Lilla tjejen blev helt plötsligt stora tjejen...

Min lillasyster Ida har ftt pojkvänn, jag vet inte helt om jag tycker om det... Haha jag är som en liten höns mamma när det gäller henne för att hon är så otroligt lik mig på alla sätt och vis och jag vet hur sårbar jag var i 15 års åldern! Om någon sa "Jag älskar dig" så skulle jag kunna gå över brinnande kål!
Jag vill så gärna snacka med han, träffa han och skrämma han lite så att han inte får för sig några dummheter, hon är ju bara 15! Han är förästen lika gammal... Men det spelar inte någon roll för det är ju bättre om jag varnar honnom så att han vet att om han skulle såra henne, så kommer jag såra honnom med! 15 åringar tror på allt så tänka sig allt jag skulle kunna tuta i alla hans kompisar och inte minst den mäst glappkjäftiga tjejjen i hans klass!

Nee måste nog träffa lillasyster i hälgen och ta den praten ingen tog med mig!

När man har tråkigt.

Man får många frågor och förslag när man är gravid, vissa är roliga andra inte lika=) Men jag har gjort ett litet blogg inlägg här om dom frågor och förslag man ofta får.

Vad ska bebisen heta? Vi vet inte änn, det är svårt och det finns miljontals av navn där ute och mååånga av dom är fina. Det ända vi har bestämt är mellomnavn och att bebisen skal ha mitt efternavn, annars vet vi inte änn och det tycker jag är ganska bra.

Har ni några navnförslag då, liksom ett par stycken och välja mellan? Ne facktiskt inte ens det, som sagt det är svårt och vi har inte en aning jusst nu.

Var graviditeten planerad? Nej, det var den inte. Vi trodde inte att vi kunde få barn så planderad var den inte. Men annars så vill jag tillägga att hon var inte planerad, men abort var aldrig ens på tal så hon är jätte önskad från oss båda och vi blev jätte glada när vi fick veta att vi ska få barn.

Vill du ha navn förslag/jag tycker att ..... är fint. Jag vill inte att folk ska komma med navn förslag så vidare jag inte frågar. Anledningen till det är att absolut alla tror att dom har det perfeckta navnet och många är fina, men jag/vi vill komma på navnet själva. Inte för att vi inte vill ha hjälp, men mera för att vi vill bestämma navnet själva...

Om jag skulle säga ett navn så vill man förästen heller inte höra saker som "Gud det kan du ju inte ta!" Det är vårat barn och om vi vill att hon ska heta ex Lotta så ska hon heta Lotta, i alla fall tills hon blir gammal nog så att hon kan byte det själv om hon inte skulle tycka om det.

Har du slutat röka? Nej, jag anntar att jag sa som precis alla andra rökande kvinnor "den dagen jag blir gravid så slutar jag när jag ser att testen är possetiv!" det funkar inte! Alla som planerar att få barn och röker, sluta NU! Det är otroligt svårt att sluta när man är gravid eftersom att man gråter för minsta lilla, så man vill ha en cigg, man är också mycket glad och man vill ha en cigg, man dricker inte alkohol så man tar en cigg i stället, man mår illa å vill ha en cigg osv osv! Fattar du? Det är otroligt svårt att sluta när man är gravid och jag blir arg på mig själv att jag inte klarar det, däremot röker jag inte mera änn 4 sigaretter på en dag och det är sellan jag röker 4 ens, då har jag en skit dårlig dag.

Så kommer följden av att jag inte har slutat röka (oftast av "ikke-rökande") "Vadå har du inte slutat röka? Vet du vad det kan göra med barnet? Lägere födselsväckt, astma, allergier, missbildningar, osv osv" Tro mig, jag vet precis hur dumt det är att röka när man är gravid, jag har fått 4-5 böcker av barnmorskan med ca 50 sidor i varje där det står allt som kan hända och det är så klart att jag vet att saker kan hända. Det är en anledning till att jag max röker 4 cigg på en dag, men jag tycker att jag är ganska ducktig för jag känner många som inte slutade allts när dom var gravida och rökte precis som förut.

Ska bebisen döpas i kyrkan? Vi vet inte, men det lutar mera åt nej änn ja. Anledningen till det är att jag och Hawkar har två olika religioner, han är muslim och jag är kristen. Det betyder att vi får ett barn som kommer väcksa upp med föräldrar med två olika religioner och då vill inte vi sitta och bestämma nu att hon skal vara kristen och senare så vill hon vara muslim eller tvärt om.

Följd saker: "Men att döpa ett barn är ju inte bara för kristendommen, det är ju tradisjon!" Ja, det är sannt att det är tradisjon, men prästen säger "Jesu kristus ta emot detta barnet" eller något liknande när man döps och det passar inte inn för oss. Ska vi då också döpa barnet på muslimsk vis? Då fattar dom flästa att det blir dumt om vi bestämmer redan nu villken religion vårat barn skal ha, för så religösa är inte någon av oss.
Däremot ska vi ha en "navn dag". Då vi "döper" henne utan att gå i kyrkan, för även fast vi inte ska bestämma religion så är ju som sagt att döpas också tradisjon. Vi vill inte "snyta" henne på allt det som man får i förbindelse med dopet så vi ska i alla fall fira, bara inte kristet.

Kommer ni uppfostra bebisen efter Kurdisk kultur eller Norsk? Vi ska uppfostra henne efter våran kultur! Hon kommer fira jul, men hon kommer också fira ramadan. Hon kommer få allt det bra från båda kulturena, en härlig blandning precis som jag och Hawkar är!

Kommer hon äta svin? Jag äter svin och det gör Hawkar med, så ja det kommer hon nog. Vi äter dock inte svin så ofta, men när vi äter det så ska hon få slippa å kolla på=)

Är du inte orolig över ökonomin eftersom att du inte är färdigt utbildad? Hadde jag bott i ett annat land så hadde jag varit det och då kanske vi hadde diskuterat att ta abort, men i Norge så får man all den hjälpen man behöver. Man får kanske leva lite billigt å kjöpa billigare mat också vidare, men det är i alla fall värt det! Jag använger hellre kläder som är billiga och kjöper "inte märkes" varor. Som euro shopper eller vad det heter, heldre det änn abort.

Är du redd inför fötseln? Inte så värst facktiskt... Det är så klart att jag tänker på det och ryser av alla olika skräckhistorier som finns. Som en tjej som hadde rävnat hela vägen från slidöppningen helt bak till änd tarmen! STACKARE! Men changsen är inte så stor och om det händer så gör det det. Men då tycker jag kanske mera synd om Hawkar änn mig själv, för han kommer nog att få höra både ett och annat under fötseln!

Ska Hawkar vara med på fötseln? (kommer ofta som fråga från Hawkars kompisar) Jag har inte frågat honnom om han vill, jag har tagit det för givet och han har nog inte något annat val! Om han inte vill så kan jag så klart inte tvinga honnom men i sånna fall så tar jag med mig min moster eller syster (om hon inte föder själv då). Jag ska inte vara själv där inne. Jag vet att det är ganska vanligt i Hawkars kultur att kvinnan ska klara det själv, men jag tror att Hawkar tycker att han skal vara med! Men han pratar om att han ska vara med så jag anntar att han också vill det!

Villken bedövning skal du ha/ska du ha bedövning? Jag har inte allst tängt så mycket på hur jag vill att fötseln skal vara änn, kanske dumt! Men jag tror att jag vill ha så lite bedövning som möjligt och jag måste nog läsa lite mera om det innan jag bestämmer mig! Vissa som har tagit klyster eller vad det heter (då blir delar av ryggen och hela underlivet bedövat) säger att dom tackar alla läckare och forskare för att den existerar, medans andra säger att det var ett bakslag eftersom att man inte känner av fötseln på samma sätt som utan. Lustgas blir det nog i alla fall, så mycket annat tror jag inte men som sagt, vi får se.

Drömmer du konstiga drömmar? Varje natt och det är inte bara jag utan det gör Hawkar också! Som i natt drömde jag att jag åkte inn och födde och jag var helt ensam, Hawkar var inte där för han svarade inte i mobilen när jag ringde och jag var helt ensam för jag fick inte tag i någon! När hon väl hadde kommit så gick jag för att ringa Hawkar och då säger tanten i resepsjonen "Ne tyverr, vi får inte låna ut telefonen, men det finns en automat på hörnet!" och jag förklarar att jag facktiskt inte tängte på att ta med mig småpengar när jag skulle föda och hon säger bara "tyverr" en gång till och jag blir as förbannad och går tillbaka till mitt rum och gråter, helt ensam! Fyfan det var helt fruktansvärt!
Jag drömmer mäst sånna drömmar som är lite tragiska, Hawkar drömmer sånna som man inte kan låta bli att skratta av. Som här om dagen drömde han att vi var på förlosningen och bebisen kom ut och var skit stor (typ 2 år) och började gå med en gång och roppa "pappa pappa". Han vaknade och var skit rädd men han skrattade bara åt det senn och tro mig, det gjorde jag med!

Har du fått sträckmärken? Jag hadde redan innan, fast dom hadde typ bleknat bort. Fast dom som jag redan hadde har liksom börjat väcksa uppåt nu så dom blir bara större och större medans jag smörjer och smörjer! Det hjälper inte!

Känner du att bebisen sparkar? Gud ja! Det är ett bra tag sedan det började! Dagar där jag har tråkigt, har hon med tråkigt å då jävlar säger jag bara! Hon kikkar som en ricktigt kickboksare och magen hoppar upp og ner!

Någon mera fråga? Fråga nu i så fall=)

Annars är det 25 grader ute jusst nu och Hawkar har gått ut för att han ska skjussa en kompis till någon stans. Hoppats att han kommer hem snabt så att vi kan åka och hitta på något! Jag trodde ju att han hadde åkt för att skjussa sin kompis för länge sedan, men nej då! Han håller på och pillar på bilen som en annan nörd! Jaja.

Snart en uke!

Snart har Emelie varit här i en väcka, hon åker hem i morgon... Konstigt det känns, att hon ska åka hem liksom. Linda har fått en lillebror! Kul för henne som bara har systrar, hon ville ju ha en lillebror så nu kan hon bara skratta sig lycklig=) Jag vet inte ricktigt vad jag ska skriva, jag är typ tom! Konstigt det där. Emelie sitter och är jätte sugen på kinamat och vill värkligen gå ner och kjöpa mat! Så jag tror att vi ska göra det nu=)

Emelies kommentar när hon lyfter på kastrull locket: Oj va nyttigt! Jag tycker nog inte om det!
Enbart för att det var nyttigt!=P Rolig hon är! Men nu drar jag! Prekas!<3

Vi fick!

I dag va vi på en till ultraljud, eftersom att vi fick inga bilder förra gången så blev jag så klart glad när vi skulle få åka dit en gång till och i dag fick vi bilder! Hon väkser precis som hon ska och är precis lagom stor med tanke på att hon ska komma den 5 Augusti. Emelie kännde att hon sparka i dag också, det va lite kul det dära! Eftersom att hon va först med på ultraljudet och hon har sakt sedan jag berättade att hon skulle få följa med att hon kommer börja gråta, det gjorde hon inte. Sedan när hon kännde att hon sparkade så började tårana trilla!
Ungefär som för mig, när jag hörde hjärtat första gången så blev jag så klart glad, men inte så att jag började gråta, men den dära första sparken som jag kännde, då vet man att det är på ricktigt! Då vet man att hon är på väg! Även fast hjärtat är en stor grej så var första sparken där jag facktiskt fattade att det var en spark, lite mera speciell.
Linda ska få ett syskon också, så vi har pratat lite med henne över msn i dag, bebisen har inte kommit änn fast dom har i alla fall satt i gång hennes pappas tjej så att hon har fått värkar, så om bebisen inte har kommit nu så kommer hon nog under natten i alla fall=)

Annars har jag inte så mycket att berätta! Eller igjäntligen är det ganska mycket, men eftersom att vi kollar på en film så sitter jag å gluttar lite medans jag skriver och jag känner att bloggen blir i alla fall inte så bra då! Men men...

Jag och Emelie har i alla fall varit på stan hela väckan! Vi har också gjort andra saker så klart, grillat å så! Men vi har gått mest på stan. Jag har kjöpt ett linne och Emelie har typ kjöpt hela stan, hon är ju trots allt på semester. Lite roligt var det i alla fall när vi var på ett kjöpsenter som ligger på solsiden (en plats i stan) så skulle vi gå inn på en kafeteria runt kl 18 för att fika lite. Tji fick vi! 20 års gräns efter kl 18 på dagen! Är det ett skämt eller?

Dom sa inte till oss, men vi kännde i alla fall att vi inte ville stå i den långa kön för att dom sedan ska fråga efter legg, så vi gick till ett annat ställe.


I morgon så ska vi hem till Linn och äta middag där, sen ska vi ut på stan och ta en cider, eller Emelie ska ta en cider och jag ska kolla på eventuellt ta en cola=P Nu kommer i alla fall en bild från ultra ljudet, om allt går som det ska! Men jag ska i alla fall dra=) Hejdå!



Jr, hon kommer ca 5 Augusti<3

Det var på tiden!

Nu har vi ÄNTLIGEN fått tillbaka våran dator, de va inte för tidigt inte! Men självklart är det något som måste vara knas så nu funkar inte vårat internett som det ska i stället för! Så i dag har jag ringt bolaget som jag får det från och han sa att allt ska vara "up and running" under dagen, jaja vi får väll se hur det går!

Jag/vi har i alla fall varit med om en hel del saker sedan sisst! Vi har varit på ultraljud nu så vi fick ett nytt termin datum, den 5 Augusti. Vi har också fått veta att det är en liten flicka=)
Annars så sparkar hon hei vilt för tiden! Jag förstår inte va hon håller på med, det kanske börjar bli trångt för henne? Hon är ca 30 cm lång nu och väger ca 700g, inte mycket kjött på dom bena med tanke på att hon är ca 45-50 cm när hon kommer och väger ca 3700g, fast det är bara det som står i boken så jag vet inte om hon kanske väger mera så klart.

Men nu ska jag äta något (villket jag gör ungefär hela tiden) så vi får snacka senare=)

Puss hej!<3

RSS 2.0