Är sex värkligen så kompliserat?

Jag satt och kollade runt på helt vanliga bloggar nyss, bara sånna som man kommer till ni vet? Det finns värkligen många bloggar nu för tiden som handlar om sex! Jag fattar varför, ungdommar behöver införmasjon och vissa saker frågar man inte sina föräldrar, andra vuxna eller vänner heller för den delen om. Vissa saker håller man för sig själv och undrar i stället på å därför är det värkligen jätte bra att det finns bloggar om det, MEN det finns så många helt onödiga bloggar om sex.
Som det med kondom, har man inte en fast sex parnter så spelar det ingen roll om man använder p-piller, p-stav, p-spruta eller vad man nu använder för man skyddar sig inte bara mot att få barn, man skyddar sig också mot sjukdommar.
Även om man har en fast partner så borde alla kolla upp sig minst en gång om året, varför? Jo för även om man litar på sin partner så betyder inte det att han/hon är 100% trogen, man ska aldrig lita på någon så blint att det kan gå ut över egen hälsa, inte smart!
Å så det med att alla killar säger "Jag runkar flera gånger om dagen" hur har ni tid? Om ni gör det så trevligt för er:) Men varför blir tjejjer fnitriga och säger "Nej, jag? Jag onanerar aldrig! Ursh nej!" ALLA onanerar! Ok, kanske inte som killar som tydligen gör det flera gånger om dagen men ett par gånger i månaden? Snälla du, alla onanerar, eller?
Å så det med sexdebuten! Det värkarsom att barn har sex, varför? Jag har aldrig helt förstått det med att ha sex när man är 12-13 år gammal, eller 14-15 med för den delen. Jag personligen tror inte att man är mogen för det jusst då. Vissa är så klart det, vissa vet vad dom håller på med. Hur kommer det bli med våra barn? Kommer mitt barn bara var 12 år? Jag är rädd för att det ska bli så... Det handlar om att lära dom, inte skrämma dom men lära dom! Om det är så att man måste ha sex när man är 13 år för att vara "inne" så ska man inte vara inne! Man ska följa sin egen väg.
Livet handlar inte om sex, onnanera tills du hittar the 1!

Julia har fått en till tand!

Julia har fått 5 tänder! Alltså en till! Grattis till henne! Den är inte stor ännu, men den existerar och det är det som är det viktiga!

Jag tänkte bara säga att jag väljer nog att ta av lite mera nu om Julia. Även om detta mästa dels är en blogg som faktiskt handlar om hennes liv och inte mitt längere så är det så att jag känner att jag vill respektera henne. Hon har blivit ett år och har skapat en egen personlighet under det året och jag vill inte dela med mig av henne till hela värden längere. Självklart kommer jag skriva om henne och så men inte så mycket bara! Det viktiga som när hon går osv, det ska ni så klart få med er! Men jag vill respektera henne, hon vill nog inte finnas på nätet innan hon ens vet att man kan göra annat änn att kolla på gummibjörn sången och "drömmehagen" på datan.

Jag älskar henne, och därför gör jag så:)

Nej, jag har inte gått vilse!

Ni kanske trodde det? Att jag hadde gått vilse i skogen och virrat bort mig riktigt ordäntligt därpå Torsdagen, men nej, det har jag alltså inte. Jag finns fortfarande kvar men har mått litte plutt och dårligt dom senaste dagarna så jag har helt änkelt inte orkat skriva. Vi gick förästen som sagt, efter halvavägen hadde jag redan träningsvärk. Jag gick så klart sist av alla, min lärare som har dårliga knän hadde helt plötsligt blivit sjuk av någon anledning, undrar om det var utflykts sjuk eller om hon facktiskt var sjuk. Den andra läraren påstod så klart att hon var sjuk på riktigt, om det var så eller inte det är inget jag vet i alla fall.
 
Jag lät så klart som ett ånglok där vi gick i uppförsbackarna, jag gick dock förbi min lillasyster villket kändes bra! Ruskigt bra om jag får säga så! Hon har knäproblem och oppererades i våras å det har inte helt läkt ännu, men va fan, jag gick i alla fall förbi och det är det som är huvudsaken.

När vi kom fram sa den mäst sportiga läraren att dom som ville kunde följa med henne och gåca 30 minuter till, till min stora förvårning var det typ jag och 10 till som stannade kvar bara, av kanske 150elever. Jag sa "Jag är inte lat, jag har astma!" Ibland är det så skönt och ha något att "skylla på"! Även om det faktiskt är så att jag har astma och lätt får anfall när jag överanstränger denna runda, goa kropp så skulle jag säkert klara av den sissta halvtimmen också även om vi facktiskt hadde gått 2 timmar! Det är så klart att det inte tog 1 timma bara som vi hadde blivit lovade! =P Dock är jag glad att jag var med, roligt att se hur mycket man utväcklas från 16-17 år till 21. Ni anar inte, ni ANAR INTE! Känner mig som en hönsmamma hela tiden och passar på alla.

Skolan.

Skolan har inte ens börjat på riktigt ännu utan man skal börja känna varandra den första väckan. Jag kände mig så gammal den första dagen, inte hadde jag en aning om att det fanns en tjej i klassen som är lika gammal som mig. Vi går riktigt bra ihopp men jag var fortfarande lite plutt för att Malin inte fick börja skolan, skulle kännas bra att ha henne där. Andra dagen kom och helt plötsligt från ingen stans är det en jävel som tar mig på röven, jag vänder mig för att ge en redig utskälning och vem står där om inte Malin? Gissa om jag blev glad? Helt plötsligt var det inte bara jag i klassen som hadde barn längere å gud villken lättnad!

Men som sagt, skolan har inte ens börjat på riktigt och jag är så himla trött efter skolan att det är sjukt! Kan vara för att jag vaknar på natten när Julia vaknar så klart eftersom att hon håller på å få flera tänder tror jag. Hon kliar i munnen och har lite feber och så har det varit i två dagar nu. Men det går bra, dom kommer väll om ett par dagar å då blir det nog lite bättre, man klarar sig inte på bara 4 tänder rästen av livet liskom.
I morron ska vi ut på promenad, jag längtar inte! Jag hatar att man ska göra sånna saker hela tiden. Jag trodde att man går i skolan för att lära sig saker och jag är inte 1 år gammal, jag kan redan gå! Anledningen till att det är så irriterande är för att det regnar alltid på sånna dagar, lärarna säger att man ska gå ca 1 timma men det slutar alltid på 3 ungefär. Jag har astma och låter som ett ånglok när jag kommer gående pluss att jag har dårlig kondisjon och röker! Kan det bli värre? Ja det kan det, jag kan få skavsår också något jag typ alltid får... Nej, jag längtar inte men jag hoppats att när dom säger en timma så är det en timma. Jaja, dagen kommer komma och gå och snart börjar skolan på riktigt!
Väldigt oansvarligt...

En sak till bara...

Lite jobbigt ska jag erkänna att det blir att gå med massa småbarn... 16-17 åringar och så jag som blir 21 om mindre änn två väckor. Vi har lite/inget gemensamt och det är därför jag hoppats att Malin får plats. Om inte så hoppats jag att det är någon annan som har barn, eller som i alla fall är 19 och kanske 20 år. Blir jobbigt om man ska vara den enda.

Skola!

I morgon börjar skolan, kl halv 12 facktiskt av alla tider. Jag har längtat länge, men nu tror jag att jag har längtat så mycket att jag inte vill längere. Så typiskt! :)
Det ska bli så SKÖNT att äntligen bli klar i vår/sommar, men att inte se Julia från ca 7-8 tiden på morgonen tills kl 15.30 ca på dagen varje dag är inget jag ser fram imot. Känns jobbigt... Men jag ser det så att alla gör så! Det finns ingen som är hemma med sitt barn som är över ett år hela dagen. Man jobbar då å jag går skola för att kunna börja jobba i framtiden. Lite läskigt är det dock att jag inte har någon som jag känner eller ens vet om i klassen. Min lillasyster börjar första året på samma skola och samma vårning som mig, men vem har sagt att hon vill hänga med mig hela dagarna, haha! Hon kommer dock inte ha stort val, hon ska ha mig som en svans precis som jag fick ha henne som en svans när vi var mindre.

Jag hoppats fortfarande att Malin ska komma inn på skolan dock! Vi sökte samtidigt och hennes betyg var bättre änn mina, jag kom inn och inte hon... Känns som att det är lite väl orättvist för henne, men jag är glad att jag i alla fall kom inn. Hon är som nr 3 i kön så jag hoppats att det är 3 st som inte dyker upp i morgon, för då förlorar man sin plats och då kommer hon inn! Hoppats hoppats hoppats!

Nej, men man kanske skulle hitta sängen så att man är pigg som en lärka i morgon! Jag kommer sakna Julia massor, men som sagt, bättre att jag får en utbildning och kan ge henne det hon vill ha/det hon behöver änn att jag ska bli en som är 25 år, har barn och lever på socialen, ALDRIG!


Allt som är kvar är...

Allt som är kvar är minnen och ett kort i en ram...
Jag är inte så duktig på det dära, att visa att jag saknar. Det är liksom inte min grejj... Jag klagar inte, jag är en "gå vidare" människa som hälst (ja facktiskt) bara vill glömma. Men det är så klart, vissa saker kan man inte glömma. Dom sitter inprintade som en oljefläck på ett par vita byxor...
Jag tänkte på er i dag, jag tänkte på er i går och dagarna innan det. Jag glömmer aldrig... Ska jag vara ärlig så vet jag inte vad jag saknar, jag bara vet att jag saknar...

Irriterande!

Vet ni vad jag kom att tänka på? Irriterande människor... Varför ska folk lägga sig i saker som don för det första inte har något med att göra å för det andra inte ens handlar om dom? En gång när det kom fram en tant till mig på stan, eller en tiggare heter det väll så gav jag henne en femma å i samma sekund kommer det en tant å knackar mig på axeln. Jag trodde att det var Emelie eftersom att jag väntade på henne utanför affären, men det var det inte. Jag vänder mig och där står det en tjurig tant å säger "Det där får du lägga av med!" Jag vet själv att det inte är värsta smart att ge dom pengar eftersom att då slutar dom aldrig, men det är ju inte så att dom värkar sluta ändå! Pluss att det är inte hennes problem vad jag gör med mina pengar, eller?
Fem kronor dör inte jag av och även om kanske femman inte går till henne senare utan en pimp eller liknande så spelar inte det någon roll för det ska vara MITT val och bara mitt om jag vill ge tanten ett par kronor!
Det var inte så att hon log och sa "Det där är inte så bra:)" eller något liknande men hon var jätte tjurig och sa "Det där får du lägga av med" å gav mig blicken å grejjer! As irriterande med irriterande människor!

Attans då!

Hej allihoppa! Det var en pojke som "fixade" min dator i går, han ränsade bort alla filer som man inte behöver du vet? Men nu är tyverr allt borta som jag behöver, så som cameran till datorn, SPOTIFY!!!!, photoskape, å massor av annat... Synd eftersom att jag vill ju så klart ha det i min dator, i alla fall camen, det andra kan man ju bara ladda hem på nytt men camen ær liksom borta!
Han får komma tillbaka i dag och fiksa detta, för det går inte!

Västeråsare, titta här!!!

När jag loggade inn på min facebook i dag så möts jag av detta medelande;

"Kopiera denna text och lägg till på eran profil..snälla? Hija och Doffe, två amstaff hundar har blivit stulna, hanen är helvit och döv och tiken är tigrerad. Hon har även mammatuttar då hon har valpar hemma! Jag ber er hålla ett öga om ni ser dem ring polisen eller 0709471639. Bilderna finns på Sanna Ahlms facebook. Valparna saknar sin mamma! Blev stulna på Obs Stenby Västerås igår."

Stackars tjej, och inte minnst stackars valpar! Dock är texten lite missledande då valparna inte blev stulna i går, men den 13 Augusti. Betyder detta att Fredagen den 13 är en otursdag utan dess like? Inte okej i alla fall å om ni ser hundarna så ta som sagt anntingen kontakt med polisen, eller flickan som äger hundarna och som också har skrivit sitt telefon nr här ovan!

Självklart går det inte att ladda upp bilden av hundarna, men det finns som sagt att hitta på hennes facebook och så är dom även beskrivna här över.


Vardagen.

Varje dag händer det något, det behöver inte vara så mycket men varje dag händer det små saker. Undrar om man fokuserar för mycket på dom stora sakerna så att det är enbart dom man kommer minnas, eller kommer jag minnas alla små saker med Julia också? Som det lysande ansiktet när hon såg sin första fisk på kroken här om dagen, eller när hon är bongstyrig och absolut inte vill höra på mamma, eller som första gången hon riktigt log på riktigt. Kommer jag minnas allt det när hon är 14 och "hatar" mig och tycker att jag är sämst i hela värden?

I dag var det första gången vi plockade hallon, jag, Julia, Hawkar och Julias "farbror" som också heter Hawkar. Hon älskar värkligen bär, frukt och grönsaker min piluppa! Blåbär, hallon, jordgubbar, nektariner, appelsiner, druvor, bananer, plommon, äpplen, annanas, tomarer, gurka, sallad ja till och med morötter och brokoli! Så jag passar på att proppa ungen full nu medans hon fortfarande tycker att det är mums! Vem vet, om en månad kanske hon inte vill ha något grönt allts!



Adopsjon.

Jag kollade på ett program på tv i dag på morgonen som handlade om männiksor som ville/hadde adopterat barn. Jag fattar inte varför det är så himla DYRT? Dom hadde betalat ca 125.000 danska kr för ett barn, det är ju helt sjuka priser. Ja jag vet, om man inte kan få egna barn å även om man kan få egna barn så finns det ingen prislapp på ett barn, 125.000 är ju på så sätt gratis. Men snacka om att dom utnytjar människors sårbarhet... Föräldrarna måste först söka om att få adoptera, det var hela 3 faser att gå igjenom och vid varje fas kan man få avslag som gör att man inte får adoptera, med andra ord så dom som väl får adoptera är alltså absolut ängnade åt det, men så för att ens få sitt efterlängtade barn så måste man punga ut 120.000 dk. Förstå om alla som skulle få barn skulle betala en avgift på 125.000 kr för att text få föda, då skulle värden gå under till slut.
Dom vill ha barn, så dom betalar så klart prisen för det också, men förstå hur många det är som blir för evigt barnlösa för att dom inte har 125.000 kr och betala. Barnet får det (som oftast i alla fall, finns säkert många problem med) bättre i sin adopsjons familj, i stället för att bo på ett barnhem så får barnet en säker (i flästa fall) uppväxt med en mamma å en pappa som älskar det ovansätt vad.

Det är sjukt att det är så dyrt, jag kan förstå att det kostar lite eftersom att dem som jobbar med adopsjoner å sånnt måste så klart ha lön, men seriöst.... Någon måtta får det väll vara?

En gång i framtiden när allt är säkert runt hela min tillvaro och jag har ett fast jobb också vidare så vill jag adoptera ett barn, varför? Det vet jag inte... Det är bara något jag alltid har velat göra även om jag kan få egna barn.

Julia och farbror!



Julia och farbror Hawkar tar lilla parisehjulet! :) Gulliga dom ja!


The happiest...








The happiest people don't have the best of everything,
they just make the best of everything they have.








Julia har åkt karusell!

Jag minns inte om jag har beträttat det eller inte, men Julia har i alla fall åkt sin första karusell, ett litet parisehjul med sin "farbror" som också heter Hawkar (det är alltså inte Hawkars bror:P). Hon tyckte väll att det var kul men hon fattade inte helt vad det hela hanlade om tror jag. För den delen så är inte parisehjulet precis det roligaste dom brukar ha på ett tivoli heller. Hawkar tyckte dock att det var kul så det var väll tur att någon gillade det.
Jag både filmade och tog kort, riktigt på hugget med andra ord! Men det är bara filmen jag har laddat inn i datorn men det ser inte ut att vara så bra bild pluss att ljudet funkar tydligen inte så jag känner att det inte är någon nytta i att ladda upp det på youtube, jag kommer mäst sansynligen att ångra mig och ladda upp den ändå och plåga er med den senare, men jusst nu orkar jag faktiskt inte!

Puss!

Julia and the bff!


Båta gillar att sova, hälst i soffan!


Sally bus tycker dock att en "voxi påse" är en otorligt bra uppfinning, blir inte lika klamt som en soffa och man kan ligga stilla och lata sig längere!


Mums, Julia hadde visst något godt på fingrarna!


Och mellan tårna!


Vill ni veta hur Sallys önskelista till Jul ser ut? I sånna fall, läs vidare!

1. En åkpåse som man kan vika ut!
2. Grisöron!
3. Levergodis!

Hon är med andra ord inte så värst avanserad och Julias önskelista är ungefär lika avanserad!


Julia, tha princess!

Vi har slagit upp Julias prinsessa tält ute i trägården hemma hos en kompis, och hon leker som bara den! Ni ska bara se henne! Ett naturtalent till att vara prinsessa alltså!






Hon leker också flitigt med presenten från mamma å pappa!<3


Julia saknar dig redan!

I dag åkte Emelie tillbaka till Sverige och Julia har letat efter henne ungefär halva dagen. Hon kröp ut till köket, satte sig på knä, kollade på mig, ryckte på axlarna och sa "oj?", hon fattade inte att Emelie har åkt hem, gullunge!
Emelies flyg skulle gå i 10-11 tiden (jag håller aldrig reda på när hon ska hem, det är liksom inte lika spennande) men flygplanet som hon skulle flyga med hadde tyverr gått sönder så Emelie fasnade på flygplatsen i Trondheim och var stuck där tills kvart i 6 på kvällen. Jag tänkte vara gullig och komma och hälsa på henne på flygplatsen så hon slapp sitta själv, vid 3-halv 4 var jag där och alla försökte hjälpa mig helt till sissta tollen, där kom jag minsan inte förbi utan bording kort... Jobbigt och onödigt, vad hadde det spelat för roll om dom hadde låtit mig sitta med henne en stund?

Hon hadde skrivit till mig när hon var i Stockholm också, på msn alltså. Hennes tog var också försenat så hela hennes dag var bara en as dag, stackars Emelie!

När hon var här så satt vi och kollade på sissta minuten resor och vi hittade för under 1000 kr till kreta med hotell och hela paketet, Emelie skrev att den låg på ca 900 nu så hon måste sluta kolla annars kommer hon tvinga med oss säger hon! Inte för att vi skulle banga om det inte var för skola, dagis, pengar, pass till Julia osv! I villket fall som hälst så SKA vi åka nästa år! Så är det bara! Det måste bara bli så om jag så ska leva på vatten å bröd! Viktigt å unna sig lite för att livet ska bli lättare. :)


Dom finaste som finns!<3


Stolt!

Jag är så stolt över min dotter och jag vill visa henne hela värden! Jag älskar dig Julia, mammas prinsessa!<3

Sjukt!

Det är helt sjukt när jag tänker på att Julia är 1 år nu, ett helt år! Inte ett halft eller ett kvart men ett helt! Hon fick massa fina saker så klart!

Gudmor Emelie; Ett guldhalsband med en skydsängel på! (Emelie har likadant:))
Gudmormor å gudmorfar; Gummistövlar, en t-shirt och lila tights som ser spetsiga ut!
Bestemor-Oldemor; 200 kr!
Linn, Michelle, Racel och Øyvind; Presentkort på H&M 150,- och en låda för leksaker. (Mindre låda, som en reväska men liten)
Gammeltante AB med familj; En häst och vagn med två små dockor.
Ida och Kristoffer; En hallo kitty nalle/väska.
Kent-Andre; Ett prinsessa telt/slått.
Mamma och pappa; En leksak som gör ljud och ljus, 5 DVD fimler och converse skor.

Det har hon fått fram till nu, hon har inte fått från min farmor ännu och inte min pappa å Bente eftersom att dom är i sommarstugan.

Men nu är Julia ett år, ett helt år! Hon är straks 2 å så blir hon helt plötsligt både 3, 4 och 5 å så blir det skola för hennes del. Undrar vad hon gör när hon är 25? Låt dom 24 åren gå sakta, för jag tror inte att jag vill veta!

Jag älskar dig Julia, mammas ettåring!<3

Julia fyller 1 år i dag!

Gud vad tiden går fort när man har roligt, i dag är du ett helt år! För precis ett år i dag kl 14.12 tittade du ut, grät en skvätt innan du ville till mig, till mamma. Jag älskar dig och tänk bara hur mycket vi har hunnit med på ett år! Allt från att lära dig säga tack tack till att lära mamma om hur rädd man blir när bebis är sjuk. Du är så himla underbar och för ett år sedan hadde du inte någon form av bus i blicken, men nu.... Nu lyser det bus unge om hela dig och det lyser med all rättighet dig busiga fjärt!

Jag älskar dig så himla mycket å i dag ska vi fira dig med tårta och saft, i dag blir du ett år å i dag är din dag, bara din dag! Jag älskar dig<3

I dag kommer Emelie.

Nu är det ca 19 timmar tills jag får se min älskling! Vi väntar så spent att ni anar inte, snart är hon här, snart får vi krama henne och snart får vi pussa henne! Jag saknar värkligen Emelie så himla mycket att ni anar inte. När hon inte är här så känns det som att en stor del av mitt hjärta är bortdraget ut kroppen och jag är halv tom... Men i morgon, kl 19.30 allländer vi flygplatsen och Emelie kommer ca 19.50. Det ska bli så skönt att få henne tillbaka, jag älskar henne och jag hatar att sakna henne!<3


Underbaraste<3


RSS 2.0