* Concrete angel .

nær jag læser bloggar som jag tycker ær intresanta så kjænner jag att jag borde också kunna vara så ducktig på att skriva. førut tyckte jag att bloggar om unga mammor och hur dom klarade sig var interesannt, men inte nu længere. nu tycker jag att bloggar som lycktberg.blogg.se, jonaskjallstrom.blogg.se, william070627.blogg.se och liknande ær roligt. folk som man i alla fall vet vem det ær man læser om! fast min absoluta favorit jusst nu ær evelinas blogg (emelies syster) eftersom att hon skirver om allt och ingenting, sånnt ær skoj. annars tycker jag ju om emelies blogg med så klart, men hon skriver ju aldrig, man måste ju påminna henne!
jag ska i alla fall bli ducktigare på att skriva, æven om det inte går så bra alltid.

annars har jag och min æsking varit alldeles ensama i dag, det ær nog i alla fall førsta gången på længe. vi har liksom alltid med oss en eller flera, men i dag var vi alldeles ensama!
annars åkte vi till levanger och grillade, solade och badade bara vi två. det ær så himmla mysigt att vara helt ensama ibland, bara vi två. fast det betyder så klart inte att vi alltid vill vara ennsamma, ikke sa nikke.

jusst nu:
*
lyssnar jag på yellow lemon tree, mysig låt.
* kollar jag på playstationet som står på paus så man ser den så kallade kartan, inte så kul.
* ær klockan ær 00.49 och førøvrigt ær jag inte så trøtt.
* børjar jag skolan børjar den 18 augusti och jag længtar, har inte haft ett så tråkigt lov på længe!
* i dag har en av mina ælskade fiskar døtt, så jag spola ner han/hon(?) i toaletten....

førøvrigt så har jag inte druckigt någon cola i dag næstan, det har gått i appelsinjuce, gøtt!
men nu tror jag nog att jag ska kolla runt lite på msn och andra saker som man kan tycka ær interesanta.
hejdå!

mosers lilla engel!

p.s, jag saknar denna lilla loppa som har åkt hela 72.5 mil med tåg ifrån sin moster bara for att åka till eskilstuna! vad har hennes mamma lurat i henne?

[Vill ha nytt!]

Kan någon hjælpa mig med att fixa min blogg? Den ær så himmla ful! Eller kan någon i alla fall berætta hur man gjør det? Finns det kanskje någon tipps sida?:) Hjælp mig=D

[Polycystisk ovarialt syndrom (PCOS)]

Nær jag var 17 år så skulle jag på en helt vanlig gynekologisk undersøkning efter att min mens hadde uteblivit i 2 månader, både jag och min lækare trodde att det var før att jag hadde flyttat från Sverige och den tryggheten som jag hadde dær med alla vænner, en stad som jag var kjænnd i, en skola som jag hadde gått på ett tag och en hel del andra saker. Min lækare sa att jag borde i alla fall gjøra en gynekologisk undersøkning før att vara sæker på att ingenting var fel och jag pressade mig sjælv till att gjøra detta eftersom att jag hadde værkligen inte någon lust att få något resept på lyckopiller som var det andra alternativet, så deppad kjænnde jag mig inte.
Jag bet ihopp och gick till min lækare, (också min gynekolog) lade mig ner på den bænken helt naken på underdelen på kroppen. Æven om han ær en vældigt duckitg lækare och berættade precis vad han gjorde och nær det skulle kunne gjøra ont och så vidare, jag kunde inte hålla mig och jag børjade gråta och kjænde mig næstan krænkt dær jag låg, jag har inte någon aning om varfør han ær jætteduktig, men det kan ha varit før at det var den førsta gången jag var hos en gynekolog.

Efter besøket førsøkte jag bara glømma hela grejjen och gå vidare med mitt liv, med eller utan mensen! Efter ca en væcka fick jag ett brev neddumpat i brevlåtan och jag gick inn på mitt rum før att jag ville læsa ifred nær jag såg att det var från lækaren, det stod att jag skulle till en lækare som var specialist på kvinnliga kjønsorgan, villket betydde ennu en gynekolog som ska kolla dær man sjælv inte ens kan kolla och som alla tycker ær ett lite pinsamt objekt.
Jag bestæmte mig før att bita ihopp och gå till den hæra lækaren med och det var inte alls lika otekt den hæra gången, eftersom att jag på ett sett visste vad jag skulle gjøra.
Jag låg med benen i vædtet och han tok fram ett ultraljud som man innfør vaginalt och visade mig allt som var dær inne och hur det såg ut. Jag som hadde varit lite orolig før det hela glømde det nær jag fick se varenda detalj i svartvitt! Det var ju as coolt!

Efteråt så tok jag på mig klæderna och då kom det. Han førklarade før mig att jag har en sjukdom som heter
Polycystisk ovarialt syndrom eller också PCO/PCOS. Jag førstod ingenting, vadå PCO? Jag hadde inte en aning om vad detta var och jag kjænnde att jag børjade kjænna mig obkvæm och frågade dærfør vad tusan det var?

Polycystisk ovarialt syndrom ær en sjukdom som 5% av jordens kvinnor har, det ær en sjukdom som gjør att ens kropp produserar før mycket manliga kjønshormoner och sammtidigt har man en økt produksjon av den kvinnliga kjønshormonen `østrogen` också. Jag førstod fortfarande ingenting, vadå? Min kropp produserade før mycke manliga hormoner, sammtidigt som den produserade før månge kvinnliga?! Jaha, och?


Han førklarade att nær kroppen produserar før många hormoner på samma gång så får "eggholdaren" inne i vaginan får på något sætt ett tjockare "skal" æn va den ijæntligen ska ha, det vill sæga att man har inte egglosning en gång i månaden eftersom att eggen inte kan komma ut den tjocka væggen.
Jag bad han skriva ner PCOS på en lapp så att jag skulle minnas det, jag visste att annars skulle jag slømma det på en gång. Han førklarade också att eftersom att jag inte har egglosning så ær chansen før att jag ska bli gravid vældigt liten! Det han glømde sæga var utan medesiner eller alternatft opperasjon.

Nær jag gick dærifrån ville jag bara gråta! Jag ville bara lægga mig ner och storbøla! Jag gick ut før att betala i kassan och hadde tænkt att jag skulle kunna få rækningen hemskickad i stælle før att betala på platsen så att jag slipper prata med tanten som satt i kassan. Nær jag kom ut før att sæga det till henne så ler hon mot mig och sæger "kjænner du inte igjæn mig?" Jag hadde inte någon aning om vem hon var. Eftersom att jag precis hadde flyttat tillbaka till Norge så kjænnde jag inte igjæn någon av mammas kompisar eller ens mina kompisar. Dokk førstod jag att hon var alldeles før gammal før att vara min kompis och jag sa vænnligt att jag tyverr inte kjænnde igjæn henne och jag visste att nu kommer det, nu kommer hon berætta vem hon ær ænnda tills att jag sæger "jahaa ær det du!" Så jag bestæmde mig før att spela på den taktiken med en gång, men det var som om hon inte ville att jag skulle gå och hon børjade prata om mamma och hur lessamt allt var nær hon dog osv, jag minns att jag tænkte "strø salt i såren bara!" Inte nog men att jag precis hadde fått "veta" att jag kommer nog aldrig få några biologiska barn, men hon ska stå och prata om min mamma och hur synd det var om oss barnen nær hon dog också vidare.

Tillslut fick jag i alla fall henne till att fatta att jag ville dærifrån! Och nær jag æntligen hadde kommit ut i bilen dær pappa satt och væntade så hadde jag sækert redan gråtit 1 liter salt vatten i hissen och mera skulle det bli! Jag førklarade allt før pappa och han visste inte helt vad han skulle sæga, och det førstår jag... Du ær en man på 40 år och helt pløtsligt sæger din 17åriga dotter att hon kanskje aldrig kommer kunna få barn! Han reagerade i alla fall på ett konstigt sætt, næmligen såhær:
"Vadå kan han liksom veta det efter och ha træffat dig bara en gång? Nehedu! Dom sa till din mamma med att hon hade inga chanser før att bli gravid, hon fick fyra barn sen!"

Nær jag kom hem så besæmde jag mig før att læsa om den hæra sjukdomen och vad man kunde gjøra før att førvættre den! Jag læste och læste, men hur mycke jag ænn læste så kom jag liksom inte helt fram till det svaret som jag letade efter! Jag fick bara veta typ 100 olika symptomer på sjukdommen och sånna saker! Hællå? Det var inte det svaret jag ville ha! Jag ville veta vad jag skulle gjøra før att slippa det?!

Symptomerna var blant anat:

* Problemer med oren hy, villket jag aldrig har haft något problem med! En och en annan finne har man væll haft men typ 3 om året typ jag har værkligen inte det problemet!

* Att man går fort upp i vickt och har stora svårigheter med att gå ner, æven om man ændrar sina kostvaner! Oki nu fick jag i alla fall veta varfør jag var en så kallad knubbis!

* Utebliven mens, min lækare sa till mig i ett senare møte att min uteblivna mens hadde inte något med saken och gjøra eftersom att den kom tillbaka som vanligt efter ett tag och han sa att det var nog før all den stressen jag hadde haft i mitt liv och inte minst i det sista halvåret.

* Mera hår på armar, ben, i armhålorna, på kjønet, på øverleppen, på hakan också vidare. Hårvækst som en man med andra ord! Jag har værkligen inte någon mustars eller någon skæggig haka, inte något øverdrivet mycket mera hår på några andra kropps delar helle før den delen!

* Svårigheter med att bli gravid, jag hadde aldrig førsøkt (inte ænn heller) så det visste(vet) jag inte något om.



Och en hel del annat! Ingen av symptomerna stæmmde inn på mig och jag undrade varfør det fanns så många men bara en enda som stæmde inn ordentligt, det var ju det med vickten.
Jag bestæmde mig før att ta saken i mina egna hænder eftersom att min lækare tror anntagligen att jag ær lite kjænnslig efter att pappa ringde och pratade med honnom om hela grejjen hoss den andra lækaren, så han ville hælst inte sæga så mycket!
Jag åkte till biblioteket och lånade en bok! Dær fick jag ænntligen mina svar! Precis allt stod i den! Synd att boken bara fanns på engelska bara. Min engelska ær inte allst bra, men jag ville i alla fall ha några svar och pinade mig igjenom boken! Efter att jag hadde læst den så førstod jag så mycket mera och i den boken stod det också symtomer som stæmde inn på mig, perfeckt!



* Trøtt och sliten inte bara ofta, men inprencip varje dag! Helt sannt! Jag har alltid (sen jag kom in i pupperteten) haft stora problemer med att vakna och holla mig vaken!

* Psykiska inte diræckta lidelser, men ofta ganska deppig! Också sannt!
Och massa andra saker!



Men det viktigaste av allt var att det stod i boken att man kan ta "hormon sprutor" eller i tablettform før att sabilisera sjukdommen! Och man kan opperera sig før att gjøra "eggholdarens" vægg tunnare med en laser osv!
Det fanns massa saker som man kan gjøra åt saken! Jag såg ett hopp igjæn! Kanskje skulle jag i alla fall få barn!=)

Jag læste vidare och kom till den delen dær det står om villka sjukdommar man kan få från den hæra vidare!

*Diabetes pga att kroppen inte kan produsera rætt mængd insulin nær det ær så mycke hormoner i kroppen!

* Hjærtsjukdommar.

* Karsjukdommar.

* Canser i livmodern (Så ovanlig att man vet inte ens om man kan kobla den tillsammans med PCOS)



Och massa annat! Jag har redan stora chanser før att få hjært och karsjukdommar pga min astma! Jag kontaktade lækaren och han sa att det var en liten møjlighet før att det kan hænda, men det var inte så många som får det, men dom som får det får det som oftast nær dom går øver till øvergångs ålderen i sånna fall och inte i så unga tillfællen som jag!

Det var lite lættande, men villka medesiner skulle jusst jag vælga? Opperasjonen lyckats i 99% av fallen, hormon medesinerna var ijæntligen bara før att kontrolera sjukdommen och p-piller vill man ju inte gå på nær man redan har en chans før att få canser i livmodern... 

Det ær alltså ett bevis på att 99% av alla kvinnorna med PCOS kan få barn med en enkel opperasjon, detta står inte øver allt! Jag var tvungen att læsa en hel bok på eng før att ens få reda på det, sen ringa till min lækare før att førsækra mig om att det var sannt, sen ringde jag till specialisten før att vara helt sæker och han sa det samma som min lækare,
" Ja det ær facktiskt så!"

Nær jag fick veta att jag hadde PCOS så børjade jag gråta, gick inte ut på kanskje 2 væckor, låg bara i sængen och deppade ricktigt! Om jag hadde vetat från børjan att det ær en STOR chans før att jag kommer bli gravid nær jag kjænner mig redo och vill det så hadde jag nog i alla fall inte deppat!

Så æven om man litar på sin lækare (villket jag gjør fortfarande) så leta inførmasjon sjælv, æven om han kanskje inte vill uterlæmna något så kan det hænda! Ta reda på så mycket du kan! Før att førsækra dig om alla saker man kan gjøra! Jag ser det från den ljusa sidan! Jag behøver inte anvænda preventiv medel før att inte bli gravid! pluss att jag får opperasjonen gratis nær jag vill ha den! Alltså har jag ett gratis preventivmedel i min kropp! Och inte har jag några akne problem heller, och æven om jag skulle ha det så annser inte jag att det ær det størsta problemet...


Mina avslutande ord:
Æven om du får Polycystisk ovarialt syndrom (PCO/PCOS) så betyder det værkligen inte att du aldrig kan få barn! Det finns facktiskt en større chans ænn va man skulle kunna tro=)


[Rasister och homofober?]

Jag kan inte fatta att någon kan uttala sig om vissa saker! Jag och min kompis Katrina satt och snackade på skolan før ett bra tag sen, sen kom det en kille som går i paradell klassen och slog sig ned... Sen helt pløtsligt børjade jag och Katrina snacka om rasister och va vi tycker om sånna.... Å då var den hæra killen med i våra konversasjon... Sen sæger han att alla som inte ær Norska kan dra tillbaka dit dom kommer ifrån...
Asså jag fattar inte hur man kan ha sånna holdningar ibland! Før asså ok, alla tycker och har sina egna åsikter, men Katrina som satt med oss hennes mamma kommer från Kina och det betyder att hon ær halft Kines sen sæger han så nær hon sitter dær!
Sen børjade han snacka om att hitler hadde precis rætt och att alla som ær annolunda eller har svart hår borde gasas! Jag fattar værkligen inte hur några mænniskor kan kjænna så! Å jag med min munn kunde så klart inte holla mig och sa
- Jaha så du menar att Katrina hær, min pojkvænn och lillebror (som ær halv turk) ær mindre værlda ænn oss så kallade "vita"? 
Och då va han så klart tvungen och førklara sig før att han visste inte att Katrina var halv Kines innan de (det synns inte så jætte mycke på henne) och han visste i alla fall inte att jag hadde en lillebror som va halvturk eller att min kille kommer från Iraq.
- Ne men det ær ju inte så jag menar, sa han. Jag menar dom som kommer till Norge och lever på sossialen.
-Jahaaja... så dom som lever på sossialen borde gasas? Ænn alla Norskar som gjør det då?
Ja men de va ju facktiskt annolunda før att Norskar betalar ju skatt! Jaha men alla svartskallar som jobbar, tror han att dom slipper betala skatt bara før att dom har svart hår då eller?
Jag blir så førbannad! Han kjænner inte ens någon riktig utlændning (som inte ær fødd i Norge) så han vet ju inte ens va dom har gått igjenom i sinna liv! Dom flæsta som flyktar dom flyktar från krig och sånna saker! Å så menar han att dom borde dø bara før att dom kommer till Norge och måste leva på sossialen ett tag eftersom att dom inte har någon pensjon eller liknande och sen ær dom gjærna inte kapabla till att børja jobba på en gång!

Jag blir så førbannad! Och føræsten nær jag sejjer "svartskallar" så menar jag absolut inte något illa med det, det ær bara ett utrykk som jag anvænder utan att jag menar något illa=) Precis som att jag sæger Neger ochså fast jag inte menar något illa allst med det! Så jag vill inte ha några kommentarer om det=)

Och sen finns det en till sak som jag stør mig på! Folk som menar att homofili eller va de heter ær en sjukdom! Vadå? Ær man sjuk bara før att man ær kjær i en person som råkar vara av samma kjøn som en sjælv? Jag tycker att det ær bra att homosexuella får gifta sig och adoptera barn nu=D Jag tycker de e SKIT bra! Om ett barn inte har det bra med sina førældrar och någon annan kan ta hand om barnet så varfør inte? Eller varfør ska man inte få gifta sig? Bara før att det står i bibeln att gud skapade adam och eva? Herregud, boken ær væll ungefær 2008 år gammal? Eller? Menar man då också att folk ska leva som man gjorde på den tiden? Utan data, tv, bil och allt det andra? Ne då så! Acceptera andra før det dom ær!

Sen finns det så klar vissa mænniskor som jag inte accepterar också! Fast det ær peddofiler, dom som voldtar, mørdar och så vidare! Men det ær bara før att dom ær elaka mot andra mænniskor!

Jaja nog om de! I dag har jag i alla fall inte gjort mycke och nu ska jag læsa andra bloggar:D Hadet:D

* Fyfan asså!

Asså hur kan man slå sina barn? Om man søker på youtube.com så hittar man massa filmer dær vuxna mænniskor slår sina barn, brenner som med tændare, sparkar som och allt! Hur man man misshandla ett barn? Om en tvååring børjar gråta så har det inte alltid en anledning, men det ger inte førældrarna eller hvem som har barnet en anlednig och slå det!
Jag blir så jævla førbannad! Om man nu har satt ett barn på jorden så borde man i alla fall ta hand om det!


Jag blir så sur att jag kokkar!

Det ær precis dærfør jag inte skulle kunna jobba i socialen! Om jag skulle få ett fall dær en som har hand om barnet har slagit han/henne så hadde jag blivit så førbannad att jag hadde åktit och visat den personen!
Samma med peddofiler! Varfør får som komma på ett annat fængelse æn dom som sitter inne før mord typ? Man borde sætta dom i samma fængelse så att dom kan ta hand om dom mænniskorna! Jusst precis dærfør støttar inte jag "mot dødsstraff"! Sånna mænniskor ær inte værlda att leva! Låt dom brinna i hællvettet så att vi kan bli av med dom!


FAN VA FØRBANNAD JAG BLIR!

Utkast: 2008: Det ...

2008: Det ultimata testet, alla måste göra det..

FRÅGOR

Ditt fullständiga namn: Hege-Marita Isbrekken Kolstad

En hemlighet du nu tänker berätta: Nix.
Någonting du vill att alla ska veta:  Jag ælskar Hawkar!
En vän du älskar: Emelie!<3
Någonting du vill ändra i världen: Det mæsta!
En dag du alltid kommer minnas: Den 31 Juli 1998
Någonting du ser fram emot:
 Hmm tror inte det!
En vän som vet mer om dig, än någon annan? Ja det ær klart! ♥
Någonting som betyder så mycket för dig, att du skulle dö för det: Michelle, William, Emeliorna, familjen och Hawkar! <3

ÄRLIGHET

Har du sagt hora till en lärare:
Japp, jag sa facktiskt "jævla hora!"
Har du legat på sjukhus, på grund av narkotika eller någon annan sorts drog: Inte en chans!!
Tar du droger: Har aldrig gjort det och har ingen plan på å gjøra de hæller!
Har du svikit någon: Jo det har jag nog...
Har du tänkt tanken att mörda någon: Haha jajjemensan!

FRAMTID

Vill du ha barn:
Ja, två kanskje tre.
Kommer dina betyg vara tillräckligt bra för att gå vidare till gymnasium:
Går inte i grundskolan.
Vill du gifta dig, och med vem: Ja det vill jag! Jusst nu med Hawkar!
Finns det någonting du vill göra innan döden: Massor!
Är det någonting du absolut vill undvika: Ja, en del!


KÄRLEK

Tar du kärleken på allvar:
Ja, det tycker jag alla borde gjøra!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Japp!
Tror du någon kan leva med samma person resten av deras liv: Jaa, det ær klart! 
Har du vart tillsammans med någon, och trott att en dag kommer ni två var gifta och ha barn: Ja, det har hænt.
Är du singel: Nix!
Vill du vara tillsammans med någon:  Ja annars hadde jag væll varit singel?


RÄDSLA

Känner du att någon/några går för långt ibland:
Ja!
Har du känt att någon förföljer dig: Ja.
Har du blivit överfallen någongång: Nix!
Går du runt och undrar över att hemska saker ska hända: Jo..
Tror du att det finns svar på saker där ute som du inte kommer gilla: Ja, man kan inte gilla allt!
Är du rädd att folk ska uppfatta dej fel: Jag kan inte sæga att jag bryr mig om vad andra tycker! Ær mig sj och om det inte passar så....

RSS 2.0