Gott nytt år!

Då var det nyårs dagen, hur känns det? Känner du någon skilnad i kroppen? Inte? Inte jag heller, föruton att vi snart ska åka hem och jag har inte träffat alla som jag ville träffa ännu å det är så klart synd. Pluss att jag vet att jag kommer att sakna Emelie så massor när vi har åkt och jag vet hur jobbigt det är dom första dagarna utan henne när man är van att ha henne där, inte dom lättaste. Man får göra det bästa av situasjonen ellehur? Men nu ska vi snart till lager 157 (tror jag att det hette) så jag måste hiva mig runt nu, tjohej!

Vi är i Sverige!

Jag skulle ju berätta, men jag har inte pallat! Vi är i alla fall i Sverige! Det var alltså det som var hemmlisen! Jag kunde inte säga något eftersom att vi överaskade Emelie på hennes födelsedag. Så när hon kom hem från affären efter att hennes mamma hadde lurat henne att åka dit så satt jag, Julia och Hawkar i soffan medans Emelie roppade "Jag dör jag dör!" Försök slå den ni! Vi va lätt den bästa presenten!=)

 

Grattis Emelie med dagen som var den 19!
We love you loooooong time!<3


Jag vet en hemlig sak, vill ni veta?

Jag har en hemlis! Vill ni veta? Det får ni inte! Om ni har tur så får ni veta det till kvällen, om jag orkar blogga vill säga! Det är en jätte bra hemlis som jag har hållt ganska lääääänge nu, men nu orkar jag inte hålla mig längere så i kväll får ni veta. Men min näsa sniffar blöjjbyte! Tjohej!


Stora stora tjejen!

Jag har helt glömt att betätta att vi var på BVC här om dagen, Julia är nu mera 7410 gram och 64 cm lång! Fatta villken skilnad från när hon var nyploppad!
Vi frågade om märket som Julia har fått efter BCG vaksinet också, men det var visst ingen fara... I villket fall som hälst så visade Julia för syster att hon kan rulla från rygg till mage, man såg hur Hawkar lös upp värkligen as stolt! Annars är Julia "ovanligt" stark i nacke å rygg och för att inte tala om magen, så vi fick massa skryt. Vi visade också att Julia mera änn gjärna sitter i ca 3 sekunder också, det var ju det dära med balansen, haha! Men hennes kropp håller i alla fall upp henne, det är bara det att rumpan är så rund så hon trillar omkull. Min lilla stora tjej är nu mera bara stor! Åååå GUD va jag älskar henne!

Flyttar!

Emelie, vet du va!? Vi har fått lägenhet! Nu håller jag på att packa som en dåre här hemma eftersom att Julia sover (så klart) så nu blir det packa hela natten lång! Jag har redan fått nyckeln också så redan i morgon på morgonen så flyttar vi inn! Jag har redan packat en hel del, men det ær fortfarande en del kvar och vad hænder? TONMT FØR KARTONGER! Villken affär säljer kartonger? Coop å clas ohlson, är det öppet kl 2 på natten? Nej. Så nu är Hawkar ute och åkte till macken för att kjöpa svartseckar! Vi som hadde kjöpt 20 kartonger, vart tog alla vägen liksom? Jaja så kan det gå! Måste få i mig lite mat nu å så påna igjänn! Jag längtar!

Fan ta er!

Jäkla tänder! Julia, har knappt sovit i natt allts! Hon kommer vara jätte trött i dag och jag blir galen snart! Hennes tandkjött är svullet och typ vitt uppe i fronten och jag anntar att det är tänder på väg. Jag har sånn grejs som man skal ha på, men den är så klart hemma hos Linn så det är inte så mycket att göra åt den saken... Jag vet inte vad jag skal göra, jag har kylt ner hennes bit leksak säkert 100 gånger under natten, hjälper väldigt lite. Det ända som är kul med det hela är ju att snart får man borsta, jag längtar till det facktiskt. Va mysigt och säga kl halv 8, "Kom Julia, nu ska vi borsta tänderna!"

Stackars mina bröst om en kort tid bara, jag tänker redan nu på smärtan dom kommer att utsättas för, aj...

Finaste tjejen!

Julia har ju länge vägrat att ligga ner, nu vägrar hon att sitta också. Hon skal stå upp eller på knäna i vagnen och hon är så gullig där hon står. I går satt Hawkar i köket och hon i vardagsrummet i vagnen å så stod/satt (va säger man?) hon på knär i vagnen och pratade med han och det roliga är att hon ser så allvarlig ut! Å inte minst vacker! Hon är så fin så jag tycker synd om alla er som inte får vara med henne varje dag som jag får! Vissa av er kommer aldrig ens att träffa henne, stackars er! Jag lider värkligen med er!
Ni får väll kolla på dom här bilderna i stället! Vi har glömt kameran i kussins bil, det är därför det är lite bilder för tiden. Men camen på datan funkar, dårlig kvalitet, men funkar!




Är hon inte det vackraste du någonsinn har sett även fast man knappt ser?=)


Fötsel och bedövning.

En av alla 100 gånger som jag har berättat att Julia kom utan bedövning (jag är facktiskt jävligt stolt att jag klarade av det som alla sa att jag aldrig kommer klara, att föda utan bedövning!) så satt det en del eldre kvinnor och lyssnade så sa den ena
"UTAN BEDÖVNING?" precis som om hon var jätte chokad, och jag svarade "Jajjemensan", stolt som jag är. Så kollade hon nästan lite snett på mig å sa "Hadde du ingenting värkligen?" Å så sa jag att jag hadde lustgasen under en värk, men att jag bara mådde illa så jag valde att inte använda den mera, så svarar hon "Ja men då är det inte utan bedövning!" Jo? En värk av säkert 100, pluss att det inte ens funkade utan blev bara värre eftersom att jag mådde illa som råga på allt. Så sa hon att hon själv hadde haft allt dom har inprensip och då blev jag arg, vem är hon å kolla snett på mig? Men hon menade att ALLA unga kvinnor som föder barn har bedövning och att om man ska föda barn skal man tåla smärtan minsann! Men vah!? Då har hon precis innan berättat att hon har haft allt dom hadde, hon tålde ju värkligen smärtan i sånna fall, NOT! Sen var det en annan kvinna med som höll med henne, så jag frågade hur många barn hon hadde... Svar: Ingen... Jusst det! Hon vet inte ens hur ont det gör så vem är hon att uttala sig? Men hon menade att om hon någonsinn fick barn så skulle hon inte ha bedövning... Kom tillbaka när du har födit gumman!

Jag menar att dom som känner att dom inte kan föda utan bedövning och vill ha text en stor nål inntryckt i ryggmärgen så varse god! Jag valde att inte ha det! Inte bara med tanke på den stora nålen men jag tänkte på alla små kvinnor som föder barn och kirrar det, pluss att Julia slapp att bli dåsig. Men jag vill lova att jag skrek efter bedövning när jag skulle trycka, lite sent... Bättre sent änn aldrig? Inte jusst då!


En rolig liten tjej.

Julia, hon är allt bra knasig hon! Ena sekunder "gallskriker" (hon kan inte det, men på sitt sätt!) hon och i nästa skrattar hon åt sina "nyklar" som hon har i 4 olika färger som kom med baby gymmet som hon fick av sin pappa när hon blev 3 månader! Det är två leksaker på den som vi får plocka bort hela tiden för att hon älskar dom och och vill ha dom hela tiden. Praktiskt att det går och plocka ner sakerna.
Julia har checkat inn sterion i dag också, hon har redan rivit bort en knapp till hennes pappas stora besvikelse, men den gick att sätta på igänn, tur för han. Hawkar sa då
- Hon ska definitift få något eget som blinkar i julklapp!
Så nu vet vi det, Hawkar kommer nog köpa något som blinkar, mäst sansynligen! Eller så kommer han köpa något han tycker är roligt själv, så att han också kan leka, barnslig som han är! Det är jusst därör jag gillar han<3

Emelie, jag ville bara påpeka att Julia fortfarande öppnar ögonen som tusan om man åker inn i en tunell eller tänder en lampa! Hon älskar det!

Har jag berättat att Julia håller i sin egen flaska med vatten också? Hon som inte ens använder nappflaska i vanliga fall! Hon tappar den hela tiden, men hon håller så länge hon kan i alla fall! Å tjohejsan va hon är duktig, min lilla stora 4 månaders tjej! Jag älskar dig Julia!<3

Julia å sin gummibjörn!<3

Julia älskar dena gröna lilla filur som jag redan har berättat om innan! Men nu är det inte "Jag är en gummibjörn" utan "cho ka ka o". Hon har varit grinig hela dagen å så hära snäll blir hon om hon får sin gummibjörn! Kolla på slutet va arg hon blir när han bara förkvinner igjänn!


Första plåster!

Julia har nu använt sitt första plåster! Eller hon använder det jusst nu facktiskt! Hon fick ju en röd "plupp" eller vad jag skal kalla det efter sprutan å så ringde jag till hälsostasjonen för att fråga om det skal vara så, det är visst helt vanligt och vissa får det, andra inte. Men Julia fick i alla fall det.
Den blev bara större å större och jag blev bara oroligare och oroligare. Tillslut ringde vi till sjukhuset å frågade om det är vanligt att den är lika stor som toppen på en kvinnas pekfinger den röda pluppen och det var det visst. Jaha, inget att göra åt det då... Men i går gick det hål på den! Ett litet litet hål gick det på den, lika stort som sticket från en spurta ungefär och nu kommer det gegga och blod därifrån. Jag blir hysterisk och svär på alla språk jag kan "Jag visste väll att det inte skulle vara så!" Så ringde jag till sjukhuset eftersom att hälsostasjonen hadde stängt. "Nu har den spruckit å det kommer blod å gegga ur den!!!" Kvinnan i andra änden svarade med "Vad har sprukit?" så kom jag på att hur ska dom kunna minnas att jag har ringt innan och förklarade situasjonen. "Ja men så bra!" sa hon. Vad menar hon med det? Vadå BRA? Hon blöder! Fattar hon ingenting eller? Så förklarade hon att den skal spricka och att Julia nu kommer att få ett sånnt fult ärr som alla andra har på sin vänstra överarm.
Jaha. Omplåstrad är hon i alla fall nu, å jag tycker synd om henne. Även fast hon inte visar antyding till smärta så blöder hon trots allt, det måste ju göra ont, eller?


Jag förlorade.

Jag skrev ingen uppdate i går, men jag kan berätta att jag förlorade, stärkt! Kl 8 på morgonen höll vi fortfarande på och kämpade och det slutade med att vi grät i kapp, jag av övertrötthet och Julia av "jag vill inte ligga i min säng"het. Jag orkade inte mera, det var ju ijäntligen dags att kliva upp, men jag bärde över henne till våran säng och hon sovnade innom 5 minuter, det är inte ens ett skämt! Jag var så arg å rent utsagt förbannad, jag skulle ju vinna!
Kl 12 var det full fart igänn, hon var tjurig hela dagen, jag var värre. Så vi gick å la oss relatift tidigt och jag skulle ha henne att sovna i sin säng i går också, det gjorde hon! Hon gav upp av utmatthet! 518-1 till Julia, men den dära ena poengen som jag kirrade i går kväll, den sitter i hjärtat och jag kommer aldrig att glömma den! I kväll blir det samma faderullan igänn!

Eftersom att vi sovnade såpass tidigt i går så är jag vaken redan nu, men bara jag. Julia å pappa ligger uppe i sängen å jag skal nog också trycka ner mig där snart, i mellan dom ve la märke! Ja, för ni trodde väll inte att hon skulle sova i egen säng hela natten? Helt fram till kl 4 funkade det, när hon vaknade för att hon var hungrig! Men jag skal försöka att lägga henne i sin säng igänn nu när jag går upp! Skal bara dricka ca 10 liter vatten först!
Syns om ett par timmar!<3

Trött...

Det är jag värkligen! Men inte Julia inte. Hon kanske är trött men från och med i går startade jag en ny regel, inga bebisar i våran säng. Det går inge bra kan jag ju berätta på en gång! Hon sovnar i sin vagn på kvällarna men när vi skal gå upp å lägga oss i sängen så vägrar hon att sova i sin säng. Jag fattar inte vad det kan vara? Vad är det som är så illa med att sova i sin egen säng? Då får hon ju ta så mycket plats hon vill, men ne då! Hon har helt änkelt sattit på vägrar moduset å i går föll jag för det, men hon ska allt få se att i dag ger jag mig inte om vi så skal vara uppe hela natten! Från kl 12 helt fram tills nu (04.24) har hon VÄGRAT! Det måste ju vara en halv evighet för henne, det är i alla fall det för mig.
Om hon bara hadde legat å gnält hadde jag inte brytt mig, men hon skriker som att hon ligger ensam i mörkret. Då har vi en lampa tänd, pluss att hon ser oss från sin säng. Men vi får väll se Julia, vem vinner i dag? Blir det jag eller du?

Tjusig va?

Visst blev bloggen tjusig? Det är så att jag kan INTE ta åt mig äran av denna vackra design, utan det mås te nog denna tjej få då det är hon som har gjort den! Hon är en hejjare, tycker i alla fall jag!
Skulle önska att jag var lika duktig så att jag kunde göra en mera personlig, men jag tänker inte lägga ut massa pengar i det facktiskt då de flesta vill ha 100,- för att göra en design! Så då finns denna tjej, hon gör dom helt gratis till allmenheten och även om den inte är personlig så blir i alla fall bloggen tjusig!

Hege hissar och dissar!

Jag tycker själv att min blogg är AS tråkig! Så från och med nu kommer minst vart 3 inlägg handla om något annat änn "Idag har vi..." för det blir så oerhört tråkigt i längden. Så jag börjar nu med en "Hege hissar!"



  • Julia har börjat leka med sina leksaker nu, hon kollar på dom och dom som gör ljud (ranglor ol) skakar hon så mycket på att hon håller på att slå sig i huvet med dom ett x anntal gånger.
  • Hon nästan själv också nu, eller ja i alla fall när det är mjukt underlag så som i sängen och vagnen. Hon är så duktig så!
  • Julia ålar sig fram över golvet som en strandad valross! Det är inte mycket fram hon kommer och det funkar bara om hon ligger på ryggen.
  • Jag har gått ner till det som jag vägde innan jag blev gravid (wihooo!!) och still going down! (WIHOO!!!!!!)

När jag ändå är på G så dissar vi lite också!

  • Vi kan börja med något alla värkar ÄLSKA, Julen. Jag känner mig jätte stressad i stället för att bara mysa, förra år var det samma sak men detta år är snäppet värre eftersom att jag vill att julen skal bli as bra, det är trots allt Julias första. Även om hon inte minns, jag gör det.
  • Julias dräggel! Hon har alltid dreglat mycket, men nu är det EXTREMT!
  • Att Julia växer. Det är så klart bra, men var tog den nyfödda vägen? Visste ni att nu när hon är 4 månader så heter inte hennes kläder "New born" längere utan "Little pepole"? Rubb it in bara! GÖR DET!
  • Å en sak till! I dag trodde jag värkligen att jag hadde förlorat min bröstmjölk eftersom att Julia har varit grinig, pluss att hon har hängt efter mina bröst stora delar av dagen. Tillslut blandade jag morsmjölk ersättning till henne. Jag fick henne att äta upp en hel del och det resulterade i att ALLT kom upp, över hela Julia och mamma. Så mjölk finns det väll gott om anntar jag, kanske bara vill mysa.
  • Å ännu en sak till! Julia BET mig i nippelsen i dag för första gången! Även fast hon inte har gaddar så måste jag få skrika AJ! För tusan vad ont det gjorde! Hon nöjde sig inte med att bita och släppa, utan och bet och gnidde gommarna mot varandra med min stakars bröstvårta i mitten! Stackars mig!

Ne nu har jag nog inte något mera och dissa! Men en liten lista blev det i alla fall.


Devil baby!



Detta är Julias nya favorit! Hon ÄLSKAR när han får kokosnötterna i huvet, hon skrattar facktiskt! Hawkar som märkte det! Å jag trodde att jag skulle skratta ihjäl mig när han visade det. Roligt roligt! Hon är lik sin gudmor, hon lever av skadeglädje!


Jag vet...

något som inte ni vet! Na na na na naaaaa! Jag tänker inte berätta! Mohahahaaaa!

Bullen i ugnen!

(Varning, kommer nog att bli ett långt innlägg, måste bara skriva av mig!)


Den där dagen, jag minns den som om den var i går fast det är snart ett år sedan. Jag hadde mått illa ett bra tag, i alla fall i över en väcka hadde jag legat hemma och spytt och inte rört mig ur sängen. Jag tyckte värkligen synd om mig själv men jag tänkte "Jag går till skolan i dag, så borde det väll kunna bli bättre?" Jag gick upp klädde på mig osv innan jag begav mig till bussen där jag fick stå ute å frysa, kallt som tusan var det å det blev inte varmare av att man trodde att man var värdens sjukaste människa.
Det stod en tjej inne i busskuren å rökte, jag fick kvälningar av cigarett lukten och var tvungen att ställa mig utanför i vinden, jag minns värkligen hur jag frös! Bussen kom, äntligen! Jag gick på å självklart fanns det inga sittplatser, 1000 tankar i mitt huvud! Hawkars mammas kommentarer som ekar i huvet och säger "Hon är säkert gravid!" å jag som inte ville berätta för henne, att om Hawkar skal vara tillsammans med mig för alltid, då blir det inga barnbarn från honom, jag ville inte såra.

Bussen stannade i stan, jag gick av och bytte till nr 5 som skulle ta mig vidare fram till skolan. Äntligen framme tillsammans med minst 100 ungdommar till som skriker å bråkar å det ekar i mina öron, jag ångrade mig och vände för att åka hem igänn. På bussen på väg hem så stod jag å psykade mig själv "Men det är kanske som Hawkars mamma säger, jag kanske är gravid! Läkarna kanske har fel! Jag kanske visst kan!" och det hela slutade med 150,- spenderade på apoteket i form av ett gv test. Jag var spend hela vägen hem, om jag inte hadde ont i magen och mått illa innan så hadde det kommit då.

Äntligen hemma, men jag måste inte kissa. Men jag kan i alla fall få fram lite? Bara lite? Jag sitter i soffan, ställer mig upp och går till köket och dricker ett stort glas vatten, nu borde det väll komma? Inget händer... Jag slår på tvn och funderar på att väcka Hawkar å berätta vad jag håller på med, men han var ledig i dag, första dagen på länge. Kanske ska låta honnom sova? Det är nog inget i alla fall... Jag börjar tveka igänn... Tillslut blir jag kissnödig och går inn på toa för att göra testen, nu var det bara det att pricka då, sådär ja!
Jag tar på "locket" och lägger pinnen på golvet framför mig, väntar på ett "Gravid" eller "Ikke gravid", inget händer... Jag kollar på klockan, det har gått två minuter nu... Varför händer inget? Tillslut kommer det fram! En bok? Vad betyder en bok? Jag fattar ingenting...
Jag läser igenom bruksanvisningen och skumläser tills jag kommer till en bild, en bok betyder... Att man har gjort fel eller att testen är gammal? Fel? Hur svårt kan det vara att kissa på en pinne?
Jag börjar tänka,
"Det är inge fel på testen, det är mig det är fel på! Jag kan ingenting! Inte ens det som alla kvinnor kan, inte ens det klarar jag av! Jag kan inte ens bli gravid! Min kropp kan inte ens det som den är gjord för! Den kan för fan inte ens bli gravid!" Jag börjar gråta sammtidigt som jag kollar på mig själv i spegeln och tänker "fan va ful du är! Jag fattar inte vad Hawkar gör med dig!? Han kommer lämna dig en dag för någon snygg Kurd tjej som ger honnom 1000 ungar och dom lever lyckliga för alltid, medans du, du kommer ruttna helt ensam!"

Jag går ut från badrummet och lägger mig i sängen med Hawkar å kramar han som det är sissta gången, jag var helt säker på att snart, villken dag som hälst så kommer han att lämna mig, vad ska han med mig till tänkte jag... Jag smågrät och Hawkar vaknade av mitt snyftande och säger "Älskling, vad är det?" jag lotsas som ingenting "Vadå?" Det är så mörkt i rummet så han ser i alla fall inte mitt ansikte, han somnar om, det gör inte jag.

Dagarna går och helt plötslig kommer dagen av alla dagar, Julafron är här. Vi åker hem till min moster som planerat, vi ska sova där över natten så tandborste och liknande åker ner i en väska tillsammans med nattkläger och "dagen efter" kläder. Vi kommer inn i hallen hemma hoss min moster och Aiakos kommer springandes och vickar på svansen som om vi vore två stora grisöron! Hon sniffar i påsarna som vi har med och hittar sitt paket snappt, luktar och luktar! Något luktar gott!

Dagen går och det blir kväll och vi går och lägger oss, vaknar nästa dag och nu börjar jag glömma, eller sluta tänka på det med att jag aldrig kan få barn... Nyår kommer, Linn, Michelle, Øyvind, Moster, Pernille, Ida, Onkel, Hawkar, Jag och Aiakos så klart skal kolla på raketer och spräcka en och annan bubblande drink. Jag är inte sugen, jag mår fortfarande illa och har fortfarande "influensan", jag dricker ett glas bubbel och ett halft glas vin slinker ner. Dagarna går och en dag säger linn (som inte drack nyår) att jag måste komma ner till stan, hon ska berätta en sak och jag svarar med att säga "Du ska berätta att du är gravid, jag vet... Jag är inte dum!" å hon säger "nej nej, det är jag inte!" och tror att hon kan lura mig... "Varför drack du inte på nyår då?" å hon hävdar att hon gick på penselin, jaja.
Det är den 14 Januari, jag åker ner till stan för att träffa Linn på Burger King och går av bussen precis utanför. På bussen har jag setat och stirrat en man framför mig i nacken där han hadde massa mjäll och som om det inte var og luktade han toback... Jag mådde mera illa änn någonsin! Jag går av bussen och går över vägen och inn på BK där jag möts av Linns stora flin och en Michelle som kommer springandes ut från lekrummet och roppar "Tante HEGEEEE!" efter henne kommer en tjej som är på hennes ålder och Michelle presenterar mig med att säga "Detta är MIN moster, hon heter Hege! Det är BARA MIN moster!"
Jag kan inte låta bli att tänka att det nog är det närmaste jag kommer kunna komma att ha ett eget barn, genom Michelle.

Jag går och sätter mig vid Linn som frågar vad jag vill ha, vad som hälst utan lök svarar jag. Jag tål inte lök i denna "influensa", jag mår så illa! Hon går och beställer och kommer tillbaka och jag frågar vad det är hon skal berätta, "Jag är gravid!" säger hon och ler större änn någonsinn! Jag ler tillbaka och svara "Men jag vet!" jag kännde det på mig, jag hadde trotst allt känt henne i 19 år!
Jag berättar hur illa jag mår och att jag är sugen på blåbärspai! Hon skrattar och säger "Har du också en bulle i ugnen eller?" jag kollar ner och svarar, "Du vet ju att jag inte kan.." å jag berättar vidare att jag har tagit en test men att jag fick en bok som svar, kontsigt svarar Linn som senn övertalar mig att följa med till solsiden och kolla på kläder, hon fick presentkort där i Julklapp och jag följer med. Vi pratar mera om det med mitt illamående och jag berättar att jag har mått riktigt dårligt eftersom att Hawkars mamma har sakt att det säkert är en bebis och jag vet inte hur vi ska säga till henne att vi inte kan, att det aldrig kommer bli en bebis, det jag inte vet är att Hawkar redan har sagt det.

Linn säger i alla fall att jag borde ta en till test eftersom att en bok inte är något svar. Jag förklarar att jag inte tänker slösa några pengar på det för jag är inte gravid! Linn säger att hon betalar, jag låter henne göra det och hon köper en dubbel, men vanlig test som man får anntingen + eller - på. Jag går hem och Hawkars kompis Ali är hemma hos oss. Jag ber Hawkar följa med till toan och jeg visar vad "jag" har köpt. Han ler snällt och tänker säkert "men hon kan ju inte..." Det tar ett tag innan jag samlar mot (och säkert tio liter urin) och tar testen, 100 medelanden från Linn senare testar jag. +? Vadå +? Jag läser bruksanvisningen som säger "+ betyder att du mäst sansynligen är gravid, men för att fastslå borde du gå till en läkare för att få det kollat. Börja ta "folsyra" redan nu"

Hjärtat dunkar i 1000! GRAVID?! WHAT?! Jag håller på att ramla av toastolen där jag sitter! Jag roppar "Hawkar, kom!" Han kommer efter ett bra tag och jag visar honnom testen, han ler och lotsas som att han inte fattar "vadå, vad betyder det?" jag ger honnom pappret som det står var + betyder på, han läser och läser och.... Läser! Jag säger "Du behöver bara läsa där." Han kollar inte ens upp från pappret medans han säger "Jag vet, jag ska bara läsa lite mera så att jag är säker på att jag fattar." han läser mera, dom två raderna läste han säkert 100 gånger innan han kollar upp å skrattar oroligt och jag frågar "Vad ska vi göra?" medans jag tänker "Snäääälla, säg inte abort. Då dör jag..." han ler och svarar "Då får vi bara hälsa bebisen välkommen då!" Jag blir jätte glad och går ut för att ta en cigg, men ångrar mig! JAG ÄR JU GRAVID FÖR FAN! Linn har skrivit ca 100 medelanden till när jag kom ut från toa! Det stod lika på alla "VAD BLEV DET? SÄG NU!!!!!" å jag svarar "Jo, du ska bli moster!" villket resulterar i en telefon 2 sekunder senare av en gråtande kvinna som säger "Det är hormonerna du vet!" my ass!

Ska vi, ska vi inte? Klart vi ska!

Haha kolla vad jag gjorde i går! Jag dör när jag ser denna bild! Detta är alltså hur det var, dom minutrerna efter att Julia hadde kommit till värden!



Skrattar ni inte? Jag gör! Jag var ju trots allt där!


4 månader!

Förästen så är Julia 4 månader i dag! Kan ni förstå vad fort tiden går? Inte jag häller! Tjoff sa det så var hon helt plötsligt 4 månader!

Ps. Ser ni den nya katigorin eller?=O

Första gången... Hoppats att det är den sissta...

Jusst ja! Jag har glömt att berätta för er vad som hände den gången när vi var ute, tror att jag försöker att förtränga det... Jag å två andra tjejjer satt ute och rökte och så kommer det en annan man och sätter sig vid oss, han var jätte full. Å så säger den ena tjejen "Visa en bild på Julia! Hon är så himla fin!" Å stolt mamma som man är har man telefonen framme på 0.1 sekunder och visar var enda bild man har i hela telefonen! Mannen som satt lite i bakgrunden och var så full att han knappt kunde hålla ögonen öppna säger "Få se!" å jag, stolt som jag är visar så klart! Å så säger han "Man ska inte hålla på å blanda så dära! Det finns knappt några blonda barn kvar ju! Å inte bara det, men det blir bara problen för barnen i alla fall, dom vet ju inte vart dom kommer ifrån!" Arg blev jag, riktigt arg facktiskt! Så jag svarar
"Ja för du är så himla blond va? Å vadå problem? Min dotter är i alla fall Norsk, hon är född i Norge och jag är Norsk så då är hon ockå det! Å inte bara det men vem är du och komma å berätta vem JAG får skaffa barn med och inte? Hennes pappa ställer i alla fall upp för henne å flyttar inte 70 mil ifrån henne!" Han hadde nämligen berättat innan att han hadde en dotter som var 14-15 års ålderen och att hon bodde ca 70 mil här i från. Det kanske var att ta i, men han ska inte komma å prata om mitt barn om han inte kan ta smällen tillbaka!

Senare på kvällen när jag och Hawkar gick förbi han så sa han "Är det han som har knullat på dig en bulle?" å Hawkar hörde inte vad han sa så han fick bara med sig knulla ungefär så han frågar "Va sa du?" å han ställer sig upp, lägger armen runt Hawkars axel å börjar prata om hur svårt det är att vara en pappa å att alla tror att det är så himla lätt men att det är mycket svårare änn vad man tror å bla bla bla. Jag hadde och har fortfarande inte sagt till Hawkar det som han hadde sagt till mig innan, å jag tycker att det är bra så.. Hawkar som är så stolt över Julia, han skulle knäckas i 1000 bitar om han fick höra vad han hadde sagt... Han visade bilder av Julia som han har på sin telefon till ALLA på festen! "Här är hon när hon äter fruktpurè, här badar hon, här leker hon, här gråter hon! Visst är hon söt?!" å alla svara så klart "Jaa det är hon värkligen!" Han är så himla stolt, jag vill inte krossa honnom så jag låter bli...

Vad tycker ni? Var det rastistiskt det han sa eller var det bara något som vem som hälst hadde kunnat säga? Jag tycker att det var rastistiskt, men jag tror han ångrade sig efter att Janne hadde pratat med han om det för han sa förlåt senare och att det inte var så han hadde menat!

Men en sak skal vara säkert, det är att jag låter inte Julia ta någon skit! Aldrig att någon ska få prata så om henne! Aldrig!


Film time!

Fredags kväll och det ær dags för lite film kollande! Detta ska bli roligt! Jag har även laddat hem filmen "Flickan som lekte med elden" men den vill jag värkligen se så det får bli någon annan gång när Julia sover bättre. Annars har jag gjort en header, en ny alltså... Inte så fin och jag vet inte ens om jag vill ladda upp den... Lite för tråkig pluss att i sånna fall måste jag ändra hela bloggen och det orkar jag faktiskt inte... Så vi får se om den kanske kommer upp någon gång lite senare!

Men som sagt, film kolla nu!

Stackars mig!

Jag har ont i magen, det liksom kniper till ibland... Jag vet precis varfør, Julia är sjuk... När hon är sjuk blir visst jag med sjuk! Hon har lite feber å så är hon ganska så hes. I går var hon jätte gnällig hela dagen å allment ledsen och ville bara kramas med mamma eller pappa, ingen annan dög helt änkelt, Hawkars kommentar på det hela "Hon totalt älskar oss asså!", förhoppningsvis sannt, skulle vara illa annars!
Hon har vaknat precis, och nu sover hon igänn. Jag har en kännsla av att hon har sovit ganska mycket dom senaste dagarna, anntagligen för att hon är sjuk. Jag saknar att ha henne frisk..
Hon ler fortfarande å gör sina mysiga ljud lite då och då, men dom låter liksom inte helt som dom ska och jag får så himla ont i hjärtat även fast jag vet att hon har det bra.

Är det någon där ute som har tagit BCG vaksinasjon på sitt barn eller på sig själv? Det är vaksinasjon mot hepatit och Julia tog den när hon var 6 väckor gammal. Det har alltid varit en liten röd plupp där dom stack henne, men nu har det blossat upp å blivit lika stort som toppen på pekfingeret ungerfär. Jag googla så klart å där står det att mindre änn 10% får det som en bivärkning. Jag blev så klart orolig i alla fall (som alla föräldrar skulle ha blivit, för det ser så ont ut!) så jag ringde till vård sentralen och dom säger bara att jag ska avvakta i några dagar å kolla om det blir bättre, å då sa jag att jag har redan avvaktat i 2 dagar för att kolla om det skulle bli bättre, men det blir det inte å nu är jag ganska orolig för det ser ut till att sprika villken sekund som hälst, å jag vill INTE att Julia ska blöda. Vet du vad hon säger? "Avakta å se om det blir bättre sa jag." sen la hon på! Hon sa inte ens hejdå! KOSSA! Så nu när Hawkar vaknar snart så ska vi ner och be dom kolla på det, för jag är facktiskt orolig för det har inte blivit bättre över natten häller.

Ps. Jag srev detta innlägg i morse kl 7 någon gång, varför kom det inte ut kan man ju undra=S

"Ja må hon leva, ja må hon leva...."

I dag har vi varit på födelsedag hos min kussin Pernille som blev hela 17 vintrar! Det bjöds på korv, tårtor, chips och en hel del godis. Julia är lite halv kraslig, men hon pratar på som aldrig för i alla fall. Min moster (Julias bästemor) höll i henne men Julia ville hällre kolla på sin gammel moster och bäste blev lite svartis! "Kolla på mig nu då, du ska tycka om mig nu! Det är ju jag som håller i dig!" haha, kunde inte låta bli och skratta när hon tar sitt huvud fraför Julias ögon å Julia som inte har något annat val kollar så klart på henne "Så där ja!" muntrar hon nöjd! Haha, hon är allt bra rolig min kära moster.

Julia är hes som attans, i går tänkte jag bara "Gud va skönt" eftersom att hon knappt kan gnälla, det liksom kommer inget, men i dag tycker jag inte det... Jag saknar hennes små tjut, hon kan ju inte ens skratta utan att hosta. Stackars mammas lilla tjej.

Förästen! Vet ni vad? I dag när vi skulle köra till Trondheim (födelsedagen) så är det en idiot som försöker att kjöra förbi en annan bil så att han lägger sig i våran fil, å där kom ju vi! Ni skulle bara se va nära det var att det small! Han såg oss antagligen inte, men vadå... Vet inte alla att man inte ska köra om i en sväng eller? Det fattar till och med jag, körkortslös som jag är! Jag blev as rädd, Hawkar med. Läskigt!

Ps... Fatta att Julia är 4 månader snart... Då måste jag skaffa en ny kategori... "Julia 4-8 månader!", nästan lika läskigt som att nästan krocka!

RSS 2.0