1 eller 2?

Jag har beslutsångest! Jag har gjort ett till dopskort nu så självklart kan jag inte bestämma mig! 1 eller 2, vad tycker du?

Alternativ nr 1!








 Eller nr 2?

2 timmar i ensamhet!

Nu har jag snart varit hemma ensam i två timmar! Kan ni förstå det? Helt aldeles ensam! Hawkar kommer fram till mig och så säger han "Hege, kan du amma Julia?!" och jag svarar "Men hon åt för en liten halv timme sedan bara." Han svarar "Ja, men vi ska ut så då tänkte jag att det var bra om hon var full i magen." Å jag svarar "Jaha, vart ska vi?" och det jag får till svar är "INTE DU! Jag och Julia! Vi ska ut, ENSAMA!"
Snacka om ett slag i magen. Haha! "INTE DU!" precis så sa han med ett extra litet tryck på DU så att jag kännde mig ricktigt utanför också! Han menade att han kunde åka ut ensam med Julia ett tag för han tyckte att jag behövde vara lite ensam, och ja det kanske jag behöver. Men det skal Gudarna veta att jag börjar undra vart dom har tagit vägen nu, två hela timmar har dom varit borta.
Hawkar har varit ensam med henne en timma här och en där ett par gånger förut eftersom att jag har velat gå ut och vara bara jag helt ensam, då har han tagit henne. Men inte såhära att dom två går och jag stannar och måste vänta, men det är hans dotter med och även fast det rycker i mamma hjärtat som vill säga "Glöm och dröm, jag ska med!" så får jag tänka på att han vill så klart vara med henne och känna sig som en pappa utan att jag ska stå och vaka som en hök över honnom någon gån också!

Å ni som tror att Julia svälter ihjäl nu, ni har fel! Jag hadde (och har) massa mjölk i frysen så att Hawkar kan ta henne i sånna hära tillfällen, så att jag får vara ensam och att han får vara ensam med Julia, hon är trots allt hans dotter.
Men nu sitter jag dock och undrar vad jag skal göra medans dom är borta, jag har ingen aning, så nu har 2 timmar gått och jag har avänt dom ved att sitta vid datan och oroa mig för om han klarar av att byta bajsblöjan som skal komma i dag och som förmodligen har kommit nu, om han värmer mjölken till den retta tempraturen, om han gosar med henne eller om han har gett henne till sin kompis!
Helt ärligt så är jag inte ett dugg orolig! Jag vet mycket väl att Hawkar klarar av det hära galant och helt utan problem! Han vet precis vad Julia vill, eftersom att när hon gråter så vill hon i 90% av tillfällerna ha mat och dom andra 10% har hon ont i magen å då finns inte så mycket att göra så!

Nu ska jag skriva i Julias "Mina första år" bok att hon har varit ensam med pappa i dag över en längere tid för första gången, flera skal det bli!

Dops kort!

Titta villka tjusiga våra nära och kära skall få! Jag tänker utnytja min mosters skrivare å skriva ut dom där! Hennes skrivare är 100 gånger bättre änn våran så! Men visst blev dom tjusiga?=)



Men glöm inte att vara med på min jag-tror-att-jag-har-en-stor-blogg-frågestund! Ok? Jag tycker att det är kul att svara förstår ni!=D


Frågestund?=O

Oj va roligt! Shirin vill ha frågestund så jag tänker "Tjaa... Varför inte?"
Hon kommer säkert bli den enda som frågar, men jag kan i alla fall lotsas som att jag är viktig så nu kör vi igång! Fråga vad ni fråga vill och sen svarar jag på alla frågorna en dag! Gud va roligt!




AVSLUTAD!!!

Hihi men om du är söt och har flera frågor så kom med dom ändå!=D


Tänder?

Jag och Emelie undrar vad det kan vara med Julia, i två dagar nu har hon varit lite upp och ner i humöret och speciellt på kvällarna har det varit värst. Hon har varit gnällig och hängig och i går hadde hon facktiskt feber så hon fick alvedon som för övrigt inte hjälpte ett dugg!
Första gången jag kollade så hadde hon 37.5 (villket är feber för att vara Julia) och jag ger henne en alvedon, nästa gong jag kollar så har hon 38. Så hon var ganska vaken i natt och i dag natt så ska vi se, vi är fortfarande vaken som ni ser men inte så länge till för nu skal vi gå och sova.

Pusseli puss puss!

Mamma å Emelies Elsklings tjej!



Man kan inte låta bli och pussa på dig, mammas favorit tjej! Gud va jag älskar dig Julia! Du är det bästa som finns!


Annonym, eller?

Ni vet den tjejen som bloggar om sin graviditet med tvillingar och nu om barnen och livet med dom, hon som bara är 15 år? Villket fall som hälst så vill hon vara annonym för att hon inte vill få hot å sånnt (jag tror att hon hadde fått ett hot också) men hon tycker att det är ok att skirva Hampus(hennes pojkvänns navn) och barnens navn! Jag fattar inte helt varför hon gör så? Jag menar om jag vill vara annonym för att skydda mig, så vill jag väll häller inte berätta mina barns navn och min pojkvänns, eller?
Vad tycker ni om det? Jag menar i alla fall att om hon ändå tänker berätta vad hennes pojkvänn heter, hur gammal han är å sånnt så kan hon lika gärna säga sitt för navn eftersom att om man vet om en kille som heter Hampus, han har två barn som heter Joel och Adele och är tillsammans med en 15 åring, sånna saker sticker ut så jag menar att om det är någon som vill få tag i denna "ellamarie" så kan dom lika gärna hitta Hampus å genom honnom hitta både henne, och barnen! Lite dumt att berätta barnens navn men inte sitt eget, hadde jag varit hon så hadde jag inte berättat något navn allts i sånna fall, det hadde varit det bästa om man är redd för hot!

Änn att vilja trycka ner sitt barn!

Tänk så hämskt va? Att vilja trycka ner sitt barn, men i den senaste tiden har jag velat trycka ner Julia, bokstavligt talat! Hon bara växer och växer! Känns som att det var i går som jag fick henne på mitt bröst för första gången, men det var det inte.
I dag (Fredag) är min lilla tjej hela 7 väckor och två dagar och på Onsdag är hon 2 månader! Kan ni fatta det? Tänka va fort tiden går? Nu har Hawkar hittat videokameran så den har blivit av dammad å står nu på laddning innanför morgon dagen.

Jag tror att Julia håller på och få lite tänder också, för att få henne att sova är som att be en människa att gå på rinnande vatten, inprencip omöjligt! Hon stor vägrar och vi hag gjort allt nu känns det som! Jag har försökt, sen har Emelie försökt å Hawkar har försökt, sen har vi börjat om. Bytit blöja, ge nappen, mata henne, gett henne vatten osv osv, men jag tror att hon nu ligger och är övertrött. Hon ska inte ha nappen, men hon ligger mera änn gärna och suttar på handen, eller mina tuttar (AOOOO).

Sen helt plötsligt kan hon sovna igänn, bara så dära! Men hon vaknar dock ganska så fort i gänn som oftast. Hon blir med andra ord aldrig ricktigt utvilt, och det blir inte jag häller. Ser ut som att i natt kommer bli den värsta, gud vad det är mysigt med barn!<3 Speciellt Julia! Skulle inte byta ut hennes gnålande och sovvägrande mot något annat i hela världen!

Förästen så kan Julia stå, eller ja hon kan i alla fall stå om man håller i henes händer, min ducktiga tjej! Annars så har hon fått en bil av moster Linn också som hon kan åka runt på när hon blir gammal nog för det. Jag längtar kan jag nog i alla fall berätta. Annars så förstår jag inte hur andra mammor hinner blogga om absolut allt som sker i deras liv, jag har inte en chans! Julia gör för mycket!
Om hon sitter och har en kudde bak ryggen så kan hon ta i så massor att hon tippar framåt! Ni ska bara se va stärk hon är i sina mag muskler! Men om man sätter henne mitt i soffan så tippar hon åt sidan, Emelie säger att hon ser ut som en strandad val och det gör hon ioförsig också!

Men nu kräver hon mamma igänn för nu har hon ju sovit i 10 minuter, förstår ni vad jag menar? Skulle i alla fall aldrig byta ut det, Julia är som min motor, det är hon som håller mig i gång! Jag älskar henne mäst av allt och i morgon ska vi ta en bild på henne när vi pussar henne från var sin sida jag och Emelie, haha kommer bli så roligt!

Japp!

Jag svarar lika gärna här på hallonmannas kommentar! Japp, Emelie bor i Sverige och är en ricktig svensson (utan att ha det som efternavn dock!). Hon är en smak av det som man kanske skulle kalla "det normala livet" och har varit min klippa genom allt! Å det är hon fortfarande! Vi har varit bästa kompisar vääääldigt länge nu! När jag var 9 flyttade jag till Sverige och då lärde jag att känna Emelie, vi var lite smått vänner men det var inte förens i 7 klass våran vänskap tok ricktigt fart! Efter det så har vi hållt i hopp ricktigt hårt, och det är henne jag ringer när jag är ledsen, glad, förbannad och precis det samma gör hon med mig!
Många långa telefon samtal med andra ord! Hon är också den som kommer bli Julias gudmor, villket hon är sjukt stolt över och jag är sjukt glad för att hon vill vara, kunde inte ha valt en bättre!

Å så kan jag svara på Shirins fråga också! Julias ögon är bruna som choklad! Fast ljus choklad dock! Dom är också lite gröna ibland fortfarande, men när man tar kort å ljuset står på så ser man att hennes ögon är bruna. Har en jätte bra bild på det, men jag vet inte om jag har lagt inn den i datan, hoho ska kolla!=P

Jora jag hadde lagt inn den och nu har jag "märkt" den också så nu kommer den upp!



Värdens finaste Julia!


Våran tur!!!

JA! Nu är det äntligen våran tur att ha Emelie! Jag, Julia och Hawkar, nu är det våran tur! Emelie har redan varit med om något "första" hoss Julia. Julia halv låg ner, eller ja hallv satt kanske det heter eftersom att hon satt mera änn vad hon låg ner. Och sen tar Julia i och sätter sig rakt upp i ryggen och till slut tippar hon fram och Emelies reaksjon var så kart att Julia hadde tippat fram för att hon hadde satt henne så att hon kunde göra det, så hon lutade henne mera bak, men efter en liten stund lutade hon sig fram en gång till och Emelie roppar ut "Men Jula, vad håller du på med?!" och låter sur, reagerar inte till att Julia facktiskt har satt sig upp, sen gjorde hon det en gång till å då roppar Emelie ut "Julia "sätter" sig upp!"
Tok mys och nu är det de enda som Emelie pratar om, förutom när hon säger att Julia säger Emelie så klart... Sen om hon säger det eller inte, det är en smaksak!

Annars så är jag så klart jordens lyckligaste flicka nu, eller ja jag och Julia delar eftersom att Emelie är ju här med oss nu! Gud va jag har längtat efter henne! Det är helt sjukt, och nu tycker jag värkligen att det är min eller våran tur att ha Emelie. Det är nog tråkigt för dom som bor i Sverige att inte få ha Emelie så klart men jag tycker facktiskt att man kan vara glad för Emelies skulld nu, och inte enbart tänka på sig själv! Precis som när jag inte har Emelie med mig och hon hittar på saker hemma i Sverige så är jag glad för hennes skuld!

Emelie ska vara Julias Gudmor och vi håller på för fult att planera Julias dop, ska kanske skissa på några innbjudnings kort i dag, men jag kan inte bestämma mig för villket kort jag ska ta! Så himla svårt!

Förästen så kanske Emelie har fått jobb här i ett ÅR=D Jag är så himla glad! Eller ja, hon har redan fått jobb i ett år, men nu står hon innanför valet om hon ska stanna här eller om hon ska åka hem! Men det lutar ganska mycket att hon ska stanna här, villket så klart gör mig, Hawkar å Julia överlyckliga! ÄNTLIGEN PULLAN kan vi vara som vi var förut! Jag, du å lillpullan! Vi älskar dig!

"Aggggh, babubaaaabb!"

Precis så låg Julia i morse när hon väkte mig! Hon pratar som bara den nu för tiden å hon låter så himla rolig! "Aaaauuuuuh!" Sånna ljud gör hon jätte ofta och hon är så himla söt där hon ligger och pratar! Det är dock mäst om morgonen och mäst till mig hon gör det, jag har ingen aning om varför hon inte gör det till Hawkar för han pratar med henne som bara den! Men hon vägrar asså! Ibland kan det hända att hon säger något!

Idag har jag försökt att få tiden att gå fort som attans, men jag tycker att det går bakåt! Så nu ska vi åka inn till stora stan och hitta på något medans vi väntar på min älsklings tjej (efter Julia förståss!)!!! Asså fatta! Snart är Emelie här!

Här är en bild på Julia när hon ler, jätte dårlig kvalitet eftersom att den är tagit med mobilen!


Kan inte sova, har inte en chans!

Så hära är det varje gång Emelie ska komma! Jag har inte en chans att kunna sova! Jag längtar efter min underbara pulla!<3



Ps. Efter jag såg den film grejjen som jag har skrivit om innan så kommer alla bilder som redan finns av Julia i bloggen att raderas och bilderna kommer nu mera vara vattenstämplade mitt i så att det inte går att ta bort! Jag vill skydda min dotter så nu får det bli så!

Shit va trött jag är!

Nu är jag värkligen jätte trött! Hawkar å hans kompisar sitter här å spelar PS3 förstår ni så jusst nu har jag 5 Kurder i mitt vardagsrum medans jag å Julia sitter i andra ändan. Julia sover så klart i vagen som hon har gjort sedan kl 11 ungefär (när hon går och lägger sig). Jag lägger inte henne i sin säng förens vi går och sover eftersom att hon börjar som oftast bara gråta å då blir det ett himla springandes upp och ner, något varken jag eller Hawkar orkar så då får hon ligga i vagnen tills vi går upp.
Men nu funderar jag på att "kasta" ut alla Kurder eller hinta till att dom ska gå hem så som "När börjar ni på jobbet i morgon?" så kanske dom kollar på klockan å ser att den ær 3!!!!!!
Jag behøver inte hinta för nu går dom!=P

Så nu ska jag sova! Natti!<3

NU JÄVLAR BLIR JAG FÖRBANNAD!!!

Jag har nog aldrig vart så hära arg och äcklad i hela mitt liv! Jag satt och skulle gøra en sånn slaid grejj på slide.com eller va fan sidan heter! Sen innan jag gjorde det så kollade jag runt lite bara, vet ni vad som ploppar fram? En slide grejj med MASSA bilder på barn som ær nakna och har sex med vuksna! Jag har aldrig blivit så äcklad i mitt liv som när en kille har kommenterat, "jag anntar att du också vill ha dom unga?" FYFAAAN!!!! Jag ringde dom som har med det på en gång å sidan är annmäld! FYFAN SÄGER JAG BARA!!! Hoppats dom ruttnar i helvette! Jävla vider!!! Fan va arg jag BLIR!!!

Julia har vaksineratis i dag å nu har hon feber:( Min älsklings tjej!:(

Fasiken också!

Blir inte ni med arga när saker inte blir som man har planerat? Det är det värsta jag vet! Först flyttade vi ju hit, ut i skogen nästan och jag planerade värsta familje idyllen och allt skulle bli helt fantastiskt, jag ljuger inte om jag säger att jag har aldrig blivit så besviken i hela mitt liv!
Vi tjafsar och bråkar, å pratar aldrig om det efteråt! Alla säger att det tar på att få barn och att det går ut över förhållandet, men detta är ABSOLUT INTE Julias fel på något sätt! Hon är så snäll! Hon bara äter, bajsar och sover, det hära är vårat fel för att vi inte kan ta tag i problemerna när dom kommer så ligger dom å bublar å blir något jätte stort till slut... Varför lär vi oss aldrig? Varför lär han sig aldrig?

Det ända som jag kunde se fram emot å det som fick mig att se allt possetift var att Emelie å Linda skulle komma den 14 September, men saker blir som sagt aldrig som man har planerat å allt blev strul som leder till att Linda inte kan komma (hoppats att det ordnar sig gumms!=)) å att Emelie mäst sansynligen inte stannar så länge som vi hadde hoppats på!

Jag vill ha tillbaka mitt gamla liv med Julia i det! Jag vill också bo inne i stan, jag vill också kunna köpa saker som jag vill ha, jag vill kunna vara den mamman som jag vill vara, men jusst nu känner jag att jag är inte det som Julia behöver allts! Jag känner mig så himla dårlig! Å alla runt sutrar å grinar över små saker å ingen frågar "Hege hur är det med dig?" eller ja, alla frågar men dom har redan förväntat sig ett svar å jag svarar det alla vill höra, "Jora, själv då?"

Jag har värkligen aldrig öppnatt mig såhära i bloggen förut, men när jag "inte kan prata med någon" så måste jag skriva av mig! Jag vet att jag kan prata med dig Emelie, så du behöver inte skriva det som en kommentar=P Men det är liksom inte samma sak på msn som på ricktigt! Shit va jag saknar dig! Jag skulle önska att vi kunde vara som förut så att du kunde vara med om allt! Julia log feta smailet i går, å jag var helt ensam! Första gången Julia log å jag hadde ingen å dela det med... Orättvist...

Julia, min underbara Julia!

Julia är det finaste som finns och jag älskar henne!

Min blogg har värkligen blivit tråkig tycker jag! Jag skulle inte vilja sitta och läsa denna skit så jag förväntar inte att någon annan ska det häller! Men så är det, efter vi flyttade på landet så händer ingenting! Och dom få dagarna som det händer något så skriver jag inte om det eftersom att då är jag allt för upptagen med det!

I går (på min födelsedag) så gjorde vi ingenting typ... Vi skulle massor, men det hände inget... Det slutade med att vi åkte till Hawkars kompis resturang och satt där hela dagen och jag såg knappt Hawkar eftersom att han var upptagen med att röka tillsammans med Tawan! Det stör min värkligen att när Hawkar är med Tawan så röker han ca 1 paket om dagen, å det gör han aldrig annars! Det är bara för att hans kompis röker så massa och när han röker, röker Hawkar! Han kommer dö i canser, jag bara vet det!

Julia har mag knip så jag har knappt sovit allts dom senaste nätterna! Inte för att hon har gråtit men för att hon ska ligga på mage när hon har mag knip för då blir det bättre, och bebisar ska inte sova på mage för så kan dom kvävas, så nojjig som man är har jag setat vaken och kollat på henne hela natten!
Till slut har jag fått vända henne på ryggen så att jag får sova lite, å då gråter hon bara så... Apropå Julia så ska hon ha mat!=P hejdå!
Nu jävlar är hon förbannad!

Min mamma!

Jag saknar värkligen min mamma helt sjukt mycket efter att Julia kom, jag skulle önska att jag fick dela mitt första barn och mina kommande med min mamma! Jag skulle önska att jag kunde ringa till henne och säga "Mamma, jag är gravid!" och höra hennes reaksjon, hadde hon blivit glad, besviken, arg, chokad eller kanske ledsen? Jag skulle önska att jag kunde få höra när Julia lär sig att säga mormor å se min mammas min då, å få se hur hennes ögon blir våta av fasinerande glädjetårar när Julia säger "momo, momo!"

Min lotsaspappa saknar jag häller inte mindre! Han skulle vara så stolt över Julia, jag vet det! Han skulle stolt säga "Det här är mitt barnbarn!" å få se hans ansikte när Julia skulle säga "bäffefar!" Jag vill också! Det är så himla orättvist ibland! Bajs också!

4 September, vi delar!

Ha den äran i dag, på min födelsedag.
Ha den äran kära mamma, ha den äran i dag!

I dag är det alltså hela 20 år sedan Hege Kolstad såg dagens ljus! Nu är jag vuksen! Nu får jag köpa min egen sprit! Som ni kanske förstår från texten där uppe så fyllde min mamma också på denna dag! Japp, vi delade dagen, å det saknar jag! Det var liksom våran dag, nu är den bara min... Ja det är säkert många som fyller i dag, blant annat en Ludwig som Linda känner, men ingen annan som jag känner! Detta var våran dag, inte visste vi att den skulle bli bara min så fort inte...


Hmmf...

Jusst nu tycker jag att livet är krångligt, ganska svårt och jävligt orättvist! Possetiva tankar, possetiva tankar! Neh, det funkade inte...

Princesses can have down syndrome too!



När jag satt och kollade på youtube så kom denna filmen upp. En flicka har gjort en film till sin lillasyster som har downs syndrom och hormonrik som man är så sprutar tårarna! Så himla underbar film! När jag ser den kan jag inte förstå hur man har välja att göra en abrot för att barnet visar sig ha Downs, jag skulle värkligen inte kunna göra det!
Det med att bli mamma sätter liver i perspektiv, man ser saker på andra sätt änn innan och jag har ändrat mening om så himla många saker! Jag vill att Julia ska växa upp att bli en helt underbar person som tänker på andra och försöker hjälpa om hon kan. Därför har jag bestämt att jag ska börja spara pengar nu och när Julia blir gammal nog att förstå (mellan 10-12 år någon gång) så ska vi åka ner till dom fattigare länderna där sjukdommar som malaria är vanliga och försöka hjälpa till! Ingen kan göra allt, alla kan göra något! Är det inte det som det heter?


RSS 2.0