I brist på annat...

I brist på annat så tänker jag sno denna av Linda och svara på den, här i min blogg. För nu för tiden så är jag torrare änn en öken i sahara när det gäller att blogga! Jag har ingen aning om allts vad jag skal skirva... Jag vill inte skiva ut alldeles för personliga saker som händer i mitt liv jusst nu, även fast det kommer komma ut i bloggen till slut i alla fall... Så därför denna lista! Njut mina kära vänner, NJUT!

10 favoriter:
Färg: Beror på vad... Brunt i bebis kläder, berge på väggar, grått i soffa, osv osv... Ganska lätt, men ändå så svår fråga!
Mat: Definitift Kurdisk mat! Meeee like!
Band: Ingen aning...
Film: Twilight!
Skådis: Är det vanligt att man har en sånn favorit? 
Sport: Fotboll!
Årstid: Våren.
Veckodag: Alla dagar är lika som mamma ledig... Men innan var det Onsdagar, jag älskade dom!
Glassmak: Chokld.
Tid på dygnet: Mitt på dagen en gång.


9 för tillfället:
Humör: Plutt
Smak: Cola
Kläder: Mjukisbyxa med stort hål och en munkjacka! 
Bakgrund: Julia, så klart?
Nagellack: Inget allts
Tid: 03.33
Omgivning: Mörkt 
Irritationsobjekt: Hawkar

8 första:
Bästa vän: Kim hette han.
Screen name: Ompaompa! Härliga tider!
Husdjur: Vi hadde fiskar, räknas dom ens? Annars fick min syster en chinchilla eller hur det stavas när jag var liten. Jag råkade döda han genom att ge honnom för mycket chincilla godis så han fick förstoppning å dog. Linn blev as ledsen å det är först nu, säkert 13 år senare som jag har berättat att det hela var mitt fel, hon tog det inte så tungt... Tur att jag inte berättade det för 13 år sedan, vem vet... Då kanske jag inte hadde srivit detta jusst nu!
Piercing: Näsan, men den tog jag ur så måste väll vara tungan som räknas.
Förälskelse: Svårt att säga, beror på vad som "räknas" å inte=P
Musik: Aaron Karter, gid va jag minns min första skiva! Vill ni veta hur fodralet såg ut?
Bil: Det var en BMW, min å Hawkars första bil! En riktig skrothög!
Puss: Måste väll ha varit när jag kom till, jag anntar att mamma pussade mig när jag fick komma till henne!=P

7 senaste:
Cigarett: Ca 2 timmar sedan, jag vet... Jag borde skämmas! Men ibland måste man bara...
Mat: Lam, ris å sås.
Dryck: Cola
Biltur: Tillbaka hem från Stjördal
Kyss: För ett par timmar sedan
Spelad låt: Jag är en gummi björn! (Det enda som spelas typ, Julia är kär i denna fula björn förstår ni!)
TV-program: C.S.I tror jag att det var!

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja
Kysst någon du inte känner: Känner å känner, beror på hur man ser det.

5 nej tack:
Kläder: Pyjamas
Mat: Torsk
Musik: Metall
Dryck: Öl
Personlighetsdrag: På mig eller andra? På mig, överbätt! På andra, ingen aning...

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Var hemma
Du kan höra just nu: Air condisjonen
Du inte kan leva utan: Julia
Du gör när du har tråkigt: Sitter vid datan

3 personer:
Du kan berätta allt för: Emelie å Hawkar
Du tycker om: Julia
Du inte gillar: Rasister

2 val:
Kaffe eller te: Te
Vår eller höst: Vår


Uppdatering om Julia!

Jaha, massa har ju hänt på den fronten kan jag ju säga!

Julia har smakat gröt, hon totalt älskar det och äter som en kung! Hon försöker rulla från rygg till mage, klarar halva innan hon rullar tillbaka igänn. Hon kan fortfarande inte rulla från mage till rygg dock (dom lär sig som oftast det först). Vi försöker vänja av henne att vi kommer så fort hon gnäller lite, gör jätte ont i pappa hjärtat märker jag, men jag vet dock att hon bara larvar sig och inte har ont någon stans! Men det gör lite ont när hon riktigt tar i å gnäller så att hon hostar... Men men, det är smällen som vi får ta eftersom att vi tar upp henne hela tiden, totalt vårat fel.
Annars har pappa Hawkar kjöpt ett "baby gym" till henne, ett sånnt änkelt bara, men helt perfeckt om ni frågar mig! Hon tycker dock inte att det är så jätte interesant med leksakerna som dinglar änn, men det kommer väll.
Hon har fattat att hon har hela TVÅ händre no också, så hon ligger och tar på sina egna händer hela tiden, mys!

*tänker*

För ett tag sedan började vi med blöj nr 3, för att alla andra sa att hon nog behöver det eftersom att 2 läckte i toppen, struntprat! Dom hära läcker ännu mera i toppen om man inte stramar till dom riktigt ordäntligt, å det vill man ju inte! Hon måste facktiskt kunna andas!
Hon använder också 62 på alla kläder nu, dock är dom flästa byxorna för långa, så är det när man är liten å rund<3
Hon kan lyfra huvet så högt från marken att ni anar inte, å så ligger hon där och kollar ut på alla saker runt om i huset, TVn är mäst interesant eftersom att den rör sig hela tiden, så nu brukar vi stänga av den... Vill inte ha någon soff potatis häller.

Jag tror att det var det hela, inntrykt i en kort liten text!

För övrigt så har hon på sig bodyn som hon fick av Carina å Mats i dag! Hon är så tjusig så! Men jag har ingen bild eftersom att digitalkamerat är hemma hos pappa, dumma mig å glömma saker!

Jusst ja! Julia har fått TVÅ helt nya kill kompisar! En föddes i Lördags (Grattis Camilla) och en den någon gång runt den 10onde (Grattis Azar).

Annars så har vi också träffat Malin och Talia inne i stan nu, bättre sent änn aldrig! Vi får mötas flera gånger tycker jag så att Julia å Talia lär känna varandra så att dom blir gosigt bra kompisar, för sånna kan man inte få för många av!

Puss å hej, nu ska vi göra något annat! Kan ju inte sitta här hela dagen!=)

När jag ser dig.

Kärlek, kärlek, kärlek!
När jag ser dig, mitt vackra barn! Tänka sig att jag å Hawkar skulle bli en sånn perfeckt match å skapa ett sånnt vackert litet barn. Ibland när jag ser på Julia så kan jag fortfarande inte, inte ens i dag förstå att hon är vårat barn, vårat lilla mirakel. Du är alldeles underbar, min lilla tjej. När jag ser dig så fylls mitt hjärta med den renaste kärlek, jag kan inte fatta att det är sannt! Jag har fått den fantastiska ära att vara din mamma, är inte livet underbart?
Ibland stöter man på motgångar, men när man ser sitt lilla barn, då förtår man att man måste rycka sig upp, ta sig i kragen och fiksa det hela. Allt för dig Julia, eld vatten å tornadon, allt för dig! Det spelar ingen roll vad som änn händer, du skal aldrig behöva känna "stöttar mamma mig?" för det kommer jag alltid göra! Jag kanske inte alltid tycker om dina val, men jag kommer alltid stötta dig! Mammas tjej! Jag älskar dig!<3


Rösta i nästa val!

Jag håller värkligen med Emelie där alltså! Alla borde få sin stämma hörd, och det skrämmer mig att dom Nordiska länderna blir mera och mera rasistiska. I Norge så höll "fremskritts partiet" på att vinna, det är dom som står för dom rasistiska meningarna i Norge. Tänka sig, att det var så nära!

Nehe, nu går det så klart inte att ladda upp bilden, det var ju typiskt!

FRP hadde i alla fall 41%(!!!!!) av alla röster och låg tvåa. AP (arbeiderpartiet) som vann hadde 64%, förstår ni villken liten skilnad det är? Dom fick nästan hälften av alla röster liksom, det skrämmer mig! Å när jag såg det, då ångra jag mig för att jag inte hadde röstat...

Marres film!



Titta och njut min kära vänn!


Tålamod är en bloggfixares bästa vänn!

Gud, jag har värkligen alldeles för lite tålamod till att fixa min blogg! Det tar för lång tid och jag får inte färgerna att gå ihopp allts, arg blir jag facktsikt!

Inte så gammal ändå!

Det må så vara att jag inte kan allt innom den nya tekniken, men jag kan i alla fall lära mig!

Lindas blogg!

Ska vi se!

Linda försökte lära mig en sak så nu får vi se! Klicka här för att komma till Lindas blogg!

Funkar det?

Lyx!

Oj vad lyxig täxten blev i inlägget innan, undrar vad jag gjorde! Så vill jag ha på alla innlägg, det hadde varit fint. Men som sagt, jag börjar bli gammal och är inte allts lika "hajj" på allt längere. Tiden tickar och snart har jag väll rynkor, åderbrock (heter det ens så?) och häng tuttar!


Ni undrar säkert.

Ni undrar säkert över vad jag gör uppe såhär mitt i natten? Jo förstår ni, jag å Julia sovnade på soffan och sov från 16-22 tiden i dag, alldeles för länge så nu är jag pigg som bara den! Inte så kul, för vad finns det att göra på natten liksom? Kommer sluta med att jag inte kommer sovna, sen kommer jag vara jätte trött i morgon å då kommer Julia vara jobbig med flit, det slår jag vad om! =P

Jag läste Lindas blogg (gud va mycket lindas blogg det blev helt plötsligt!) å hon skrev något om utropstäcken och smailisar. Men om jag inte hadde slängt dit en liten "=P" där på slutet så hadde folk tolkat det hela fel, och allt hadde blivit balubas och första pankaka av det hela. Man utrycker sig med smailisar, för att ge texten lite mera "liv". Det är inte så att man drar till med en smailis om man skirver något i skolan, utan då får man använda dom ord man har, svårt som det är...


Linda länkar!

Linda hadde länkat till en blogg från sin egen blogg, jag länkar aldrig för jag har ingen aning om hur man gör det sådära fint, utan om jag linkar skriver jag adressen, inte så vackert. Jag vill också kunna skriva "Klicka här" å så kommer ni till sidan som jag vill, men nej då! Jag börjar nog bli gammal, hänger inte med i allt det nya längere... Känner mig alldeles för gammal, jag kan ju köpa min egna alkohol nu! Vart tog ungdommen vägen?
Nu är det väll någon som skal misstolka det också så jag kan lika gärna säga på en gång att jag är glad för att jag blir äldre, jag känner att livet börjar nu! Nu när Julia har kommit så vet jag vad leva är, innan fanns jag bara.

Men det var inte det jag skulle skiva om! Jag skulle skriva om att jag har tänkt börja stikka igänn, så himla kul tidsfördriv att det kliar i fingrarna av bara tanken. Jag har lite garn hemma, kanske skulle börja på något? Men vad? Klurigt!
Man vill ju att det skal gå lite fort, man vill ju ha det klart! Så en sånn sak som en halsduk är uteslutet. Kanske en mössa nu på kallare dagar? Vi får se vad det blir till... Valen är ju nästan oändliga!

Jag tror att det är gjort nu...

Ja, som överskriften tyder, jag tror att det är gjort nu...
Borta med vinden och kommer nog aldrig tillbaka, förväl min vänn. Vissa dagar har varit svåra, då har du funnits där, men nu tror jag att det är gjort. Borta, borta för alltid! Jag kommer sakna dig min kära vänn piratebay.

Japp, man kan inte söka lika bra längere å min "bror" berättade att det inte går att ladda upp saker längere, sidan är stängd! Tack för att tankafett fortfarande finns kvar. Om att ladda hem är att stjäla, kalla mig en tjuv!

Bara för Emelie!



Hon fryser i alla fall inte! Å denna vackra drakt har hon fått av sin gudmor Emelie, å det tackar vi för.


Jag kör en liten "detta innlägg har ingen rubrik" i dag!

Tjolahopp!

Några som undrade om Hawkar har varit bortrest, ne det har han inte. Eller det beror på hur man ser det så klart. Jag och Julia har vairt hemma hoss min syster i ca 1 väcka, koplat av lite och planerat lite mera med Julias dop, Hawkar ville inte å fick inte följa med för jag tycker att det är bra att vi är lite ifrån varandra, så han har varit hemma.
Men anledningen till att han inte hadde komit på msn kom fram nu, han hadde aldrig fått mina sms eftersom att han hadde bytit kort i mobilen utan att säga till mig innan så jag skrev ju så klart sms till hans andra telefon, smarta han! Men han hadde i alla fall inte kunnat komma inn, i alla fall inte ena dagen eftersom att han och Peter hadde tagit en liten road tripp till någon stad där dom firade Hawkars födelsedag.
Å nej, han sa inget till mig innan eftersom att jag sa till honnom innan vi åkte att han får göra vad han vill nu medans vi är borta! Han kan festa varje dag för min del, men han får ändra sig nu för Julia är nr 1 för mig, för honnom med så han måste läsa sig att visa det.
Nu har han ändrat sig tror jag, i dom 3 dagarna som vi har varit hemma så har allt handlat om oss å så. Hawkar är häller inte så duktig på att säga som 3 orden som alla tjejjer vill höra, nämligen "Jag älskar dig" utan han rent utsagt suger på det!
Så vi pratade om det också, att han måste säga det lite oftare för även om jag vet det så vill man ju höra det också! Så nu säger han det hela tiden, lite jobbigt ijäntligen! Haha!

Men det va inte det jag skulle skriva om! Jag skulle säga att jag har gjort en film enbart för Marwans skuld som jag skulle ladda upp på youtube, men det funkar så klart inte för jag hittar inte mitt minnekort! Så nu laddar jag upp en annan film, men fytusan vad segt det är, ska det vara så? Det står att det är 40 minuter kvar! På en pytteliten filmsnutt! Hmm... Asså den är inte ens ett minut tror jag inte, så liten är den!

Annars har jag tagit ett kort, enbart för Emelie också! Jag tänkte att jag har filmat en sak enbart för Marwan, så Emelie kommer bli avundsjuk så jag var tvungen att göra en sak enbart för henne med, bilder kommer senare för jag måste "märka" den först! Nu vaknar fisen så tjingeling på er!

Ingen facebook, ingen Hawkar å födelsedag!

Facebook har helt plötsligt kolat vippen, och jag som måste inn på min farmVille å plocka mina vattenmeloner, dom blir ju förstörda om dom ligger för länge... Men men!
Julia har värkligen varit jätte jobbig (ja, ibland är hon också jobbig! Jag är bara en människa!=P) hon vill absolut INTE sova, å inte ska hon ligga ner, inte halvsitta själv, inte "leka" med kissen, inte ha nappen eller något! Mamma ska hålla henne hela tiden och hon ska ligga i min famn å suga på tutten, och om hon inte får som hon vill, då jävlar! Men nu har hon i alla fall äntligen sovnat, det var på tiden! Kl 02.00 sovnade hon och hon brukar sova vid 23-tiden.

Min moster (Julias bæstemor) fylde år i dag så vi har varit där och ätit middag, jummy! Det var tapas, värkligen jätte gott var det. Å självklart ville jag ha lök, så det är nog därför Julia inte vill sova, jag trodde dock att hon var imun eftersom att jag äter kebab hela tiden och då märker man ingenting... Men men... Tydligen inte! Så ingen mera lök för min del så länge jag ammar!

Annars så har jag försökt att få Hawkar att komma inn på msn två dagar i rad nu, men han kommer inte! Jag kan inte ringa, men jag har skrivit sms men han har i alla fall inte kommit, den lilla pricken=P

Jaha thats about it tror jag nog! Eller en sak till! Linn fick en klänning av Bente (pappas tjej) i julklapp förra året, å den är för stor för henne (påstår hon i alla fall) så jag har fått den, så nu har jag en fin klänning! Lila! Å så har jag pratat med farmor å hon ska hyra lokalen vid henne till Julias dop, kostar mig hela 200,-! Det är ingenting med tanke på att jag hadde förväntat mig 1000,- ca! Detta platsar min plombok bättre.

Men nu ska jag sova innan min fjärt vaknar, å nu när jag tänker på det, fytusan vad varmt det är här! Inte konstigt att Julia inte vill sova! Måste stänga av värmen tror jag nog, bastu!

Tjingeling!

Nu fattar jag.

Julia å jag har umgåts med min PAPPA i dag, den ni! Ni som känner mig/har kollat inn min blogg över en längere tid har nog fattat att jag och pappa inte har någon kontakt, men han ville så jag tänke "Jaha, varför inte? Det är ju Julias morfar!" å jag kan inte säga något annat änn att hon älskar honnom, å han henne! Det första hon gjorde när hon såg pappa var att le, stoooort leende kom fram å pappa var så stolt så! Jag var så klart tvungen att jävlas och säga att det nog är för att hon tycker att han ser konstig ut. Men hon log på och dom har vilat i ca 30 minuter på soffan tillsammans. Tills slut vakna hon och kollade runt sig men såg mig inte å hon kollar runt som en galning, vrider och vänder på sig innan undeläppen börjar darra och hon gallskriker. Så såg hon mig och kollade på mig med sina stora grön-bruna ögon med enn underläpp som vänder neråt och ville att jag skulle ta upp henne villket jag gjorde och hon börjar prata som alltid, gud va livet är underbart ibland!
Såhära lät våran komunikasjon,

(Jag) - Har du drömt något roligt? Ska du berätta för mamma vad du drömde?
(Julia) - Gugg blugg gaaaah!
(Jag) - Jahaa, sa han så? Var hästarna också där?
(Julia) - Neej guggaa baaahg!
(Jag) - Nehe, vart var hästarna då?
(Julia) - baaaaag gagga!
(Jag) - Jaha ja, ja dom kommer väll hem fram mot kvällen kan jag tro.

Jag och Julia sover hemma hos morfar i natt, myspys! Julia sover nu och det har hon gjort sedan kl 22 ca, hon har badat i kväll också. Jag älskar henne så himla mycket å allt som händer nu, det är för henne! Julia kommer först för alltid, även om det gör ont i mitt hjärta. Jula är nr 1! Alltid! Hon kan inte rå för att det är så, hon är alldeles oskyldig i detta och hon förtjänar det allra bästa, alltid!

Hemma från akuten...

Så som det låter! Ryggsmärtorna gick över och allt blev bra så jag och Linn satte oss för att kolla på "P.S, I love you" å vi han ungefär halva filmen innan jag börjar få magknip, å det blir värre, å värre å värre! Tills slut så måste jag gå ner på toaletten och jag kissar samtidigt som jag vrider och vänder på mig av smärtor bak revbenen. Det gjorde så ont att jag kan inte förklara.
Jag ställer mig upp å drar på mig byksorna, spolar och vänder mig för att tvätta händerna när jag snabbt som tusan vänder mig igänn och spyr som en hält! Nu blir jag ganska orolig för att jag har någon mat förgiftning, inte för min del men för Julias. Det blir bara värre och värre och smärtorna är tills slut så onda att Linn ringer efter ambulans medans jag ligger och vrider å vänder på mig i smärta sammtidigt som jag roppar högt att det är så ont, jag gråter också å det skal vara säkert att det skal mycke till innan jag fäller tårar.
Det lugnar ner sig och blir bättre och precis när det håller på och sluta, så kommer ambulans "gubbarna" inn genom dörren, jag berättar att det nu har gått över men dom bestämmer sig för att ta med mig i alla fall så vi spänner fast Julia också! Så Emelie, Julia har åkt ambulans INNAN dig, å hon är bara 2 månader! Den du!

Vi kommer inn på sjukhuset å jag får facktiskt ett jätte bakslag, det enda dom testar är mitt urin och en läkare trycker lite på magen. Jag säger att jag vill att dom ska rönka för vem vet om jag kanske har magsår eller liknande? Men han menar att det är onödigt. Så för att trycka lite på mig mage å testa mitt kiss ska dom ha 200,-, det är inte klokt!
Pluss att han sa att om det kommer tillbaka så ska jag komma inn en gång till, men det tänker jag inte, för dom kollar inte ens ordäntliget och jag blev facktiskt ganska besviken. Jag har födit barn, jag vet vad smärta är och jag kan nästan säga att detta var värre eftersom att det var konstant smärta i ca 30 minuter, jag trodde helt ärligt att jag höll på att dö!

Men nu ska jag sova i alla fall och hoppats på att det inte kommer tillbaka i natt! God natt på er små troll!


Satan, min rygg!

Aj, aj, aj! Nu i dag har jag värkligen kännt på det med att vara en mamma! Jag är ju "ensam" med Julia jusst nu eftersom att vi är hoss min sysste och Hawkar är hemma så jag kan inte säga att han skal ta henne häller å inte kan jag förvänta mig att någon annan ska göra det, men jag har så int i ryggen jusst nu så jag vet inte vart jag skal ta vägen! Om du har barn så vet du hur det känns att ha värkar, när hela ryggen låser sig och det känns som att magen är vänt ut och inn pluss att man mår illa eftersom att man har så ont! Så känner jag jusst nu!
Men när man ska föda barn så slutar det i mellanåt i alla fall, men detta är hela tiden! Ok inte som dom värsta men det känns som att jag ska föda barn, så illa är det i alla fall. Jag har så ont att jag faktiskt vill lägga mig ner och bara gråta! Men jag kan inte tänka på mig för Julia har magknip och har varit plutt i dag. Men detta har kommit nu på kvällen, det har inte varit så hela dagen med andra ord. Men det gör så himla ont! Någon som vet om man kan få efterrior så sent som 2 månader efter?
Det har nog delvis att göra med att jag har sovit på soffan dom 2 sissta dagarna eftersom att Øyvinds pappa är här och han är kanske 70 år och har dårlig rygg så jag sa att jag kan ligga på soffan, dum som jag är! Måste lägga mig ner nu för jag sitter facktiskt å vrir mig! AJ!='(

Hmm...

Det var ju inte jusst såhär det var meningen att allt skulle bli, det var i alla fall inte min plan...


Klaga, klaga, klaga!

Det är en rättighet! Å alla värkar vara så duktida på att klaga i sin blogg, så jag kan också göra det!
Klaga, klaga, klaga!

Så, nu har jag gjort det!=P

Ur barna munnar.

Idag när Michelle gick ner på toa, så roppa hon efter ett tag "TANTE JEJE!!! Æ E FÆÆÆRDIIIII!" å jag skulle torka efter att nr 2 var utförd. Jag tar med mig Julia för att ajg skulle byta blöja med det samma. Jag å Julia kommer ner, Michelle torkas och Julia ligger på skötbordet och väntar på ny blöja.
Michelle tar på sig byksorna och jag börjar med Julias blöja å så ser jag att Michelle står upp på toalocket och kollar i skapet över toan där Linn har bindor ol. Hon kollar och studerar en binda och jag tänker "Snart kommer frågan", men det gjorde den inte. Utan i stället kom "Tante, vet du vad detta är?" och jag tänker, "va tusan ska jag svara?" så jag ljuger eftersom att jag inte vill ta den med Michelle å svarar "Jag vet inte, fråga mamma" å så svarar hon "Men jag vet, jag undra bara om du vet" å jag frågar "Jaha *andas ut* vad är det då?" å Michelle svarar "Det är vuksen blöjor! Min mamma har sånna för hon blöder från musen, vet du varför hon blöder från musen? Jo efterom att Racel kom från musen, så då blör hon nu!"
Å jag skrattar å skrattar å skrattar! Vuksenblöjor faktiskt! Sen dar hon fram tampong asken och kollar och studerar och jag ser att hon inte vet vad det är så jag tar på Julia blöjan fort som tusan å sringer ut, innan frågan kommer!

"The list"

Minns ni att ni gissade när Julia skulle komma? Ingen hadde rätt i alla fall, här ser ni vem som var närmast!

The list!

Sandra gissar 28 Juli.  (äger ingen blogg.)

Malin gissar 2 Augusti.  (äger ingen blogg.)

Sandra gissar på 4 augusti.

Elin gissar på 6 Augusti. http://elinadamhatem.blogg.se/

Malin gissar på nytt och väljer den 6 Augusti. (äger ingen blogg)

Linda Kristin gissar på 7 eller 8 Augusti, hon kan inte bestämma sig. (äger ingen blogg)

Linda gissar på 8 augusti, ett lördagsbarn! http://lindadahlbo.blogg.se/

Linn gissar på 9 Augusti, samma som hennes mamma och blivande fästman!
http://americaandme.blogg.se/

Julia aka Hallonmamman gissar på 10 Augusti!
http://hallonmamma.blogg.se/

Emelie gissar så klart på den 13, villket inte allts förvånar mig nu när jag tänker om! http://dagenmedemelie.blogg.se/


Som ni ser så blev Malin lite plutt eftersom att hon hadde fel, så hon fick gissa om=P

Alla hadde fel, jag med! För jag gissade på den 9onde, men hon kom den 5 Augusti, haha den enda dagen ingen har gissat på, ser ni det?

Stackars Emelie!

Emelie fick inte lägenheten som hon hadde kollat ut å som hon värkligen ville ha, synd... Men det gör inget, upp med hakan! Ett steg fram, två tillbaka så är det jämt! Du kommer nog få en tillslut! <3
Jag och Julia håller på dig!

Reklam för barn...

Jag och Michelle sitter och kollar på "Disney XD" (disney channel, men bara teknat) å så blir det reklam innan næsta barnprogram ska børja. Förut har det alltid bara varit reklam för andra program, men i dag gjorde dom reklam för lego! Det var facktiskt första gången jag såg det å Michelle på en gång "Sånn vil jag ha!".
Jag tycker att det är så himla fult att dom gör sånn reklam som riktas mot barnen och på barnkanalerna. Samma som på lördags morgonar så gör dom reklam för barbie å sånnt på 3an, mitt i feta barnprograms sändningen! Vad är det för strunt liksom? Jag tycker inte att man borde få göra reklam till barn som är riktat för att dom skal se den, vad tycker ni?


Julia tycker att sövn är överskattat!

I dag (jag överdriver inte) har Julia sovit i 2 timmar, å nu har hon fortfarande inte sovnat å kl är över 1! Å inte är hon grinig för det inte. Men det är så klart att jag vill att hon ska sova, det är ju natten för länge sedan för hennes del och hon borde värkligen sova.
Jag känner att jag blir strässad när hon håller på såhära, varför vill hon inte sova liksom? Jusst nu ligger hon i vaggan och jag vaggar henne med foten men hon ligger där och kollar på kossan, fåret å grisen som hänger i trådar å pratar med dom. Så kul har hon! Jag har också försökt ta ner leksaken, utan häll... Jag håller på att bli lite galen nu känner jag för jag är värkligen jätte hungrig, men jag kan inte sluta vagga henne i hopp om att hon ska sovna så hungrig får man vara! Take one for the teem liksom!

Annars så ska jag träffa Beathe å lilla Rikke i morgon inne i stan, pluss att jag har några kontor som jag ska inn på så det blir mycket att göra. Jag skal också ta reda på Julias person nr, eftersom det fortfarande inte har kommit! Pluss att jusst nu har hon inget navn registrerat eftersom att vi inte har fått papper på det häller! Inte har vi fått papprena från sjukhuset häller! Är vi värkligen dom ända som flyttar ett par väckor innan vi får barn, eller är det bara det att våra papper har krånglat? För vi har inte fått parabol räkningen häller så den har dom slagit av men jag har skickat mail till dom om det å dom har fortfarande inte svarat, repektlöst... Å ringa dom kostar ju 10 kr i minuten så det är alldeles för dyrt när det är en kö på minst 10 minuter också...

Villket som så skal jag kolla på tv nu, natti natti!

Visa respekt är du gullig=)

Snälla ta inte bilden, det är många som undrar hur Julias skor ser ut så här kommer en bild! Skulle vara glad om du respekterade detta och inte tar bilden, hon är ju min frinsæsse!


Jag googlar inte hur mycket som hälst!

Ne nu räcker det! Jag orkar inte googla mera! Jag har googlat nu i säkert 40 minuter utan ett enda träff, det har facktiskt aldrig hänt förut! Jag är en googlande människa, om någon har en fråga och jag inte vet svaret är mitt svar alltid, "Vi googlar det!"! Så himla standard, men nu har google svikit och jag har sökt på 3 olika språk och på säkert 10 olika sätt, men icke sa nicke, inget jag fann!

I villket fall som hälst så har Julia fått sina första skor i dag, kostade mig hela 49,50,- på H&M. Dom är sådära håriga ni vet? Sånna som alla 14-tisar hadde för ca 4-6 år sedan? Fattar ni villka jag menar? Jag hadde dock aldrig sånna, var föt cool för det, hihi! I villket fall så såg jag dom i dag på H&M, fast i storlek 14-16, vita pluss att dom hadde en röd roset! Jag kunde inte låta bli, var tvungen att ha dom till henne! Det var mina sissta pengar som rök så nu ska jag ner och fråga pappa om när jag skal få min födelsedags present (som jag vet är pengar) sen ska jag fylla min plonbok änn en gång, undrar om han har dragit hem redan förästen? Kan hända så nu springer jag ner och kollar i alla fall!

Jag skulle i alla fall MMS`a skona till dig Emelie, men tyverr så funka det inte från varken min eller Linn`s telefon! Typiskt va när man behöver och MMS`a för en gångs skuld så funkar det inte!

Nej nu jävlar! Här kommer Michelle också! Hon har fortfarande inte sovnat, hon har legar i sängen sedan kl 20.00 ca! Så hejdå, måste ta skit ungen för nu hör jag hur hon trippar upp för trappan i "smyg"! Puss hej!

Underbart!

Jusst nu känner jag, UNDERBART! Gud va skönt det känns nu, jag saknar Hawkar å det var ju det som var meningen! Han ringde mig nyss och sa att han saknar mig också, mäst Julia men mig med, knäppa gubbe! Han frågade så klart när vi hadde tänkt oss hem och jag sa att jag hadde tänkt att vi ska stanna i ett par dagar till så att vi hinner sakna varandra ordäntligt, å han håller med.
Alltid när jag å Hawkar pratar i telefonen så säger jag alltid "Jag älskar dig" innan vi lägger på å han svarar alltid "Jag med!" Men i dag sa han "Jag älskar deg!" FÖRST! Det känndes facktiskt skönt, ännu skönare känns det eftersom att han var tillsammans med sina kompisar! Ibland är livet underbart, i dag var livet underbart!<3

100 frågor = 100 svar!

Hur många är det som läser igenom sånna hära lister? Inte jag i alla fall, men jag tänkte om vi hadde missat något när ni frågade här om dagen så kanske svaret finns här, gäller bara att leta anntar jag!


1. Tre namn jag lyssnar till?
Hege, pullan och kære.
2. Någonting jag tycker om med mig själv? Att jag respekterar människor för vad dom är utan att känna ett behov för att kritisera.
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv? Att jag låter folk lura mig så lätt eftersom att jag tror att alla människor är goda, Emelie kallar mig blåögd.
4. Detta är jag rädd för? Att något skal hända min familj.
5. Tre saker jag vill ha varje dag? Mat, kärlek och Julia!
6. Tre saker jag absolut inte kan göra? Spela fifa på playstation3, laga mat utan resept, åka slalom(jag vet att det är ironiskt eftersom att jag är Norsk!) 
7. Detta tycker jag om att göra? Leka med Julia, vara med vänner, ha Emelie på besök, gå på stan å massa mera.
8. Detta vill jag göra just nu? Baka kladd kaka!
9. Bästa känslan? När man vet att man har rätt och den andra säger emot och man senare kan säga "vad var det jag sa?" inte konstigt att jag är en mamma, kommer ju få säga det massor! Gud va bra jag kommer må!
10. Värsta känslan? Saknad, räddsla, ensamhet och när man är krossad.
11. Egenskap jag gärna vill att min partner har? Kännslosam, bra med barn och speciell!
12. Är jag kär just nu? Jag är nog det!
13. Jag vill gifta mig? Skulle hälst redan ha gjort det.
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör? Resa till massa olika ställen, jobba massor och få 2 barn till.
15. Min käraste ägodel? Min dator!
16. Något jag vill ha i present: Jag har feta listan, så du vill nog inte fråga!
17. Detta har jag på mig just nu? Mysbyxor som jag har fått av Hawkar, ett linne och en tröjja från H&M.
18. Favoritkläder? Lacost skona tillsammans med dom jätte blåa jeansen och en fin topp till!
19. Favoritdjur? Kor!
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest? Jag lyssnar på allt, kallas all ätare! Shit va jag är tråkig känner jag nu!
21. Favoritlåt just nu? Jag vet inte! En som Emelie har på sin dator!
22. Roligaste ämne i skolan? Norska, samfunsfag och Engelska!
23.Tråkigaste ämne i skolan? Matte, definitift!
23. Stjärntecken? Jungfru!
24. En bok jag gillar? Pojken som kallades det (hela serien, och roligt att det var samma till Linn!)
25. En film jag älskar? Jag tycker inte så mycket om filmer, eller jo det gör jag men inte så att dom lägger sig på hjärnan.
26. Favorit tv-program? One tree Hill!
27. Favoritdoft? Nyfödda bebisar! Gud va godt dom luktar! Helt sjukt, kan inte beskriva det!
28. Detta äter jag gärna?
29. Dricker helst? Cola, vatten eller mjølk.
30. Favoritgodis? Choklad
31. Hit vill jag gärna åka på semester? Jorden runt skulle sitta fint! Men annars vill jag værkligen till Afrika!
32. Färg på mina ögon? Blå
33. Min längd? 172cm
34. Jag tror på: Himlen
35. Jag spelar? FarmVille på facebook!=D
36. Person jag beundrar? Min moster!
37. Så här bor jag? I ett hus tillsammans med min sammbo Hawkar å våran underbara dotter Julia!
38. Antal döda krukväxter i hemmet? Jag har bara en, och tyverr så tror jag att den har sett bættre dagar!
39. Det här tänder mig? Haff, snygga killar? Å Hawkar förståss, men det är onödigt att skriva! Har kommit över sånnt nu! Jag kan säga att flera killar är sexiga nu!=P
40. Det här gör mig avtänd? Fula killar?
41. Favoritfärg? Beror på till vad!
42. Favoritcitat? Om man undrar villken som är den högra tassen, så kan man bara bestämma att den ena är den vänstra och då blir den andra den högra automatiskt! -Nalle puh! 
43. En hemlighet jag vet? Trodde du ja!
44. Bästa present jag fått? Det måste nog vara halsbandet som jag fick av Emelie när jag blev 18! Den hadde hon tänkt igjenom länge å noga innan hon kjöpte<3
45. Senast köpta skiva? En skiva som jag kjöpte i julklapp!
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är? Hela jag är ju vacker som få! 
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Jag vet inte=P
48. Udda förmåga/egenskap: Jag vet inte ens om jag har någon=P
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En kossa, fredfull som få!
50. Vad lyssnar du på just nu? Emelie som pratar på msn!
51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Ska till Trondheim!=D
52. Var är dina föräldrar födda? Trondheim!
53. Vad är det senaste du installerade på datorn: Minns inte!
54. Vilken är din favoritrestaurang? Alla<3
55.När badade du i en pool senast? På badhuset tror jag nog!
56. Har du varit med i någon skolpjäs? Ja, när jag var liten!
57. Hur många barn vill du ha? Jag är nöjd med det jag har<3
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Sånn skrikar musik!=P
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Hm, vi hadde nyss val, men jag rösta inte!
60. Vad har du för TV-kanaler? Viasat parabol!
61. Har du åkt moped någon gång? Ja å nästan ramlat!
62. Har du busringt någon gång? Klart jag har!
63. Har du fått felparkeringsböter? Ja, å jag har inte ens körkort!
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Aldrig!
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Turkiet tror jag!
66. Har du en egen trädgård? Japp!
67. Vilken är din favorit bland tecknade/animerade serier?
Nalle puh!

Det blev lite fel innan!


Gud va bra det känns!

Gud va bra det känns nu när jag skrev det dära innlägget i bloggen "Gamjävlar!". Jag läste igenom det nu och jag log från öra till öra och tänkte, "tji fick dom, dom jävlarna!". Jag är så klart aldeles för rädd å feg för att berätta för dom var jag tycker face to face, men det spelar ingen roll! Jag har ju i alla fall berättat det för er!

Såhära är det förstår ni att jag skulle träffa mina "kompisar" (vi har enbart pratat över msn) Malin och MariLene och deras döttrar inne i stan i morgon, men så kom jag på i Onsdags att jag har ju inga pengar till bussen så Hawkar skulle ta ut till mig, sjävklart så funkade inte det eftersom att han kunde inte ta ut ur banken eftersom att dom hadde inga kontanter inne.
Så Hawkar frågar sin kompis på Torsdag om han kan få låna bilen dagen efter för att köra mig och Julia inn till stan och hans kompis sa att detta var helt ok, det var bara att ta bilen för han har ju lånat våran (när vi hadde en) massor av gånger. På Fredagen åker Hawkar för att hämta bilen och jag packar ner dom sissta sakerna, han kommer tillbaka hem UTAN bilen och jag frågar vad som nu har hänt. Då har hans kompis åkt iväg bara sådära fast han hadde lovat att vi kunde låna bilen, well, well inte mycket att göra åt saken.
När han senare kommer tillbaka (hans kompis) så har vi kommit på att jag kan låna 200,- av honnom för min syster kunde överföra dom 200,- tillbaka till honnom samma dag om han ville. Så vi åker till resturangen å han påstår att han har inga pengar, varken i fickan eller kassan, men han säger att vi kan komma tillbaka vid 17-tiden för då har han säkert fått inn lite.
Well, well, där gick den bussen (vi bor ca 1 timma och 30 minuter från stan och det kostar 125,- med bussen. Jag skulle åka på Fredag pga att jag skulle tillbringa hälgen tillsammans med min syster och min underbara systerdotter på 2 väckor) och vi åkte tillbaka till honnom på pizzerian vid 17 för att kolla om han har fått inn pengar. Då hävdar han FORTFARANDE att han inte har fått inn något utan han har bara solgt två pizzor och båda har betalat med kort.

Nu börjar jag bli ganska ledsen å besviken, jag ville värkligen till Trondheim. Å nu tänker säkert ni "Det kan han ju inte rå för, och varför skulle han låna dig pengar?" Jo, det ska jag berätta! Det är så förstår ni att när han skulle köpa pizzerian så fattades 50.000kr för att den skulle bli hans, jag hadde pengar å han frågar om han får låna. Jag gick med på det å han satte sin bil (volvswagen 2007 modell) i pant för det hela så allt var ok. Jag har fått tillbaka pengarna å så men jag menar att när jag var så snäll å lånade han 50.000 kr, för drykt 1 år sedan, då tycker jag facktiskt att han kan låna mig 200,- för en dag! Är det bara jag som tycker det? Gör jag fel i att bli besviken och arg?
Å så tänker ni säkert, "Men han hadde ju inga pengar!". Å det är skit snack! Dom är 5 vuxna män som jobbar på resturangen, pluss den enas fru så dom är 6 vuxna människor där allt i allt, å ingen av dom har 200,- att låna mig? En resturang måste alltid ha växel på ca 1000,- i kassan! Tänk om det kommer någon å ska ha en pizza å bara har 1000,- att betala med, ska inte han få någon pizza då eller? Ni hör ju själva hur det låter!
Men det är sissta gången som jag lånar ut något som hälst till någon, aldrig mera! Dum som man är...

Gamjävlar!

Guuud, jag känner att jag kockar! Aldrig mera säger jag bara, ALDRIG mera! Ta din jävla pizzeria å stoppa upp den någon stans! Jag blir galen!
Änn att vara så fräck, utan mig hadde du inte ens kunnat ha din jävla pizzeria, men det tänker du visst inte på! Fan va sur jag blir! Jävla idioter!

Man ska fan inte lita på någon, inte en skäl! Det finns en enda människa som jag litar på å det är Emelie, hon har fan aldrig svikit mig någonsinn! Å om det är något så är hon i alla fall ärlig nog att berätta hur det ligger till! Att jag ska vara så himla blå-ögd hela jävla tiden! Men nu fan blir det andra bullar! Dom kan dra till hälvette allihoppa!

När Hege blev mamma.

Alla har ju en förlossnings berättelse, så det är så klart att jag också har en. Nu är Julia 2 månader så jag borde kanske berätta hur det hela gick till? Den dagen som ändrade mitt liv för all fram tid, den dagen Hege blev mamma.

Jag vaknade kl 3 på natten av att jag hadde ont i magen, inget ovanligt eftersom att detta hadde hänt flera nätter i rad under den senaste tiden så jag sovnade om efter att ha sprungit på toaletten ett par gånger. Vid 5 tiden ringde väckar klockan för att Hawkar skulle upp tidigt den dagen eftersom att han skulle hjälpa sin kompis med något och då var dom tvungna att åka ganska tidigt.
Jag vaknade så klart av klockan och jag tänkte att jag skulle gå upp och pussa iväg honnom så vi gick upp tillsammans. Hawkar klädde på sig medans jag satt där med min stora mage i soffan i enbart trosor. Å så helt plötsligt känner jag som en liten blixt genom magen, det sved till så att jag höll mig om magen lite och sa "Hoppsan sa, lite aktiv i dag!" å Hawkar kollade på mig med stora ögon eftersom att hon var förväntad att komma den dagen. Det tog kanske 7 minuter så kom en till, och en till, och en till! Hawkar bestämde sig för att han inte kunde åka med sin kompis längere eftersom att födseln hadde startat (och om han hadde trott att han fick åka så kunde han bara drömma!) så han åkte och fyllde på sin mobil på bensin stationen innan han kom hem igänn.

När han kommer hem igän så hör jag att han pratar Kurdiska i telefonen och jag lyssnar för att höra vem han pratar med efter ett par ord förstår jag att han har ringt sin mamma för att berätta att han tror att det har startat nu men att vattnet inte har gått eller något sånnt så han undrar så klart om det skal vara så och om detta är vanligt, hans mamma roar honnom och säger att det är inte alltid vattnet går så han ska inte vara orolig för det inte. Han lägger på och nu börjar jag få riktigt ont när värkarna kommer. Jag tar telefonen, tar fram pappret med telefon nummeret till sjukhuset på, slår inn det, en surr ton kommer innan jag hör
- Förlossnings kliniken Sør-Trønderlag, från andra sidan. Jag svarar
- Hejsann, mitt navn är Hegeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! AJ FAN I HÄLVETTE!!!!
Hawkar tar telefonen, ser helt förskräckad ut där han står och säger till kvinnan i andra ändan,
- Hej, ööh, asså jag tror att hon ska föda nu, och kvinnan svarar väll något med
- När har hon BF? För jag hör att Hawkar säger,
- Idag, visst är det i dag Hege?
Jag ger honnom djävuls blicken och vill bita honnom, jusst då var han världens största idiot! Han visste inte ens att det var BF den dagen eller vad då? Det har dock kommit fram i eftertid att han visste mycket väl att det var BF, men han var stressad och glömde allt. Han frågade till och med villket person nummer jag har och det vet han annars mycket väl.

I villket fall som hälst så sa kvinnan att vi nog borde börja tänka på att åka inn med tanke på att jag inte kan prata i telefonen själv, pluss att vi bor ca 1 timmes körtur från sjukhuset. Vi kastar ihopp det vi skal ha med oss och i sissta sekunden så minns vi digitalkameran och laddaren innan vi beger oss iväg.
Äntligen inne i bilen, vi startar och börjar åka och nu har jag värkar med mindre änn 5 minuters mellanrum och jag knippsar med fingrarna varje gång det kommer en värk sammtidligt som jag håller andan och håller mig om magen och tycker väldigt synd om mig själv. Hawkar kör fort och vi kör om alla som vi ligger bak.
När vi kommer till det stället där det är "spår" i vägen så får jag en värk och ber Hawkar köra så sakta han kan över guppen och jag lovar, det vart knappt att vi rullade men det känndes.
När vi kommer fram till "Hell" så frågar Hawkar om han ska ta den gamla vägen som inte är motorväg, men som är gratis eller om han ska ta E6 och jag svarar "Vad tror du själv?" och genom mitt ironiska svar fattar han beslutet att motorvägen får vi ta.
När vi kommer till bom stationen så kör Hawkar rakt igenom och jag är för upptagen med att ha "kontroll" över värkarna (även fast man så klart inte kan kontrolera värkarna) så jag reagerar inte ens på att kameran tar kort.

Väl framme på sjukhuset så parkerar vi i parkerings huset och börjar gå mot "kvinno/barn kliniken". En man går bak mig efter att vi har kommit upp för trappan, jag får en värk och stannar för att andas och Hawkar säger "Hege äkta dig, han försöker komma förbi." och jag svarar "De gir æ blanke faen i!" villket betyder att jag inte bryr mig så mycket om att han försöker komma förbi, mannen suckar och trycker sig förbi genom att gå i rabatten på sidan och hadde det inte varit för att jag hadde en värk så hadde han fått höra.
Vi kommer inn på sjukhuset, trycker på hiss-knappen, trycker på vårning 5. Vi kommer ut från hissen och vi ser skylten "Föden" och jag andas och känner att jag blir lite strässad, går inn och säger "Hej, vi skal till Öst avdelingen" och kvinnan säger vart vi ska gå, villket jag inte får med mig eftersom att jag får en värk och det ända jag hör är när hon säger "ska jag hämta en rullstol?" och jag svarar "Jag klarar mig själv!!!"
Vi börjar gå åt de håller som hon sa och i mellan värkarna så småsprang vi för att hinna så långt som möjligt så att vi skulle komma fram så fort som möjligt så att jag skulle slippa och stå upp och ha värkar.
Det är helt sjukt att man har såååå ont när man har värkar, men i mellan dom så värker man inte ens att man ska föda barn, då finns det inte alls utan då känndes allt bra.

Vi kommer inn till "våran" avdeling runt kl 10 och jag ger kvinnan i resepsjonen papprena innan vi går och sätter oss innan vi väntar på att bli hämtade. Ingen av kvinnorna som satt där var i fötsel, men alla var hög gravida och alla såg jätte rädda ut när dom såg att jag hadde så ont i värkar, jag skrämde dom med all säkerhet, men jag hadde ont!
- Hege Kolstad, hör jag en Svensk röst säga och jag kollar upp och där står en blond kvinna i ca 25 års åldern och kollar på mig och ler. Vi ställer oss upp och går med henne till ett fötselsrum där hon förklarar att hon heter Elin och skal vara våran barnmorska, och om allt går fort så kommer hon vara den som vi har hela vägen. Hon går ut ett tag innan hon kommer tillbaka och frågar några frågor så som röker du? Har du varit gravid tidigare? Vill du har bedövning? osv. Jag svarade och hadde värkar, hon frågade även om vattnet hadde gått, villket det inte hadde så jag fick så fina trosor så med en gigantisk binda i, såg ut som blöjor om du frågar mig. De skulle jag ha på utifall vattnet skulle gå, men medans jag ändå var naken på underkroppen så skulle hon kolla min öppning, den var på 5 cm (när den är 10 så kommer barnet) så det hadde gått jätte fort värkligen.

Elin går ut och kommer tillbaka med en pilates boll som jag skal sitta på för att försöka att få vattnet att gå. Hawkar maserar, springer med handukar, tröstar, får skäll och allt det som hör där till i mellan förästen. Jag sitter och rullar på denna boll, men inget vatten kommer. Jag säller mig upp och går lite, dricker saft och äter en yoguth. Fortfarande inget vatten och Hawkar sitter där så sött så och tar all skit som jag slänger efter han. Elin kommer inn med jämna mellan rum och kollar till oss, sammtidigt som hon lägger fram det som hon skal ha när barnet kommer ut bak en gardin så att jag inte ska se det.
Hawkar kan inte hålla sig så han går och kollar bar skynket och jag ser hur han ögon utvidas och han säger "OJ!!!" och jag frågar "vadå?". Han kollar på mig, på min mage och säger "Ne det är inget speciellt, papper å så bara." å jag säger "Hawkar, ljug inte för mig när jag ligger så hära, jag är farlig!" med lite skämt i tonen och han säger "vill du värkligen veta?" och det är klart att jag vill å han berättar att det ligger knivar, saxar, sugkoppar ol på ett bord här, inget som jag inte visste redan med andra ord, men det kändes läskigare att tänka på att hon kommer kanske behöva använda jusst detta på mig.

Vid 12 taget kommer Elin inn en gång till och ska kolla min öppning en gång till och hon säger "jag tror inte att det har hänt något, men jag kollar för säkerhets skuld." hon pillar och har sig och säger "Nee, här har nog ing... Eller JO VÄNTA! Det är ju full öppning och här ligger du som en nöt skjärna!" och jag svarar "Tsst, man är väll ingen tunnis häller!" vi bestämmer oss för att hon ska ta mitt vatten som fortfarande inte har gått så det gör hon, det känns inte ens. Man känner bara att vattnet rinner ner för låren och hon säger först "det var rent och fint." å vattnet går å går å går och så säger Hawkar "ska det vara så dära grönt nu på slutet eller?" (jag såg inget själv pga magen) å Elin kollar och säger "Nej, det ska det inte. Bebisen har bajsat i vattnet så vi måste sätta (..någonting..) på hennes huvud." Elin säger att om jag vill så ska jag bara trycka nu när jag får värkar för nu ska bebisen ut, å så lämnar hon rummet och jag får en värk och Hawkar säger "TRYCK DÅ!" å jag säger "nej, jag vågar inte!"
Elin kommer tillbaka och har nu med sig en äldre dam och dom sätter trådarna på Julias huvud för att kolla hur hon har det där inne i magen, det gjorde så ont. Inte nog med att man har värkar delux, men så ska hon stoppa inn sina händer där också!

Efter att dom tog vattnet så började värkarna kännas riktigt ordäntligt och jag roppar efter Hawkar å biter honnom ibland. Till slut får han plinga på Elin som kommer inn på mindre änn 2 sekunder och frågar var det är och jag frågar om jag kan få någon bedövning och hon föreslår akupungtur men hon skulle kolla med en annan kvinna först och det ända jag tänkte var "ja, stick nålar i kvinnan med värkar bara! GÖR DET!" men när Elin kommer tillbaka så sa hon att akupungtur är mera om man känner sig stressad och att den inte har så mycket med smärtan att göra så jag skulle testa lustgasen, jag tog den under en värk men jag mådde jätte illa så jag kastade den ifrån mig, la mig ner i fosterstälning och sa "Hawkar, hjälp mig! Jag har så ont! Hjälp mig!" å jag såg hur ont det gjorde i han när han förstod att han kunde göra så lite, medans jag låg där å hadde så ont att jag grät. Så drack jag lite mera saft och fick en värk till, då sa jag "Hawkar, jag vill inte! Kom Hawkar vi går hem! Jag vill inte föda barn!" å han sa att det var lite sent att tänka på det nu, och han har nog aldrig fått en fulare blick i hela sitt liv!
Efter ett litet tag så säger jag till Hawkar att han ska hämta Elin och säga att jag vill ha epudural (bedövning som skal bedöva hela ryggen och underlivet så att man inte känner värkarna lika bra.) Elin kommer inn och sätter själva nålen i min hand och hon plingar på narkos läkaren som tar sin tid på sig.

Jag ligger nu med benen i vädret och Elin säger "Krysta, mera, lite till, ännumera Hege, du är så ducktig! Å så andas inn!" då kommer narkos läkaren inn och han säger "Jag kommer lite sent va?" Elin svarar "Ja, hon kan inte få epudural nu, det är för sent för det." å jag blir jätte ledsen och säger "KOM HIT!" till läkaren som så snällt kommer och håller mig i handen.
Hawkar står på sidan, springer fram och tillbaka med saft och våta tvättlappar att lägga på min mage och panna. Till slut så känner jag ett jätte tvång att jag måste trycka, det är helt sjukt! Så jag säger till Elin och den andra barnmorskan "Jag tror att jag måsta trycka, får jag trycka?" å Elin säger "JA TRYCK!!=D" å jag trycker på, det gjorde ont men det var definitift mycket skönare änn att bara ha "vanliga" värkar. Jag trycker och trycker och trycker när värkarna kommer och Hawkar sitter med ett jätte smile om läpparna och håller mig i handen, kollar ner gör han också å så säger han helt plötsligt "Walla Hege jag ser huvet!!!" å han ler som tusan! Å jag börjar gråta och säger "Du bara ljuger!" å Elin frågar om jag vill känna sammtidigt som Hawkar säger "Ne, walla jag ljuger inte! Jag ser huvet!" å Elin säger "Massa svart hår har hon!" å jag säger fort att jag inte vill känna.
Värken tar slut och toppen av Julias huvud åker inn igänn och jag frågar "Kommer det ta lång tid nu?" Å Elin svarar "Det kan man aldrig säga, men det brukar ta ca 45 minuter!" å jag säger "Jag har så ont!" å Elin säger "Ja men vi har finare presenter här änn vad dom har hos tandläkaren i alla fall!" och jag säger "Ja, får jag ett klistermärke som det står "værn om din kropp, putt vann i din kopp!" så blir jag fan förbannad!" å alla skrattar. Jag hinner fråga Elin också om hon har klippt något eller om jag har spruckit och jag ser att Elin inte vill svara och jag tänker att hela skiten har väll rävnat upp, men så svarar Elin att dom svarar ijäntligen inte på sånna saker när man ligger och föder, men det har hon inte å jag har häller inte spruckit något. Det kommer en värk till och Hawkar säger "Hege ta i nu, jag vill se hur hon ser ut!" å jag hör att den andra kvinnan säger till Hawkar "Detta kommer nog ta sin tid så du vet!" å jag tänker "nu ska jag allt visa henne!!!" Sammtidigt som jag konsentrerar mig på Elins "Lite till, tryck lite till då Hege! Du är så ducktig! Man kan tro att du aldrig har gjort annat!" å jag tar i för kung och foster land och tjof, så kom Julia ut! Allt i en ända värk! Elin höll på och tappa henne, jag gråter och jag kollar på Hawkar som ser ut att må lite dårligt nu sammtidigt som han frågar Elin, "Ska hon vara så blå?" å Elin svarar, hon är perfeckt!" å jag ser hur Hawkar slapnar av.

Elin frågar om Hawkar vill klippa navelsträngen och han säger "nej!" å jag säger "Jo beib, kom igänn nu!" Å han säger "Jag vill inte." så Elin klipper av och Julia kommer upp i mina armar på mitt bröst, varm och fuktig var hon. 3440 gram, 48cm lång och 33 i huvud omkrets, hon var perfeckt min tjej å jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv! Jag Hege Marita blev den 5 Augusti mamma till världens finaste skapelse, Julia Aicha Elida. Mamma älskar dig så mycket att du skulle aldrig förstå!


Tjenare!

Jaha! Kan ju börja med att säga grattis till Adam som fylde 3 å går (Lördag), grattis! Hoppats att du hadde en fin dag och för all del, tack till Elin som har födit detta underbara liv inn till våran värld, tack!

Annars så har dagen bjudit på en del utfordringar, jag och Hawkar har bråkat, å blivit sams å bråkat lite till å blivit sams ännu en gång! Så jusst nu är vi i alla fall sams.
Annars så har jag kollat runt på finn.no (blocket fast på norska) efter en gungstol! Man vill ju inte ha IKEA`s plast skit. Men det som är saken är att i Trondheim (och i området runt om) så är allt så himla dyrt! Om jag text hadde bott i Oslo så hadde jag fått en jätte fin gung stol, sånn gammalmodig med hög rygg och liknande för 200,-, men bara för att jag bor i Trondheim så kostar samma gungstol 2.000,- i stället för.
Men jag har kommit på att en gungstol är en sak som jag värkligen vill ha! Det är så himla mysigt och sitta i en gungstol, med en kopp farm choklad och en mysig film, eller när man ska amma eller gunga Julia till sövns! Jag bara måste ha en!

Jag ska köpa en, någon gång i alla fall, om jag så skal åka till Oslo (ca 8 timmar här i från) för att hämta den! Jag älskar gungstolar och det har jag alltid gjort! Precis som jag älskar kossor!

Emelie måste komma tillbaka!

Å detta är varför!



Den luktade kräks så smart som man är tänker man "Eeh, jag kokar den med flaskorna så ger det säkert bort!" Jag vet inte om den luktar kräks längere, men den går i alla fall inte att använda mera, som ni kanske ser!
Å Julia som hadde fått den av Emelie! Å nu är den trasig! Typiskt!

Det blev inge Trondheim förästen... Inte så överaskane för mig i alla fall! Men men!
Nu ska jag å Julia sova för Hawkar klarar inte av att få henne att sova så nu går han här och åmar sig efter att ha haft henne i 2 min! Puss hej!

6 på alternativ 1!

Eller ja, 7 med mig! Jag tyckte också att det var jätte tjusigt med blommorna, så nog blir det 1 i alla fall. Det ser också mera ut som ett inbjudningskort. Jag tänkte att jag skickar inn dom å får dom framkallade å skriver själva innbjudan på baksidan av kortet, det blir väll bra?

Jag och Julia tar bussen inn till trondheim i dag. Det skal värkligen bli jätte kul att trätta Linn å så! Pluss att på Måndag så ska vi träffa Malin, Talia, MariLene, Lena å jag tror att MariLenes pojkvänn skulle med också! Dom har jag aldrig träffats förut, å dom har aldrig träffat varandra så det ska bli spännande å ha några mammor som är i min ålder till vänner! Desutome så är Talia 10 dagar yngere änn Julia å Lena är ungefär 14 så det är jätte nära mellan barnen också!
Vi alla tre har pratat på msn sedan ungefär mitten av graviditeten så vi har värkligen varit där för varandra när vi var gravida också! Undrade man något, fråga man varandra å så googla vi ihopp, villket vi fortfarande gör! Vissa saker vet jag, å vissa saker vet dom!
Det känns mycket skönare att fråga någon på sin egen ålder också, att fråga dom som är eldre är jätte jobbigt för då får man 10.000 svar och dom känner sig värkligen så himla bra bara för att man inte vet allt själv! Ne, tack för unga mammor!


Mitt vackra barn!

Upp, upp and away! Bye bye!<3


Bild bomb!



Hon är ju så himla fin på denna bild! Dock var jag inte lika vacker så litte klipp blev det!



Julia har på sig klänningen som "gammel tante Tove" har stickat. Hon dog i canser precis innan julia kom och vi saknar henne otroligt!<3



Så ledsen blev Julia när hon märkte att Emelie var borta!


 

Min plonbok har sett likadan ut i ett par år nu, men i like it!


Men nu MÅSTE jag värkligen sova om vi ska komma upp i rättans tid i morgon! Ska packa ner kameran å laddaren nu också så att jag inte glömmer det! Puss på er!

Tronheim week end!

I morgon (dag) ska vi åka till Tante Linn i Trondheim och sova över! Så att ni vet! ska bli så mysigt så! Å vi gör så för att vi ska hinna sakna varandra lite jag och Hawkar, för att känna på om vi saknar varandra eller inte... Som ni alla då fattar så ska vi helt änkelt testa vårat förhollande! Hoppats att jag saknar honnom!<3


Svaren.

Ok då tänkte jag svara på frågorna, så ja svaren kommer här!



Vem är din bästa kompis?

Man ska inte ranka sina vänner tycker jag, men Emelie är nog min allra allra allra bästa kompis. Det är nog pga att vi har varit vänner så länge och pratar om absolut allt!
Andra Emelie är också en kompis som står mig otoligt nära, känns tyverr som att vi har glidit lite i sär på dom sissta åren eftersom att vi inte har träffats på länge, saknar henne värkligen.


Har du planer om att flytta tillbaka till Sverige?

Självklart har jag tänkt på det många gånger. Jag saknar värkligen mina vänner där hemma och hela mitt liv. Men så tillbaka till värkligheten så vet jag att om jag skal få någon utbildning innom närmaste framtid så måste jag gå klart skolan i Norge, här har jag bara 1 år kvar och om jag flyttar till Sveirge så har jag 3.
Efter skolan i Norge så följer också 2 år med praktisk utbildning villket betyder att jag jobbar och tjänar ca 10.000,- i månaden det första året å det andra höys det å så efter dom två åren är min utbildning klar. Så det får bli efter det i sånna fall, även fast jag skulle vilja flytta nu.

Vem av dina kompisar har du kännt längst.

Som inte är släkt så är det Emelie å Elin, underbara dom!

Om du fick välja ett husdjur vilket som helst, vad skulle du välja då?

En kossa, räknas det som ett husdjur? Dom är så himla fina, med sina stora fina ögon! Pluss att dom värkar lite tröga så vi skulle gå ihopp som handen i handsken! Hon skulle heta Rosa om ni undrar det också!


Vad är din favorit mat/dricka?

Jeg vet inte, Emelies kladdkaka är den senaste favoriten i alla fall, men det är ju inte mat direkt!=P


Är Hawakar muslim?

Han är i alla fall född som muslim.



Är han mycket trogen?

Nei det är han inte. Hawkar pratar aldrig om Koran, Mohammed eller Allah. Men han ser sig själv som en Muslim, precis som jag ser mig själv som en Kristen utan att praktisera religionen.
Med andra ord... Hawkar äter gris, ber inte, firar Jul med oss å allt det andra.


Har det någonsin påverkat ert förhållande?
Inte det att han är muslim, men muslimernas kultur har nog det. Han har växt upp med en mamma som lagar maten, städar, diskar, tvättar kläder osv medans hans pappa jobbar å kommer hem och sitter ner.
I Irak är det heller inte så vanligt att kvinnorna går ut och hittar på massa saker efter att dom har fått barn och en familj, utan då förväntas dom vara hemma, det tror jag kommer påvärka oss senare eftersom att han redan har förklarat att nu ska jag vara hemma med Julia och att man förväntar att jag skal vara det, något han bara kan glömma! Vi pratade om det innan jag ens var gravid å jag håller mig till den historien som han gav mig då, "Vi bor i Norge, går jag ut ska du med få gå ut!"



Vem har tagit korten på Julia till dopkortet?

Det är Emelie som har tagit dom=)



Vill ni ha några syskon till Julia? :)

Jag vill definitift ha syskon till Julia, å Hawkar sa "vi syns om ett par år" till barnmorskan på sjukhuset, så vi får väll se!



Vad skulle dom heta i sånna fall?!

Jag vet inte ännu. Christoffer å Kelian står högst på min lista över pojknavn å det är facktiskt min tur att välja då eftersom att Hawkar inprensip valde Julia, jag svarade så klart att det var ok dock.
Om vi får en till flicka en gång så har jag ingen aning, tips?



Har du eller Hawkar någon religon?

Ja, vi båda har en varsin religion. Hawkar är Muslim och jag är Kristen. Ingen praktiserar sin religion något av dom speciellt dock.



I vilken religion har ni tänkt uppfostra Julia?

Vi har nog inte tänkt att hon ska uppfostras i någon religion allts, utan hon får nog lite av varje kan jag tänka mig. Julia ska döpas i kyrkan, fira jul och påsk och sammtidigt kommer hon ha dom muslimska i sitt liv. Så som efter fastan så har muslimer en fest, å deras nyår å sånna saker.
Vi vill nog båda två att Julia ska väksa upp och bli en fri människa och att hon senare kan välja själv om hon vill bli muslim, kristen eller kanske något helt annat, det får bli hennes val.



Hur skulle du säga att din relation har förändrats sedan ni fick barn?

Jag anntar att du menar min och Hawkars. Det är ganska svårt att förklara. Vi har i alla fall blivit jätte dårliga på att prata med varandra! Jag har inte frågat Hawkar hur han mår sen själva fötseln. Vi älskar varandra mera nu dock änn innan, eller jag känner så i alla fall. Julia har stärkt vårat band och vad som änn händer i vårat liv så kommer jag alltid att älska Hawkar, kanske mera, kanske mindre, men en sak är säker och det är att jag alltid kommer att älska honnom!



Skulle du säga att sexlivet är lika bra/likadant efter ni fått barn?

Jag tycker att vi har bättre sex nu änn innan! Nu nöjer jag mig inte bara med det jag får utan jag ska ha det på mitt sätt=P Det blir ju gärna lite så för oss tjejer att vi bara nöjer oss och faikar orgasmer till höger och vänster! Nu hadde jag en anledning att ändra det och jag skyller allt på att det är annolunda nu, fast det är det inte! Om det är annolunda så enbart bättre. Därimot har vi inte sex lika ofta längere, eftersom att Julia inte tillåter att ha kaniner till föräldrar så=P



Hur ser hushållsfördelningen ut hemma hoss er?

Gud va pinsamt! Denna är värre änn sex frågan!=P Som jag har nämt innan så är Hawkar från en Kurdisk kultur där det är vanligt att kvinnan gör det mästa, så när vi har besök så lotsas jag som att jag är en av dom, det är dock en lögn! Jag kan inte damsuga, när jag torkar golven så blir det alltid kladdigt eftersom att jag har i för mycket sånn tvål grejjs, koka ris kan jag inte, å inte laga annan mat heller om det inte står på baksidan hur man gör förståss!
Jag är värkligen inte någon hemma fru! Det jag kan är och diska, och det är lite pinsamt att säga det men rästen gör facktiskt Hawkar! För utom att tvätta kläder, för det kan han inte! Det är så klart att jag plockar av bor och sånna saker. Men Hawkar torkar/damsuger golv, tvättar duchen å rästen av badrummet, lagar som oftast mat (alltså inte alltid!), han handlar som oftast också å sånna saker medans jag diskar, lagar mat ibland, plockar av bord och dammar. Dock är det som oftast jag som har Julia, för utom när Hawkar har henne ibland när jag ska vila mig. Jag brukar ge han till Julia med flit när hon har bajsat dock för jag vill att han ska lära sig och byta då så säger han "Hon bara gråter" å så säger jag finulig som man är "förök å byt på henne då!" å så gör han det å så roppar han "Asså hon har bajs över allt!" å så vill han ha lite hjälp. Han har dock lärt sig det ganska bra nu eftersom att han hadde bytit en bajs blöja som var så illa att hela bodyn var ner bajsad när han och Julia var ute=)
Villket låååångt svar!=O



Har du några tankar/tips om vad som krävs för att få en relation att funger i längden?

Prata, prata, prata och prata! Om man inte pratar med varandra, så vet man häller inte vad den andra vill eller vad den tänker på och då går allt snett! Ljug aldrig någonsin för din partner, ALDRIG menar jag då! Inte ens om du har varit otrogen, ljuger man om det så blir det 10 gånger värre!
Lita på varandra, jag menar logga inte inn på varandras msn, hotmail, facebook och liknande! Det skapar bara bråk i alla fall!
Om han ska någon stans, fråga hälst inte vart han ska, hur länge han ska vara borta och liknande! Det borde komma automatiskt! Han borde säga det till dig utan att du skal behöva fråga och om han inte gör det, prata med honnom om det!
Man ska prata mycket, men också lyssna! Om han vill en sak så lyssna på det han har att säga och om du vill något annat så kanske ni kan mötas på halva vägen, ingen tycker om att den andra partnern bestämmer allt!
Om din partner är otrogen, dumpa på en gång! Det finns inte något "Det var bara en gång!" för det kommer som oftast flera!
Bli häller aldrig tillsammans med en kille som hadde tjej när ni börja strula, han var otrogen mot henne med dig, så då kan han lika gärna vara otrogen mot dig med henne eller en annan tjej! Tjejer älskar att hämnas, glöm inte det!

Annars kan jag tillägga att jag och Hawkar absolut inte är bra på att prata, villket alltid resulterar i att vi bråkar som attans till slut! Dock aldrig sloss, men roppar å skriker på varandra! Det har inte hänt sedan Julia kom, eller jo en gång men då passa jag på att vi var ute medans hon var inne och sov i sin vagn! Man ska inte bråka så att barn hör.


Varför har inte Slemelie en blogg för?

Emelie har en blogg, http://dagenmedemelie.blogg.se/



Nu tror jag att jag svara på allt! Jag trodde att det skulle komma en fråga så som "Har Hawkar slagit dig?" för jag läste en blogg från en annan tjej som var tillsammans med en Arab kille, och hon fick den frågan massa gånger i sin frågestund! Å förästen om det var någon som undra men inte våga fråga (här är inga frågor otilåtna dock!) så nej, det har han aldrig! Han skulle bara våga! Jag skulle ta honnom lätt i sånna fall, arga Hege är inte att leka med! Man slår aldrig en tjej, eller sina barn! Det tycker Hawkar också, å om han skulle slå mig eller Julia, så skulle jag inte tvivla en sekund, jag skulle lämnat honnom på fläcken! Där hjälper inga förlåt!
Skulle han slå Julia så skulle jag nog ringa hans kompisar och berätta det också, så att hans liv blev ett hälvette!
Men jag tror aldrig att Hawkar skulle slå mig!


RSS 2.0