Du är för fin!






Du, du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för det trash du gillar,
Varför ska du kasta pärlor åt svin?
Du e du e för fin. Du e, du e. Du e för fin för så fula killar,
Sluta upp att kasta pärlor åt svin.


Magnus Uggla är så himla duktig på att göra låtar! Han fångar dom flästa tror jag.


12 år!

Tänk va fort tiden går? Det har redan gått 12 år, 12 hela år! Så mycket ni har missat och så mycket jag har missat. Släkten har som tur är mäst bara blivit större, ni har blivit moster och morbror och mormor och morfar till hela 3 ungar! Det är alltså tanteAB som har fått en son, en Johannes rättare sagt. Han är totalt lik sin bror och värkligen jätte söt. Å så har jag fått en dotter, en liten Julia. Hon väkser och är den finaste unge jag någonsinn har sett. Hon har gulldbrunt hår och mörkbruna ögon, jätte långa ögonfransar och samma märke på kinden som jag. Hon är så smart, ni skulle vara så stolta! Redan när hon var ca 9 månader så kunde hon säga "tack tack" "heija" "adde" (Hade), "mamma" (mat) och baba (pappa). Nu kan hon säga det pluss lite till som "Hege" "Nej" "Oj" och lite annat som jag inte minns jusst nu.
Hon kröp jätte tidigt och var så duktig så, mitt vackra barn!

Å så har Linn fått två Michelle som är 4 nu och Racel som är 11 månader. Så himla fina, mosters älsklingar, helt klart! Michelle kan det mästa och hon tar hand om sina "småsystrar" som hon själv kallar det. Hon förstår inte riktigt det där med att Julia är kussin, gullunge! Hon har långt mörkblont/brunt hår och blågröna ögon! Hon skojjar hela tiden och har nu lärt sig vad irroni är! Hon har massa konstiga frågor om absolut allt, å när hon ritar får hon med allt, hon tar med var enda detalj och ingen har klädet på sig på hennes ritningar.
Racel ja, fina loppan! Ljuuuust hår har hon, på gränsen till vitt och klarblåa ögon som man smälter av! Hon kan endel hon med så klart, hon ålar sig fram och struntar i att krypa, det är liksom inte så viktigt hur man kommer fram, bara man kommer fram.

Mormor har dött, hon dog inte så länge efter er, av sorg. Hon hadde väll aldrig trott att hon skulle vara tvungen att begrava en av sina egna barn. Det tog hårt på henne och hon är med er nu, hoppats jag i alla fall.
Tante Tove har också gått bort, förra året. Canser tog henne...

Jag har fått en lillebror också, Felix heter han. Vi har ingen kontakt, men han finns i alla fall=) Lika söt som sin storasyster för övrigt!

Ja vad har annars hänt? Mickael Jakson har dött, "World Trade Center" eller tvillingtornen som vissa kallar som har två plan flygit inn i, det sägs att det var al-qaeda och vissa tror att det var Amrikarnarna själva som gjorde det bara för att starta krig. Det har varit ett milenium, 2000 kom och gick. Mobiltelefonerna nu för tiden kan både ta kort, filma, gå på internett, spela musik osv osv osv, det är så mycket inntryckt i den nu för tiden, mycket mindre är den också och alla nu förtiden har en. I samband med att man börjar skolan, får dom flästa en mobil till ett par 1000 kr. Bensinen kostar nästan 13 kr litern nu för tiden och diseln ligger inte långt under. Det finns datorer som är så små att man kan stoppa ner dom i fickan på jeansen. Damsugaren stoppar man bara i ett hål i väggen. Det är massa flera saker som har hänt, massor! Men om jag skulle berätta om allt det onödiga så skulle det bli ett väldigt långt och onödigt brev.

Nu vet ni endel, eller?

Jag saknar er värkligen och jag gråter ibland. Jag har gått vidare och minnena med er bleknas mer och mer för varje dag. Vi får se om vi ses någon gång. Ska man tro Magnus Uggla så möts vi i himelen.



Høyt elsket, dypt savnet<3


Det får inte bli så!

Jag tror kanske att jag håller på å brygga på något... Det får inte vara så, inte jusst nu! Jag har definitift inte tid att bli sjuk jusst nu, Emelie ska ju komma å Julia flyller ju år! Inte okej!

Jag är trött och halft borta, det snurrar lite i huvet å så, men det är nog inte något, ellehur? Jag ska nog bara lägga mig tidigt i kväll och hoppats på det bästa!

När blev du så stor Julia?

Om prcis en vecka i dag så blir Julia ett helt år. När blv hon så stor? Känns som att det inte allts var ett år sedan dom la henne upp på min mage och sa "det är en flicka!" och att jag grinade som en liten lipsill och sa "Hon är så fin!" blå och geggig var hon, men ack så fin!

Jag kommer ihåg när jag såg att Julias rygg kom ut vad stor jag tyckte att hon var, jag tänkte "OMG!!! Hon är ju GIGANTISK!!!" å efter en dag "va liten hon är!" Det var chokerande att se hur den stora ungen kom ut från det lilla hålet. Jag var så chokerad att jag minns inte ens om Julia grät eller inte, men jag har för mig att hon inte gjorde det. Lite men inte allts mycket!

Min lilla loppa! Attans va jag älskar dig!<3


Kolla va liten hon en gång var! Här var hon bara 7 timmar och 59 minuter gammal.
Inte som nu, nu är hon straks ett helt år.


Det vackraste jag vet<3


Värkligen störande moment!

Amrikanska skräckisar;
Har ni saker som ni stör er oerhört på? Det har jag, massor av! Som att dom slår på duchen i alla Amrikanska serier och filmer INNAN dom går inn i den. Så ställer dom sig och kammar håret och har sig och under denna tid kommer det självklart en kallblodig mördare och rövar kvinnan från hennes liv. Å helt plörsligt ligger hon naken i duchen och man ser självklart brösten, väldigt viktigt att få med. Hon har öppna ögon och blodet blandats ut med vattnet från duchen som fortfarande står på och ångar som om det stod på 50 grader.
Å så en sak till, varför dör alltid den svarta mannen först i amrikanska skräckisar? Bara för att han är rolig? Det är också irriterande!

Smutsiga kläder;
Det är nog det värsta störmomentet, hur många maskiner jag änn tvättar så värkar det som att det alltid finns smutsiga kläder i denna bottenlösa tvättkorg. Hur kan man bli så smutsig? Det värsta är nog att det är en rutin för mig att tvätta en maskin om dagen, om det inte finns något att tvätta får jag för mig att tvätta lakan från sängen, gardiner, vagnöverdrag eller liknande. Det finns liksom alltid något som är smutsigt i mina ögon.

Barn med sina pankakor;
Vart har bart fått det ifrån att pankakor är så himla gott? Jag är nog sämst i hela vida värden på att göra pankakor! Dom blir alltid astjocka och typ hårda. Ne, Julias favorit mat får inte bli pankakor, det får bara inte!

Smulor på golvet;
Man har precis damsugit hela lägenheten och man ska ge sin lilla älskling en macka, innom loppet av 2 minuter är denna macka mera en smulhög som ligger på golvet! Det är inte bara undet hennes stol, nej nej! Det är över allt! Hur lyckas hon?

När man inte hittar visakortet;
Detta är värkligen något jag får sniffa på i dag! Var har jag lagt det förbannade kortet? Sugen på choklad som man är har man nu mera vänt upp ner på hela kåken, utan att ett visakort dyker upp... Störande...

Att allt ska vara så farligt för tiden;
Allt nu för tiden ska vara så himla farligt och överdrivet. Jag läste en storbloggares blogg, och jag minns inte vad han heter jusst nu men i alla fall. Hans flickvänn hadde skrivit ett inlägg om hur hon ofta får elaka kommentarer gjenom sin pojkvänns blogg om att hon är en dårlig mamma osv. Å så var det någon som hadde kommenterat "Ja men varför ska du ge ditt barn socker och neonfärgade hinkar när det leder till sterilitet!". Allt nu för tiden är så överdrivet! Förstå om rosa plasthinkar och en kanelbulle gjorde oss sterila, då skulle det ju inte finnas barn.

 

Nej, gud var störande med störande saker!


Deeeeeeen gubben går INTE Julia!

Nu har Julia varit tråtsig i ett par dagar, hon ska liksom inte äta sin middag utan hon vill bara ha makor. Hon ska absolut inte vara inne utan hon sitter vi dörren å hylar tills man tar ut henne (självklart utan tårar). Hon ska inte vara på gräsmattan utan hon MÅSTE vara på gruset. Hon tycker inte om stenar men hon ska äta dom, ett och annat grässtrå slinker ner också. Hon bits som attans för tiden, bara för att kolla om man reagerar.
Som om det inte var nog så i dag trodde hon att HON skulle få bestämma när hon ska sova också, där var det stopp! Hon var as arg och låg i sin säng och svor säkert på bebisspråk i ca 1 timma innan det blev tyst! Hon är allt bra envis min tjej! Noll tålamod och as envis, undrar vart det kommer ifrån?

Men jag måste så klart skryta också. Hon har lärt sig nu att man inte får slänga maten på golvet, att pilla med sladdar och elutag är BIG NONO! Å så har hon lärt sig massa andra nyttiga saker, som att pussas!<3

Dina pussar är som cocacola, jag får inte nog:*

Jag älskar dig!

Julia har lärt sig att pussas, har jag sagt det? Dock pussar hon bara mig eftersom att hon inte helt fattar varför hon ska pussa andra så som sin pappa. Mamma är bäst å så är det bara!



Ser ni hur hon kramas å pussas? En ricktigt god tjej har jag! Gud jag älskar henne så mycket att ni anar inte! Jag har fått för mig att inte ens en annan mamma kan försåt hur mycket Julia betyder för mig! Hon är det desidert bästa som någonsinn har hänt mig å jag skulle göra vad som hälst, jag menar vad som hälst för att hon lyckats i värden! Hon är den vackraste Norsk/Kurd flicka som finns i hela värden. Vem försöker jag lura?... Hon ÄR den vackraste flicka i hela värden ovansätt ras! Å det är det inte bara jag som tycker för det tycker hennes pappa och gudmor också, å då var vi redan uppe i tre! ;)


I hate you...

I dag hatar jag mig själv lite sådär i smyg, varför är och förblir min egen hemlighet! :)

Brio vagnen.

Julia springer efter den nu för tiden. Hon började med det för ett par dagar sedan. Hon är så duktig alltså! Nu kan hon i alla fall gå med hjälp av brio vagnen som hon har fått av värdens bästa gudmor Emelie i julklapp! Hon kan till och med springa efter den. Hon är stadig och har bra balans, men hon vill bara inte gå själv! Hon säger att det inte är hennes grej och att briovagnen är som gjord för henne!

<3

Julias födelsedag.

När Julia fyller år så vet jag facktiskt inte helt hur vi ska göra. Emelie kommer hit den 1 Augusti och jag längtar efter henne enormt. Helt sjukt hur mycket jag saknar henne facktiskt, vissa kanske menar att det är överdrivet, men inte jag. Jag värkligen känner ett sug efter att få prata skit med Emelie så som bara vi två kan! Gud va jag älskar denna kvinna!

Men som sagt, Julias födelsedag är precis runt hörnet och det ska så klart firas med dunder å brak, frågan är bara hur? Jag hoppats på sol så kan vi vara ute å leka med alla barnen. Släkten får komma hem till farmor. Men Julia har en del kompisar så det blir ett par stycken, pluss kanske min lotsaspappas del av släkten. Huga, va svårt allt ska vara. Så kom igjänn nu, håll tummarna med mig! Förra året var det stekande sol den 5 Augusti, vi frågade om dom kunde öppna fönstret i födestugan men det går tydligen inte eftersom att man är visst rädd för att någon i sånna fall ska hoppa ut, eller något sånnt. Lite läskigt att dom spärrar igjänn en nöd utgång bara för att dom är rädda för att någon ska ta självmord, villket inte ens har hänt vad jag vet.

Men det jag skulle fram till var att eftersom att det var sol förra året så kan det väll vara så snällt att vara det i år med? Snälla?

Sjukt att tänka på att för ett år sedan var jag höggravid, totalt fet och svimmade ibland pga tryck mot ryggen. Förra året skrev jag om hallon, Hawkar, barnet i magen och tanvärk i dag. Men inte i dag inte. Idag är mitt största beskymmer att Julias dag inte blir perfeckt!

Alene er du en, men sammen, er vi 1000!

Julia, det dyrbaraste jag har! Det dyrbaraste som finns! Bättre änn allt annat i hela värden! Denna dyrbara sak har jusst nu bajsat! Underbart<3


4 årig pojke hittades död i torktumlaren...

Har ni hört om det. Om den 4 åriga pojke som i Storbritanien har hittats död inne i torktumlaren? Dom vet inte var dötsorsaken är ännu och det finns heller inga misstänkta i saken. Det är mamman som ringde till polisen runt 10.35 (Engelsk tid) och polisen hadde satt igång letsökning med helikopter efter pojken.
Hans mamma hittade honnom inne i torktumlaren kl 11.20 och då var pojken på vara 4 år redan död. Mamman har blivit omhändetagen av läkare som är specialiserta på jusst denna sortens fall.

Må han vila i frid och vi får hoppats att detta bara är en otroligt tragisk olyckshändelse och inget annat.


Linda har lärt sig något nytt!


Jag och Linda pratade lite på msn om muslimer. Jag sa att Julia äter gris för hon är inte muslim å inte kristen heller utan det valet får hon ta när hon blir större. Å eftersom att hon är fött och kommer att väksa upp i Norge där svin är en del av en varierad kost så får hon äta gris, hon älskar trots allt korv med bröd!

Linda, inte alltid den skarpaste kniven i lådan, men ibland så har hon sina stunder! Detta var inte en av dom tyverr... Men vi älskar henne ändå!<3


Alla barn.

Efter att jag fick Julia så har jag en kännsla i kroppen, varje gång jag ser ett barn (speciellt små barn) så får jag fjärilar i magen. Det är inte bara människo barn, det är alla barn. Föl ungar, katt ungar, gris ungar, lam, rått bebisar, mus ungar, ja dom flästa djur och så klart människor. Det är helt sjukt att jag inte kan åka förbi en hästhage med ett föl i utan att få pirr i magen och kanske till och med en tår i ögonkroken!

Jag har aldrig varit så blödig, men nu är jag det värkligen. Eller när jag ser barn på film som inte har det bra. Som i går gick det en film på tv, typ samma som titanic alltså en båt som sjönk. Och i den filmen var det med en pojke och hans mamma å så var han innestängt bak ett galer och höll på å drunkna, å jag bölar så klart! "Buuuuhuuuu!!! Men rädda honnom dååå!!" å det värsta är att jag skulle aldrig kunna fatta vad som skulle hända mig om något hände Julia. Om hon skulle försvinna så skulle jag nog med all säkerhet ta självmord, ja det är sannt. Mitt liv skulle vara slut då! Därför är jag rädd för att få flera barn, tänk om jag inte skulle älska det barnet lika mycket, eller tänk om något skulle hända med det ena barnet, hur skulle man göra då?

Nej, Julia får vara enebarn tills jag har hittat svar på den frågan! :)

Hon är trots allt min prinsessa, och jag älskar henne mera änn allt annat! Till och med mera änn Emelie!

Skulle vara egoistiskt...

att inte dela med sig av det bästa minnet från Stålforsskolan, våran kemilärare! Gud asså, hon var bara bäst! Hon var så rolig å alla dom kommentarerna hon hadde. När vi inte lyssnade på henne så kom hon med ett "HÄLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ" så det ekade i hela bygnaden och vi skrattade lika mycket varje gång. Å hennes kommentarer, ".... vad händer om man blandar det med det?" Svar: "Ja, då exploderar det så finns varken du eller jag längere!" hon var så rolig!
Hon var en sånn lärare som alla hatälskade ni vet? Hon var så rolig men ingen såg fram emot hennes leksjoner. Å så en dag så kom det "Jag slutar till våren." Det blev helt tyst och ingen uppfattade det hela innan alla sa "VAH!? MEN NEJ!!!" och hon svarade "Jag som trodde att alla hatade mig!" på ett skämtig sätt. Men hon slutade och jag minns inte ens vem vi fick efter, så interesant var den personen.

Nej, minnen! Vad många det finns! Jag ska

Hur var dagen i går?

Ricktigt mysigt med tjejkväll! Det var meningen att det skulle vara jag, Beathe, Mariann och Ina. Men Inas dotter hadde fått svinkoppor, något varken jag eller Bea vill att våra barn ska få så hon fick helt änkelt inte följa med, det störde inte henne utan hon drog med andra vänner som inte är lika mycket hyppokonder som vi är.

Jag och Beathe sitter och diskuterar att det skulle vara roligt om flera kunde följa med oss så vi ringde Mari (det skulle trots allt vara girls night only) och hon ville med. Så tänkte vi att vi kör på en till, men vem? Vi känner inga flickor, eller inga flickor vill vara med oss eftersom att vi inte är typiska flickor. Så vi bestämde att vi skulle ringa Håvard, en flicka med penis:)

Vi åkte ner till stan med bussen (ja facktiskt!) och hadde beställt bord till kl 19.00. Mariann fick åka ner tidigare eftersom att våran buss var trög och gick inte kvart över som alla andra bussar utan det skulle promt gå fem över halv. Så väl nere i stan tänkte vi "Vi hoppar bara på en annan buss så att vi slipper gå i klackar till solsiden" sagt, men inte gjort. Utan vi fick gå eftersom att alla bussar vägrade att gå förens om en kvart. När vi väl var framme (10 minuter för senade) så sitter Mariann och Håvard och dricker öl, men ingen Mari. Vi väntade på henne så att alla kunde beställa och få sin mat samtidigt.
Så åt vi, vill ni veta vad vi åt? Jag åt hamburgare (lyxigt va!?), Mariann åt Lasagne, Beathe åt typ samma som en hamburgare bara att det är en kött bit i stället för hamburgare, Håvard åt samma som Bea och Mari åt något vegitariskt, vegiterianare som hon är, att hon orkar.

Så satt vi där och drack lite och hadde almänt trevligt, men för 90,- ölen så flyttade vi oss innan vi ens han att bli lulliga. Beathe sa "Men det är ju inte 0.5, det är trots allt 0.6" villket fortfarande inte fick någon att stanna.
Vi gick vidare till "chokko bokko" där dom hadde vin kväll, 125 kr flaskan. Det gick åt en flaska eller två och ett par smirnof. Medans vi satt där försvann Håvard som skulle på bio med en pojke. Jag körde en liten ;) över bordet men fick snabt veta att pojken inte var hans pojke utan en kompis bara. Besvikelse... Efter ett tag försvann även Mari som jobbar på ett uteställe så hon började samtidigt som jag brukar lägga mig, alltså 23.

Så då var det vi 3 återligen. Beathe försökte få mig eller Mariann att hoppa på någon med en gitar och säga "Men det är ju duuuu! Beathe, ser du vem det är?!?! Kan jag få autograf och ta ett kort?" men vi bangade. Hennes argument "förstå vad glad han skulle bli!" Detta var alltså ingen kändis utan bara en random man som ingen visste vem det var.

Efter det kom en annan kille som också heter Håvard och satt lite med oss. Så gick vi vidare till stan för att kolla efter liv, totalt dött så vi åkte hem i stället! Skönt att vara hemma kl mellan 12 och 1 utan att vara totalt packad!

Mysig kväll med tjejorna! <3

Anna Anka, du dödar mig!

"Det enda som är snyggt här inne i denna svinstia är bilden på Anna Anka!"


Du dödar mig! Eller rättare sagt, tv3 dödar mig med sin reklam om "Anna Anka söker assistent." Ja, vi har förstått det nu, Anna Anka söker assistent och hon tycker att dom är stökiga, det räcker!

Jag hatar sånna irriterande reklamer ni vet, som går om och om och om igänn! Förut var det "Stratos" reklamen, en reklam om sjoklad där en blå kossa står och sjunger "Mo mo mo mo choklet make me so hard, it makes me feel good oh so good!" den reklamen gick typ i 4-5 månader och nu så kommer den ibland fortfarande, ge upp?


Å så har dom så klart lagat en Norsk versjon av "Det är tid för Fredagsmys..." ni vet? "Det er tid for Fredags kos, ingen Kims ingen kos!" inte samma sak. Å så alla dubbade reklamer! Jusst nu går det en reklam som jag stör mig på till 1000! Om tandkräm, colgate för att vara exakt!

"Smörj detta där du brukar ha ilningar!"
60 sekunder senare
"Drick nu detta is vatten!"
"Oj, det funkar med det samma! Jag vet inte vad jag ska säga, det funkar ju!"

Totalt dubbat och man ser att det inte allts är något i närheten av varandra! Så irriterande! Reklamer är ett störmoment!

Tack för mig!

Tjejorna!

I dag ska jag på middag med mina brutar btw! Vi ska sitta på Egon på solsiden och vina och må allmänt bra utan barn! Jag längtar, det ska bli så roligt!


Koko bebi!


Julia, hon är en riktig knäppis hon! Mamma tänkte att för en gång skull så skulle vi byta blöja i sängen eftersom att hon bara hadde kissat, under dom hundradelssekunderna hon inte hadde något under rumpan, jo då klarar hon så klart av att kissa i sängen. Vi snackar inte droppar, detta var en halvliter typ! Inte ens ett skämt! Hon brukar aldrig kissa när man tar av henne blöjan längere, men så klart att den enda gången jag inte orkar gå upp å så såg jag att det låg en blöja så fint på nattduksbordet så kunde jag inte låta bli att ta chansen, tji fick jag! En gång och aldrig mera!

I går var vi ute och grillade. Det finns en fårhage man kan gå inn i och klappa fåren (om dom kommer så klart) så vi drog dit och så tänkte vi att vi skulle grilla på grillplatsen å Julia skulle få klappa fåren. Vi kom dit, det var helt fullt på grillplatsen eftersom att några jävlar hadde slagit upp telt å hadde värsta kampingen där, ca 4 familjer. Jaha, tänkte vi och tänkte att vi kunde i alla fall kolla på fåren och havet. Så vi gick inn i fårhagen, var det några får där? Nej det är så klart att det inte var! Inte ett enda får så långt ögat kan nå. Så vi satte oss uppe på berget och grillade där med våran engångsgrill och hadde trevligt ändå.

Jag blir lika chokad varje gång Julia äter en halv korv med bröd, hon är så stor!


Mammas cooling!<3


20 saker du nog inte visste om mig (om du inte heter Emelie).

Vissa saker jag tror att inte alla vet om mig! :)

1. Jag tycker att hoppa i och ur en båt är as läskligt och när jag är på en kaj så tänker jag alltid typ "haj sommar" och bara väntar på att en haj eller speckhuggare ska komma och hoppa och äta upp mig i ett nafs, jag är värkligen as rädd.

2. När jag är kissnödig så håller jag mig as länge, varför? Jo serru, jag har fått för mig att det hjälper på "knipmusklerna" som jag tror fortfarande är slappa även om det var ett år sedan Julia blev fött.

3. När jag var yngere och innan jag fick barn så hadde jag en dröm om att vara ensamstående mamma, jag ville göra allt själv. Nu när jag har huvudansvaret över Julia 99% av tiden så känner jag "någon som vill steppa inn en timme eller två så att jag kan få se "Romeo och Julia" på Trondheim teater, eller bara ta ett glas vin och vara mig?"

4. Jag är helt sjukt rädd för att min dotter ska bli kidnappad, vara ute för misshandling eller pedofileri. Det sistnävta är det värsta facktiskt, om något sånnt skulle hända skulle jag dött, helt serriöst! Jag skulle dött!

5. Jag tror att min släkt tror att jag är stålkvinnan som kan ta allt.

6. I smyg önskar jag att Julias morföräldrar var ett par som inte ens är i släkt med mig.

7. När jag är i kyrkan (ved brölopp å så ni vet) eller om det kommer någon fram till mig på stan med ett häfte om Gud som jag får för mig att läsa så killar det i magen på ett sätt som säger "Han kollar på mig!"

8. Jag vill kunna ge Julia allt och det ska jag också kämpa för. Inte alla saker, men en normal uppväxt.

9. När Julia gör/säger nya saker så tänker jag "Min unge är nog den smartaste som finns!"

10. När jag var liten fattade jag inte varför min mamma inte ville komma och hälsa på mig från himmelen.

11. Jag drömde så många mardrömmar om mamma och Hans när jag var mindre att jag blev rädd för dom, alltså efter att dom hadde dött. Det gick så långt att jag började förtränga dom ur mitt minne så nu har jag nästan inga  minnen från jag var 8 år till ca 12.

12. Något av det värsta som skulle kunna hända mig nu, det skulle vara en graviditet.

13. Jag tror att Julia blir enebarn eller så får hon ett eftersläntande syskon när hon är 10-12 år gammal.

14. När Emelie fick sin första pojkvänn så blev jag as avundsjuk, inte på henne men på honnom eftersom att han fick mycket mera uppmärksamhet änn mig helt plötsligt.

15. Jag får huvudvärk om jag går en hel dag utan att dricka "pepsi max".

16. Jag är sämst i hela värden på att ljuga. När jag ska ljuga så kan jag aldrig hålla mig och när jag var yngere var det ett problem som var as stort för mig. Men nu när jag aldrig ljuger utan bara ska "skojj ljuga" så blir det bara irriterande eftersom att jag inte kan ljuga klart innan jag börjar skratta!

17. Jag ville vara någon annan när jag var mindre och ha en annan familj, nu förstår jag att alla har sina problem och även om jag skulle vara fött i en annan familj så betyder inte det att jag skulle haft ett problemfritt liv.

18. Jag ville värkligen att Julia skulle heta Elina eller Adriana, hadde jag fått bestämma själv hadde hon hetat Adriana Viktorina Elida. Men så ville Hawkar helt plötsligt ha ett finger med i spelet och vi fick fram Julia villket jag inte ångrar ett dugg nu! Om jag får en till dotter dock så ska hon heta Adriana Viktorina och får jag en son ska han heta Hans Kelian.

19. Jag tycker fortfarande att alla dom låtar man hörde på när man var 14tis är ganska bra. Så som Ken Ring, Anton och Affe å alla dom dära ni vet? Totalt "Jag älskar dig så mycket, hur kunde du lämna mig?" låtar, men fina är dom!

20. Jag var kär i en pojke i 2 år när jag var mindre, från 12-14 tror jag att det var! Tills slut fick jag han i ca 2 väckor innan... Ja va hände?

 


Lager sodd!

I dag ska jag och Julia äta sodd! Det är en typisk Norsk maträtt som ser as vidrig ut men som är as gott, det är typ en kjöttsoppa med potatis och morötter. Den kommer färdiglagad så det enda man behöver göra är att värma den och koka potatis och morötter, inte så avanserat med andra ord. Dock är det jätte mycket i en förpackning eftersom att det är räknat på en familj med 4-5 personer, så det blir att äta det nu i dag och i morgon! :)


Julia står!

Jusst ja, glömde en sak! Men detta förtjänar ett eget innlägg! Julia kan nu stå i 5 sekunder utan att tappa balansen eller sätta sig ner, tror ni att jag är stolt? SOM TUPPEN som dom säger i Zatsiki! Hon börjar bli så stor, och hon har så mycket hår. När hon badar så lägger sig hennes hår på ryggen, så himla go är hon. Jag måste nog vara värdens lyckligaste mamma som får vara jusst det, mamma åt värdens bästa unge! Gud vad jag älskar henne!

Jag har bestämt mig att göra en "minnes låda" till Julia också, varför? Jo för att jag önskar att min mamma gjorde en sånn till mig. Där hon kunde skriva små brev och liknande för utifall det (banka banka BANKA i bordet!!!) skulle hända mig något så ska Julia aldrig någonsinn tvivla, aldrig ska hon tänka att jag inte älskade henne. Det är viktigt, mycket viktigt!

Jag förstår så klart att min mamma älskade mig nu, lika mycket som jag älskar Julia. Men när man är 9 år och så försvinner mamma för alltid helt plötsligt, du vet att hon är i himelen och ibland undrar man "varför kan hon inte bara hälsa på? Älskar inte hon mig längere?" då ska Julia ha sina brev som jag har skrivit, jusst för henne där jag flitigt berättar villken tur jag har som har fått vara hennes mamma! Och om något aldrig händer mig (som det så klart absolut inte ska göra!!) så får hon den när hon är gammal nog att förstå, kanske till och med vuksen eller i den tiden som hon eventuellt skulle ha det svårt i ungdomen.



Visst är hon det vackraste ni har sett?


Julias DC skor!

När Emelie var här i maj då fyndade jag ett par DC skor till Julia, as balla! Och hör och häpna, hon kan ha dom nu! Den vänstra (eller var det den högra?) tror jag dock är lite större eftersom att den ramlar av hela tiden så jag passar fötterna med livet! Dom hära skona vill man ju absolut inte tappa bort!



Visst trodde ni att innlägget var slut nu? Det brukar jag alltid tro när det kommer en bild, är det ens någon som får läsa detta liksom? Villket som så har jag köpt klart Julias födelsesdagspresenter nu. Det blir en as cool leksak med massa irriterandes ljud och ljus som säger "Grön, gul, röd, blå" å så tror jag att det var en annan färg också, minns inte. Minns ni när vi var små så hadde man en sånn kasse som man skulle lägga dom runda klossarna i ett hål, dom trekantade i ett annat osv? En sånn är det men självklart har även dom uppgraderats och säger nu mera färger.
Det stod mellan den och en sånn "plopp upp" grejs. Där man trycker eller snurrar på en knapp så kommer en kossa eller hund upp. Den var också mera avanserad nu, knappt så jag fattade hur man skulle göra och ljud å ljus så klart.

Sen har jag köpt ett par converce skor till henne, lovely är dom! Värkligen as fina! Leksaken har hennes pappa köpt, jag har köpt skona å DVD filmerna med Astrid Lindgren! Jag vill redan nu ta bort plastet och kolla på Karlsson på taket, det är min favvo över alla filmer. "Hoj hoj lillebror!" "Har du en propeller på ryggen?" "Karlsson, tänk om jag ramlar ner?" "Det brinner någon stans!" "Säg inte till någon att jag är värdens bästa brandsläckare, då blir det ett himla tjat så fort det brinner någon stans!" "Här har du din bulle Gunilla!" och för att inte glömma hunden som heter BIMBO! Haha! Gud va jag älskar denna film asså! Han är så himla elak, love it!



Detta är Julias converse! Visst är dom as coola? Jag tror i alla fall att det är dom. En annan har köpt sina på coop medans en unge på ett år, ja hon får äkta vara!


Hemma!

Vi är hemma från Storfosna nu, där har vi varit sedan Torsdagen å kom hem i går. Vi hadde värkligen jätte kul, Julia älskar landet! Hon har hoppat stutsmatta hela tiden. Hon står på knär och hoppar upp med armarna så att hon stutsar riktigt mycket, det bästa är så klart när Michelle hoppar och Julia bara ligger i mitten, gud va hon skrattar. Det är det skrattet som gör livet värt att leva!<3

Annars så har vi också kört kanot, å ramlat ur och simmat. Julia var så klart inte med i båten å inga andra barn heller. Bara jag, Linn och Jenny. Jag har nog inte skrattat så mycket på länge! Julia har lärt sig att gå upp och ner från soffan också, eller i alla fall ner upp behöver hon lite hjälp med. Om man säger "Hoppa då Julia!" Så hoppar hon på alla fyra eller om hon står upp så böjer hon knärna och försöker att hoppa. Hon är riktigt smart!

Jag har varit på fest också, eller i alla fall i ca 3 timmar. Pappa hadde Julia men när hon vaknade så ringde han mig på en gång, när jag kom hem hadde hon sovnat igjänn men jag orkade inte åka tillbaka så jag gick och la mig i stället, lagom packad så huset blev en karusell, men tillslut sovnade jag.

Jag vet inte vad jag ska skriva mera så nu kommer det några bilder i stället av tiden i sommarstugan.


Nu jäklar skulle Racel ge tillbaka!


Julia, moster och kussin!<3


Poskkjärringen och turristen!


Alla attakerar mamma/tante Jeje!


Värdens finaste!


Michelle flyger på mina fötter, från 10 till ca 15 kg är stor skilnad!


Lilla Racel har ätit kaka!<3


Värdens bästa storasyster hoppar stutsmatta.


Mor och dotter<3


Julia, Michelle och Racel. Kussinerna!


Egenkär!


Michelle!<3


Tha lovers!


Värdens finaste<3

Padla kanot!

Lämna kanot och syster!

Partay!

Den passar när hon ligger! haha!


RIP Erik!

Stackars Michelle, hon är jätte ledsen. Hennes marsvin har dött i natt och hon är as ledsen! Jag sa till Linn för typ 1 väcka sedan att om han dör så måste hon hitta en likadan å ersätta honnom å hon sa "Ja det ska jag värkligen göra!" Men tyverr var det Michelle som såg att Erik inte rörde sig först. Stackars Michelle! =/

Alla bara klagar!



I Sverige klagar folk på solen, i Norge klagar folk också på solen! Aldrig är man nöjd! Såhär såg hela min facebook ut när jag loggade inn i dag. Ingen som är nöjd, men alla kan klaga riktigt bra!

Julia snurrar runt och runt!



Värdens finasete!<3


Vi ska till Ön!

Tjola hopp!

På Torsdag ska jag och Julia följa med pappa, Jessica och Michelle till storfosna. Det är en Ö mitt ute i havet med en enda affär som knappt har öppet, men det är mysigt tycker jag ändå! Julia ska få känna på naturen osv.
Linn, Øyvind, Jenny, Racel och Adis kommer på Fredagen.

Så nu måste vi (jag och Julia) hyra en flytväst och det kan man göra hos brandkåren. Det tycker jag värkligen att det är jätte smart! Så jag tänkte att jag skulle "reklamera" lite för det här och nu! Jag vet inte om ni har det samma där ni bor men man kan kolla upp det i alla fall. 20 kr för en hälg och 10 kr för en dag eller 50 för en väcka. 20 kr för att Julia ska vara säker? Det betalar jag absolut! Om dom inte hadde det så hadde det antagligen inte blivit båttur på oss när vi är där för aldrig i livet att Julia ska få åka utan flytväst, aldrig! Å så tycker jag att det är lite mycket å betala 300 för en flytväst som hon bara kan använda nu i sommar för att så ge bort den till någon annan.

Men nästa sommar får hon nog en egen eftersom att jag älskar att vara på havet, pluss att då är hon större så att hon kan få en flytväst för "stora tjejjer" som är från 10 till 25 kg eller något sånnt, men nu ska hon ha en som är för 5-15 kg å nästa sommar väger hon väll ca 13 i alla fall så det käns som att det är lite på kanten för att använda den då. Så nej, i sommar hyr vi för en tia å nästa sommar köper vi!

Jag skulle ju inte...

Nu var det så att jag hadde bestämt mig för att inte göra som alla andra, att dissa Kissie. Men förlåt mig! Hon skrämmer mig värkligen! Jag tycker så synd om henne på något sätt. Även om hon lotsas som att hon inte har dårligt självförtroende utan bara redigerar sina bilder för att provisera så lyser det genom. Hon var så gullig när hon var yngere, innan läppar och tuttar! Hon provoserade och var hemsk på det sättet då också, men varför vill man översminka sig? Vad ska en 18-19 (vet inte ens hur gammal hon är, haha så mycket läser jag hennes blogg...) åring med silokon så stora att man är rädd för att dom ska spricka och för att inte tala om läpparna! Varför förstöra sin kropp?

Om hon tyckte att brösten var för små, ok. Men nu är dom för stora... Det är värkligen synd om henne och hon skrämmer mig! Tänk om Julia blir så! Gud va jag ska behöva gråta i sånna fall...


Är det bara jag som blir rädd?

Bilden har jag tagit från hennes blogg, kissies.se


Jobbiga underbara unge!<3

Varför tycker man att det är så pinsamt att säga att ibland är mitt barn värkligen jobbigt? Ingen som jag känner nästan vågar erkänna det, att ibland går dom oss på nerverna och man går inn i ett annat rum å gråter en skvätt, skriker "faaaan" inne i huvet å kommer ut igänn och fortsätter som ingenting? Alla gör det så varför är det ingen som vill stå för det?
Jag står för det! Ibland blir jag så himla trött, inte att jag skulle byta ut Julia mot alla hela nätter i hela värden, men ibland känner jag bara "Gud va trött jag blir!". Hon är värt det, det är hon värkligen men jag vågar i alla fall stå för att ibland, en gång eller två i månaden så känner jag "FAAAAN OCKSÅ!!"

Men så finns det studer när man totalt glömmer allt det dära. Som i dag när vi lekte på golvet så kröp hon förbi mig stannade upp, vände sig, vinkade och sa "aade" och log samtidigt som hon kröp vidare inn i sovrummet. Jag svarade med ett skratt "Ska du gå ifrån mamma nu?" å så tänkte jag att, ja ibland är jag trött på henne, men ibland är nog hon trött på mig också!

Trots alla motgångar så älskar jag Julia mäst av allt och jag skulle aldrig någonsinn byta ut henne mot något i hela värden. Försök att ge mig hela värden, du kommer misslyckas för Julia har redan gett mig den och mera där till, mamma älskar dig Pompel<3

"Den långa resan"

Ni vet det programmet? Den långa resan eller vad det heter där 3 familjer åker till tre olika länder i värden och besöker ur folket som bor där? I villket fall som hälst så irriterar det mig värkligen. Det har gått i ca tre eller fyra sesonger nu så dem borde ha sett programmet innan dom åker dit. Så VARFÖR ens söka om att vara med i programmet om man ändå inte tänker leva som dom?
Dom vill inte ha deras kläder, dom vill inte mjölka fåren, dom vill inte hämta vatten, dom vill inte respektera deras kultur och det är värkligen irriterande. Jag kan förstå om man inte vill ta av sig helt på överkroppen eftersom att det är lite pinsamt för oss, man går inte naken å så är det bara så det kan jag förstå. Men annars så förstår jag inte vad man ska dit och göra om man ändå bara tänker säga nej hela tiden? Dom bölar när dom slaktar grisar och bryter nacken på en höna. Jag förstår att det kan vara känsligt, men då borde man inte äta kött heller. Dom gör det på 10 gånger bättre sätt änn vad vi gör. Deras grisar och hönor går fritt hela livet och dom blir slaktade på ett sätt där dom dör omedelbart, dom lider alltså inte. Man slaktar ett och ett djur och man märker om djuret inte skulle dö på en gång och man "tar en runda till" så dom lider värkligen inte.

Å så en sak till, visst är det konstigt hur allt förändras från land till land och ställe till ställe? Vad man tycker är rätt och fel? Det är konstigt att i Iran får ingen kvinna gå ut i gatan utan ett heldeckande plagg medans vi här i Norden så kan man gå ut i inprecip vad man vill så länge man inte är naken. Vi tycker att det är lite pinsamt å så med att visas i bh och trosor, men vi går i bikini på stranden och ibland också topp lös. Å så har vi vissa ställen där folk går nakna, alla går nakna så ingen bryr sig något om det. Konstigt hur vi kan vara så olika, men alla är människor ändå och alla föds vi, lever och dör... Inget mera märkvärdigt änn det.

Presenter?

Kan någon berätta för mig vad ni köpte till erat barn när h*n blev ett år? Jag har bestält hem DVD med Astrid Lindgren till Julia, fem st. Men jag vill att hon ska få mera änn som så. Alla säger att jag ska köpa det hon behöver och det är i och för sig sannt att jag borde göra det, men jag vill fortfarande köpa något speciellt liksom... Jag är blank!

Jag ville ha ett halsband som man kan dela i två ni vet, ett sånnt hjärta och på ena sidan ska det stå "Mamma" å på den andra så ska det stå "Julia" och så ska hon så klart ha den ena halvan och jag den andra. Men det finns bara sånna små som knappt ser ut som ett hjärta, inte så fint.

Så någon som har några tips?:) Var köpte du till din ett åring?:)

Jenny, Jessica och Adis!

Jenny (lillasyster), Jessica (lillasyster) och Adis (lillasysters pojkvänn) är i Norge å hälsar på. Jusst nu är dom i badhuset men vi kunde inte följa med eftersom att vi skulle i ett möte kl 14. Typiskt alltså! Men det kan vi ju göra en annan dag, vi har i alla fall träffat dem i går och i dag så.
Vi sov kvar där över natten och Julia har värkligen blivit helt tvär asså, hon vägrar att sova hemma hoss någon annan änn sig själv i sin egen säng. Kl halv 11(!!!!!) sovnade hon äntligen till slut i går. Och en mycket arg och ledsen Julia vaknade kl 3-4 i natt, jag är inte säker när det var eftersom att jag inte har någon mobil att kolla tiden på. Hon vägrade sovna om och grina och var allmänt jobbig facktiskt. Tills slut sovnade hon sittande brevid mig i soffan, för ligga ner det skulle hon INTE!
Hon vaknade vid halv 9 i dag som hon alltid gör men gud va trött och grinig hon är. Blir en tidig kväll för hennes del, min med för den delen!

Skulle kunna gråta!

Min telefon är borta, jag har tappat den och nu hittar jag den inte igjänn... Borta med vinden... Jag kommer sakna dig min kära, vi hadde ett par goda tider tillsammans du och jag!

Kvinnor med former?

Jag brukar ofta gå ner gågatan i stan och se kvinnor/tjejer med former precis som jag som klär sig så himla BRA! Å varje gång så tänker jag "Henne skulle jag vilja känna så att jag skulle kunna nappa upp tips om vart hon köper sina kläder" eftersom att gå fram till en främling mitt på stan och säga "Snygg klänning, vart har du köpt den?" känns väll si så där?
Julia fyller snart år och jag har kollat runt i ca en väcka nu, men hittar inget. Jag vet inte vad som har hänt med mig men i den sista tiden har min självförtroende värkligen varit i botten efter att en person sa till mig "Va tjock du ser ut i den dära." Det är ok om man tycker det och helt ok att man säger det, men man kan säga det på ett finare sätt tycker jag.

Jag vill inte vara så tråkig att jag bara går i jeans och ett fult linne på Julias födelsedag, den är speciell för mig och så klart för henne och jag vill att hon ska kunna kolla på bilder när hon blir äldre och tänka att även om min mamma var en tjockis så var hon i alla fall fin! För det är jag och jag vet att jag är det! MEN det är så svårt. När man har mage så är allt så krångligt med kläder! Man kan inte ha en klänning som bara går till mitten av låren utan den måste nudda knäna, varför? Jo för att annars när man böjer sig (villket jag gör hela tiden eftersom att jag har barn) så ser man allt och det är jag värkligen inte konfertabel med.

Å det är så klart att jag kan banta, men det är inget som görs på en månad, pluss att jag känner inte att min kropp är värsta fet och värsta ful, det är bara det med att hitta kläder som sitter bra, som inte åker upp eller ner och som helst inte kostar en halv förmögenhet.

Alla stora vackra kvinnor, vart köper ni era kläder?

Helt groteskt!

Helt sjukt, jag blir så irriterad på att Iran inte kan förstå att man inte dödar någon pga otroskap. Om ni kan förstå nogolunda bra Norska så gå inn på DENNA länken och bli helt förskräkta, jag finner inga ord. En kvinna i Iran ska ha påståts varit otrogen mot sin man då hon en gång har sagt att hon har varit det, men nu har hon ändrat sin mening, varför vet jag inte. Men det spelar ingen roll, att döda någon pga otroskap är sjukt, det är barbariskt och vi ska inte uppföra oss så. 

Denna kvinna i förtiårs ålderen med två barn ska stenas tills hon dör pga hon har varit otrogen, helt sjukt! Dom ska gräva ner henne i marken så att huvud, axlar och ca halva överkroppen sticker upp å så ska alla som vill få kasta stenar på henne, helt tills hon dör. Å JA det var så i Europa med för läääänge sedan, men det var DÅ! Har inte Iran blivit något smartare med tiden?

Nej, detta handlar inte om rasism, om du kommer från Iran och känner att jag pratar fult om ditt land eller liknande så vill jag försvara mig redan nu och säga att det gör jag inte. Jag pratar skit om regeringen som inte kan förbjuda sånna helt IDIOTISKA saker. Hon har inte mördat någon, voldtagit någon eller liknande, det sägs att hon har varit otrogen, det är det enda! Och att hennes man, pappan till hennes barn ens tillåter detta att ske är en annan femma. Hur kan man smutskasta sig själv, sin familj och sin släkt så mycket att man väljer att hänga ut sin fru såpass mycket att hela värden vet om det efteråt? Att vi, i Europa skriver bloggar om detta och tycker att det är sjukt! Hon är pappan till hans barn, utan henne hadde han inte haft sina barn...

Jag blir så irriterad och ledsen att jag kan inte ens utrycka mig nog, hur kan man göra såhära? Vi lever i 2010 och inte på 1500 talet...


*VARNING*

Om ni vill skratta tills ni dör, bokstavligen så gå inn och kolla på JULIA när hon dansar "fuldans" haha! Hennes ansikts utryck är det bästa, ni kommer att skratta ihjäl er och nej, jag tar inte på mig skulden för ni är varnade!

Varför publiseras det inte?

Varför blir inte mina innlägg publiserade? Jag måste trycka massor av gånger!

Idag?

Så, vad har familjen Kolstad haft för sig i dag? Bra fråga, ungefär ingenting... Julia vaknade och vi gick upp vid 9 ungefär, jag diskade och satte på en maskin kläder samtidigt som Julia åt frukost. Vi klädde på oss för att gå ut men det var så målnigt att vi stannade inne och lyssnade på "kapten sabeltann" och lekte med Julias Dublo i stället.
Så vilade Julia medans jag hängde upp kläderna och satte på en till maskin med kläder. Å så han jag kolla lite på tv å sitta lite vid datorn innan hon vaknade och vi bytte blöja å sånnt ni vet. Å så lagade vi mat å allt sånnt dära, plockade upp leksakerna å åt middag innan vi äntligen gick ut.

Julia älskar värkligen att gunga! Hon kan sitta i en gunga i flera timmar utan att ens tänka på att ha tråkigt, hon skrattar å skrattar så att hon ricktigt tjuter så där som bara hon kan till slut, gud vad jag älskar mitt barn! Mitt vackra barn!

Hon har fått två tänder också, framtänderna uppe ploppade ut i går, båda två facktiskt på samma dag, inte illa:)

Jag vet inte vad jag ska skriva, jag tycker att min blogg är så tråkig! Jag vill ha lite fiff i den, men vad liksom? Min kamera är borta å mobilen kan man bara filma med i 12 sekunder, ingen aning om varför för man kan filma i 12 sekunder hur många gånger som hälst! Jag ska kolla inn på det senare... Men vad spelar det för roll om jag hittar hur man fixar det när man ändå inte kan lägga inn bilderna/filmerna i datorn? Rutten telefon och rutten dator... Finns inte mycket att göra åt saken!

Negativitet, varför? Bara för att jag har en skit dårlig dag som precis blev värre!

Utbildning.

Är det bara jag som har stora svårigheter med att bestämma mig för vad jag vill bli när jag "blir stor"? Jag vet vad jag vill bli tror jag, men hur jag skal gå till väga för att bli det, ja det är en annan sak.
Jag vill bli *bamparaaaam* barnskötare, jag vet inte om det heter så på Svenska eller inte, men på Norska heter det i alla fall "barnepleier". Då måste jag först nu gå klart mitt sissta år i gymnasiet å så jobba fem år för att få studie kompitens att komma inn i högskolan. Man kan gå ett år på almenfag, men jag tror inte att jag kommer klara av det. Då kanske ni tänker "å så tror hon att hon klarar av högskolan?" å så tänker jag med, men jag ska försöka. Jag måste klara det för det är något jag värkligen vill bli och värkligen brinner för.

Ända sedan jag var liten, när alla andra ville bli polis, djurskötare, vetrinär och allt det där ni vet, helt sedan den tiden har jag velat bli barnmorska. Att vara den första som får se ett barn, det måste kännas enormt! Men jag tror kanske att det tåget har gått för min del, jag tror inte att jag skulle kunna klara av att gå så länge i högskolan, men barnskötare, det ska jag klara.

Anledningen till att jag vill gå högskolan är för att då tjänar man bättre å så är det bara. Jag har min lilla plan. Förs (som sagt) det sissta året på gymnasiet, å så ska jag gå mina två år som "lärling". Så ska jag jobba 3 år som undersköterska (dom tre åren är jag utbildad). Å så ska jag inn på högskolan å gå dom två åren (tror jag att det är) för att bli barnskötare. Å vad ska jag göra efter det då? Då ska jag jobba på sjukhus med barn ända tills jag tar ut min pansjon när jag är 68(?) år gammal. Å jag längtar tills mitt år i skolan är slut nu så att jag kan få jobba i 5 år å så klätra vidare på min stege. Men massor av saker kan ändras på dem 6 åren, massor! Så vem vet, om 6 år kanske jag tror mera på mig själv och satsar på barnmorska ändå? Vi får helt änkelt se!


Varfor du göra den?

Jag är as irriterad eftersom att kort som jag har tagit med min mobil och lakt på minnekortet inte finns på minnekortet när jag ska kolla på datorn, men när jag kollar i mobilen så ligger dom där så fina så. As irriterande eftersom att jag har tagit massa fina kort på min sessa som jag tog, bara för er! Men min telefon vill inte dela med sig så det finns inte mycket jag kan göra åt saken. Jag får kolla på det lite senare, kanske i kväll om ni har tur. Men inte jusst nu för jag och Julia ska ut å sykla nu, vi har inte tid att sitta här inne när det är feta fina vädret ute, något det sellan är i Norge! Men i dag, i dag är det fint. Tack för det!

Vi bär vitt den 1 Juli, gör du?


Imorgon den 1 juli uppmanar vi alla att ta ställning FÖR barn och MOT våld genom att bära något vitt – en hatt, en tröja eller en vit ros i knapphålet. Eller kanske en hel kostym! Det handlar inte om att samla in pengar, utan om att visa sitt stöd för alla de barn som växer upp med våld och att vi tycker det är oacceptabelt. Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.


Detta mail hadde SPIDERCHICK fått i dag och det är klart att vi är på, är du? Vi kan sprida det tycker jag för viktigt, det är det! Så i morgon ska vi upp och tvätta mitt linne jag och Julia eftersom att jag har bara ett vitt linne som är ok att visas med ute och det hadde jag i går så det är smutsigt nu. Som alla med barn vet (och andra med för den delen) så går inte vitt och barn hand i hand, men vi tänker ha vitt ändå i morgon, tänker du?


RSS 2.0