Nu du Emelie, här ska bakas!

Som sagt har vi varit på city syd i dag och gissa vad jag äntligen efter att ha bott 3 år utanför min pappas 4 väggar nu? En elvisp! Vem har inte en elvisp hemma liksom? Jo, jag! Jag har aldrig tänkt på att jag behöver det, helt tills Emelie var här och vi kämpade med grädden till kladdkakan. Gud villket om och men det var. Hon vispade, jag vispade, hon vispade och efteråt hadde vi båda alldeles för mycket mjölksyra.
Emelie kommer dock med något så roligt som "Det gör inget Hege, jag är van! Linda har inte heller någon elvisp!" fattades bara att hon skulle stryka mig över håret och säga "Men jag lovar, det är okei!"

Men nu har jag i villket fall som hälst innförskaffat mig en elvisp! Ingen asbra, men en dugbar från clas ohlson til 130,- eller liknande!

Vi har också köpt present till lilla Elida, samma sak som Julia hadde när hon var pytte bebis å som hon fortfarande leker med, dock bara dom leksakerna som hängde på. Kanske ska säga vad det är också, ett baby gym. Nu ligger det så fint innpakat uppe på hyllan i köket med blått papper runt, dom hadde inget lila men det spelar ingen roll. Jag köpte det mest för att få se Elida en gång till inann hon växer upp helt och blir vuxen...

...

Har ni några sånna onödiga ätbara saker? Det har jag.

I dag när vi var på city cyd så skulle jag köpa glass, å så frågar dom kvinnan framför mig "strut eller bägare?" och hon svarar "bägare" och jag tänker, "Ofta man tar bägare? Då är ju halva nöjet med glassen borta!" å jag tar så klart med kexet också, men varför? Jag tycker inte ens att det är gott, för det är det inte! Smakar tort socker ungefär... Varför tar jag alltid strut när jag inte ens vill ha det?


En fot blev...

En fot blev till tre och tre fötter blev till kludder och kludder resulterade i en nästan helt lila tavla som jag älskar! Julia, den lilla konsnären!
Hon hadde så klart inte bara målarfärg på foten å en liten prikk i ansiktet som dom har på alla lådor med målafärg i när det är för barn, utan hon hadde målarfärg över allt till och med på strömporna som hon inte ens hadde på. Så hon fick bada, det hadde jag redan räknat med men att det skulle ta så lång tid att bada henne som 20 minuter trodde jag inte. Men sagt och gjort nu i alla fall. Nu har hon lakt sig till rätta i sin säng med en flaska "Emelie välling" som vi kallar det då det är Emelie som har kjöpt med den från Sverige eftersom att det inte finns välling i Norge. Dock hör jag henne prata nu så undrar om hon tjurar lite snart? Ja där kom det... Hon gråter inte utan det är mera "uhu, uhu, huu... Drrrrr" så som hon gör när hon inte vill sova men vet att hon är för trött för att vara uppe också. Nu blev det tyst, det tog inte ens ett minut. Ingen kan säga att jag inte känner min dotter inte.

Tillbaka till målningen! Julia kladdade som sagt och vi badade och fick bort allt, eller det var vad jag trodde i alla fall! I själva värket fick vi så klart bort ca 3/4 delar och runt finger och tånaglar sitter det fast, och en fläck på magen. Det värsta är att det ser ut som blåmärken eftersom att det var lila färg.

Jag sitter och väntar på att Camillas mamma ska ringa för Camilla som är så glömsk glömde så klart sina nycklar här hemma hos oss och sin jacka. Å så var det några saker hon inte hittade. Så nu får hennes mamma köra hela vägen hit för att hämta dom, en färd på ca 1 timma. Stackare, hehe. Men hon borde ha varit här nu, så jag undrar vart hon har tagit vägen?

Jag ska kolla på "Sex and the city" efter att hon har varit här så nu får hon ta och komma så att jag kan börja någon gång i dag! Får ju passa på när man har lung och ro!

Fotavtryk!

Jusst det ska jag och Julia göra nu och jag hoppats hoppats hoppats att det blir bra. Jag ska måla på hennes fot så ska hon trycka sin fot på en sånn riktig målarduk ni vet? Å så har jag bara en målarduk och en duk är en chans, men nu vill hon inte vänta mera så jag återkommer när hon sover, om jag minns vill säga.

Så fin assa!

Julia har fått hela TVÅ tofsar i dag, eller "musefletter" som det så gulligt heter på Norska. Hon är så fin att ni anar inte, man vill pussa henne ännu mera nu änn vad man ville innan. Hon håller på och få två tänder också, i överkäken ploppar dom snart ut. Hon har fått hål i tandköttet å när hon fick det nere så tog det inte lång tid innan det tittade fram 2 små gaddar, så nu väntar mamma i spänning på att hennes flicka ska få minst en till tand.

Annars så har det facktiskt varit sol i Norge (till en förändring) i hela tre dagar nu, och vi har varit ute varje dag. Så roligt när man slipper ta på Julia vinterjackan. Hon tycker också att dom som hoppar på stutsmattan utanför fönstret är så roliga och pekar gör hon.


Här är Julia med sina tofsar!

Julia hadde inte alts tid att sitta stilla medans jag satt upp hennes hår, vi har besök av Leon och Camilla förstår ni och Julia skulle ner till sin pojkvänn som hon har ficksat sig för!

Men nu ska vi ut och njuta värmen. Någon mera änn bara jag som ÄLSKAR sommarplågan med "Sean banan"? Kärlek på den.


Lilla Elida<3

I dag har vi bara städat och städat och jag har tänkt på massa saker samtidigt. Som förra sommaren när jag var gravid, då jag gick på toaletten vart 10 minut å då hadde jag till och med hållt mig i minst fem av dom tio. Hur mysigt och roligt det är att Julia, mammas solstråle blev född på en av dom få soliga dagarna på hela den sommaren (det regnade dagen innan och efter). Å hur roligt det är att jag trodde att Julia skulle komma på natten för att "det gör ju alla barn". Men ack så fel jag hadde, kl 14.12 kom hon.

Men det var inte det jag skulle skiva om. I går var vi i Trondheim å gick på "martnan". Det är 3 dagar i året där det är massor av saker på torget, dom säljer onödiga saker ni vet som alla köper bara för att det alltid har varit så. Jag kunde dock behärska mig i år, villket jag inte kunde förra året å inte året innan heller, men det var helt änkelt inte lika fint skrot i år. Det vi kom hem med var en mugg i okrossbart glass (undrar om det är okrossbart, jag vill värkligen testa!) som det är innristat "Julia" på. Den är jätte fin! Hon "tanten" som gjorde glasen frågade först "Vad ska det stå?" Jag svarade "Julia" å hon skrev upp det på en lapp, men skrev så klart "JuliE" som är ett jätte vanligt navn i Norge. Bland annat så heter min lillasyster "Ida Alice Julie" och det var delvis därför jag gick med på Julia när Hawkar föreslog det. Å jag briser ut "Nej, fel, hon heter JuliA, A på slutet" å jag tänkte att nu får jag en mugg som det står Julie på i stället. Men nej då, hon gjorde bara en ny, det tog ca 30 sek bara så ingen skada skedd.
Leon fick också en sånn mugg, som det så klart står Leon på, annars vore det konstigt...

Å så köpte jag å Camilla likadana armband i samma färg och allt, haha! Va vi är löjliga! Så visade vi det till alla vi träffade å sa "Best friends 4 evvaaaa!", roligt att det finns någon som är lika barnslig som mig här i Norge också.
Å så kjöpte vi så klart smulringar, svelor (en tjock pannkaka typ), glass, big bite och chips, gud va vi åt!

Men nu till överskriften, vet ni vad en fågel viskade i mitt öra sedan? Hawkars kompis Khalid och hans fru har fått sitt barn, lilla Elida kom 4 dagar efter beräknad termin å var inte allts stor med tanke på det. 3025g å 47 cm lång, Julia var 3440 å 49 cm (tror jag) lång. Jag blev så glad att jag va tvungen att hålla mig så att jag inte skulle kissa på mig, serriöst! Rakt till sjukhuset för att se Julias vän, lilla Elida! Ni ska bara se va söt! Jag tänkte ta henne med mig, mamman sa ok, men en stolt pappa stoppade mig i dörren, typiskt!

Hon heter till och med det samma som Julia, Elida! Julia Aicha Elida. Hon heter dock bara Elida, men hon är så fin! Å luddig av hår med sin lilla stora näsa, man ville bara äta upp henne. Å så lätt! Hon var typ en fjäder! Aggh!

När jag såg henne ville jag värkligen ha flera barn, inte nu å inte om ett år, men i framtiden! Det är så underbart med dom små liven! Å så kollar man på Julia å ser hur fort dom blir stora, helt plötsligt är dom vuksna. Min bebis är inte någon bebis längere, hon är ett barn, ett litet barn! Helt sjukt va fort det har gått.
När jag kollade på Elida så var det så konstigt att tänka på att dagen innan, eller bara 15 timmar innan så låg hon i sin mammas mage, nu har hon kommit ut till denna tuffa värd, hon ska bli hjärtkrossad, få blåmärken, skavsår, sitt första jobb, sin första dag på dagis/skola, sin första kärlek osv. Men jusst nu, jusst nu är hon bara en liten, liten bebis som anar fred och ingen fara. Inte en susning om villka faror som väntar henne eller hur svår det ska bli. Inte en enda ful tanke har hon tänkt, har hon ens tänkt allts? Dom små söta<3


IS KALLT!

Jag tycker inte allts om den Norska sommaren jusst nu! Det är illa att Julia blir förkyld av att sova i pyjamas med täcke och allt! Snorig är hon, bara det men det räcker. Stackars min tjej!

Jag har gjort massor i hälgen, en liten uppdate;

Torsdag!
På Onsdagskvällen bestämmer jag mig för att åka till Trondheim dagen efter, sagt och gjort. Jag å Julia åkte hem till Camilla som är en tjej som gick i min paralell klass när jag pluggade. Hon fick en son två månader efter att Julia blev fött och jag tänkte att det skulle vara kul för dom att leka. Länge har vi sagt det, som när Julia var nyploppad så träffade vi henne på Ikea med sin lilla stora mage och redan då bestämde vi oss för att träffas, att det skulle ta 10 månader var väll inte helt planen, men nu blev det som det blev och bättre sent änn aldrig som man säger:)
Så på Torsdagen skulle vi hem till dom runt 12 tiden, jag hadde aldrig varit där förut så vi ringde för att hitta vägen men det var bara rakt fram så inte så svårt. Leon och Camilla kom ut till parkeringen och mötte oss och så gick vi upp till dom. Barnen lekte riktigt RIKTIGT bra ihopp! Å jag å Camilla kaffade som ingen av oss trodde att vi skulle göra! Det är väll lite därför det har tagit tid innan vi träffades, man vill ju inte att det ska bli stelt. Vi bestämde oss för att åka till city syd som är ett köpcenter inte långt ifrån henne så vi packade ner barnen och begav oss iväg.
H&M hadde lite rea så Julia fick en "I <3 Mom" t-skjorta, strömpor, "mom + dad = me" linne, ett hårband och en handuk med en groda på. Leon fick ungefär det samma. Vi bestämde oss för att sova över natten och åka hem dagen efter.
Kl blev halv 9 å Julia skulle sova, villket hon vägrade så det slutade med att vi gick en promenad med henne i vagnen med mjölk så att hon fick sova.

Fredag!
Jag vaknar av att Julia ligger uppepå mig och roppar efter Leon å hans pappa Benjamin som sitter i andra ändan av soffan. Julia skrattar och är så glad, så redo för att leka mera! Vi går upp och efter ett tag kommer också Camilla upp. Vi äter fukost och så kollar vi på termometern för att se vad den visar, EN PLUSS! Välkommen till den Norska sommaren! En pluss är ingenting! Då började vi prata om hur skönt det skulle vara om man var rik och bara kunde åka iväg till varmare sällen. Då bestämde vi oss för att vi ska åka nästa sommar ihopp! Å då ska Emelie också följa med å det kommer bli så kul för Julia och ha Leon med eftersom att dom leker riktigt bra ihopp!
Tiden gick och vi skulle åka till Ikea och köpa leklådor till Julia så att hennes saker slipper att flyta över allt då hon har för mycket för den enda som hon redan hadde.
Sagt och gjort å helt plötsligt var vi på Ikea. Så självklart blev det inte bara leksakslådor utan en hel del annat med som små leksaker till Julia, å kjöks saker till mig.
Så skulle vi så klart ha kjöttbullar, å mumma va gott det var. Då bestämde vi oss för att dom skulle med oss hem. Så då var det bara och åka hem till dem igjänn och packa ner allt som skulle med å så åka hem till oss.
När vi kom hem tog det inte lång tid innan vi sov allihoppa.

Lördag!
Vi åkte inn till den lilla staden som är här som vi bor. Gick runt lite i olika affärer och köpte absolut ingenting. Vi åkte hem och lät barnen leka istället och gud som dom leker bra ihopp dom två alltså! Så söta att ni anar inte! Julia pussades massor med Leon å kramades samtidigt som hon sa "Åååh" som jag brukar göra med henne. Dock förstår hon inte att Leon är mindre och hon lägger sig gärna uppepå honnom, stackars liten! Han blir ju mosad! Dagen gick å barnen la sig medans jag och Camilla pratade massa strunt prat om absolut allt, roligt var det i alla fall, så kul att vi glömde att sova. Kl 3 kom vi på att vi måste gå och lägga oss, då vaknar Leon å vill ha mat, å så får han mat samtidigt som har grymtar till och väcker så klart Julia som tror att det är morgon eftersom att hon blir väckt. Å så höll vi på tills ca halv 5-5 för att få dom till att sova. Tillslut sovnade dom å vaknade kl 7! En mycket trött Hege ledde till en mycket kort dag. Vi fick hem Camilla å Leon och vid 7 sovnade jag och Julia, en god natts sövn var det här!:)

Tävling!

Jag är med och tävlar om smink, kanske man vinner för omväkslingens skull?:)

 

Alla coolingar får vara med, klicka här för att komma till tävlingen!


Fiksat!

Som sagt så har vi fått hem allt nu, å så i dag har vi köpt ett nytt vardagsrums bord, jätte fint! Det är värkligen sannt att man har det bättre med sig själv om man har det fint runt sig, inte bara det med att det ska vara städat, men att det ska vara fint ni vet när saker och ting matchar?

I morgon ska vi till Ikea en gång till för att köpa något som Julia kan ha alla sina leksaker i så att dom slipper att ligga över allt. Dom liker som oftast i en hög med en korg under, men det ser värkligen stökit ut när det är så och vad kostar en leksakslåda liksom? Dum fråga eftersom att jag vet att dom kostar under 100 kr, men så ska man väll ha 2-3 st i alla fall så 100,- kan man säga då.

Det känns så skönt att ha ordning på allt!:)


Roligt!

Jag måste bara säga en sak. När man själv har fått barn så är man värkligen nr 2 för alla, spelar ingen roll! Jag tycker att det är en ganska rolig sak, hur ens egna föräldrar liksom automatiskt rankar bort enn. En kompis hadde skrivit "Då har lilltjejen blivit 10 månader" på sin status på facebook å så hadde hennes mamma kommenterat "Grattis till min bästa tjej" jag vet att jag inte skulle skriva det men HAHA! Snacka om att få det rakt i ansiktet! Roligt!


Strålande sol?

Som inte ens existerar... Gud va tråkigt det är med sommar när det inte ens kan vara soligt ute. Men men, så får det bara vara. Julia tycker att "E" knappen som fins på min dator är as rolig. När man trycker på den så står det hur mycket batteritid det är kvar å villket nätvärk man är tillkoblad till, lustigt.

I går va pappa här å dra mig baklänges, han höll det han lovade å i går så kom han med ett köksbord och två stolar. Inte bara det men också soffkuddar, gardiner, dukar, två lampor å lite disk saker. Tjusigt!
Jag längtar facktiskt till middagen så att vi kan duka fram och äta vid köksbordet som förr i dag, så mysigt.

Laddaren til datan är trasig så den laddar inte som den ska å eftersom att batteriet är gammalt så är det as dårligt batteritid på det, vi snackar sekunder asså så datan slår av sig hela tiden. Jobbigt... Men men!

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva... Julia håller på att få en till tand, eller jag tror det i alla fall. Hennes gomme i överkäken är svullen och snart kommer tänder att ploppa ut, annat vore konstigt med tanke på alla blöjor jag har bytit i det sissta! Nemen, vad är det jag ser!? Undet den tiden som jag har skrivit detta så har solen hunnit titta fram, kanske man skal plocka fram grillen?:) Ne här kan jag i alla fall inte sitta hela dagen, Julia vill leka.

Jag måste bara säga en sak till, Julia lägger sig ner på filtar, golvet, soffan osv osv å "myser" å så gör hon "mys ljudet" som jag brukar göra när vi kramas, så himla söt! Jag kom på det nu eftersom att hon myser med min fot (japp, fot) jusst nu och tycker att det är så mysigt så! Å på Fredag så ska jag och Julia till BVC å hon ska få sin sista hepatit spruta nu, så har vi det gjort. Ska bli roligt att se hur mycket hon väger jusst nu.

Jag satt och kollade på kort från när jag var liten och gud va lika jag och Julia är, den enda skilnaden är att Julia har svart hår och att jag var mycket knubbigare. Men nu har jag värkligen inget mera att tillföra.

Julia äter själv!

Julia sitter här och äter helt ensam, å golvet får änn så länge inte smaka.

Massor har hänt i det sissta, därför har jag inte haft tid till att blogga. I hälgen har vi varit hemma hos min gamla far i en dag å så har vi häntat hit soffan som vi har fått av pappa. Så nu är det lite finare. Pappa ska köpa köksbord till mig har han lovat och gardiner å lite annat smått, men jag tror det inte förens jag ser det. Gardiner har tydligen Bente redan köpt så det kommer väll en dag här. Jag har bestämt mig hur jag vill ha nu förstår ni, det tog sin tid men nu vet jag. Å så vet jag villket köksbord jag vill ha men eftersom att det är så dyrt så tycker jag att man kan köpa ett gammalt å bygga om, jag vet inte vad pappa har kommit fram till i sitt huvud dock. Jag ska tvätta av Julia nu som har ätit sin middag helt själv och det mästa gick facktiskt ner. Jusst nu sitter hon och filurar om vad det är för band brevid henne, kollar och klämmer. Min älskling!

Jag har inte så mycket att berätta ijäntligen... Vet inte vad jag skal säga, jag och Julia ska i alla fall till Indiska en dag och köpa sånna fina kuddar till soffan, men vi får se när. Men nu jävlar är det liv i tjejen med dom randiga strömporna så nu ska vi ut!


Julia äter aldeles själv! Mamma har varit så smart att byxorna
ligger i soffan brevid, för kladdigt blev det!


Nam nam nam!


Min älskade har kommit tillbaka!

Gud va jag har saknat och ibland nästan gråtit, men nu är du äntligen här. Jag vet att vi bråkar ibland och att jag kallar dig för en skit, men innerst inne så älskar jag dig. Jag säger inte att jag aldrig kommer att byta ut dig, men jusst nu är du den enda för mig med tanke på ekonomin, min käraste dator, låt mig säga tre ord, jag älskar dig!

Rösta på Julia!

Nu tycker jag att alla som klickar sig inn på min blogg ska göra mig en tjänst som tar två sekunder!

Ni trycker HÄR å så röstar ni på mitt underbara barn så att vi kan vinna en resechek på 30.000 kr så att vi kan åka utomlands! För det förtjänar vi värkligen!

Unga mödrar.

Jag är helt upptagen med att kolla på "Unga mödrar"s alla avsnitt online eftersom att jag inte har "FEM" (kanalen som det går på här). Jag tycker att det är så interesant å skälla på dom här jag sitter. Å så tycker jag så synd om dom också, alla värkar gifta sig i danmark, varför så tidigt liksom? Jag förstår det facktiskt inte, bara för att man har barn så måste man inte vara gift, i alla fall inte om man är 17 år. Å så skiljer dom sig igjänn. Otacksamma är vissa och andra tänkter man värkligen "varför har dom barn!?".

Om sosialen blir innkoblad och dom säger att man MÅSTE innföra fasta rutiner till sitt barn (som är ca 9 månader å borde ha haft fasta rutiner sedan MAX 6 månaders ålder) så går man inte ut och bowlar å tar med barnet en gång i väckan, å kommer hem kl 22 på kvällen! Så är det inte att ha barn! Julia har fasta rutiner och förut (när hon var nyfödd) så var det också noga så klart, men hon visste inte vad natt å dag var å hon gav blanka, var hon hungrig så var hon å inte tusan skulle hon sova på natten inte!

Men efter att Julia blev 6 månader så har hon haft fasta rutiner (med vissa undantag så klart). Dom funkar för oss, men Julia lägger sig inte efter halv 9 längere å det blir lättare om man gör det så. Innan jag slutade amma så tyckte jag att det var svårt med sovningen å så, eftersom att hon ville ha tutte tills hon sovnade. Å det är ganska logiskt eftersom att Julia inte använder napp så var tutten hennes napp. Men efter att jag slutade amma (när hon var 9 månader) så blev det så mycket lättare. Jag lägger henne halv 9 på kvällen med en flaska och då sover hon tills ca halv 1 å då vill hon ha en ny flaska å så sover hon till 7. Å när man inte ammar, inte har ett sjukt barn eller liknande så tycker jag inte att det är någon ursäkt. Det är ingen ursäkt att säga att man ammar heller tycker jag men det är lättare att få barn som har napp eller nappflaska att sovna.

Julias rutiner är simpla, men viktiga! Såhär ser dom ut.

07.00 vaknar hon och kommer över i min säng medans vi vaknar lite mera.
07.15 ca går vi upp och äter frukost.
Efter frukosten, som oftast består av gröt eller macka med vatten eller juce så byter vi blöja, borstar tänder, tvättar oss, borstar hår å tar på kläder. Då städar jag och Julia leker tills,
11.00 får Julia frukt. Hennes frukt består som oftast av äpple, banan, morot eller gurka som hon dricker vatten till. Så byter vi en till blöja. å så leker hon fram tills kl 12 då hon vilar sig med ca 100 ml välling/mjölk ersättning.
12.45 vaknar hon och så är det bara å upp å leka igän. Då går vi oftast ut och leker i gräset med barnen som bor över oss eller så drar vi till trondheim å leker med Rikke eller Talia, beror lite på hur dagen är planerad.
15.45-16.00 någon gång får Julia middag, oftast ett halft glas mat eftersom att hon inte får i sig mera.
18.45 går vi inn i badrummet om hon skal bada å så badar hon medans jag som oftast står brevid å viker kläder som jag har tvättat och hängt upp när vi vaknat. Om hon inte ska bada så går vi inn i badrummet 19.00.
19.00 borstar vi tänder, tvättar av (om hon inte har badat), smörjer inn med salvor, pudrar rumpan bydet blöja å tar på en nattis.
19.30 Julia ligger i sängen med 210 ml mjölk och jag diskar.

Gud va konstigt det är att jag alltid diskar när Julia precis har gått å lagt sig kom jag på nu, det slår aldrig fel! Det är alltid ett och annat glas som kan diskas å kl 19.30 då diskar jag det!

Det är så klart att vissa dagar så faller man ur, men då får man en grinig Julia också. Hon går bra på rutiner, inte som sin mamma med andra ord, men jag ofrar mig lätt! Allt och mera där till för Julia.
Som när Emelie var här, då fallt allt ur. Vi sov hos pappa eftersom att vi skulle passa katten och där har Julia inte egen säng och då blir bara det mycket svårare. Å så fall jag helt ur eftersom att jag vill att Emelie ska ha as kul när hon är här utan att behöva tänka på att hennes bästa kompis är nu mera en mamma. För jag är en mamma, alltid nr 1! Min första prioritering är att vara en mamma, men jag vill också vara den kompisen som jag alltid har varit.

Det är lite svårt det dära när man får besök från ett annat land, och när man är på besök hos någon...

Konklusjon(?): Jag är värdens bästa mamma, för MITT barn! Skulle jag vara det för grannens barn? Mest sansynligen inte eftersom att dom har så klart inte samma rutiner som vi. Skulle jag vara värdens bästa mamma för ett adopterat barn eller om (banka hårt i trä!) något skulle hända Linn å hennes man, skulle jag då vara värdens bästa lotsasmamma åt Michelle å Rachel? Absolut! Jag är en bra mamma, å jag vet att jag är det! Det spelar ingen roll vad andra säger!


Städa, städa, städa!

I dag har det varit dårligt väder, precis som dom flästa dagar i Norge. Jag och Julia har i alla fall hållt oss inne. Så för att få tiden att gå så har vi storstädat! Vi har tvättat kläder, hängt upp kläder, strykit och vikt ihopp. Så har jag haft inn det på sin plats i skåpen medans Julia har dragit ut det igjänn, villket team!
Så har vi bäddat rent våra sängar, damsugit, torkat golv, torkat dam, diskat och plockat småsaker.

Jag har kommit på att efter att jag fick Julia så städar jag mera änn för. För det första så blir det så klart stökigare med en busunge (och en busmamma) som leker med lego, klossar och andra leksaker å låter dom flyga villt samtidigt som vi lyssnar på musik från dvden! Vi är riktigt bra lek kamrater jag och Julia!

Men tillbaka till det med att man städar mera, det gör man värkligen! Jag kan damsuga 2-3 gånger om dagen och inte ens tänka över det eftersom att det måste göras. Det värsta jag vet är när jag kommer inn till någon å tar av mig skona å så är det grus, brödsmulor och dammtussar på golvet. Det värsta är inte damtussarna eller gruset utan smulor, jag hatar smulor! Dom fasnar under strömporna och vägrar släppa taget!

När vi var mindre så damsög Jonas (en kompis) mamma hela tiden tyckte vi! Hon kunde lätt damsuga huset med 3 sovrum, stort vardagsrum och kök 3-4 gånger om dagen och jag minns att jag tyckte att det var för mycket, men nu förstår jag henne. Hon hadde ju lilla Hanna som säkert smulade ner över allt, mina syskon var inte så små och Emelie hadde inga mindre syskon så det är ganska logiskt att Jonas mamma damsög mäst.


Mer sofistikerad?

Jag kollade igenom min blogg senaste innlägg nyss och kom på mig själv i att skriva "Asså, haha å gud" hela tiden. Va pinsamt! Om man kollar ännu längere bak så gjorde jag aldrig det, varför började jag med det? Det kan man undra, nu ska jag i alla fall försöka sluta innan det går riktigt illa!

När Emelie var här så lärde hon Julia att göra "indian ljud", ni vet när man slår på munnen samtigit som man säger "aaaaaa", förstår ni? I villket fall som hälst så gör Julia det själv nu. Så gölli asså! Efter att Emelie hadde varit här så gjorde hon det inte om jag försökte utan hon stod fast på att det var Julia å Emelies grejj, mamma skulle hålla sig undan. Men nu gör hon det själv när jag gör det på mig själv å så klappar hon åt sig själv. Hon är för fin!

Minns ni att jag skrev att Beas hund hadde bitit mig? Det är värsta blåmärket nu på min hand och min tå! Som att mina tår inte är fula nog efter Marianns födelsedag! Vet du inte vad som hände på Marianns födelsedag? Då ska du få veta det nu!

Den 15 Maj (tror jag) så fyller Mariann så fint 20 år, alla tar på sig klackar för att dansa natten lång utom jag som tänker vara lite smart (tror jag då) å tar på mig mina nya fake convers från coop. Vad händer? Alla klagar över sina fötter och jag säger "jag har också ont i mina" å jag får fula blickar och dom säger "försök att gå i 10 cm klack då" Vi kommer hem och villken lättnad att ta av sig skona! Skööönt! Vi lägger oss och dagen efter kollar jag på mina strömpor (japp, jag sov i alla kläder, var för trött för att tänka på att ta av mig) å vad ser jag? BLOD!
Först då tror alla på att det var värs att gå i mina skor, mina platta fake convers!

Det luktar så himla vitlök här hemma att en Turk skulle få chok! När vi var ute och grillade så kjöpte vi en marinad som redan var klar (som inte ens smaka vitlök även om det var den smaken) å pänsla på köttet. Vi packar ihopp och drar hem och denna lukt har förföljt mig sedan! Jag fattar inte vad det är för fel! Det stinker värkligen för det luktar vitlök tillsammans med en annan krydda, ingen bra blandning!

För övrigt så blev detta ett lååångt inlägg om absolut ingenting så jag tror jag drar nu! Julia står å drar i mig ändå, hejdå!

Villka bloggar läser jag?

Jag läser troget dom bloggar som jag har blogglovat! När Julia sover, leker med något annat eller när jag har tid så kollar jag inn dom hära bloggarna. Varför? För att jag har följt dom flästa så länge att det skulle kännas som ett svek om jag slutade nu! Pluss att jag gillar att läsa om era liv och lägga mig i! Då mår jag som bäst!

America and Me; Romantik säger jag bara! Allt började som nanny och så blev det flytt, hus, hund och snart (på riktigt) giftemål för denna 88 vid navn Linn!

Ana Gina! Roligare blogg får man leta efter! Så himla kul asså! Specielt filmerna om Svenne morsan! Eller listorna... Säger inte mera! Gå inn, tryck på kategorien "10 syptom" å läs, å skratta! Det gjorde i alla fall jag!

Att leva med Skalman. Den bloggen är det skalmans mamma som skriver, om livet med en son som har grava funksjonshinder och hans storebror. Blogg med mycket kärlek som jag började läsa när jag var gravid, jag skulle vara förberedd på absolut allt!

Dagen med Emelie varför läser jag denna blogg? Ja det undrar jag med! Emelie uppdaterar ALDRIG, hon är dårligare änn mig asså! Då är det illa, men jag är illa tvungen att ha henne på min bloglovin ändå, eftersom att hon är min bästa vänn!<3

Elin är en av mina bästa barndomsvänner, vi var alltid med varandra men så gled vi i sär å nu känner vi knappt varandra, synd! Men jag är fortfarande såpass nyfiken att nog läser jag allt ändå! 

Falsksanning bara för att det är lika kul varje gång man läser och ser Kissies redigerade bilder! Denna blogg fixar min dag! Underbart!

Hallonmamma Julia å Kayleens liv, nu har också en viss mr P dagit del ett anntal mil bort, i Italien.

Ina - 16 år og alenemor en Norsk blogg om Ina som är 17 å har en son på 1 år och 8 månader.

Jossan - Ännu en såndär jävla mamma blogg! HUMOR! Roligt, roligt! Hon har trög humor, precis som jag!

Linda bara för att jag har alltid läst hennes blogg! Det är meningen att det ska vara så!

Liveyourlife88 blogg om sanna och hennes lilla flicka Emilia! Sötare unge får man leta länge efter, det kan jag lova!

Malin, mamma`n til lille Talia Aleeza. Malin, en kompis som har en dotter som heter Talia som ble fött 10 dagar efter Julia:)

Mammabecka livet som ensamstående mamma med 3 barn när man bara är 19 år kan inte vara lätt, men Rebecka klarar allt!

Smulgubbe ännu en blogg om at ha ett funksjonshindrat barn, denna gång med cp.

SPIDERCHICK har jag facktiskt precis börjt läsa! Men det är så kul att jag kan inte låta bli!

När jag inte läser bloggar så är jag med Julia. Det är liskom mitt liv! Vissa bloggar läser jag inte lika intenst som andra, men jag läser alla. Jag, Julia å bloggarna!
Haha ok, riktigt så är det inte, men nära! :)


Bilder!

Nu ska ni få se färska bilder å då menar jag tagna för 10 minuter sedan (Julia stängde av datan så var tvungen att få igång den pluss att hon fick juce medans vi väntade) så här kommer dom!

Först vill jag bara säga att nej, min utväxt är inte svart! Den är typ mörkblond/ljusbrun. Lite dårliga färger i kameran på datan tydligen. Å då kanske ni också förstår att Julias hår också är ljusare änn detta på riktigt, inte för att det spelar någon roll men ändå!
Å en sak till, psykopatögonen ala Hege är helt äkta! Det är så jag ser ut! Som en gulldfisk!:) Men det är då jag mår! Å varför ser jag så sliten ut? Julia vaknade 08 i dag, och jag gick å lade mig vid 4 i natt, inte mycket sövn inte! :)

Så många fel, ändå bjuder jag på bilder! Fan va snäll jag är!



Julia, lika fin som alltid!

Hahahaha fan va jag ser ut asså! Jag ser värkligen inte ut så dära,
i alla fall inte med smink på! ;)


Asså gud villka miner! Allt för att Julia ska le så att ni ser hennes små tänder!
Akk villket(n?) bra jobb jag har gjort! Kolla bara inn henne! Marshalla som
Hawkars kussin säger! :)


Shake your... blöja?

Haha jag måste bara säga att Julia har fått igång DVDen å nu står hon framför tven och shakar ass! Så himla sött hur hon böjer dom små knärna och vaggar sammtidigt som hon skrattar! Å så ibland går hon ner på knär och vaggar vidare. Nu har hon gått till leksakerna och ibland stannar hon upp och vaggar mera, haha! Hon är ju för göllig!


Jag tycker inte att allt har en rubrik!

Nu har Julia hunnit bli 10 månader, att hon fyller om två månader är helt sjukt, jag kan värkligen inte förstå det. Julia har nu levt längere utanför magen änn innuti. Min lilla bajsunge! Hon blir ett helt år! Jag måste börja planera, allt ska vara perfekt eftersom att Julia aldrig blev döpt så ska jag slå till ordäntligt nu på hennes första födelsedag. Jag har ingen aning om villken tårta vi ska baka ännu, men vi ska nog komma på något riktigt bra! Jag tycker inte att det finns någon nödvändighet att köpa en tårta i affären för 20 pers som kostar 7-800,- när man kan göra en själv för en femtilapp... Beathe är duktig på att få tårtor att se fina ut, Emelie är bra på att få dom att smaka bra och jag, jag är duktig på att... Röra kanske? Mariann är i alla fall bäst på att kolla! Men det spelar ingen roll! Tillsammans ska vi ge Julia finaste tårtan ever! Det kommer inte bli med ett kort på osv, men det kommer ändå bli den bästa tårtan!

Å så kläder, undrar vad hon ska ha på sig. Måste prata lite med Malin eftersom att Talia fyller nästan samtidigt så hon kankske har planerat:) En sak är säker i alla fall, det ska vara lila om det inte ska vara tema! Jag har fått nog av rosa prinsessfödelsedagar! Julia står här och trycker på var en knapp så nu drar jag. Vi ska kanske till Oslo i dag förästen, kolla läget lizzom! haha! jaja tjalla bajs!

10 månader.

I morgon blir Julia 10 månader ung. Å hon har lärt sig massor i det sissta!

Julias kan;

Klappa händerna, mäst åt sig själv och hon bangar inte för att hylla sig själv!
Vinka samtidigt som hon säger "Heija"
Krypa.
Stå.
Sitta.
Sätta sig upp själv.
Pussas, dock biter hon mäst.
Säga mamma och baba.
Lägga saker uppe i varandra.

Å massa annat som jag inte minns. Dock kan hon allt som hon "borde kunna", så jag anntar att allt är bra.


Saker Julia gör;
Hon kastar sina leksaker, mat, glas (när hon får tag i) i golvet, alltid lika kul!
Gå med gåbilen.
Säga där, dääääär!

Å massa annat, men jusst nu vill jag vara bara mamma i stället för att sitta här så so long!


10...

saker du nog inte visste om oss.

 

1. Jag vet dom mäst onodiga saker. Sånna saker som att naglar och hår fortsätter växa efter att man inte lever, hur mycket "packetet" till en elefant väger ol. Helt onödig info som ligger i min hjärna å bublar...

2. Jag slutade röka för ett tag sedan, så började jag när Emelie kom, å varför fattar jag inte för hon röker inte ens, så nu både snusar och röker jag.

3. Jag är "beroende" av pepsi max.

4. När jag har besök så orkar jag aldrig städa, därför tror alla att jag är en stökig människa, villket jag inte är.

5. Jag vill vara gravid flera gånger, men jag är inte säker på om jag vill ha flera barn. I sånna fall vill jag ha en pojke, men det är inte så att man får välja, må nästan bara ta det man får. Men jag skulle aldrig kunna vara gravid för att så lämna bort mitt barn dock så flera barn blir det.

6. Jag har aldrig kjopt en ny telefon till mig själv, utom en gång! Jag tänker att så länge man kan smsa och ringa så är telefonen ok! Nu har jag dock lite mera förväntningar och vill gärna kunna ha ett minnekort i.

7. Jag köper nästan aldrig nya kläder till Julia, hon ärver allt! Därför kan jag lägga extra pengar på onödiga saker som skor.

8. Förut (och fortfarande) så hadde jag helt sko kraving! Jag älskar skor! Skulle jag ha pengar så skulle jag köpa så mycket skor att ni anar inte! Jag har det mästa och använder kanske 3 par, haha!

9. När jag var gravid så var jag jätte rädd för att Julia skulle komma ut med värsta Kurd näsan, hår i pannan och mellan ögonbrynen. Om hon hadde det eller inte minns jag inte, det skulle jag aldrig märka hon var den finaste ändå!

10. Julia dansar till allt av musik, men kommer gummibjörn så går det hett för sig!


Sol?

Ne det är så klart att det inte finns en sol, vi bor ju i Norge trots allt! Det har rägnat ute i flera dagar och på kvällen så blir det bra väder igjänn, soligt å varmt, lagom tills ungen skal sova. Så himla typiskt!

Vi är hemma hos Beathe, vi har sovit här i natt. Å hennes hund är inte riktikt klok! Han är as liten, inte en chiwava eller hur f det stavas, men på samma storlek som en. Å så tar han Julias macka när hon kastar den på golvet å det tycker inte jag att han ska göra så jag böjer mig för att ta den ifrån han och han högg efter mig! Vad gör man då? En hund som är så liten att om man skulle ta tag i han så skulle han bryta vart ända ben i kroppen. Inte nog med det men så bet han mig tilslut i handen å så i tån! Nej då jävlar låg han risigt till, hadde Beathe varit hemma och sett det så hadde det varit synd om han! Men eftersom att jag inte helt vet vad jag ska göra (eftersom att det inte är min hund) så blev jag så chokad att jag bara gick, haha! 
Det gör inte ont eller så men det är bara principen att han bet mig å så är där Julia är, så jag kasta in han på rummet och där står han å tjuter! Rätt åt han!

Man kan inte lita på små hundar, det är det jag säger! Om dom inte står och skakar i ett hörn så snor dom din mat å biter dig när du ska ta tillbaka den, å det är inte bara Alex som är så, alla små hundar är så!

Nej, tacka vet ja Sally!


Äntligen!

Nu har vi fått låna en data i alla fall, även om vi inte har fått tillbaka en annan så har vi i alla fall en nu! Det var på tiden... Den är facktiskt precis likadan som den som vi har bara att den är vit i stället för svart.

Hur som haver (säger man ens så?) så var det jätte fint väder i går, sol å jätte varmt. Men i dag har det varit måln, dock fortfarande varmt.

Julia kan nästan allt nu, utom att gå. Hon vinkar, säger "heija" å när hon är hungrig säger hon mamma, fast inte annars. Pappa säger hon hela tiden, snorunge! Hon städar också. Hon har ut alla leksaker på golvet för att så lägga dom tillbaka på sin plats. Hon har blivit så stor, två tänder som nästan är uppe nu också. Helt plötsligt så blev dom stora. I dag när vi var ute och grillade så hjälpte hon till att städa upp sopporna efter oss, å så klappar hon händerna åt sig själv. Hon är så himla fin, ni ska bara se! I dag (inne nu på kvällen bara) så har hon haft kortmyxor och linne, haha! Så jävla söt asså! Hon är den finaste som finns! Aldrig trodde jag att jag skulle skryta så mycket över min pärla, men jora! Attans va jag älskar henne!


RSS 2.0