha alla droger dom har! Tänk att nästa gång kanske det är vi som skriver medelande till familj och vänner om att nu är jr här, hur mycket hon väger, hur lång hon är och så klart att hon har massa svart hår. I dag är det "bara" 5 dagar kvar till BF. Senn smäller det! Å vem vet, kanske före och kanske efter! Den som lever får se, är det inte så man säger?


Va gulligt!

Tänka sig att i dag när jag kom inn i bloggen så hadde jag fått en kommentar från en tjej som heter Sandra. Den var så vacker! Hon skriver att hon tycker om min blogg och att hon gillar att jag är ärlig, hon läser tydligen varje dag! Å detta tycker jag så klart är as kul! Om någon läser bloggen så blir det också roligare att skriva!
Annars så håller jag med henne också, för hon skriver i sin kommentar att hon inte tycker om dom bloggarna där människor lotsas som om livet är perfeckt. Jag tycker värkligen inte om det häller!
Ibland så kan jag så klart tycka och känna att jusst nu är allt perfeckt, men det är långt ifrån alltid! Jag och Hawkar bråkar ibland, nu på senaste tiden så har det blivit mycke mera änn vanligt dock. Jag tror att vi båda är lite oroliga för vad vi har att vänta oss. Han är orolig för det att bli en pappa och om han blir en bra pappa, jag är orolig för det att bli en mamma och tänker på om jag värkligen kommer bli en bra mamma!
Dock drar alla slutsatser till att det är klart som fan vi kommer fixa det hära! Vi har skapat detta barn, så svårt var det ju inte, eller ja inte för Hawkars del i alla fall! Men nu när vi har gjort det så kommer vi göra allt vi kan för att skruttans liv blir helt fantastiskt och alldeles underbart!

Svar=)


Postat av: Shirin

tack för en fin blogg! jo, det skulle vara jätteintressant att se lite mer bilder, på magen och dig o hawkar! föresten, kommer du visa bild på barnet? ha det fint.

Svar.
Mera bilder av oss kommer nog komma, det är bara så att jusst nu håller vi på att flytta å så och jag har ingen aning om var sladden till kameran är! Vi har sånnt uttak i datan för minnekort, men det hjälper lite när det är trasigt=P
Men jag ska skriva lite mera senare på dagen å då kan jag i alla fall ladda upp några gamla bilder av oss=)
Angående bild på henne så kommer det nog att komma men inte så många, men ni kommer nog att få se hur hon ser ut=) Så känner jag i alla fall nu! Men senare kan det ju bli så att det kommer as många bilder av henne också, det ska man heller inte se bort ifrån=P


Jag är inte att leka med jusst nu!

Det är ganska så illa när man har så mycket hormoner i kroppen att man märker själv att man borde ta en paus från dom! Hawkar hinner inte ens gå utanför dörren nu mera innan jag saknar han och vill att han ska komma hem och ja, ibland gråter jag till och med. Det är ju lite pinsamt kan man tycka! Eller jag tycker i alla fall det! Precis som att jag inte kan klara mig utan han i 10 minuter eller 1 timma eller vad det skulle vara! Han får ju passa på nu för om 5 dagar (mer eller mindre) så kan han ju bara glömma det!
Vi har sånn "tur" att Hawkar inte har någon jobb jusst nu, villket betyder att han kan vara hemma med oss mycket, om inte hela tiden så att jag får hjälp och sånna saker. Vi har dock inte pratat om det ens nu när jag tänker på det, undrar om han fattar själv att han måste vara hemma nästan hela tiden när hon har kommit, det lär han väll fatta, eller? Så trög är han ju inte!
Men hans kompis, när han fick barn så var han ALDRIG hemma nästan! Inte hadde han någon jobb heller men han va aldrig hemma med sin stackars fru! Helt uppsprucken i underlivet och en bebis som man inte riktigt känner änn å hon var helt ensam! Stackars henne! När jag säger helt ensam så menar jag helt ensam! Hon är diräckt innport från Iraq så hon känner ju ingen i Norge nästan, utom oss typ å jag hadde ju skola att gå då så jag kunde ju inte häller vara med henne. Va elak han var nu när jag tänker på det! Ne detta måste jag prata med Hawkar om så att det inte blir några miss förstånd här i gården! Han ska vara hemma, pungt slut!

Då var en säng avklarad!

Som sagt tidigare så kan vi inte bestæmma oss för villken säng vi vill ha till skruttan. Hawkar vill ha en, och jag vill ha en annan! Hawkar tänker fint, Hege tänker praktiskt, ha ha!
Så nu har vi valt att ta Michelles (min systers barn) gammla säng tills vi kan bestämma oss, vem vet, vi kanske inte köper någon ny säng allts till henne nu när vi redan har en!
Men jag håller fortfarande på mitt! I början ska skruttungen ligga i min och Hawkars säng, på så sätt kommer vi också kunna klara oss utan den jätte intima delen i 6 väckor som man ska! Ja men ni fattar, det tror jag inte är så jätte lätt, men om lillan ligger i sängen så har vi inget val, he he! Vi kommer nog ha värsta nedräkningen båda två! Gud va vi är snuskiga va?

Annars så gjorde vi lite av värje när vi var inne i stora stan! Vi kollade på barnvagnen som vi ska ha, en gång till(A) och bestämde oss för att vi nog kommer ta den som är med blommor innuti, så vacker så! Hawkar tycker också värkligen om vagnen och vi är så överens på den fronten.
Å så kjöpte vi lackfärgen till bilen, den var as dyr(!!!) så tur att det inte är vi som betalar den utan det får han som skal ha sin bil fixad göra! Ok, den var inte så dyr att ekonomin blev vänd, men asså den kostade 150,- för en liten spray burk och det tycker jag är dyrt för när man kjöper sånna saker som man skulle kunna vara utan så tänker jag alltid "tänk om vi hadde sparat dom 150,- i en spargris och så kunde vi semestra längere nästa sommar!". Men som sagt, det är inte vi som betalar den i alla fall så det gör mig inget.

Annars så skulle vi äta Italjensk gryta i dag, så jag gjorde den och allt å när jag var klar, ringer Hawkars telefon och en av hans kompisar ska ha hjälp med något och Hawkar måste dra eftersom att han ALDRIG kan säga nej! Jag fattar inte vad det är med oss! Ingen av oss kan och säga nej, jag tror inte att vi vet hur man gör asså!
Å jag hatar att äta ensam så jag åt inte heller, så den Italjenska grytan stod på spisen tills Hawkar kom hem! Å när han kom hem så hadde han med sig en kompis, Tawan heter han! Snäll är han och kan inte ett ord Norska (nästan). Men han vet värkligen hur man gör mig glad! Han märker att jag är irriterad eftersom att Hawkar bara drog förut så säger jag till Hawkar "Ska vi kanske äta nu eller?" å Hawkar skrattar sådära som han gör när han vet att jag är arg, men så vill han att jag ska bli glad så han kommer på något roligt att berätta! Denna gången hadde han dock inget kul på lager så där sprack hans lilla bubla=P Så säger Tawan "Dalle chi?" å det betyder "vad säger hon?" å Hawkar förklarar att jag är arg för att han drog ifrån mig och maten! Å Tawan kollar på mig å så säger han "Hege, kylling talerken?" å ni fattar vad det betyder va?=P Å jag skiner som en sol och nickar och glömmer allt om maten på spisen! Haha!
Klart att jag vill ha kyckling tallrik! MUMS! Jag älskar kycklingtalrick så nu sitter jag och väntar på att dom ska komma tillbaka från resturangen med maten! Nam nam!

Det är en del som har sagt till mig "Hur vågar du äta kebab å sånnt från en pizzeria när du är gravid?" jo serru, jag vet att detta inte är en överkörd katt eller liknande eftersom att vi känner han som äger resturangen! Å han är så klart inte Norsk villket betyder att ibland så behöver han min hjälp och jag ställer gärna upp så klart. Så 50% av alla gånger som dom beställer inn mat till resturangen så är det jag som beställer den, så jag vet till och med villken gård maten kommer ifrån=P

Stora stan!

Nu åker vi inn till stora stan! Haha! Roligt det låter! Vi ska leta efter en lack spray till bilen och kjöpa lite saker på IKEA. Så storstan, håll i hatten för nu kommer vi!

Förästen! Jag vet att jag har lovar att det ska komma mera bilder på hur jag och Hawkar ser ut så i dag ska jag ta några när vi ändå är ute=) Sen ska jag KANSKE ta kort på innsidan av huset och visa er med=P Dock är inte allt som det sta ricktigt änn så vi får se om det blir bilder på hustet! Ni kan ju kolla på denna vackra skapning så länge!<3

Nehe, det får ni tydligen inte! Blir galen på vårat skit internett


Vad är en mamma?

När blir man en mamma? Jag funderade på det i dag efter att jag hadde varit hoss barnmorskan, när blir man ijäntligen en mamma tycker du?

Jag tycker att den dagen man blir gravid och väljer att behålla barnet, den dagen väljer man att bli förälder, åtminstonde mamma! Den dagen valde jag (och alla andra, nästan) att vi hadde väntat på vårat barn och att detta var "Ment too be!". Jag slutade att vara ungdom den dagen, den dagen traskade jag inn i vuksenlivet och började känna att jag hadde det största ansvar man kan ha på sina akslar, jag skulle, med min kropp göra det mäst fantastiska och underbaraste man kan göra! Jag skulle gör det grymmaste och coolaste man kan göra, men ändå det mäst naturliga som finns, jag skulle bära fram ett barn!
Ett litet "frö" skulle gro och växa till att bli ett barn, och det är helt sjukt hur fort det gick om man tänker på allt som ska göras, alla delar som skal skapas och inte minst om man tänker på hur fantastisk och underbar hon kommer bli!
Den dagen man blir gravid så väljer man bort massor av saker! Man väljer (definitift!) bort att dricka alkohol i 40 väckor och 2 dagar. Man väljer bort massa fester med kompisar. Man väljer bort en stor del av friheten man hadde innan. Man väljer bort mycket! Men tänk på allt annat man väljer att ha kvar, eller allt man  väljer att få, allt man får behålla!
Jag älskar min dotter sjukt mycket redan, jag tycker så synd om dom som inte har den möjligheten som vi har som bor i Norden! Vi behörver aldrig ta ett val att adoptera bort ett barn som är önskat, kanske inte planerat, men önskat! Vi får hjälp om vi behöver det och ber om det, tack för att man bor här!

Men tillbaka till det med att vara en mamma och när man blir det. Vad tycker du? Är man en mamma när man har haft barnet i sin mage eller skal det mera till?

Jag tycker inte att man automatisk blir en mamma enbart för att man har gått gravid! Har man gått gravid, är man ju den biologiska mammanm, men har man haft sex så är man också den biologiska pappan det betyder dock inte att alla kan vara så stolta att få kalla sig för en förälder inte!
Om man adopterar bort sitt barn, för barnets bästa så tänkter man på sitt barn och att det är det som är bäst jusst där och då, men när man gör det så tycker jag också att man skriver ifrån sig rätten att kalla sig en förälder för det barnet. En förälder är den som bryr sig om barnet, är där för barnet och stöttar barnet i valen som dom skal ta i livet. En förälder är den som är där när barnet gråter, när barnet sliter, när barnet behöver hjälp och kärlek. Det är en förälder, det är en mamma och en pappa!

Men vad händer då om man har en mamma och en pappa som dör? Kan man inte kalla dom för sina föräldrar då? Jag tycker att allt detta är sjukt krångligt och jag blir bara mindre smart ju mera jag tänker på det! För det är klart att min mamma (som dog när jag var 9) är min mamma, men Carina (min lotsasmamma) är den som tröstade mig när jag grät och hon som såg till att jag hadde mat i min mage.
Jag ser det så, jag har en mamma som dog när jag var 9, då hadde jag enn sånn tur att jag fick en ny mamma, en ny människa som valde att vara en del av mitt liv! Min mamma valde aldrig att dö, hon dog i en MC olycka och hon valde aldrig at lämna oss! Det kan man inte rå för, man kan ju inte rå¨för att man dör! Då är det en annan sak, eller vad tycker du?


Den nya barnmorskan!

I dag har jag varit hoss min nya barnmorska. Eftersom att vi har flyttat så blev det så att jag så klart var tvungen att byta både barnmorska och doktor och inget av delarna stör mig. Min nya barnmorska var jag lite skeptisk till att börja med, men det visade sig snabt att hon var både snällare och mera förstålig änn min gamla, så det tackar jag bara för.
Vi pratade om lillan i magen och lite runt min graviditet eftersom att hon som sagt är ny och vet enbart det som står på pappret. Liten, blond aksellångt hår och hon kanske var en tredjedel av min kropp. Så liten var hon, men definitift mycket bättre änn min gamla, glad att jag bytte nu facktiskt! Bättre sent änn aldrig va? Det är ju hon som ska komma hem på hembesök å sånna saker senare när lillan har kommit också och då känner jag att man måste vara nöjd, är man inte nöjd då så kommer inte hon häller känna sig välkommen, eftersom att hon i sånna fall inte är det ens.
Min mage är stor, inga konstigheter där eftersom att vi redan visste det. Hon blev lite chokad när hon frågade "Har Katja(min gamla barnmorska) pratat med er om det med fötsel?" och jag svarade "Nej, inte ens lite. Men jag har läst massor och det som Hawkar behöver veta har jag läst högt så det har vi fått med oss i alla fall."  Det var först då jag fattade att inte bara var min gamla barnmorska konstig och vred på alt jag sa, men hon har ju inte ens gjort sin jobb. Vi har ju inte fått vetat något om någonting! Tänk om vi inte hadde läst något å tagit reda på egen informasjon? Då hadde vi heller inte vetat något...
Men nu har jag i alla fall fått en ny barnmorska, som jag värkligen är glad över! Hon sa något helt annat änn vad min gamla sa och jag litar mera på denna. Det är som sagt en självklarhet att man känner sig lite orolig för det att bli mamma för första gången, det är en stor förändring i ens liv! Om inte till och med den största! Allt kommer bli helt nytt och både jag och Hawkar kommer få ändra på så mycket i vårat liv och det är vi så klart villiga till att göra, alt för våran trollunge!<3


Angående det som jag sa till Hawkar så, förlåt om jag gör er nyfikna! Jag kom på nu att jag hatar när folk skriver så i sina bloggar! Att dom säger A men inte B... Men det är första och sissta gången jag gör det, jag lovar! Men jag kan inte berätta vad jag sa, inte för att det är jordens största hemlis, men för att jag skäms! Jag pratade med honnom om det i går när han kom hem i alla fall och då sa han "Men elskling, jag vet att du inte menade det! Det är så klart att jag blev sårad jusst då, men det hadde jag facktiskt redan glömt att du hadde sagt!"
Så nu vet ni i alla fall vad han svarade när jag sa förlåt, jag vet i alla fall när jag gör ett misstag och att stå för mina misstag har jag absolut inga problem med längere!


När man är gravid....

Så är det inte bara bara och städa inte! Jag plockade lite i köket och så innan jag hadde så ont i ryggen så att jag havnade här yttligare en gång! Hoho! Men så kan det vara å så får det vara när man är gravid, så det så! I alla fall om man bara har 7(!!!!) dagar till BF. Senare så ska vi sortera alla sakerna som vi inte har plockat ut kartongerna änn så att vi vet vad som ska upp på vinden och vad som kan stanna kvar här nere. Med andra ord så ska Hawkar sortera och jag ska peka och han ska bära upp till vinden.

Jag tycker igäntligen synd om dom som inte har en sambo under sin graviditet, jag hadde INTE klarat mig ensam jusst nu! Allt från att han hjälper mig upp ur sängen på morgonen, tar på mig mina byxor till att han trär på mig strömporna! Eller att han tvättar mig medans jag sitter ner i dusjen, att han byter sängkläder, damsuger och torkar golven. Dammar plockar undan från bordet och lagar mat. osv osv! Han gör nästan allt! Sammtidigt som han jobbar med sina kompisars bilar så att vi tjänar lite pengar också.
Det är så klart att jag hjälper till eller vad man ska säga med det som jag kan! Jag diskar ibland och sånna saker, men jag klarar inte av att böja mig ner så det är ungefär bara det som jag kan göra=P haha!
Jusst nu holler han på med en Opel, å jag blir lite stolt när han roppar på mig för att jag ska godkänna det! Han filar först bort rosten, svetsar igänn hålen och kletar på någon massa för att så putsa det lent och ha på lacken! Mycket man ska igenom innan man kan spraya på lacken asså! Men det som han gör innan han har på laken, när han putsar på den massan som han har haft på så roppar han på mig för att jag ska känna om det är lent och bra nog=) Det är alltid det och det är sellan som jag inte har sagt att det inte är bra=P haha! Men i alla fall, han vill att jag ska vara en del i det tror jag, för han vet att jag känner mig som att jag inte duger till något nu för tiden, jag menar jag kan inte ens ta på mig mina egna byxor!


Städa kanske?

Hihi jag har setat och funderat på om jag ska storsäda ricktigt ordäntligt i dag! Inte för att det behövs ijäntligen eftersom att vi har ju nyss flyttat inn så det har liksom inte hunnit blivit så stökit eller dammit eller något, men jag vill i alla fall att när pluttan kommer hem så ska hon komma till ett hem som är helt alldeles plätt fritt och allt ska vara helt perfeckt så att hon kan känna sig tygg, det är allt som betyder något för både mig och Hawkar jusst nu!

I går sa jag något som var så himla elakt och fruktansvärt till Hawkar att jag skäms så att jag skulle kunna börja gråta, han blev så ledsen och jag tänker värkligen inte säga vad det var jag sa, för jag skämms värkligen! Vi påratade om det "bråket" som vi hadde efteråt och så men vi pratade inte om jusst det som jag hadde sagt utan vi pratade mera om varför jag reagerade som jag gjorde och varför han reagerade så som han gjorde så att vi vet varför det blev så. Men jag sa aldrig förlåt för jusst den saken som jag sa! Det var nog därför jag fick sjoklad asken med hjärta sjoklad i också senare på kvällen! Och det var därför jag ville att han skulle vara med mig hela dagen i går! För jag kännde och känner mig som en jävla skit!
Jag kan värkligen inte sluta tänka på det! Han blev så sårad och man såg hur han sjönk värkligen... Shit va elak jag är ibland! Men jag vet att jag har gjort ett STORT misstag och jag ska säga förlåt för det sedan när han kommer hem! För jag vet att det inte allts är så och jag fattar värkligen inte varför i helvette jag sa det! Jag borde skämmas! Villket jag värkligen gör också! Ne, nu får det bli ordning å reda i det så nu ska jag plinga han och få honnom till att åka hem så att vi får prata mera om det! Jag vet att han vet att jag värkligen inte menade det, men det betyder inte att jag ska slippa säga förlåt inte! Jag älskar Hawkar och han betyder massor för mig! Han gör allt han kan jusst nu för att allt ska bli bra och jag vet att han har ofrat jätte mycket för mig, å att jag ens kan säga en sånn sak gör att jag skäms så himla mycket att ni anar inte!
Ni fattar att jag skäms va? Jag har skrivit det tillräkligt med gånger liksom?=P

Sjoklad av min älskling!

Jag fick sjoklad av min älskling när han kom hem så har är förlåten även fast han lämnade mig ensam hemma=P



Precis en sånn var det! Med hjärtan och hela kittet, min baby boy!<3

Blir galen av att vänta!

Jusst! Jag blir GALEN av att vänta! Jag hatar att vänta och det är inte sannt att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! För den som väntar på något gott värkar alltid vänta för länge!

I går vet jag inte vad det var med min kropp! Jag hadde så himla ont i den nedersta delen av magen på båda sidorna! Jag skulle ta mig från badrummet inn till sovrummet som kanske är 5 meter och jag klarade knappt av det, det tog kanske 20 minuter och jag var helt snurrig, pluss att jag klarade inte av att gå!
I dag när jag vaknade så vaknade jag med ett ryck, å det gjorde så klart bara saken värre! Allt snurrade till i knodden och jag mådde så himla illa att ni anar inte!
Nu mår jag därimot prima=)

Hawkar är för övrigt inte hemma utan han är ute med någon kompis... Igänn... Jag vill att han ska vara mera hemma nu innan lillan kommer för jag vet att vi kommer tappa så himla mycket VI tid (villket är helt logiskt och bara rätt) när skruttan kommer! Så därför vill jag att det ska vara mera oss två och mindre oss två och 3-4 av hans kompisar.
Inte för att jag har något emot hans kompisar, dom är jätte trevliga allihopp! Men det blir liksom för mycket Tawan, Raber, Jadgar, Sirwan, Rebin, Alan osv änn vad jag klarar jusst nu! Jag vill att Hawkar ska vara hemma med mig och bara mig en hel dag.
Jag tog så klart upp det med han i dag och då sa han "Men jag är ju med dig alltid!" Å det är sannt, för det är han! Men dom enda gångerna han är med mig och BARA mig är ytterst sällan! Jag vill ha han för mig själv ibland också, å ikväll är en sånn kväll! Nu vill jag att han ska vara med mig, vara min min och bara min! Är jag ego då?=P

Uppdatering i "The list!"

The list!

Sandra gissar 28 Juli.  (äger ingen blogg.)

Malin gissar 2 Augusti.  (äger ingen blogg.)

Sandra gissar på 4 augusti.

Elin gissar på 6 Augusti. http://elinadamhatem.blogg.se/

Linda Kristin gissar på 7 eller 8 Augusti, hon kan inte bestämma sig. (äger ingen blogg)

Linda gissar på 8 augusti, ett lördagsbarn! http://lindadahlbo.blogg.se/

Linn gissar på 9 Augusti, samma som hennes mamma och blivande fästman!
http://americaandme.blogg.se/

Julia aka Hallonmamman gissar på 10 Augusti!
http://hallonmamma.blogg.se/

Då kan jag ju säga att jag hoppats änn så länge att Julia och Linn är helt ute och syklar!  4 och 5 dagar längere, är ni inte riktigt kloka?=P Hoho!


Vi alla kan väll hålla med om att Sandra hadde fel va? Jag menar jag har inte ens förvärkar så changsen för att hon kommer innom dom närmaste timmarna är ganska små!

"Hege, kom hit i två sekunder!"

Precis så säger Hawkar och han låter helt lugn och jag går dit sammtidigt som jag tar på mig mina byksor. När jag kommer fram till dörren så ser jag bara hur han lyser upp, som en sol mitt i allt regnväder och hans strålar lyser starkast av alla! Så säger han "Kolla va mycket hallon!" Skit glad är han, Hawkar älskar hallon och allt som har med hallon att göra (Utom sylten eftersom att han tycker att dom förstör hallona med så mycket socker, jag håller med!) "Kom så får du se!" säger han och släpar ut mig i målnigt väder sammtidigt som han säger "Men ackta dig, för du vet den växten som bränner? Det är massa sånna där!" Jag har försökt att visa han vad som är brennäslor så att han kan äckta sig för dom eftersom att han alltid lyckas bränna sig på något konstigt vis, men han lyckats i alla fall att bränna sig.
Om jag ser en buske så kan jag se på en gång om det är en näsla när, om det så bara är en! Kan ni också det eller är det bara för att jag har brent mig på dom så många gånger att jag vet? Hawkar vet hur dom ser ut nu, men han kan i alla fall inte helt äckta sig lika bra som jag kan.
Sött att han ska visa villka det är också, älskling vem var det som lärde dig hur dom ser ut?=P

"Tannvärk"

I går så hadde jag feta "tandvärken", men det var inte i tanden men det var mera i köttet liskom. Och ursh va ont det gjorde, det gick dock över när jag gick för att sova i går, villket var en nedrans tur för annas så hadde jag nog dött av smärta i natt(eller inte, men i alla fall!)
När jag vaknar i morse så känner jag inte att jag har ont allts, ser bara mitt kind under ögat och tänker "Men jises va jag måste ha svulnat upp!" och visst hadde jag det! Jag ser nu mera ut som en halv balong! Ser ut som om jag har gått inn i en vägg, eller att jag har haft feta fighten med någon! Tur att det är Söndag så att man slipper visa sig ute!
Hawkar kom upp på badrummet också när han hörde att jag gick upp "Nemen hej älskling!" säger han och kramar mig bakifrån, han kommer diräkt utifrån efter att ha skruvat bil (som han alltid gör, om jag skulle berätta för er varje gång Hawkar skruvar bil så skulle det vara det enda min blogg handlar om!) så han var jätte kall, men det gör inget! Inte när han kommer så och kysser mig i nacken och säger "Chapa" (sötnos) och tar mig lite på rumpan så klart innan han hälsar på skruttan i magen och pussar henne lite! Allt detta gjorde han men han såg inte hur svullen jag var i nyllet inte!
Det slutade med att jag säger "Kolla hur jag ser ut!"Å han säger facktiskt "Vadå?" för att han ser det inte till att börja med, jag blit helt facinerad! Å han säger att "mina blåa ögon" inte funkar va, jag undrar hur det här med hans egna sjoklad bruna, inte så mycket fjutt i dom häller tydligen!
Sen ser han det och han ser ut ungefär såhära 0.o om du vet villken smily jag menar då? "Shit, älskling vad har du gjort?!" och jag skämtar och säger "Frågan är väll vad du har gjort medans jag sov?" Å han svara "Walla jag har inte gjort något!" Å tror att jag beskyller honnom för mitt svullna nylle! Haha! Han fattar inte helt skilnaden på irrioni och när man är allvarlig alltid=P

Jag försökte ta en bild åt er men det gick inte, så ni får bara se det för er! Min kind är så stor att den trycker upp mog ögat så att mitt ena öga ser ut som ett "kines" öga, när jag försöker le så når inte den ena läppen lika högt som den andra, så allt blir bara helt snätt! Aa jag ser helt änkelt inte ut! Undrar vad det kan vara? En inflamasjon i tannkjöttet kanske? Ingen aning! Men ordning måste det bli i det så jag får nog gå till tandläkaren=)

Listan som inte är så lång.

Listan är fortfarande ganska så kort, så om du vill vara med att gissa så kan du kommentera det på ett inlägg i bloggen med datum så skriver jag inn dig senare! Undrar om någon har rätt?

The list!

Sandra gissar 28 Juli.  (äger ingen blogg.)

Malin gissar 2 Augusti.  (äger ingen blogg.)

Sandra gissar på 4 augusti.      Dock vet jag inte vem Sandra det är, kan det vara min "kussin" sandra kanske?

Elin gissar på 6 Augusti. http://elinadamhatem.blogg.se/

Linda Kristin gissar på 7 eller 8 Augusti, hon kan inte bestämma sig. (äger ingen blogg)

Linda gissar på 8 augusti, ett lördagsbarn! http://lindadahlbo.blogg.se/

6 stycken som har gissat! Vad är detta nu då, nu får ni gissa tycker jag så att vi har några flera att styka ut! Kanske jag ska gissa själv också?

Nu får ni vara med att gissa tycker jag!

GISSA DÅ! Nær kommer hon?=D

Det var ett jävla tjat på han!

Han som vi har hyrt av innan (som jag har förklarat månge gånger så går vi värkligen inte överens!) menar nu att vi har haft sönder båda det ena och det andra i lägenheten, villket vi inte har! Han menar att vi har tagit gardingerna, det har vi INTE gjort för dom gardinerna som hängde i köket hadde jag köpt för 129,- metern när vi flyttade inn! Så det så! Å dom har jag så klart tagit med mig eftersom att det är jag som har kjöpt dom, det är väll inte mera änn rätt tycker man ellehur?
Å så är det ett kontaktutag som vi facktiskt har haft söner men jag har sagt till han att vi ska köpa den yttersta delen innan den 31 när vi ska vara ute. Å så brannvarnarren har Hawkars kompis av misstag packat ner, så den ska vi ta med tillbaka så klart, varför skulle vi sno en brandvarnare liskom?
Annars så menar han att vi ska gå inn på det pytte lilla rummet (det är snett tak på vinden så det är ca 70 cm i höjden eller något där inne) och damsuga! Är det ett skämt eller? Asså man kan ju inte damsuga där inne, det måste han ju fatta! Det ligger ju isolering där på golvet, och det är inte ens något riktigt golv där inne! Man kan inte damsuga där inne! Jag fattar inte ens vad han håller på med! Å det ända han kan säga är att om vi inte gör det så skickar han räkning på oss om det.
Vi har ju inget annat val, vad ska vi göra?

Som jag har förklarat tidigare så har denna mannen kjöpt lägenheten innan han ens har kollat på den, så när vi flyttade inn så var det så klart några fel och brister med lägenheten, det är gammalt och väl annvänt så att säga. Å nu menar han att vi ska sitta och betala för detta? Asså det är inte vårat problem eller fel att lägenheten är gammal!
Han menar också att vi har förstört pling klockan, men det har vi inte utan vi har facktiskt fiksat den så godt det går! Det ska vara som ett skydd över den, men det var inte det när vi flyttade inn och pling klockan var teipad så att man hörde inte ens när det plingade, det menar han att vi ska betala! Undrar om det finns något sånnt grejjs där man kan klaga! Han värkar ju inte veta vad han jiddrar om allts! Det som vi har haft sönder (det elutaget) har jag sagt till han för ett par dagar sedan att vi ska fixa, men jag tänker fan inte betala för något som jag inte ens har haft sönder!

Men nu ska jag äta=) Hejdå!

Lindas idè!

Linda sa att jag skulle göra en sak och jag tyckte att det lät smart så hjälp mig nu! Jag är förstagångs gravid och födande, min BF är den 5 Augusti och jag är 19 år. Villket datum tror du hon kommer?=) Jag tänkte göra en lista sedan och styka alla som har fel osv! Men då är det så klart kul om så många som möjligt är med och gissar! Jag kommer ju skriva vad du heter i din blogg med så du får gratis reklamering på köpet=D
Så kom nu med ideer så att jag kan göra min lista=D

Morgondagen!

I morgon är det en ny dag, ny dag=nya möjligheter!

Jag har varit ganska nere i ett par dagar nu, allt pga begravningen som jag inte ens klarade av att gå på! Jag bråkar med Hawkar hela tiden trotts att han bara vill det bästa! Som i dag så skulle han göra tacos, å så står jag och diskar sen håller han på med mobilen sammtidigt som han steker köttet och jag snäser "Fatta va äckligt! Asså fatta alla ställen som mobilen har varit på!" å sa att jag kommer inte äta och allt! Han blir så klart ledsen och fattar inte helt vad han har gjort fel, för det var ju inte värsta grejjen att han knappar lite medans att han väntar på att det ska bli fräs i det! Han förstår nog inte helt vad det är med mig nu för tiden, och det gör inte jag häller! Känner mig så långt nere efter mötena, begravning och döttsfall! Jusst nu vill jag bara att lillan ska komma så att jag får annat att tänka på! Jag saknar henne fast jag inte ens har träffat henne, jag är fan sjuk i huvet!

Jag tyckte att gårdagen var svår, ni skulle bara veta om dagen i dag!

Jag har nog aldrig varit så arg och besviken på någon i hela mitt liv! Kom hem till mig så ska jag slå ihjæl dig!


BF har jag den 5 Augusti btw=)

En allmänt kass dag.

I dag skulle jag i begravning för min faster ni vet, hon som dog i canser. Hela dagen börjar med att jag vaknar senare änn vad som var planerat så allt blir bara stress innan vi kastar oss inn i bilen med maskaran i handen. Väl på vägen börjar jag känna något liknande med förvärkar, men det var så himla mycket värre! Pluss att jag trodde att jag skulle (VARNING) bajsa på mig så jag och Hawkar var tvungna att stanna vid maken.
Inne på toaletten var det så klart typ 10 i kön innan mig, och med denna mage och en bebis som tycker mot tarmarna så har man inte tid att vänta och jag frågar snällt om jag skulle kunna få gå före tanten som var först i kön. Hon kollar så klart snett på mig och tänker säkert säga något som "vaför skulle jag låta dig gå före?!" sen kollar hon ner på min feta mage, ler lite glatt och säger självklart och jag hör hur ett suck kommer från varneda grabb och yngre kvinnor i hela kön och jag tänker bara "dom skulle bara veta vad deras mamma har gått igenom!"
Väl inne på toa (märk: Jag trodde för 5 min sedan att jag inte skulle hinna till toan) så kommer det absolut ingenting! Jag ber lite besviken för jag känner mig värkligen nödig, fortfarande! Ut från toan igänn och inn i bilen och jag ringer till BB och frågar vad detta är. "Falska puch-värkar" kallade tanten det, det är visst så det ska kännas när man ska föda! Men mina var bara feik! Snålt va?

Sen kommer vi inn till stan och ju närmare kyrkan vi kommer desto ondare får jag i magen (mag knip) och desto mera illa mår jag. Hawkar sitter ute i bilen med mig utanför kyrkan, men jag klarar inte att gå inn! Som toppen på det hela så är jag 10 min sen och det ända jag kan tänka på att jag har inte varit i en begravning sedan min mammas och Hans, eller jo mormors men den räknas inte helt för jag minns inte ens att jag har varit där!
Jag bestämmer mig tillslut att jag har nog fått avsmak av allt som heter begravning och jag pallar inte trycket å börjar böla och säger "Hawkar jag vill inte gå inn!" å han säger att jag inte behöver så klart och vi åker igän.

Så åker vi hem till den gamla lägenheten och börjar städa upp dom 35kvm som vi har bott på det senaste året och 7 månaderna eller vad det är. Vi skrubbar och har oss och skrubbar ner allt från topp till tå och känner oss skit nöjda och rigner han som vi hyr av för att han ska komma så att vi kan skriva ifrån oss kontrakten, ge han nykeln och få våra pengar som han är skyldig oss eftersom att det blev ett fel vid förr månadens hyra så han fick två i stället för en. Å han menar att han har inte kunnat ge oss tillbaka pengarna eftersom både det ena och det andra och vi har varit jävligt tålmodiga!
Men i alla fall! Han kommer upp och säger att vi måste torka av fläckten en gång till, jag förklarar för han att det går inte mera men han insisterar och jag tar det till mig och han går!
Han fattar INGENTING! Asså det är en fläckt och det är inte en sånn fläckt där mat oset går ut utan det är en sånn där det bara blåser ut på andra sidan (villket är helt onödigt och jag fattar inte ens varför man köper en sånn!!!!). Och fläkten är väll kanske 10-12 år gammal eller något sånnt, han förväntar sig att fläckten ska vara vit! Asså det är OMÖJLIGT och få en 10-12 år gammal fläckt (som inte ens va vit när vi flyttade inn) vit igänn! Det går inte! Så är det bara! Men han står på sitt och jag skrubbar bäst jag kan och Hawkar med.
Han kommer tillbaka och påpekar samma sak igänn (då har vi stått två st å skrubbat på den i ca 30 min) å vad ska vi göra? Vi måste ju bara skrubba vidare!
När han är nöjd med fläkten (ca 1.5 timme senare!!!) så påpekar han att vi inte har torkat av en lampa, sen går han! Asså vi kan ju torka av den medans han är där!!! Men sen hämtar jag han och han är så himla nedlåtande hela tiden! Vi är trötta och hungriga (eftersom att vi inte hadde ätit något.) och jag vill bara hem! Vi kom dit kl 12 på förmidagen och klockan ca 21 så är vi fortfarande kvar där, asså vi snackar 35 kvm här! Inte ens kungen har 35 kvm som skiner lika blankt som dom dära gör nu!
Det var inte ens han vi började hyra av från början utan det var dom som bodde där innan och vi sa till och med att vi kan hämta dom och fråga om den lägenheten kan bli renare, men det tycker han så klart är onödigt å bla bla bla! Jag blir galen av sånna människor! Asså han har gjort allt för att det ska suga för oss att hyra där! Och han pratar nedlåtande hela tiden och behandlar oss som barn! Jag blir skit förbannad! Å fortfarande har vi inte fått tillbaka våra pengar! För han hadde dom inte där! Asså hällå i blåbärs skogen! Vi har tjatat i ca 2 väckor nu och han sa att i dag kan vi komma och hämta dom eftersom att han har varit på semester! Å så när vi kommer dit så ger han oss inte ens våra pengar! Jag var så himla förbannad att ni anar inte! Fattar inte varför jag inte bara kan säga ifrån som alla andra kan! Jag vågar inte utan jag fegar ur och säger ingenting utan jag nickar bara och ler! Inte konstigt att jag alltid blir överkörd!

Detta resulterar (så klart!) i att jag och Hawkar börjar bråka! Jag ar hungrig, han är hungrig, jag är trött, han är trött, jag har ont i ryggen och han med! Vårat blod socker måste ju ha varit på 0! Å allt slutar med att jag ber honnom dra till hällvette! Å jag öppnar bildörren och går ur bilen och han drar! Sen går jag och sätter mig någon stans och blir så arg att jag börjar gråta! Och Hawkar ringer säkert 40 gånger (ca 1 timma) innan jag svarar och han kommer dit jag är och kramar och pussar (även fast det var jag som hadde gjort fel) och säger förlåt för att han börjat bråka, men att han blir så när han inte äter. Precis som att jag inte vet det liksom=P
Och jag säger förlåt och allt blir "bra" och vi åker hem, jag orkar inte ens tänka på morgondagen! Nu vill jag enbart ha Lördag så att man bara kan vara! Den sissta tiden har varit så svår tycker jag, vi förtjänar lite lycka nu! Lycka, vart är du?

Viasat skit!

*Buhu*

Skriver i ren ilska! Gud vad jag är arg! Vi hadde kjöpt parabol, å han mannen i affären sa att allt var i paketet, kortet också! "Jag har blivit luuuuraaaaad, åhååå(8)" säger jag bara! Det var inte allts något kort där i! Sen så ringer jag för att i alla fall få sendningar till NRK1 (ettan) så att jag kan kolla om skiten funkar, ne men då har dom slutat med det! Så i dag var jag så himla arg, så vi åkte inn till Elkjøp för att fiksa allt å kosta vad det kosta ville för parabol helvettet måste ju funka! Jag vill ha tv så att man kan kolla om man vill! För GUD va tråkigt det är när man inte kan kolla, då vill man ju kolla hela tiden.
Men i alla fall. När jag kommer inn i affären så jobbar så klart inte mannen som hadde lurat i mig båda det ena och det andra, så vi fick prata med en annan mann i stället. Å jag kan ju inte vara arg på han heller för han kan faktiskt inte rå för det som hadde hänt! Men han hjälpte oss gladeligen med att fiksa en som ska komma och fiksa parabolen, men viasat har visst många kunder jusst nu så det kommer ta upp till 7 dagar innan dom ringer mig, å så upp til 14 dagar innan dom kommer och koplar till bajset! Är det ett skämt eller? Jag kan fortfarande inte skälla på han stackaren som står och vill hjälpa oss för det är ju viasat som är bajs då! Så nu får vi se hur länge vi är utan tv, för som han i affären sa så om alla gör sin jobb så ska vi nog bli uppringda i morgon eller på Måndag. Min dag har varit allmänn kass, kommer tillbaka till det i nästa innlägg.


Saker vi kallar varandra!

Jag lovade och jag är en kvinna av mitt ord, ha ha! Är det inte så det heter kanske?=P

Saker jag kallar Hawkar och varför:
Åsna, Av den enkla annledning att han ibland beter sig som en åsna, envis som få!
Beib, Det är nog bara för att det är gulligt att säga beib.
Älskling, Han är ju min älskling så det har ingen större orsak asså.
Kerra, Det betyder åsna på Kurdiska, så ja...
Knäppjök, För ibland så är han så himla knäpp att jag blir galen!=P
Bajsunge, Ijäntligen vet jag inte varför, det bara blev så!
Shamani, betyder "mitt öga" på Kurdiska, ett ord som man bara använder till någon man älskar.
Baba, Betyder pappa på Kurdiska och helt änkelt för att han är en pappa, till våart barn!
Shnemen, Är också Kurdiska och betyder "min fru", jag vet inte ens hur man säger min man! Min fru är i alla fall mycket roligare och säga och det roligaste är att jag sa det när han pratade med sin mamma en gång i telefonen å jag har nog aldrig hört henne skratta så mycket!
Sen kan jag facktiskt inte komma på något mera som jag säger till han=P

Saker Hawkar kallar mig:
Shnemen,
well, cus i am!
Åsna, Det är nog mäst för att jag började med det!
Knäppök, Jusst så säger han! Å tror att han utalar rätt alla gånger!=P
Shamani, Samma annledning som jag har anntar jag, att det låter fint när man säger mitt öga till någon, inte om man skulle säga det på Norska eller Svenska, men det får liksom en helt annan betydning på Kurdiska!
Corbani, Betyder "min älskling" på Kurdiska och han säger det enbart när han vill låta söt för att han vill ha något=P
Kallo, Haha nu låter detta säkert as elakt eftersom att det facktiskt betyder tjockis(!!!) på Kurdiska! Dom första gångerna han sa det så blev jag "sur" och plutt! Men om han inte säger det nu så undrar jag varför han inte säger det, helt sjukt att jag VILL bli kallad tjockis tycker jag! Men han säger det aldrig när hans kompisar (som fattar vad det betyder) är i närheten och han säger det aldrig på ett nedlåtande sätt om du fattar? Så då är det ok, för jag vet att han inte menar något illa med det!

Thats it, tror jag i alla fall! Eller vad jag kan komma på nu, shit va tråkigt jag har! Någon som kan berätta vad jag kan göra? Jag orkar inte plocka mera nu! Å inte har vi någon tv heller! Någon som vet någon mera nätsida mera änn MVT som visar typ unga mammor eller något sånnt? Alla dom som jag vet om kostar pengar...

Skulle bara säga...

Ville bara tillägga att svara på Annonyms fråga.

Jag skulle gärna ha dig i min blogglovin, om jag bara visste vem du var! hehe, du har nog inte sett att du kommenterat annonymt=P

Och till Hallonmamman, Ja det är klart att det kommer blider sedan på hur vi innreder huset med våra saker! Om man har sett våran lägenhet som vi bodde i förr så är det nog inte så jätte kul att kolla på bilderna eftersom att vi har ju inte kjöpt något nytt, men annars kanske det är lite intresant=)


Annars kan jag också tillägga att jag hittar inte våran "sovrums tv"! Hur i h...... kan man tappa bort en 19 tums flat skreen som kostade fläsk med tanke på att den är så liten?=P Det här är ju pinsamt! Hur tappar mn bort en tv liskom? Jag kan trösta mig med att det inte var jag som packa ner den, hoppats bara att den inte går sönder! Tur att vi har försäkting i alla fall i sånna fall=P

Min bajsunge<3

Han är en bajs ibland! Men han är min bajsunge i alla fall!=P

Man kan inte ens vara arg på han i mera änn två minuter! Sen kommer han hem och ler och berättar något som dom har sett på vägen. Pluss att han kjöpte bara saker som jag tycker om=P Allt som jag ville ha hadde han facktiskt fått med utan att jag ens hadde nämt det!

Jag såg att det var någon (jag minns inte vem) som hadde skrivit en blogg om vad hon kallar sin pojkvänn och vad han kallar henne! Jag har fortfarande inte sluta tänkt på det, så ett sånnt innlägg kommer lite senare, å tro mig! Ni kommer få ett gott skratt eftersom att jag ofta kallar Hawkar för svenska ord och då ska han alltid härmas och säga det samma senare, villket aldrig går som det ska;-)

Men herre gud villken söt mini Jackson!

Kolla denna film! Du kommer inte bli missnöjd! Tänk att han bara är 6 år gammal!



Nu har vi förflyttat oss!

Vi har förästen tillbringat heeeela lååååånga gårdagen till att flytta! Vi hadde ju redan packat ner nästan allt, eller ja vi trodde i alla fall det! Det tok sjukt mycket längere tid änn vad någon av oss skulle kunna ana! Vi började vid 11 på förmidagen i går och slutade ungefär vid 01.00 på natten. Helt sjukt ju! Vi är fortfarande inte ens halv färdiga med att flytta inn!
Vi sa ju när vi flyttade inn att vi kunde städa upp och så eftersom att ijäntligen måste ju han göra det när han flyttar, men jag tänkte att Hawkar å jag kan göra det så kan vi flytta inn lite tidigare. Så det gick han med på, men jag ångrade mig när jag såg hur smutsigt hans kök var! Asså det var VIDRIGT! Jag och Hawkars kompis sa flera gånger under gårdagen "Inte konstigt att han är skild!" för det är det värkligen inte, villken gris! Jag vill inte ens ta kylskåpet, jag vill inte ens ställa min mat där inne om vi så skulle sanera det! Blää!
Men vi torkade å donade hela gårdagen som sagt så nu är det bara kvar att ställa inn allt på sin plats i köket, villket också tar lite tid eftersom att det är så mycket skåpplats här så försöker jag hitta på något finuligt så att vi kan fylla allt, så att det inte ser tomt ut liksom=P Jag tror nog att vi får köpa flera glas i alla fall, jag hadde ingen aning om att vi hadde så få=S Jag tycker att varje gång som jag är på IKEA så tar jag alltid några glas, jag kan dock inte minnas att jag har sönder så många! Men men.

Å bara så att det är sagt så är det inte bara köket kvar, sånn tur har vi värkligen inte! Å så har jag sovit på GOLVET i natt med denna rygg! Jag trodde jag skulle dö i dag när jag vaknade! Snacka om att Hawkar kommer få massera!
Å anledningen till att jag sov på golvet är att sängen inte går upp trappan!! ÄR DET ETT SKÄMT ELLER? Ni har ingen aning om hur besviken jag blev! Villket bakslag! Men vi kom dock på att vi kan ta den genom balkong/altanen, men när vi kom på det så började det spöregna, ingen tv kanaler har vi häller. Ijäntligen är det lite tråkigt här eftersom att det känns som att vi aldrig någonsinn kommer bli klara! När jag kollar runt mig och set att nästan allt fortfarande är i kartonger så tänker jag "Va tusan gjorde vi i går?"
Jaja, vi får se hur långt vi kommer i dag!

Bajs Hawkar!

Nu är han elak å han är inte min kompis längere! Jag ville också följa med till affären! Bajsunge! "Ja men följ med då!" helt grinig, det är klart att jag inte tänker följa med när han beter sig som att han har pms på högt nivå! Om han inte köper något som jag vill ha så får han i alla fall åka en gång till! Javla skit unge!

Jag älskar dig!

Jag vill bara berätta också att Hawkar har börjat med en ny grejj för några dagar sedan! Han skriver "Jag älskar dig Hege!" över allt, hela tiden! Jag har redan hittat flera papper som det står så på och på sms skickar han det hela tiden! Innan skrev jag alltid "Jag älskar dig!" Och han svarade alltid "Jag med!" å det blir ju ijäntligen fel eftersom att då låter det som att han älskar sig själv! Men nu har han börjat skriva "Jag älskar dig också Hege!" eller "Jag älskar dig också!"

Jag tycker att det är lite sött att han har börjat med det=) Å man får skryta över sin pojke när han gör saker som han inte har gjort innan! Inte bara det men när jag loggade inn på den Norska lunarstorm eller vad man ska kalla det så hadde han skrivit på sin "status" (det är en sak som står på allas sida, man får skriva vad man vill precis som på facebook. Liksom "Hege Kolstad Is ser på tv" du vet?) å så står det "Jag älskar dig Hege!<3" Jag blir ju helt kär på nytt när han skriver sånna saker!<3 Min beijb!


Vill ni kanske se?=)

Jag tänkte att ni kanske vill se huset som jag pratar då mycket om?=) Nu kommer det i alla fall=)




Detta är huset om man kollar från vägen, eller ja det har i alla fall sett ut så. Nu är det nymålat (men i samma färg) och så tror jag om jag inte minns helt fel att det är lagt nytt tak också. Så det ser inte ut precis så hära längere, utan det är mycket finare=)



Jag tror att han har tagit bilderna med sin mobil telefon eftersom att dom är så små. Men såhär ser i alla fall vardagsrummet ut, dock större. Han står nog ungefär på mitten av vardagsrummet när han tar bilen=)



"Matplattsen" Här ska man alltså äta. Om vi får så kommer vi dock måla väggarna här eftersom att vi inte helt älskar träfärgat! Lite för mycket 70-80 tals för våran del=) Den inngången som ni ser längst ner i bilden till höger leder ut i hallen där trappen upp är. Den andra leder ut till köket, ni kanske ser kylen som står där?=)



Det är inte så mycke bilder, men det var dom som låg på nätet, vi har varit och kollat och det är sjukt fint och vi är helt kära! I alla fall med tanke på att det är ett helt hus och Hawkar kan skruva med sina bilar ute i garagen som han så gärna vill! Inte bara för att han vill det men hans kompisar som kommer med bilar betalar han också pengar för det han gör och om dom inte gör det så är det tjänster och gentjänster. Som en av hans kompis har frisörsalong, gissa vem som skall dit en dag?=) Å en annan kompis har resturang, gratis är gott! Även fast det inte är gratis eftersom att Hawkar alltid hjälper dom, men som sagt tjänster och gentjänster=)

Men här om dagen kom en kille med sin bil som hadde rust problem som han ville fixa och Hawkar putsar och lackerar och har jätte kul eftersom att han tycker ju att det är kul också! Å så fick han och hans kompis 400,- var=) så det var helt värt det eftersom att han gubben betalade färgen och spackelet och allt också! Så det var 400.- rakt i fickan=)

Men nu ska jag spela poker=P En ny grejj som jag tycker är jätte roligt! Fast det är bara på lotsas med "plast" pengar på facebook=)


Vi fixar allt jag och Hawkar! Sicket par!

 Asså vi är som kling och klang, inte hel utan den andra! Hawkar och jag har så klart fixat och triksat som vi alltid gör, jag nämde aldrig det i bloggen, men vi skulle inte flytta till huset i alla fall! Å vi var helt krossade, i undefär en halv dag! Då tog vi saken i egna händer! Jag ska berätta lite mera detaljerat!
Vi kunde inte flytta till huset eftersom att vi inte kunde ta upp "depositum lån" å därför behöve vi hjälp av den enda banken som ger ut depositum lån till studenter (vi räknas som studenter). Så vi gick dit och vi fick nej, det var det dummaste jag hadde hört! Hon menade att 17.000 var alldeles för mycket! Men jag råkar veta att min kompis fick 30.000 i lån där och hon hadde inte ens något att "gå i godo" med som vi har! Vi går ju i godo med bilen, å det betyder att om vi inte skulle klara av att betala det så tar dom bilen och säljer den i stället! Min kompis hadde absolut ingenting att gå i godo med, å hon sa "Dom ville inte ens ha något i godo, dom frågade inte ens efter om jag hadde en bil!", så varför fick inte vi?
Vi är två som dom kan ta av om vi inte skulle betala tillbaka, hon är bara en! Dom sa inte ens varför! Dom sa bara att vi inte fick för att det var för mycket!
Jag tänkte att min kompis hadde gått inn med lite själv med, men det hadde hon inte! Inte ens en krona! Så fallet är inte så heller, men det spelar i alla fall inte någon roll! Hawkar vill värkligen bo där, (jag med för den delen!) så han ringde till sin pappa för att fixa, å farfar fixar så klart=) Underbara han!

Så nu ska vi i alla fall flytta till huset! Vi skrev kontrakt i dag och på Söndag förflyttar vi oss!=D Det skall bli så himla skönt! Vi fixar allt! Och dom som vågar ens säga så som den kärringen sa, borde springa fort! Nu vet jag att jag kanske kommer få höra det och nu vet jag att om det skulle bli sagt en gång till så kommer jag, definitift slå ner människan! Och om det skulle vara så att jag inte skulle göra det med tanke på lillan så kommer jag få en annan människa att göra det åt mig! Ingen ska få säga så!

Kärleken som jag och Hawar har ovanför varandra, och det kommande barnet räcker till 1000! Vi är menade för varandra och Julia är menad att komma jusst nu! <3

Med små undantag!



(*står för; Med små, små undantag!)

Spegelreflex vs amatör digital?

Jag har en fråga också! Jag har ju en digital kamera, det är väll 8mega pixlar eller vad det heter, bra kamera och jag älskar den värkligen! Även om jag inte använder den så ofta=P Men i alla fall! Vi ska självklart ha med filmkameran när bebisen kommer, dock kommer vi INTE filma under själva fötseln utan det blir mera innan och efter, allt annat är "hämlighetstämplat" för ögon, kan gärna berätta men inget mera=P

I alla fall! Nu ligger dilämmat i, ska vi go amatördigitalkamera eller ska vi låna en av min mosters kanske 10 spegelreflexkamera? Dom jobbar med sånna saker så att dom behöver bra kameror, därför har dom så många om du undrar=P
Jag menar, det är fint med amatörbilder tycker jag, det blir liksom lite mera fotto album vänligt eller vad man ska säga!=P Men sen tar ju spegelreflex så himla mycket finare och bättre bilder, inte bara det men man behöver inte vara fotograf för att få till det med dom! Så vad tycker ni? Digital eller reflex?=P

Moster och morbror!

Vad kallar man ijänligen en inngift morbror i Sverige? Det har jag aldrig tänkt på! I Norge så säger man "tante å onkel" å dom orden har nog ijäntligen inte någon betydning, "Moster" låter precis som "mors syster" precis som "faster" låter som "fars syster" osv.
Men i alla fall! Det här handlar inte om insest, ha ha! Utan det är så att min mammas syster och hennes mann innlägget handlar om.

Dom är i alla fall helt underbara! Dom har nu hjälpt mig och vi har satt ett sträck över det som jag skrev innan, försöker dom med något så har vi Norges bästa familje advokat i ryggen, å hon är inte att leka med! Hon har inte förlorat en sak på över 12 år, hon har varit advokat i 14! Med andra ord så har hon nästan aldrig förlorat.
Jag är glad för att jag har den släkten som jag har, vi har allt som vi behöver och så himla mycket mera! Jag vet att om det är något så får jag hjälp också ökonomiskt! För det förstår väll ni med att det inte är jag som betalar för Norges bästa familje advokat? Så rik är jag inte!

Hawkars pappa fixar allt han kan från Iraq medans min moster och hennes man fixar allt det andra här ifrån! Vi har otroligt mycket tur i vårat liv och vi båda är sjukt tacksamma för dom människorna som finns där för oss! Dom som inte kan hjälpa till med det ekonomiska hjälper oss genom att stötta oss och "trösta" oss! Vi skulle aldrig klara oss utan er!
Å så finns det facktiskt vissa som läser min blogg som jag också är tacksam över, fast jag aldrig har träffat dom!

Julia, aka Hallonmamman är en av dom! När jag såg hennes kommentar i bloggen där hon skrev att jag skulle skita i kärringen och att hon inte borde få jobba med sånnt så tänkte jag "Det är fan helt rätt! Varför tar jag ens åt mig av hennes fula ord!" Och efter det pratade jag med min moster, hadde det inte varit för Julias kommentar (sjukt fint namn har hon ju också!) så hadde jag kanske aldrig bett min moster och hennes man om hjälp! Så även om jag inte alltid berättar att era kommentarer betyder, så gör dom det i alla fall=)

Så finns det alla dom självklara som jag förväntar att ska stötta mig, som Emelie! Hon har helt änkelt inget annat val=P Men det är så klart att jag nävner henne i alla fall, så att det inte blir några miss förstånd här=P

Design tävling!

Kolla inn på denna link http://malinsofiacalmebring.blogg.se/ .

Hon har nämligen en tävling i sin blogg där man kan vinna ett nytt design till sin blogg=) Om ni inte vill ha någon ny design så kan ni i alla fall klicka inn och kolla inn hennes blogg! Hon skriver om allt kan man nog säga, sitt liv, sina intraässen och om bloggdesign, om man inte vill att hon ska göra den (alltså din design, inte før att jag skulle fatta varför man inte skulle vilja det, men men=P) så kan man i alla fall få tips till sin egen blogg!
Och om man i alla fall inte vill gå inn på bloggen så kan man ju gå inn och kommentera att man tycker att jag borde vinna! Så blir ju min blogg med lite roligare att läsa=D

Vad sa hon exakt?

Det innlägget där innan som heter "Lär mig säga nej!", vad sa hon exakt fick jag en fråga om. Helt ärligt så minns jag inte! Jag blev helt paff och jag trodde jag skulle svimma! Men hon sa ungefär, eller ja jag tror facktiskt att det hära är ganska så jätte exakt,

"Eftersom att du har haft den uppväxten som du har haft utan en mamma så är vi lite oroliga för att du inte ska veta vad ditt barn behöver eftersom att du har inte haft det med din mamma."
Nu började jag gråta och jag kunde inte fatta att hon satt och sa så! Så sa jag, kaxig som man är "Jasså? Så du minns alltså hur din mamma behandlade dig när du var bebis?" Och hon svarade så klart nej, å då sa jag "Ne jusst det, så hur kan du då säga att bara för att jag inte har/har haft min mamma så kommer jag bli en dårlig mamma? Du minns ju inte häller hur din mamma behandlade dig, ser du dig som en dårlig mamma för dina barn då?!" Så sa hon "Men det är något som man minns, men inte minns i alla fall! Man har det där, men man kommer inte ihåg det!" och jag svarade "Ja men jag hadde min mamma där när jag var bebis, hon dog när jag var 8, nästan 9!"
Å kärringen fortsätter att diskriminera mig rakt upp i ansiktet, jag blev helt chokad och nu när jag tänker på det så blir jag ledsen en gång till...
Som Emelie sa, min mamma dog när jag var 8 år, med andra ord vet jag hur det är att inte ha sin mamma där när man behöver henne! Det ser inte jag som en nack del utan mera som en "fördel" eftersom att jag vet att om man inte ger sina barn den kärleken som ett barn behöver så VET jag hur barnet känner sig! Min mamma har alltid älskat mig när hon var där, men hon kan inte rå för att hon var med i en MC olycka och dog, och jag kan inte häller rå för det!
Jag menar, har man inte fått lida nog genom att mista sin mamma?

Det känns som att hon skärde upp såret och strödde salt där i och jag känner mig värkligen helt paff över att man ens kan säga något sånnt... Jag vet att jag kommer bli en bra mamma! Jag är 100% säker på det! Eller inte ens 100 utan så säker som man kan bli! Jag skulle hällre, jag vet inte, vad kan man göra? I alla fall, vad du änn kan komma på! Jag skulle hällre göra det änn att vara en dårlig mamma och att den kärringen inte fattar det är fan inte mitt problem!
Skulle önska att hon bara visste hur det känns att förlora sin mamma och sedan få det innsmörjat 11 år senare som en plast pose över huvet, det känns som att jag kommer kvävas och jag tappar andan och syran tar slut! Hon dödade värkligen en stor del av mig och det gör värkligen jätte ont att någon kan sitta och säga så!

Jag kommer skriva ett personligt brev till henne, där jag förklarar hur jag känner. Jag kommer också skriva ett brev till NAV i norge och berätta om denna saken och att jag känner mig kränkad, jag vill inte att någon annan ska behöva känna som mig och jag tänker inte bara sitta och acceptera detta! Då kommer jag beskylla mig själv om samma sak skulle hända med en annan ung kvinna, eller en annan människa i hel het.


Lär mig att säga nej!

Ok, jag gjorde JORDENS STÖRSTA MISSTAG i dag! Jag visste att jag aldig skulle gå med på att ha det dära dumma mötet! Varför jag sa ok, vet jag inte! Jag kommer prata med min barnmorska om detta, jag har aldrig kännt mig så diskriminerad över min mammas död i hela mitt liv! Precis som att jag kan rå för att hon är död? Hur länge ska jag få bli påmind om det? Räcker det inte nu? Jag fattar inte hur mitt band med min mamma skulle ha å göra med mitt barn och vårat band! Måste man bli en dårlig mamma bara för att man inte har haft en mamma själv? Jag känner mig kränkt, som att någon har puttat mig ner i ett hål och efteråt pissat på mig! Så känner jag mig jusst nu, det är sällan jag klagar! JAg funderar facktiskt på att stämma dom. "Vi vill ju bara ditt bästa!", jasså? Om det hadde varit så då hadde ni inte behöft slänga i mitt nylle att ni tror att jag kommer bli en dårlig mamma! Jag kommer gör allt jag kan för att Julia ska få det alldeles underbart och ett helt perfeckt liv! Hon ska få allt det som jag aldrig fick, jag ska kämpa värje dag för det, å att du då ens vågar sitta och säga så! Skämmas borde du! Jag drar tillbaka eran fullmakt i morgon! Jag vill inte ha något mera med er att göra, jag visste att jag skulle säga nej! Varför kan jag aldrig lära mig att säga nej? Fan också!

Det innan.

Den som har døtt i canser är min faster, jag såg att jag inte skrev vem det var när jag fick en fråga om vem det handlade om.

Då tog cansern över . . .

I går, tidigt på morgonen tog cansern en till människa från jorden. Jag/vi kommer sakna dig och jag hoppats att du får ett evigt liv i det som vi inte vet vad det är änn.
Hon tappade förmågan att kunna prata den 11 Juli och läkarna sa i sammband med det att det nog bara är ett par timmar kvar för henne att leva, den 12 Juli på morgonen var hon borta. Cansern startade i lungorna, hon fick cell gifter och andra medesiner, men inget hjälpte. Det spred sig senare till ryggraden och dom opperarade, vi trodde att det nu skulle vara borta, men fick senare veta (tidigt i førra väcka) att cansern hadde spridit sig yttligare upp till nacken och var nu på väg upp i hjärnan. Nu bestämde hon och hennes man sig tillsammans med läkare att det räcker. Hon har nu lidit nog och man kuttar alla medesiner och hon fick bara morfin. Jag trodde inte att det skulle gå så fort... Nu är hon borta och kommer aldrig mera tillbaka! Jag har inte helt fattat det änn, jag har inte ens gråtit sådära ricktigt ordentligt änn, men jag känner att det ligger i hjärtat och jag vet att det kommer till att brista snart och släppats ut... Jag saknar dig redan!


Utmanad av Kevins mamma!

Jag har ganska så tråkigt och jag vet inte helt vad jag ska göra eftersom att jag inte vill sova, även fast jag vill. Jag vill att Hawkar min älskling ska komma med mina bullar nu så att jag kan tycka lite mera synd om mig själv, även fast den som det värkligen är synd om är min faster och mina kussiner. Dom lider nog mera änn jag...



7 saker du nog inte visste om våran kärlek!

1. Jag blev kär i Hawkar efter att bara ha träffat han i ca 1 timma, han var helt underbar och det gick jätte snabt!

2. Innan jag blev tillsammans med Hawkar så lovade jag mig själv att jag aldrig någonsinn skulle bli tillsammans med en kille som inte var från Norden igänn, jag ångrade mig när jag traff Hawkar och det är jag glad för!

3. Hawkar sa "Jag älskar dig" först och då hadde vi varit tillsammans i ca 4 väckor, jag svarade dock "Jag älskar dig också!" Men han sa det i alla fall först!=P

4. Jag och Hawkar har nästan gjort slut en gång, ca 3 månader efter vi blev tillsammans. Allt pga att vi miss förstod varandra!

5. Min pappa bad mig välja mellan han och Hawkar och jag valde Hawkar, enbart för att han gav mig det dilemmat! Å det har jag aldrig ångrat!

6. Jag och Hawkar förlovade oss i "tyholt tårnet" i Trondheim, ett torn som på sitt högsta pungt är ca 100 meter över marken, som om det inte är nog så snurrar resturangen som vi var i också!

7. När Hawkar sa "Jag älskar dig" första gången så visste jag inte om jag ville berätta att jag älskade honnom också eftersom att jag va så rädd att bli sårad, så han sa det ca 4 gånger på 2 min innan jag svarade.



7 saker du inte visste om oss generellt!

1. Jag kunde ijäntligen inte bli gravid på normalt sätt utan skulle ijäntligen behöva en oprasjon för att bli gravid, detta ledde till att abort var inte ens på talofot!

2. Hawkar blir jätte arg när han hör om killar som lämnar sin flickvänn när hon är gravid och senare inte tar del i barnets liv bara pga att han och mamman inte kommer överens, han menar att om man har sex så ska man också veta att man kan blir gravid å då vet man i sin tur att graviditet leder som oftast till barn!

3. Jag skulle vilja lyfta mina bröst, det har jag velat sedan jag var 14 år! Tycker dock att jag är alldeles för ung och varje gång jag nämner det så säger Hawkar "Skulle du låta någon skära i dig för en kropps del som bara du och jag ser i alla fall?"

4. Vi har fortfarande sex och i dag går jag inn i väcka 37! (Shit va jag bjuder på mig själv nu asså!)

5. Hawkar tycker inte om fiskbullar och det är min favorit mat och det har gjort at vi har tjafsat om maten hela 2 gånger den sissta månaden! Dock har jag alltid fått som jag vill eftersom att jag säger att annars ska jag lära mig Kurdiska och gola till hans mamma! Det slutar alltid med att han äter lever (villket jag inte ens skulle äta om jag så svelter ihjäl!!!) och jag mina fiskbullar! Han sitter och säger att det ser ut som kondomer fylda med kokkain så som dom gör på filmer å sedan bajsar ut dom och jag säger att leveren är kroppens damsugare och reningsvärk, fatta va mycket basiller det är i lever! Å han slutar äta och jag äter mina fiskbullar för det ska mera till änn så för att jag ska bli äcklad!

6. Hawkar är en annan person när vi är ensamma änn när vi är med folk. När vi är ensamma så är han barnslig och lika trög som jag! När det är folk runt oss så är jag fortfarande mitt "gamla" jag och trög medans han ska vara så himla pedant och vuksen! Villket alltid leder till frågan "Asså vad gör han med dig?" Eh, dom skulle bara veta hur han är annars=P

7. Jag skulle lätt och utan tvekan flytta till Iraq med Hawkar om det skulle vara ett måste för att vi ska få vara tillsammans!

Bara ett par timmar kvar...

Det fick jag höra när jag svarade i telefonen i dag när min syster ringde, bara ett par timmar kvar... Hon pratar om min faster fattar jag fort. Det gick så himla snabt efter att dom slutade med medesinerna tydligen och nu (eller ja, vid 20.00 i dag) så har hon bara ett par timmar kvar att leva. Hon har slutat prata och man får ingen kontakt med henne längere, hon bara ligger där som en annan grönsak.
Hon har det nog bättre "10 ft under" ändå, men i alla fall.. Hon är ju bara någon stans i 50 åren, hon han inte ens tappa håret av cell gidter ju! Det är inte rättvist och nu kan jag inte sova! Eller jag vill inte sova! Jag vill inte vakna i morgon och ha ett medelande på min telefon där det står att hon nu har lämnat oss. Kan du inte stanna tiden ett litet tag och låta mig för en gångs skuld leva i nuet?

Vi ska ju köpa barnsäng på månda och på Onsdag ska vi köpa vagnen, det kan jag inte om allt det hära ska hända nu! Nu låter jag självisk men det är inte så jag menar! För det är klart att jag kan göra det om jag vill, men jag vet inte hur jag kommer reagera, ingen som har stått mig nära har dött sedan 98 då mamma och Hans dog, jag trodde att jag skulle få vänta lite längere med tanke på att du tod två i en smäll där! Livet är inte rättvist...


Kliiiiar!

Och förästen, jag måste bara säga att Gud va koppen kliar nu för tiden! Blir alldeles galen!


Jävla vatten kropp!

*Buhuu!!* Jag blir helt ledsen nu! Jag har inte haft på mig min förlovnings ring på flera väckor och för 4 dagar sedan skulle jag i alla fall prova eftersom att det inte var så himla varmt ute villket jag trodde skulle leda till att jag inte var så himla svullen! Tji fick jag! Nu har jag feta SKAVSÅRET(!!!!!) på ring fungeren, asså hur lyckas man med allt?
Jag har nu tagit av mig den en gång till och änn en gång så hänger den i en kjedja runt halsen, vackert så klart, men finare i alla fall med ringen på fingret, där den ska vara!



(Oj va blek jag ser ut att vara! Nog är jag blek allt, men detta är att ta i=P)

Jag vill facktiskt ha min ring på fingeret, jag bär den med stolthet och den platsar bettre på fingeret! Hawkar stackaren är förlovad med sig själv nu!

Astrid Lindgren, du har en del av mitt hjärta!

Hon har så himmla vackra berättelser och filmer, jag är och har alltid varit helt kär i henner sagor (kan man kalla dom för sagor?) som handlar om barn och alla dessa ord! "Far åt pipsvängen med er, snorunge, fy fabian" osv osv! Vart fick denna kvinna allt ifrån? Helt underbara sagor! Allt från klassikerna som Emil och pippi till dom som aldrig blev rickgit så stora, så som Kajsa Kavat och Rasmus på luffen, men alla sagorna är lika underbara och alla borde ha lika mycket credd!
Dock blev jag lite chokad när jag haffa Hawkar i att kolla på Pippi här om dagen! Inte för att det var Pippi utan för att han sa "Åå, snacka om barndoms minnen!" Öööh, vad sa du? Vadå bardoms minnen? Jag vet att hennes filmer finns på måååånga språk (runt 60 om jag inte minns fel) men Kurdiska, trodde jag INTE var en av dom! Å Hawkar sa att det va det visst och att dom har Pippi på Arabiska också! ROLIGT!
Mitt barn skal TVINGAS att kolla på Astrids filmer, så är det bara! Varelse hon vill eller inte så är det dom filmerna hon kommer få=P Dom vackra sagorna som båda unga och gamla faller pladask för, och folk gråter över Michael Jackson(?) är död! Astrid var större i mina ögon och ja, jag grät den dagen hon dog, ingen uppföljare till Karlsson!


Lilla prinsessa! Fråga till er!<3

Ok, vi är värkligen fast för namnet "Julia" och det ska hon heta så länge hon inte kommer ut och har en penis till slut!=P Dock vet vi inte vad hon ska heta mera, Elida ska hon också heta, det heter min farmor och jag tycker att det är fint och symboliskt vackert eftersom att jag älskar min farmor och ingen i släckten har tagit Elida änn.
Julia Elida, visst är det vackert?=) Jag tycker i alla fall det! Dock funderar vi på om hon ska heta "Julia Aisha Elida" eller bara "Julia Elida". Hawkars mamma heter Aisha och jag tycker att det är jätte fint, men det blir ju så himla långt namn då. "Julia Aisha Elida Kolstad" kärt barn har många namn, men är inte det lite väl många? Det är ijäntligen Hawkar som tycker att det blir för mycket med både Aisha och Elida, och Elida ska hon ha, så är det bara! Ska vi då skippa Aisha eller ska vi ta med det i alla fall och låta henne ha långt namn?
Minns ni låten också? Den Outlandish - Aisha, den är också sjukt vacker och när jag hör den så vill jag bara ha Aisha med mera!





Denna vackra låt pratar jag om!


Så nu frågar jag er, vad tycker ni? Julia Elida, eller Julia Aisha Elida?

Även om du eventuellt inte brukar kommentera min blogg, eller det kanske är första gången du är här, vem vet! Villket som, säg vad du tycker! Det är ju bara 3 väckor kvar nu (i morgon!)

Hege svarar!

Anonym om Det onda i det goda...:
Det stämmer inte! Jag är i vecka 34 nu och jag va på ett sista ultraljud i vecka 32. Inte för att min bebis låg fel eller något, för min bebis har legat med huvudet neråt sedan vecka 30. Jag har haft en helt komplikationsfri graviditet. Det är helt enkelt olika från kommun till kommun. Alla i malmö gör ett sista ultraljud i vecka 32+.


Mitt svar.
Detta var inte någon fråga, men jag "svarar" i alla fall och eftersom att du/hon varelse lämnade mail eller en blogg så svarar jag här.
Ja det kan gott hända att det är så i Sverige, jag har ingen aning för jag har aldrig varit gravid i Sverige. Jag bor i Norge och här tror jag inte att det är så. Men vi började också undra eftersom att denna vänn av oss som har fått en extra UL nu bor i samma komun som vi och därför skulle det vara konstigt om inte vi fick det eftersom att hon har fått det.
Jag pratade dock med henne i dag också å då berättade hon att hon själv hadde bett om en extra UL eftersom att hon är orolig innför det med att föda, pluss att hon har mått så illa dom sissta 3 väckorna så hon har inte kunnat äta som hon borde och hon vill så klart försäkra sig om att detta inte har gått ut över barnet (något jag tror att det inte har gjort eftersom att barnet tar i alla fall den näring det vill ha, det är därför många blir slappa under graviditeter) även om hon inte kan ångra sig nu, men då är hon i alla fall förberedd=)
Men det är nog helt sannt så som du säger också! Asså att det är helt olika i olika kommuner och det kan godt hända att dom i våran grann kommun får det, vad vet jag. Jag googlade bara om våarn kommun eftersom att allt är så himla olika i alla kommuner under graviditeter! Samma som att i våran kommun får man låna massa saker från hälsostationen, så som bröstpump ol pluss att man får ALLTID hjälp med barnet/barnen om man har för tidigt födda. Då menar jag hjälp med ex gå till affären och sånna saker, å det är så klart om man vill ha hjälp, dom tvingar ingen! Å detta ska visst vara något som dom bara har i våran kommun i hela landet så många som får för tidigt födda barn i Norge flyttar facktiskt till Trondheim för att få hjälp.
Det är många andra saker som vi har i Trondheim också för denna stad har facktiskt blivit kårad till den som har bäst sjukhus med tanke på det med att föda barn och bäst uppföljning i det att vara förälder=)

Jag tror dock inte att det är så nödvändigt med ett UL i väcka 32 så vidare man inte tror att något är fel. Det är klart att det nog känns tryggare att veta när man ska föda att allt stod bra till eller eventuellt veta att detta kommer inte vara ett normalt barn, men jag tror att om det skulle vara något fel så ser dom det när man är på UL i väcka 17-19 och om dom inte ser det så ser man nog i alla fall en anntydning till att något inte är som det ska som resulterar i att man får flera UL.
Jag går dock och anar fred och ingen fara och jag tror och hoppats att allt kommer gå bra! För två väckor sedan, om någon hadde sagt då att man får extra UL om man vill så hadde jag gått på det utan tvekan! Jag var så orolig under den tiden eftersom att fötseln närmade sig och jag började tänka på allt som kan gå fel eftersom att min fasters son fick syrebrist när han föddes och därför inte är normal. Hadde allt gått som det skulle under fötseln så hadde han varit helt normal så det är mycket det som jag tänkte på då.
Men nu är jag säker på, det måste helt änkelt gå bra! Jag fick också tröstande ord från hallonmamman (Julia) om att det är värre att gå och oroa sig änn att ta det som det kommer, så därför har jag och Hawkar valt att hoppats på det bästa och skulle det värsta ske så tar vi det då.
Kolla inn henned blogg förästen http://hallonmamma.blogg.se/ och läs om henne och hennes sjukt söta dotter Kayleen och deras vardag på en Ö mitt ute i ingen stans!=)


Du kommer väll inte nu!?

Du ska puttra i MINST 3 väckor till gumman så jag hoppats värkligen att dessa tryck och, ja smärtor jag har är träning nu så dära innan du ska komma! Jag har läst och kommit fram till att det är nog det! Gör ont, stannar i ungefär 30 sekunder och sedan kommer det ingen mera förens det kanske har gått 40-50 minuter=)
Vi har inte beställt dig änn, bubla lite till lilla gumman!<3

Det onda i det goda...

Jag har varit ganska så deppig i dag. Min syster Linn ringde tidigare och vi pratade lite om att det tydligen är så många som går på en extra UL i slutet av graviditeten och så klart blev vi avundsjuka och började googla direckt för att kolla varför vi inte får det, vi kom dock ganska snappt fram till att det bara är dom som anntingen inte har blivit så stora som dom "ska" vara under graviditeten som får det. Där man tror att barnet inte får i sig den näringen som det behöver. Å så fick man visst det om bebisen inte har vänt sig med huvudet neråt, för det kan leda till "sätefötsel" som inte är bra, varelse för barn eller mamma, å det leder i att det ofta slutar i keisarsnitt. Dock har jag sånn "tur" att lillan har vänt sig så vi får inte se henne förens den dagen hon väljer att komma! Men det är underbart i alla fall, mera spännandes så!
Nu var det facktiskt inte det som hadde med "Det onda i det goda" att göra, utan det kommer nu...

Efter att Linn har pratat klart om detta så säger hon bara "Det har förästen spridits..." Jag hadde ingen aning om vad hon pratade om och min hjärna går på högvarv hela tiden nu för tiden utan att helt fungera som den ska i alla fall... "Vad har spridits?" frågar jag och hon blir as förbannad! "JA VA TROR DU?!" och jag fick på så sätt veta båda hur trög jag är och att det va helt självklart att det är våran fasters canser hon pratar om... Hon fattade dock ganska snappt att hur tusan ska jag kunna fatta att det är det hon pratar om.
Min faster började med att ha canser i lungorna efter att hon har rökt i si så dära 40 år, den canseren spred sig snabt till ryggraden och den bet inte allts på cellgifterna som läkarna pumpade i henne så nu har det spridit sig ännu mera och canseren sitter nu också i nacken... Läkarna säger "Det finns inget mera vi kan göra nu" och nu är den enda medesinen hon får något mot smärtorna. Hon flyttades i dag till ett center som dom har här i stan för canser pasienter som lever "den sissta tiden" och nu ska hon inte hem mera, nu får hon bo där fram till den dagen hon ...... .
Min farbror (hennes man) fick 4 slag på 3 dagar för ungefär 3 år sedan så han är inte helt i sitt rätta jag heller, hon tog hand om honnom och nu vet jag inte, ne jag har ingen aning om vad som händer med han. Han kommer nog ..... han med ganska snabt efter hon är borta.

Mitt i allt detta sitter jag och Hawkar där och har den lyckligaste tiden i vårat liv, vi väntar vårat första barn. Det är så mycket hämskt som har hänt under denna graviditet, ni anar inte! Min faster fick canser, jag hadde ingen aning om att det skulle gå så fort, tänk att snart lämnar hon oss... Hawkars mamma fick någon lever och njuresjukdom som hon var tvungen att opperera där det var en ganka så stor changs för att hon inte skulle överleva, vi va så oroliga att ni anar inte!
Å massa andra saker som jag inte berättar här i bloggen, det kan jag berätta den dagen allt har blivit bra med den saken, för det kommer det att bli! Det måste bli det!
Hawkars mamma mår bra nu, allt gick bra och hon lever livet! Allt var ricktigt bra i dag eftersom att jag fick veta massa saker när jag va på möte och allt var helt underbart och jag gick och log, något som har varit ett tag sedan sisst! Å så får man det kastat rakt i nyllet! Min faster kommer dø, och det finns inget jag kan göra åt det...

Bæstemor!<3

Jag älskar henne så himla mycket att ni skulle nog aldrig kunna fatta! Hon är aldeles underbar min lotsasfarmor! Nu undrar ni kanske vad en "lotsasfarmor" är och därför tänker jag förklara=)
Min mamma och pappa skilde sig när jag var ugefär 9 månader och min mammas (då) bästa kompis Hans kom inn i vårat liv och var tillsammans med oss hela tiden! När jag var 1 år så var han och min mamma tillsammans. Denna man var en underbar människa, och underbara människor kommer ofta i ett paket med antingen en underbar familj eller en inte fullt så underbar familj, men vi hadde tur! Han kom i ett packet med en av dom underbaraste familjer jag vet om! Hans mamma tog mig och min storasyster under sina vingar med en gång och aldrig någonsinn har jag kännt att hon har gjort någon skilnad mellan mig, Linn, Ida och Kent! (Ida och Kent är för övrigt mina yngere syskon, Hans och mammas barn).
Summan av kardemumman så var det så att jag och Linn hadde redan en farmor och en mormor och i Norge så är det många som använder bæstemor och bæstefar till sina mor och far föräldrar. Så när min lillasyster Ida kom efter ett par år så började alla fundera över vad Ida skulle kalla Kari (bæste) för något eftersom att jag och Linn redan hadde en farmor och alla ville att det skulle bli så lite virrigt som möjligt. Då kom dom på Idèn att kalla Kari för bæstemor i stället för farmor! Hon tyckte så klart att det var helt ok och på så sätt började vi med kalla henne för bæstemor, fast vi sæger bara bæste=P

Men i alla fall! Ni har ingen aning om hur mycket hon betyder för mig och alltid ha gjort! Det kan gå två månader mellan dom gångerna vi pratar men så ringer vi varandra helt pløtsligt en dag och då låter det gärna så hära när hon svarar om jag ringer,
- Kari.
- Hallo bæste, det är Hege (jag pratar dock så klart på Norska=P)
- Nemen är det Hegemor som ringer! Pratar du lite Svenska nu? Jag blir ju alldeles virrig av alla dessa språk!
säger hon sammtidigt som hon skrattar som bara hon kan! Jag pratar aldrig Svenska med henne, jag bröt ju förut och det är så det har börjat! Hon tycker att det är ett sjukt roligt skämt och hon skojjar som bara hon kan!<3

Hon är alldeles underbar! Jag hatar när folk ska behandla mig som att jag fortfarande är 8, och tyvärr händer det ganska ofta eftersom att dom flästa kommer bara ihåg mig som en 8 åring, (det var då min mamma och Hans dog och på så sätt tappade vi kontakten med alla mammas vänner å så i Norge eftersom att vi flyttade till pappa i Sverige) men när bæste säger "Nemen, e de a Hege mor som ringe ja! Så korseli!" med en sånn röst som man pratar med en 8 åring så kan jag bara le! Hon är alldeles underbar och den relasjonen vi har vill jag aldrig förlora!
Hawkar tycker om henne sjukt mycket också, han säger "Hon påminner mig om Nana (hans farmor)!" eftersom att hon är helt kramig och dann! Första gången Hawkar träffade henne så hälsade hon med handen, när vi skulle hem efter fikat (ungefär en timma senare) så kramade hon honnom som att hon kännt honnom för alltid! Hon är alldeles underbar och man kan bara älska denna underbara människa! Tack Gud för att du gav mig changsen att få träffa henne och vara hennes "barnbarn"!

Så vill jag bara säga att jag älskar min egna ricktiga farmor minnst lika mycket! Men detta är bæstes innlägg och det ska handla om henne! Den underbara människan!<3

Flicka, slicka?

Det blev lite fel i det innlägget där innan! Emelie är ingen snuskig människa (nästan) och hon skrev inte "favorit slicka!" Utan "Favorit flicka!" så om någon hadde missförstått det så vill jag bara säga att s och f är nära och jag orkade inte läsa igenom innan jag slängde ut det, det orkar jag nästan aldrig och därför är det nog en hel del fel här och där i min blogg, men så kan det vara!=)

Lillan har hicka!

Nu hoppar magen som bara den och jag kommer på att jag har ju bara ätit frukost och kaka i dag eftersom att jag har mått illa! Fruckosten kom som sagt i retur, så inte så jätte konstigt att jag är hungrig! Jag ska nog göra pankakor! Hawkar tycker inte om pankakor, men det struntar jag i! Han får äta det han får annars kan han vara utan! Så det så! Eller så kanske jag gör något annat åt han... Eller ne! Han får äta det han får! Ja jusst! Det får han!

Nu kollade jag förästen på min mobil efter att jag har sovit och ser att jag har fått ett medelande! Emelie har skrivit! Såhära står det!

"Håll i magen nu gumman för det kan hända att lillskruttan börjar dansa av glädje när hon får höra att hennes favorit moster är PÅVÄG!! Klockan 21, tio dagar efter din tjugo års dag kommer din favorit pulla för att stanna! =D Nu är biljetten bokad och betalad så hur det änn blir med jobb så kommer vi en sväng och myser med min favorit slicka.. Älskar dig, puss och kram!<3"

Tänka sig va? Sicka underbara vänner man har! Man blir ju alldeles rörd!
Linda har skrivit om mig i sin blogg och Emelie skriver ett sådant underbart medelande på en annars lite tråkig dag! Nu är det fastslått! Dom kommer den 14 September för er som inte vet att jag fyller den 4de! Då kommer dom till Norge för att jobba och till Trondheim inte minst! Allt bara för att jag, Hawkar å junior bor här! Enbart för våran skuld! Annars hadde dom ju kanske åkt till Oslo eller någon annan stans, men nej då dom kommer hit! Till oss! Gud va underbart det ska bli att ha Emelie ett telefonsamtal bort och Linda lika så med sina roliga och ibland konstiga kommentarer! Ditt lilla dyselexi barn!
Hawkar frågar "Hur länge är det till?" och skiner upp! Han tycker om Emelie! Dock har han aldrig träffat Linda, men vad är det att inte tycka om liksom?
En blondin med blåa ögon som sover utan bh, han kommer nog inte klaga;-)


Skäms ni inte era jävlar?

Gud! Jag vaknar nu till nyheterna efter att jag har vilat ganska mycket i dag eftersom att jag har börjat må illa och kräkits. Jag har ringt både till min läkare och till fötselsavdelningen och dom säger på båda parter att jag ska åka inn om det skulle bli värre, men jusst nu ska det inte vara någon fara. Så i dag har jag nästan vilat hela dagen och jag tycker lite synd om mig själv faktiskt.

Men till själva grejjen. Jag blir så himla arg, förbannad, ledsen och besviken helt änkelt när jag vaknar och kollar på nyheterna. En äldre kvinna i 80 åren har blivit puffad omkull i sin rullstol ned i ett dike av någon som åker förbi på mopeder, efteråt har dom tagit hennes väska med enbart 500,- i. Skäms dom inte? Att man ens kan sjunka så lågt att man rånar en gammal tant som är så gammal att hon inte ens kan gå själv! Jag känner att jag blir arg och ledsen över detta! Hur fattig jag änn skulle bli så skulle jag ALDRIG NÅGONSINN råna en gammal tant! Jag säger inte att jag aldrig skulle råna någon för man vet inte villken situasjon man kommer havna i, jag tror dock inte att jag ens skulle kunna råna någon=P Men om jag skulle komma på och råna någon så skulle jag i alla fall råna någon som kan gå och inte sitter i rulstol! Tänk att dom puttade ner henne i diket för 500,- det är ju pinsamt! Vart fan e värden på väg?

Vet dom inte att äldre människor facktiskt kan dö om dom bryter lårbenet? Och om dom inte dör så är det en stor anndel som blir handikappade enda fram tills dagen dom dör. Dom som har bygt upp vårat sammfund, dom som har kämpat för våra rättigheter och dom som har skyddat landet från krigen och byggt upp det när krigen var slut, dom ger dom sig på! Att dom ens kan komma på en sådan sak fattar jag inte! SKÄMS DOM INTE!!!!?

Väcka 36<3

Tänka sig va? Nu har jag varit gravid i hela 36 väcor, i 36 väckor har en liten människa bildats inne i min kropp! Det är ju löjligt hur pirrig jag är nu!

Jag har sett att alla lägger ut sånna "väcka för väcka" grejjer under graviditeten så nu ska jag kolla om jag också hittar på nätet vad som händer i min mage, så får ni också veta=)

Till mamman!
Din mage kan börja sjunka ner lite och det är lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

Ta väl hand om dig när du är gravid och planera din graviditet så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.

Du kanske känner dig färdig att föda nu - du känner dig mogen för det. Andra kan ha blandade känslor inför själva förlossningen och det är helt normalt. Det är vanligt med en viss rädsla inför smärtan att föda eller för att tappa kontrollen. När oron övergår i rädsla kan man behöva hjälp att bli av med den. Prata med din barnmorska hon kan lotsa dig vidare. Har du fött barn tidigare kan du och din barnmorska gå igenom förlossningsjournalen tillsammans.

Barnet!
I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Moderkakan börjar åldras. Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst
Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

Till pappan!
Som blivande pappa kan du känna oro inför det okända. Följ med din sambo/fru på föräldrautbildningen! Du får betalt av försäkringskassan för att gå dit om du måste ta ledigt från jobbet.

Hege berättar!
Jag känner värkligen av att hon har vänt sig nu och att hon lägger sig till rätta, det känns! Jag har dock inte märkt att jag är mera kissnödig, bara att när jag blir kissnödig så måste jag på toa på en gång, annars blir det knas!
Jag har ont i ryggen men klagar inte, Hawkar stryker och masserar ganska mycket och hämtar is i handukar och lägger på ryggen, det hjälper både mot värmen och värken. Nu längtar jag värkligen tills vårat mirakel ska komma, tänka sig att hon bara är 4 väckor undan nu, om det inte går över tiden så klart! Vi är inte helt reddy änn så jag tycker att hon kan vara där inne till den 25 Juli i alla fall, efter det är hon välkommen!
Den enda anledningen till att vi inte är redo ännu är att vi inte har köpt någon bilbarnstol änn och att vi håller ju på och flyttar=P Bilbarnstolen kan man ju fiksa snapt och håva inn på en dag eller så men vi vet inte om vi ska köpa en ny eller bättre begagnad? Jag tycker inte att det är nödvändigt med en ny som man kan använda tills hon är ungefär 5-6 månader eller vad det kan vara. 9 kg bär dom ju dom stolarna, så vidare man inte köper en sånn från fötseln helt fram till 4 års ålder, men dom kostar så himla mycket mera så det är i alla fall inte värt det!
Men det är så klart inte det största problemet, det största problemet är så klart att vi måste hinna flytta först, lite jobbigt att flytta sammtidigt som man har en liten bebis att springa efter så fort hon piper, för det kommer man göra i början, helt tills man trötnar å då kommer man ju när hon gråter, om hon har tur!=PxD HAHA!

Jag kärlekar livet!

Visst är väll livet underbart ibland? Mitt liv är långt ifrån perfeckt, men vems liv är perfeckt?

Efter att Hawkar kommit och hämtat mig så åkte vi till en lite finare resturang och åt middag, å på resturangen så är det ett par som gifter sig! Jag blev alldeles kär i hennes klänning! Precis en sånn som jag ska ha när jag gifter mig en gång i framtiden, hennes hadde dock lila detaljer och min ska ha röda tror jag eller en annan lila färg, men vacker det var det!
Så helt plötsligt så gjorde hon det vackra till något jätte fult!
Hon tar fram ett packet cigaretter och tar en cigg! En brud som röker! Det har jag ALDRIG sett förut! Jag blev helt chokad över min egna reaksjon, jag tyckte att det var så himla fult! Hon förstörde allt, varför? Kunde hon inte låta bli ciggen bara en endaste dag? Ne, det var ett ricktigt bakslag!
Maten var dock god och Hawkar (som vanligt) har hungrigare ögon änn vad magen är och beställer mera mat och får inte ens i sig hälften å så säger han senare "Jag tror att jag åt lite för mycket." Sammtidigt som han stryker sig över magen, min enda kommentar till det var "Din gam!" å han skrattar=)

Efter det så åkte vi ned till stranden och skulle vara lite romantiska, villket ingen av oss är vidare bra på så efter 10 minuter så kollar vi på varandra och fattar att detta är inget för oss, det gjorde inte saken bättre att det satt ett äldre par ett par meter längere bort och drack vin i sina camping solar och läste en varsin bok, hur orkar dom ens? Men i alla fall.
Jusst i det vi ska gå så kommer det fram en kvinna som såg ut att vara från Spanien eller något och hon säger "Exuse me, do you speek English?" och jag svarar "Yes?" och hon undrar hur hon ska hitta vägen tillbaka till stan igän, Hawkar tycker synd om henne och hennes man eftersom att vi är ungefär 5km (om inte mera) från centrum.
Jag försöker förklara på Engelska och känner mig relatift dum eftersom att jag minns inte om left är vänster eller höger! Har du någonsinn varit i den situasjonen? Man kan bra Engelska ijäntligen, men när man blir tagen så dära helt plötsligt så glömmer man allt! Men tillslut så ställer Hawkar sig upp och säger "Come whit me, ill drive you!" och jag kollar på han medans jag lyfter högra ögonbrynet och säger "Öööh när lärde du dig Engelska?!" Och han svarar "Jag har ju spelar GTA i flera väckor nu, det är klart att jag lär mig!" Jag börjar smått flina innan vi går mot bilen och kör paret som är i början av 30 åren inn till stan och deras hotell.
Under färden får vi veta att dom facktiskt bor i Norge i en Stad som heter Stavanger, men dom har alltid velat sett Trondheim så dom var här över hälgen.

GTA är förästen ett PS spel, vi ville ijäntligen ha "GTA China town" men dom hadde bara det till Nintendo DS och vi har Playstation3 så det kunde vi ju glömma så då blev det GTA4 i stället=P
Jag tycker inte att GTA4 va lika bra som 3an... 3an var svårare och längere historia, vi varvade 4an på två väckor och vi är inte ens ducktiga på tvspel! Så nej, det är inte ett spel jag rekomenderar!

Väntar på Hawkar!

Hawkar är inte så ducktig med tiden, han kan så klart klockan å så man han är inte så ducktig med själva tiden! För ungefär 2 timmar sedan säger han "Jag åker hem till Alan i ett par minuter, ok?" Och jag som står å diskar naken säger så klart att han bara kan gå för jag orkar i alla fall inte följa med honnom med min stora mage! Pluss att jag tycker om Alan, han är snäll! Pluss att han är vuksen och inte som Hawkars andra kompisar! Han är kanske 28-30 år och är ijäntligen Hawkars pappas kompis=)
Men dom är i alla fall vänner och Alan tycker om mig och jag tycker om honnom! Men i alla fall... Han sa ett par minuter och nu har det gått 2 timmar=P Han kan inte det där med att holla tiden så bra asså! Men nu är han på väg hem och han ringde och sa "klä på dig käder gumman, vi ska ut!" jag vet inte vart vi ska men de visar sig=)

Nu kom jag på, hur tusan visste han att jag inte hadde kläder på mig?=O Han typ har spionerat, jag lovar!=P

Hawkar, min älskling! Du är lite smått kul du!

Ja jusst ja, nu kom jag på att jag har lovat!

Hawkar har många roliga kommentarer nu för tiden och jag kan inte göra annat änn att skratta! Här om dagen när vi var ute och badade så kom det en tant med två hundar som hoppade i vattnet och tjoade. Hon kastade bollar å dom hämtade, det såg så mysigt ut och jag börja så klart tänka på Kwando (våran hund som är avlivad nu) och Aiakos (min mosters hud, underbara hon<3 som också är avlivad nu). Jag blir lite smått ledsen i ögat känner jag och klarar inte av att kolla mera på tanten med hundarna, man skulle kunna tro att hon märker det, för i nästa sekund är hon borta.
Jag kollar bort mot Hawkar samtidigt som jag ställer mig upp och säger, "Jag vill också ha en hund!" å han kollar på mig å så säger han "Men älskling, vad ska du med en hund till? Du har ju mig!" Å jag tror att jag ska skratta tills jag får en hjärt atack å dör! Va han är rolig!

I dag så va han kul en gång till. Jag sitter och funderar lite, vi ska ju flytta 1 Augusti och daton som är satt till lillan kommer är 5 Augusti villket betyder att vi¨(förhoppningsvis) har flyttat innan hon kommer. Å så kommer jag på att då bor vi ca 1.5 timme i från sjukhuset, å så säger jag till Hawkar "Vi kanske ska sova hos min moster den sista tiden av graviditeten?" han kollar på mig med frågande ögon och säger "Varför?" och jag svarar "Jo, eftersom att vi ska flytta så långt ifrån sjukhuset å det tar ca 1.5 timma och köra inn till sjukan då, pluss att man måste stanna på två bomstationer å leta småpengar å ha sig!" han tänker kanske i ett minut innan han svarar och säger "Eeh, jag ska köpa ett sånnt blåljus som dom har på Jula för 149,- då ska du få se på grovkäring! Och vadå? Så stor böta är det väll inte om man åker igenom utan att betala, eller?!"
Det värsta är att han först skämtar samtidigt som han är lite alvarlig också! Å jag skrattar och då kommer han på hur dum han har varit!

Sedan har han berättat för mig i går att när han bodde i Kurdistan så hadde han en traktor! Å det va inte en villken som hälst traktor utan han hadde precis fått den nyase utgåvan av sin pappa! Överlycklig hadde han varit och han skulle köra den hem från företaget tillsammans med flera som hadde kjöpt traktor i samma slängen (Hawkars familj är typ bondar, dom har kykling farm och kossor).
Han berättar att han kommer inn i den vackra traktorn och slår sig ned, startar och reddy to go! Alla börjar dom köra hemmåt i sina traktorer och Hawkar tycker att det är sjukt varmt efter ett tag å bestämmer sig för att slå på A/Cn i traktorn (när han sa att traktorn hadde AC å radio så blev facktiskt jag med lite impad!) men han märker att det bara kommer varmluft! Efter att dom hadde kört ett tag så skulle dom stanna för att äta mat och i det dom sitter så säger Hawkar "Asså är det bara min A/C som inte funkar? Det kommer ju bara varm luft!" Fatta hur dum han måste ha sett ut när alla skrattar och frågar "Har du tryckt inn A/C knappen då?" villket han så klart inte hadde gjort! Då kände han sig så jävla dum och han hadde skämts så mycket att han sa "Men ja, tror ni att jag är dum eller?!"=PxD haha! Å sedan lotsas han som att han hadde ficksat det och att det hadde varit ett fel, även om det bara va han som hadde glömt knappen! Min smarta sak!<3

Hawkar han börjat säga många avanserade ord också som han hör över allt och när han har hört dom ett par gånger i olika sammanhäng så fattar han vad dom betyder utan att han frågar mig. Samma dag som dom dära hundarna så körde vi förbi en åker som tydligen hadde spräjat bajs eller något, för illa lucktade det i alla fall.
Å så kollar jag på Hawkar å säger "Fis unge, har du pruttat?" i irroni eftersom att jag vet att Hawkar bara gör sånna saker på toa! Vi har varit tillsammans i snart två år och en enda gång har jag (inte ens hört) lucktat att han har fisit å då skämdes han som bara tusan! Han tycker att sånna saker gör man bara när man är ensam och definitift inte brevid en tjej! Dock har han inget emot att jag är inne på toaletten medans han gör nr 2, han e lite rolig asså! Men i alla fall!
När jag frågat det så svarar han i irroni "Ja det har jag, visst lucktar det fantastiskt?!" Se för dig en svarthårig kille som pratar invandrar Norska (i detta fall i alla fall) som säger "fantastiskt" Jag blev ju helt tagen och visste inte om jag skulle skratta eller gråta! Men jag valde att skratta innan jag säger "Gud va du är ducktig älskling!" och han ler från öra till öra, stolt som en tupp!

Sugen på allt, och lite till!

Shit asså! Jag har inte haft något som jag har varit så dära sugen på du vet (?) som man brukar ha när man är gravid, men de får jag pejja för nu! Godis, jordgubbar, glass i stora lass, bananer och gröna äpplen är mycket välkomna! Speciellt en sorts glass som heter lollipopp! Jummy, jummy, jummy i got love in my tummy!

Annars så har vi varit på apoteket i dag och hämtat en gratis bebis pack som alla får i norge (i sverige med tror jag) av pampers! Massa kul i! Blant annat detta,

*Blöjor, 12 st.
*En napp.
*En haklapp.
*En tidning.
*Rabatt på bebis kläder på lindex (30%).
*En "min första bok" eller vad man ska kalla det med massa bilder av bebisar i hård papp.
*En tidning för mammor.
*En salva till rumpan.
*En tvål eller dusj såpa.
*En tandkräm (aa facktiskt, haha!).
*En body som det står "Next generasjon" på, tjusig va den!

Thats it tror jag, men tusan det var mycket! Man får massa sånna gratis saker om man beställer det å det är klart att vi gör! Gratis är bra! Så vi har beställt en från libero också, som inneholder deras blöjor i prov och lite små saker. Å sen en från Rimi som ajg skulle hämta i dag men dom hadde inga kvar jusst nu å det hadde dom inte i förrigår när jag var och frågade häller så nu ska jag googla lite över vart dom har affärer runt om i stan.
Annars så får man en "blöjhink" för att slänga blöjor i från "Barnashus", den kostar annars 299,- så det tycker jag är as bra! Den tar bort luckten eftersom att man snurrar påsen på något sätt, jag vet inte hur men det märker vi nog!

Har en till sak att säga men det får komma senare, det handlar om Hawkar och hans otroligt roliga kommentarer hela tiden! Men nu  måste jag ner i tvätt källaren innan det blir för sent! Har en maskin kvar och klockan är snart 10. Puss!

Tack för att vi inte fick den!

Jag/vi blev facktiskt ricktigt besvikna när vi inte fick den lägenheten som jag bloggade om innan, i Norge är det inte som i sverige så det är inte bara att hitta en ny med en gång. Här är det oftast så att det är privatpersoner som hyr ut lägenheter, villket betyder att det är dom som bestämmer om du får den eller inte. Å det är så klart så att när dom ska hyra ut så vill dom så klart ha det bästa och tydligen så tyckte inte han mannen att vi var det, men bajs på han!
Han ville ha 6.500,- (eller vad det var) för 60kvm (villket är fett billigt i Norge!!!) och det var därför vi ville ha lägenheten, men när vi inte fick den så fick vi fortsätta att leta.
Men så i går hittade vi två stycken som vi i alla fall var intreserade i=) Så i dag ringde vi den ena å hör och häpna! Det var 130kvm stort hus med två vårningar, 5 sovrum, två badrum, tvättstuga, källare, stort kök, stort vardagsrum och ett rum för att ha matbordet i. Jag trodde jag skulle ramla ur soffan när jag såg att han bara ska ha 5.800,- för det i månaden! Då tänkte jag å Hawkar att skiten var fall färdig, men vi åkte i alla fall och kollade. Fint var det, inte perfeckt kanske men nu får vi tomt också! Å det är värkligen mycket bättre änn den andra lägenheten 100 gånger om! Vi fick kolla ensamma också eftersom att han inte bor i närheten själv utan bor i huset som han har ärft efter sina föräldrar. Han lade till och med ut nyckeln till oss (snacka om att lita på oss!) å inte nog med det, jag ringde efter att vi hadde kollat klart och pang, vi fick det på platsen från 1 Augusti!

Tack till den som glömde hålla tummarna för oss=D

Vi fick den inte...

Ville bara säga att vi fick inte lägenheten också... Tusan! Jag ville värkligen ha den! Jag har kollat runt lite mera och jag har hittat en till som är helt perfeckt! Precis brevid min kompis också, som för övrigt har två barn, en pojke och en flicka! En pojke på 2 och en flicka som är ungefär 4-5 månader=)
Så om vi får den så är det ok att vi inte fick den andra, om vi inte får den häller så tänker jag börja gråta! Vi måste hitta något innan 1 Augusti ju, helst innan det också! Om vi inte hittar något så får vi söka på komunala lägenheter, det är inte lika kul för då måste man bo i höghus... Det vill inte jag. Uppvuksen på landet och alltid en lantis! Det är jag det!

"Tjohejsan mamma, jag har massa energi i dag!"

I dag har hon nog inte lillan varit lung mera änn 20 minuter åt gången, hon har gått på högvarv hela dagen! Jag har ingen aning om varför för jag har varelse druckit kaffe eller ätit socker eller något annat som brukar få henne hyper aktiv, undrar vad det är för något? Kanske hon längtar lika mycket som oss?=) Hawkar tycker dock att det är bara mys att magen hoppat runt som att jag har en liten gräshoppa där inne, jag tycker också att det är kul, till tider!
Det är inte så jätte kul när hon trycker mot blåsan och tarmarna, då är man ganska ofta på toaletten för att säga det vackert! Men det är mysigt att se att hon trivs i alla fall, för det måste hon nog göra! Vem hadde inte gjort det liksom? Bli bärt hela dagarna, måste vara underbart!<3

Annars så tjatade jag på Hawkar i dag tills jag fick som jag ville! Hans kompis och hans flickvänn har varit här i ca 2 väckor men i går åkte dom hem, det var kul när dom var här men himla skönt att kunna vara lite ensamma också! Skönt att kunna gå inn i dusjen och komma ut helt naken och slå sig ner med enbart trosorna på! Underbara ensamhet!<3
Men som sagt, jag tjatade på Hawkar i dag, helt tills jag fick som jag ville och vi åkte iväg, bara vi två för en gångs skuld och badade och solade! Doppade oss hela två gånger, även fast det var lite kyligare i dag med tanke på vädret vi har haft i ett par dagar nu, men skönt det var det!
Magen blir helt slapp när jag badar sådära kallt, lillan kryper innåt för att slippa kylan tror jag nog och då hänger magen som en tom påse, så nu vet jag hur jag kommer se ut när hon har kommit, inte så vackert! Men det gör inget, 110% värt det! Men vi badade som sagt och sedan solade vi ett bra tag innan vi åkte hem igän vid 18.00 taget.

I går när jag skulle kolla min mail så såg jag att något hadde hänt med internetten, den funkade men den var fruktansvärd sölig, man kan inte ens kolla på filmer på youtube.com villket suger! När jag ringde till "NetCom" så säger han mannen såhära "Ne du har använt upp din maximala gräns för snabt internett för den hära månaden så nu står det på det sacktaste." Ursäkta? Får inte vi använda vårat nät hur mycket vi vill? Skojjar han med mig? Men nej, det gjorde han inte! Han förklarade också att jag kan köpa upp mig till den snabba en gång till för 99,- extra, å så började jag tänka på att det är (var) den 1 i dag så det skulle jag inte göra, för det dära måste ju bli uppdaterat, eller? Så frågar jag han om detta och så svarar han "Jo det blir uppdaterat under dage, senast morgon dagen." Så han skulle få mig att betala 99,- för något jag kunde använda en halv dag, snacka om att försöka lura mig!
Det har dock inte blivit snabbare änn (kl är 01:48) så vi får se om det händer något under morgon dagen, om inte så tänker jag ringa och klaga, det är facktiskt en ny månad och jag ska ha det jag betalar för, annars blir jag förbannad!

RSS 2.0