Ute för första gången på 1 år!

Minns ni att jag sa att Stig och hans flickvänn Janne skulle komma i går? Dom kom aldrig, eller jo Janne gjorde, i tpy en kvart medas vi fixa oss. Sedan åkte vi hem till Stig och hans underbara mamma som mera änn gärna ville passa Julia! Hon är helt underbar, asså jag vet inte hur jag skal förklara men hon är värkligen jäääätte snäll, precis som sin son och Janne förståss!
Så vid 21 tiden (efter Julia lallat) så åkte vi iväg och skulle till ett hus på Stjördal, jag har hört mycket om det huset eftersom att det är GIGANTISKT! Närmare bestämt 800 kvm i enbart hus! Sen har dom bubelbad på alla sina 5(!!!) toaletter och varför inte slänga inn en yakotsi eller hur det stavas ute på glas balkongen. Jag satt och pratade med han som äger huset lite å då frågade jag hur stort det var, å så sa han "Jaa, det är 800kvm hus, 70 kvm katthus (skulle inte vilja springa på en katt som behöver 70 kvm!!) 3 km underbakkens tunell osvosv... Det är i alla fall 2000 kvm om man räknar med altanerna, garagena å så."
Fatta! Han har en underbakkentunnel på 3 km! Jag vågade inte fråga om jag fick se fast jag vet att jag får om jag ville för han tykte bara att det var kul och visa fram, klart man tycker! Han som hadde bott där innan hadde blivit rånad och därför flyttade han ut, så jag frågade så klart han som ägde "Är du inte rädd att bli rånad då?" å han svarar "Vad ska dom ta? Mina möbler eller? Jag har lakt alla mina pengar i hus!" Hoho, smarta han då!

Stigs mamma sa "va hemma mellan 2-3 någon gång:)" Redan vid kl 1 ville jag hem, jag saknade värkligen Julia helt sjukt mycket! Haha. Jag tänkte på henne å visade fram hennes bild till alla å Janne som alltid var vid mig sa "Visst är hon värdens gulligaste!?" va skulle dom svara, nej eller? Man ska inte ljuga!
Jag är glad att vi inte hadde barnvakt hela natten för om vi hadde haft det så hadde vi sovit kvar där (det är ju inte precis så att dom inte har platts!) som så många andra gjorde. TUR att vi åkte hem, för vad möts mitt söta ansikte av denna morgon? Jo DETTA sicken tur att vi åkte! Det kunde ju ha slutat illa, men som tur var gjorde det inte det. Jag vill dock påpeka att det var inga barn i huset! Det var bara struntprat! Så vidare det inte kom några under 18 efter att vi hadde åkt hem. Å det med att dom var i en lägenhet är ochså bara bull, det kanske ser ut som egna längenheter i källaren, men det är facktiskt hans hus.

Rulla då grin unge!

I dag när vi vaknade så låag jag och kollade på Julia (som så klart låg i våran säng som alltid när vi vaknar, bortskämda bajs!) och hon ligger i någon kontsig stälning! Hon har ryggen mot mig, sen drar hon huvudet jätte långt bak för att se mig, asså så att jag blir upp ner för henne, å så skrattat hon och tycker att detta är as kul! Efter ett tag så såg jag att hon flera gånger höll på att tippa över på magen men hon gjorde det aldrig, så jag la henne mitt i sängen på rygg och gick på toa. När jag kommer tillbaka så ser jag precis hur hon vänder sig från rygg till mage! Asså fatta! Hon rullade från rygg till mage, det brukar inte barn kunna förens dom är ca 5-6 månader, Julia är liksom inte ens 4. Min ducktiga tjej.

Sen gick vi ner och bytte blöja osv, efter det har Julia bara varit as grinig! Värkligen AS grinig! Jag har aldrig sett henne så, hon vill bara kramas hela tiden. Nu tänker ni säkert "men gud va mys!" men nej, det är inte allts det! För jag var hungrig, pluss att jag skulle städa och då tyckte jag gott att hon kunde ligga på golver med sina leksaker i bara 10 min så att jag i alla fall kan få ta undan disken, men så fort jag la henne ner så vrålar hon som om jag har stuckit en kniv rakt igenom! Jag blir galen!

Hon har slutat vara ducktig på natten nu också, man visste ju att det skulle komma, men man visste inte hur jobbigt det skulle bli. Hon vaknar å diräkt när hon har vaknat så gallskriker hon, jag fattar inte vad som är fel. Jag tänkte först "säkert någon mardröm" men bebisar har inte mardrömmar för dom vet inte ännu vad som är läskigt å inte. Inte förens vid 4 år ålder brukar barn (som inte har det oroligt runt sig) att få mardrömmar. Om dom har det oroligt runt sig så kan det börja vid 2 års åldern. Jag undrar om hon har ont i magen, eller om det är tänder. För i går när vi vaknade så var hennes tannkjött svullet, det kanskje är en gadd på G helt änkelt, vi får väll se.

Julias skrik atakker slutade såhära:



Jag låter bilden tala för sig själv...

Hon var as trött och hon sovnade precis, hon får inte sova länge i dag för i kväll ska hon i säng kl 20.00 som hon brukar, å då skal alla vara tysta! Annars är det jag som blir arg!

Men jag måste städa upp nu medans jag har chansen, haha. Så tjingeling så pratas vi vid senare!
P.S. Vi får gäster i kväll, Stig och hans flickvänn Janne kommer hit. Jag vet att Janne är ett killnavn i Sverige, men inte här! Så det så! Men hejdå nu! Sluta prata!


Bebis bio.

Jag brukar alltid tänka "Jag har aldrig något roligt att blogga om, min blogg är nog värdens tråkigaste!" men så när det väl händer något, då bloggar jag ju inte om det, inte konstig att bloggen blir så tråkig då.
Jag, Julia, Malin & Talia har varit på bio, närmare bestämt bebis bio. Det var as kul! Vi kollade på "New moon", den nya fillmen i Twilight serien, och jag kan inte säga annat änn att jag längtar värligen tills trean kommer. Jag har funderat på att läsa alla böckerna också, synd att dom är så dyra bara. Dom böckerna vill man ju inte ha i pocket, utan i ricktig bok å då kostar dom en del. Men men, får väll se hur jag gör.
Filmen var as bra, totalt värd en 6a! För att inte avslöja något i filmen för dom som inte har sett den kan jag ju bara säga välkommen till den alldeles UNDERBARA grafiken i filmen, den var fantastik. Det märks värkligen att vi snart lever i 2010 å att filmindrustrin är något vi människor prioriterar. Nej, ren kärlek till denna film!

Julia äter bara mera och mera "burk mat" nu. I dag har vi provat "grönsakspurè". Själv tycker jag inte att den var så god, men Julia hon slafsa i alla fall i sig som alltid när hon får smaka något nytt, med lite snea ögonbryn betraktar hon denna burk med en orange gegga i och när skeden kommer så gapar hon som att hon inte har ätit på flera dagar, hungrig som en varg som man säger.
Jag är i alla fall glad att hon tycker om det å eftersom att hon vill ha mera och mera nu och facktiskt blir grinig om hon inte får sin lilla "mellis" vid kl 16-17 så funderar jag på att göra den själv från och med nu. Mycket billigare och jag kan bara tänka mig att det nog är mycket godare när den är fersk också, mumma!

Förästen, jag kan inte logga inn på min facebook, men jag kan logga inn på Hawkars (som för övrigt blev hackad i dag å någon tog hans 1.5 mill som han hadde på pokern, han som var så stolt!) och det irriterar mig! Jag vill i alla fall kunna logga inn, bara en gång. Det står något i stil med att dom har stängt min konto för en stund och försök igänn om ett par timmar. Ett par timmar ve la märke! Jag försökte vid kl 11 i morse, å redan då var det så. Det irriterar mig att det bara är min och inte alla andras också! =P

Lyx med lax!

I dag knackade det på dörren, Hawkar gick och öppnade å han undrade vem tusan det kunde vara. Så hör jag att det är en man och han frågar Hawkar något på grov Trönder (min dialekt) men jag hör inte vad han säger. Så hör jag att Hawkar säger "Vänta lite" så kommer han inn till vardagsrummet så säger han "Hege gå dit, jag fattar inte..." å inte undra på! Det var knappt att jag fattade vad han sa.
- Heisann. Hej lilla tjejen, hur gammal är du då? Gulli gulli gull! Sa han när han såg Julia å så kollade han upp på mig så sa han.
- Villken fin liten tjej! Jag kom för att jag undrar om ni vill kjöpa fisk?
Å jag, trög som jag är börjar tänka, "Jag som inte kan säga nej, palla ta upp akvariumet! Jag kommer ju så klart kjöpa som jag alltid gör å så kommer jag skölja ner dom i toan... Bortkastade pengar." å så frågar jag
- Jaha, vad har du för fisk då?
- Lax, torsk, regnbåge osv osv.
Först då fattade jag att detta var en fiskare som kom för att sälja sin fångst, å jag började småflina.
- Va ska du ha för laxen då?
- Ja 300,- för 5kg, fiskad i går och uppskuren i fina bitar.
Klart jag slog till! Anar ni va billigt det är eller? Annars får man kjöpa typ 300g för 50,- djupfryst och den är typ fiskad för 3 månader sedan. Ne detta var rent utsagt lyx, nu ångrar jag att vi inte kjöpte mera.

Pekfinger valsen!

Detta innlägg skrivs med hjälp av pekfingervalsen, Julia sitter i knät förstår ni. Hon vägrar att leka ensam! Ricktigt mammig i dag, så i dag blir väll inget gjort kan jag tänka mig, vi får se. Jag hadde tänkt att vi kanske ska åka och handla inn dom första Julklapparna i dag, så jag måste göra en lista över villka jag ska kjöpa till.

Tjohej nu! Här kan man ju inte sitta hela dagen fattar ni väll!=P


Julias mamma luktar snart kurry!

Är det inte typiskt va? När man äntligen lyckats med kyckling grytan, då är inte Hawkar hemma så klart! Jag brukar ALLTID ha i alldeles för mycket kurry, det blir helt hämskt starkt och Hawkar äter och säger "mm... Gott..." å sen får han jätte ont i magen. Ja det är bra att han i alla fall ljuger å säger att det är gott fast han inte tycker det, en vit lögn har ingen dött av.

Men nu tänker jag skriva upp reseptet här så att jag vet till nästa gång, när Hawkar kanske också är här.

(1-2 pers)

1.5 kyckling filè.
1 lök.
3 klyftor vitlök.
1 tomat.
250 ml kokos mjölk.
0.5 matsked kurry.
Salt.
All around krydda.
Kycklingkrydda.
Vitlöks pulver.

Skär upp kycklingfilen i små tärningar medans den fortfarande är lite frusen. (blir finas tärningar då) Så skär du upp vitlök och lök i önskade stora bitar. Stek det tillsammans. Skär upp tomaten och ha i den när kycklingen har stekt färdigt. Ha i krydorna. Lägg i allt i en kastrull och ha så i kokos mjölken. Koka det en liten stund så att alla kryddor blandas. Under tiden har du också kokat ris.

Om man har så kan man använda en sånn gryta men tjock botten, så slipper man smutsa ner så många kastruller. Jag har ingen sånn så nu ska jag önska mig det i julklapp.
Men nu tror jag att riset är färdigt, tjingeling!

Tummen upp eller ner?

För särskola? I Norge finns det inget som heter särskola, galant tycker jag! Alla barn ska väll kunna umgås med varandra? Det är klart att det kostar mera att ha ett barn med funksjonshinder i en vanlig klass eftersom att dom ofta måste ha en special lärare, men och?
Alla barn borde ju få behandlas lika, varelse man har ett funksjonshinder eller är tillbakastående, eller? I Sverige har man debatt om detta, hur vidare det är bra eller inte att ha en särskola för dom barnen som inte är som alla andra, jag vet inte vad föräldrar som har "annolunda" barn känner, men skulle min dotter ha Downs, Cp, sitta i rullstol, vara söligare i skolan då skulle jag i alla fall göra allt för att hon ska få vara med alla andra barnen. Det finns forskningar som säger att barn som har gått i särskola får det oftast svårare i framtiden, dom kan sellan bo helt ensama osv, medans barn med samma funksjonshinder som har gått i vanlig skola kanske inte klarar sig helt ensama, men med lite hjälp. Så varför skulle man då ens vilja ha sitt barn i en särskola om det facktiskt bevisar att dom barnen lär sig inte samma saker som barn som går i vanlig skola gör! Jag skulle ALDRIG sätta Julia i en särskola, spelar ingen roll hur graft hennes handikapp hadde varit.

Vet ni förästen att det bara är Sverige som har särskola? I Norge, Finnland, Danmark och Amerika osv finns det inget som heter särskola för man annser inte att det behövs. På skolan som jag gick på där hadde vi ungdommar som hadde CP, dows, autism osv, dom hadde special leksjoner, men mesta dels så var dom med alla oss andra, å det är väll så det skal vara? Alla skal inkluderas! Även dom som är annolunda, det tycker i alla fall jag.


Min älsklins tjej!

Jag minns inte vad jag skulle blogga om så nu blir det ett "jag vill bara berätta hur mycket jag älskar mitt barn" innlägg!

Julia är snart 4 månader... Det är helt sjukt! Och jag älskar henne mera och mera för varje dag som går! Så mycket som jag älskar henne nu, det går inte att beskriva i ord! Fatta när hon blir 60, jag kommer ju spricka av kärlek! Det är nog därför man dör när man blir gammal har jag kommit på, för att man älskar sina barn så mycket att hjärtat har inte plats till mera, så då stryker man med helt änkelt.... Ja så måste det nog vara!

Ja jusst ja! Jag skulle berätta att Julia har ätit ett par skedar (att säga en burk är att ta i) ca 1/4 del av burken med äpplen och hallon stuvning, hon älskar det. Först fattade hon inte att hon var tvungen att gapa och att svälja när man väl hadde gapat, det var ännu svårare så allt kom nästan ut igänn. Men efter ett tag fick hon till det å nu gapar hon bara hon ser skeden och slafsar i sig och man ser hur mycket hon tycker om det! Själv tycker jag att det smakade beskt, inte alts så gott. Men det är ju sockerfritt, as bra!

Gud va det killar i magen när jag skriver detta. Fatta att för 4 månader sedan låg hon i min mage å bublade på sista versen, nu är hon här ute med oss å hon äter till och med äpplen! Det är ju helt sjukt va fort det har gått! Vart tog all tiden vägen kan man ju undra!? Men gud va jag älskar henne, mammas tjej! Hon är ju så vacker, vad är det inte att älska liksom?


Det vill jag aldrig göra!

Det nästan värsta som skulle kunna hända i mitt liv, det är om jag måste ta farväl meg Julia för att döden står vid dörren och väntar. Då menar jag om det skulle hända henne något. Jag är jätte skraj att hon ska få tex canser och inte kommer kunna klara sig och att jag måste sitta där på säng kanten en dag och säga "Det är okej Jula, du kan dö nu. Mamma å pappa kommer att fixa det här!" Aldrig någonsinn! Det skulle jag aldrig klara av! Jag har gått igenom att nära personer till mig har gått bort, så som min mamma å lotsaspappa, men mitt barn? Aldrig... Jag skulle värkligen aldrig klara av det! Jag skulle bli psykiskt sjuk och mäst sansynligen havna på psyket med allvarliga problem, stackars dom mammor å pappor som tvingas att säga förväl till sina barn, långt innan det ijäntligen borde ske.

Men som sagt, det är bara det näst värsta! Det allra värsta, det är att jag skulle dö innan Julia har hunnit bli vuxen. Inte med tanke på mig själv, men på henne. Jag vet sjäøv hur svårt det är att växa upp utan en mamma, å aldrig någonsin att jag vill att Julia ska sitta och gråta dom dagarna hon får mensen, första kyssen, första kärleken, första klassfesten, första balen, första betyget, första BHn, första mascaran osv. Jag vill vara där! Det är i sånna tilfällen en tjej värkligen behöver sin mamma! Jag minns värkligen hur jag grät den gången jag skulle kjöpa min första BH. Å ta med pappa, det var uterslutet så min syster földe med, när jag kom hem grät jag... Jag ville att min mamma också kunde vara där, som alla andras mammor när dom kjöpte sin första BH.

För andra så kanske detta är en struntsak, ni kanske inte ens hadde med era mammor när ni kjöpte eran första BH, men man vill i alla fall ha chansen, utifall att!

Förhoppningsvis så kommer jag att dö gammal och skrynklig, Julia kommer vara 60 år och komma och hälsa på en gång i bland när hon inte är upptagen med barnbarn. En natt kommer jag sovna inn i 80 års ålderen och Julia kommer att gråta en skvätt, men hon har i alla fall haft över halva sitt liv med mig ved sin sida.


Nikab.

Jag har blivit helt inne i detta program som heter "Debatt" som går på svt, jag kollar dock online, men i villket fall som hälst. I "dagens" avsnitt pratar dom om Nikab* och hurvidare den borde bli "olaglig" att ha när man är på jobb, i skolan eller ute. Jag har inget emot att kvinnor bär slöja så länge man ser deras ansikte! För att prata med en person när man enbart ser ögonen måste vara ganska svårt. Jag har aldrig pratat med någon som bär en nikab, men jag har ett par vänner som använder vanlig slöja, å jag ser inte något fel i det.
Men den ena kvinnan som pratade om det hära sa "Jag stör mig på kvinnor som bor i Sverige som använder kort kort kjol, så varför är inte det olagligt då? Jag tycker i sånna fall att det också borde vara olagligt." å precis efter det sa hon "Men om folk stör sig på hur jag ser ut så är inte det mitt problem, utan deras!" å då kände jag bara nee... Asså hon menar att det borde bli olagligt att ha kort kjol för att det stör hon sig på, men hon kunde inte se varför vi som upprinneligen kommer från Norden stör oss på att inte kunna se ansiktet på den som vi talar med. Jag tycker själv inte att det är något fel med varelse hijab, nikab, slöja å allt vad det nu heter. För min del ska folk få ha vad dom vill på sig, men skulle jag välja en läkare som har nikab? En doktor med hijab skulle jag inte störa mig ett dugg på, för då ser man vad människan har för annsikts utryck, men helt ärligt så tror jag inte att jag skulle gå till en doktor som har nikab, å det är för att jag skulle vilja se ansiktet på den personen som kommer se stora delar av min kropp, kanske till och med platser där man inte ens själv har sett. Fast det är ju olika för alla, en kvinna som har vanlig slöja kanske inte har något emot att gå till en läkare som har nikab, men jag skulle göra det.

Vad tycker du? Skulle du gå till en läkare som har nikab? Skulle du störa dig på det om du hadde en i klassen som använde detta klädersplagg? Är du som jag, att du kollar lite extra om du ser en människa som har nikab, eller tycker du att det är en helt vanlig sak?

*Nikab är en heltäckande slöja.

Sverige tur och helt sjuka priser på blöjor!

I går blev det ingen uppdatering, för vi va nämligen i Sverige! Vi skulle köpa kjött å så eftersom att det är så himla mycket billigare där så tjänar man på att åka lite då och då. Pluss att man köper ju en massa andra saker som också är billigare eller saker som bara Sverige har, tex riskakor, chokladbollar, kjöttbullar osv osv... Men vi tänkte att vi kunde fynda på blöjor, haha trodde vi ja! Shit va dyrt det är med blöjor i Sverige! Asså jag trodde att priset var fel först, men det var samma i alla affärer! Ett paket för 125,- ÄR DET ETT SKÄMT ELLER!?
I Noge kostar dom första (nr 1) blöjorna som man har till alldeles nyfödda, eller för tidiga barn 25,-, så kostar nr 2 27,- å ne 3 som vi har kostar 33,- å sen när man ska ha "up and go" blöjor så kostar dom MAX 53,- det är dom dyraste blöjorna. Jag fattar inte hur man kan ha råd med att ha en bajs unge hemma i Sverige, asså man köper ju ca 4-5 paket i månaden om inte mera! Å så tänker ni säkert "men det är ju Svenska kr!" men det spelar ingen roll för om jag skulle kjöpa med den Svenska valutan så skulle dom till 53 kr gå på ca 60 kr så någon jätte skilnad är det inte! Inte konstigt att så många vill att deras barn ska sluta med blöja så tidigt i Sverige, man har ju inte råd till annat!
Annars fyndade vi på köttfärs, kykling lever (inte till mig!), köttbullar, chokladbollar, godis, dricka osv osv! As bra! Svenskar får komma till Norge å kjöpa blöjor tror jag nog!=P haha! Om ni ska det så åk till "Rema 1000" det är den billigaste affären om man tänker på blöjor!

Tyst och mörkt.

Precis så är det här hemma jusst nu, det ända man hör är flekten från köket och Julia som hostar till ibland uppifrån där hon lallar med pappa. Jag sitter här och gör mäst ingenting, jag skulle ju bara som så många gånger förut, så havnade jag på bloggen, precis som om den är det viktigaste, haha. 
Om ni undrar varför Julia hostar så är det inget farligt, hon har gjort det mera eller mindre sedan den dagen hon kom till världen. På hälsostasjonen sa dom att det är för att hennes luftrör inte är fullt utväklade, det är dom inte hos några bebisar, så det är med andra ord helt normalt.

Kanske jag med ska gå upp å sova? Julia brukar vakna förstår ni om jag inte ligger i samma rum som henne. Det är liksom det nya nu! Det är precis som att hon känner att jag går därifrån och sen gråter hon å undrar vart tusan mamma tog vägen! Så jag måste nog gå upp nu så jag slipper att få henne till att sova en gång till, det är lite krångligt jusst nu förstår ni! Det blev liksom bara värre med tiden, haha. Desto mera hon känner igänn oss desto mera vill hon ligga i våran säng, sova i knät osv.
Hawkar säger alltid "Gud va du är elak! Låt henne komma till våran säng om hon vill det!!" Å mitt svar är alltid "Vill du ha henne i våran säng när hon är 7 också? För precis så gjorde min mamma å jag slutade inte sova mellan dom förens dom gick bort!"

Men nu sutrar hon lite så bäst att skynda sig innan hon vaknar helt! Hej sveis!

Ännu en gång...

så har Julia vaknat tidigare änn tidigast å jusst nu ligger hon här brevid mig å sprallar å pratar med sig själv villket hon tycker är as kul kl halv 6 på morgonen. I ca 5 minuter till kommer hon tycka att det är roligt å då vill hon komma upp mäst sansynligen. Jusst nu skrattar hon och jag blir jätte pigg! Tänka sig att få vara mamma till detta lilla vackra under! Fatta va fin hon är, tandlös och tjock, precis som en bebis skal vara!<3

I går så var vi inne i trondheim å så åt vi mat på city syd och på väg ut så såg jag Camilla å lilla Leon! LYCKA! Leon har kommit till världen och det tror jag inte ens att jag har berättat, han är 3 väckor nu och helt fantastiskt fin! Han har lite gulsot och hans pappa har bruna ögon och brunt hår å lilla Leon är helt underbat vacker! Julias pojkvän! Camilla sa "Ja vi måste ju planera att bo på samma ställe nu så att dom kan gå i samma skola, samma klass och vara bästa vänner och när dom är ca 20 år och har haft ett par förhållanden så kommer dom på att det är dom som skal vara!" Jag kunde inte låta bli att skratta, hon har redan giftbort min dotter till sin son, utan att berätta något för mig! Men så fin som Leon var så är jag säker på att han kommer bli en alldeles underbar pojkvänn åt min lilla skrutta! Fatta att om 20 år (gärna längere!!!) så kanske jag är mormor, mormor Hege! Kan ni fatta det? Ne inte jag häller! Mormor Hege, morfar Hawkar å gudmormor Emelie! Villken trio! Fantastiskt<3


25 frågor.

1. De 3 senaste köpen jag gjort är ett bar byxor till mig, bløjor å mat.
2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är ingen...
3. Det senaste jag googlade var "laga egen baby mat"
4. Mitt absolut sämsta köp någonsin jag vet facktiskt inte... Eller jo! Mina disel jeans som gick sönder efter en väcka, dyra var dom också, därav det sämsta kjöpet.
5. I min handväska har jag just nu blöjor, våtservietter, en ask med nappar(även fast Julia inte vill ha dom), en kräktrasa, en body, ett par byksor i st 62, en tjocktröjja i st 62, läppglans, hårborste och lite andra små saker.
6. Min favoritgata i världen är Grönfinksvägen<3
7. Mitt signaturplagg Jeans, linne och en munkjacka! Det är nog jätte standard mig... Tråkigt värre...
8. Det absolut dyraste i min garderob är ett par jeans som jag kjöpe som kostade ca 2.000,- pluss att jag var tvungen att lägga upp dom å i affären sa dom att det var gratis att göra det genom dom. När jag kom för att hämta jeansen en väcka senare kostade det i alla fall 300,- inte nog med det men dom gick sönder jätte snapt! Hadde dom väll i 2 mdr kanske... Men vill inte slänga dom eftersom att dom kostade såpass mycket... Har ofta funderat på att be min faster(pappas brors fru) att fixa dom, men jag skulle vänta tills hon blev frisk! Hon blev aldrig frisk utan dog i stället å nu kan jag inte kasta dom pga att dom påminner mig om henne... Va patetisk man är...
9. Jag är beroende av mobiltelefonen, datan, vänner, Julia så klart och en hel del annat... Man är nog mera beroende änn va man tror.
10. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord: Oj va svårt! Jag vet inte allts!
11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja Coop! Där har dom allt från kläder, elektronik och mat!
12. Jag har aldrig köpt något från Minns inte vad den heter. Men alla handlade sina kläder där när vi var 14-tisar, WOW är typ deras märke. Jag var alltid för stor och det är nog enda gången i mitt liv som jag facktiskt försökte banta..
13. Jag fyndar bäst på finn.no
14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja min syssters.
15. Mitt nästa stora inköp ska bli en tvättmaskin.
16. Min stilikon är mig själv.
17. I min skosamling har jag allt från DC till långa stövletter... Ca 50 par kanskje?
18. Min drömväska är stor nog till allt man vill ha i utan att den ser klumpig ut.
19. Varje månad shoppar jag för jag shoppar inte varje månad.
20. På nätet shoppar jag helst just nu från ellos.
21. Min favorit-modeblogg är kollar inte på sånna.
23. Om jag vill ha smakråd så frågar jag Emelie.
24. Mitt hår är Som oftast uppsatt i en knut nu för tiden så att Julia inte kan dra i det. Därför är det så tovigt jusst nu att jag inte ens vågar försöka borsta det! Funderar starkt på att få en mera mammig frisyr som är kortare och lättare att hålla reda på!
25. Mitt drömjobb är med ett extra tryck på dröm så barnläkare. Men om man skulle säga i realiteten så skjuksköterska.

"Den stora resan"

Har ni sett det programmet på tv? Om ni inte har det så finns det att kolla här online. Men det var inte det jag skulle reklamera för utan en annan sak jag ville skriva om. Såg ni på farmen när det gick också, det har liksom lite med saken att göra det med.
Nu vill jag inte ha några missförstånd här, jag älskar värkligen djur! Jag har haft både hundar å katter under uppväxten å dom flästa av mina nära vänner har också haft djur så jag älskar dom värkligen, men när det kommer till djur som människor äter, varför är vi då så himla tjinkiga i att slakta dem? Det undrar jag värkligen! Både på farmen å i programmet den stora resan så är dom lite kinkiga när dom skal skära halsen av en gris, eller knäcka nacken på en höna och liknande. Vi lever värkligen i en issolerad värd känner jag, vi går inn i affären, fram till kyl å frys disken, tar en förpakning med köttfärs, betalar och går hem. Så gör vi varje dag och hur ofta tänker man på hur djuren slaktas när man står där? Jag kan bara svara för mig och helt ärligt, typ aldrig! Man gör inte det! Men jag skulle heller inte ha något emot att slakta en gris, jag äter ju köttet! Lite så känner jag. Det är så klart att det skal gå fort och smärtfritt för djuret, men jag har inget imot att göra det. Jag tror personligen att en gris (och andra djur) faktiskt får en lättare död om man skär strupen av dom, jag undara hur man slaktar djuren som vi kjöper i affären, för jag har i alla fall inte en aning!

Ni då? Skulle ni kunna slakta en gris genom att skära strupen av den? Eller knäcka nacken på en höna? Skulle ni klara av det? För det kan jag i alla fall säga att djuren som vi äter, är sellan skjutna till döts.

Tillägger en sak bara!

Hans försvar om sitt utalande var att det finns dom som facktiskt sitter oskyldigt dömda för voldtäckter och att man inte får glömma dom männen, å nej det får man absolut inte göra! Jag menar stackars dom som sitter oskyldigt dömda, värkligen! Jag känner värkligen med dom å deras famliljer som utsätts för detta, men hur många är det ijäntligen som sitter oskylidgt dömda? Jag har ingen aning men jag kan inte tänkar mig att det är så jätte många!
Sverige ligger tvåa i listan över fläst kvinnor som annmäler våltäkter, å det ser jag som en skit bra sak, definitift! Om man blir våldtagen, varför inte annmäla? Många av kvinnorna är rädda för att inte bli trodda och vissa menar att det är helt absurt hur "lätt" man fäller en våldtäktsman, jag håller värkligen inte med...
I Sverige annmäls 46 våldtäckter pär 100.000 innvånare, det kanske låter som ganska mycket, betyder det då att Sverige har mest våldtäckter?
Det tror inte jag. Alla annmälan som kommer inn som sägs vara en våldtäckt, om det senare visar sig vara sexualbrott eller bara rent påhitt räknas inte, annmäler man en våldtäckt så är den med i statestiken, villket är ganska dumt i vissa tillfällen. Man borde kolla på dom fallen där någon facktiskt blir dömd och även räkna bort dom fall där det inte räknas som våldtäkt utan sexualbrott.

Men då kan man ju resonera på andra sätt också... Då kanske man menar att det är för få som facktiskt blir dömda för våldtäkt där tjejen facktiskt blir våldtagen, så någon precis statestik kan man ijäntligen aldrig få fram, men när kan man det?

Men så igänn då, bara 13% av annmälda våldtäkter i Sverige går till åtal, det är fördrövligt tycker jag! Inte konstigt att tjejer inte vill annmäla. Det är så klart lätt för mig och sitta och säga att om jag någonsinn skulle bli våldtagen skulle jag slåss för mitt liv, jag skulle ringa polisen/ambulans på en gång och åka till sjukhuset för att samla bevis eftersom att DNA är en "råvara" så "dör" den om saker inte går fort nog.
I vissa fall kommer dom 3-4 väckor efter att våldtäkten har skedd och säger att dom vill ha bevis, å eftersom att DNA som sagt är en råvara så går det inte att hitta några konkreta bevis såpass lång tid efter. Många kvinnor blir också nerdrågade eller så är dom helt änkelt för berusade för att kunna kämpa imot. I sånna fall blir det mest ord mot ord eftersom att det sellan ger skador efter en våldtäkt och om man är berusad eller har blivit nerdrågad, ja så har man mäst sansynligen heller inga sönderdragna trosor som bevis, hur bevisar man det då? Om man inte har bevis, hur blir man då trodd? Blir man ens trodd?

Å som sagt, han som sa detta om lägere straff menade att det sitter så många inne i flera år för något dom inte har gjort å att man därför borde begära flera bevis för att dömma en våldtäkts man. Men tänk på alla dom kvinnorna som facktiskt blir våldtagna, annmäler och inte ens kommer till åtal, vart tänkte denna man på dom? Statestiken säger sitt i detta fall!
Enbart 13% blir går till åtal, fatta hur sjukt lite det är! Då kan man ju undra hur kan det ha sig att Sverige har mest annmälda våldtäkter pr år, men minst uppklarade (källa) ? Det är med andra ord något som sker fel i prosessen, å vad skal man göra åt saken? Jag kan enbart tänka mig hur det måste vara att bli våldtagen, annmäla det, få kännslan av att inte bli trodd och dessutom inte ens få en rättegång! Skärpning säger jag där! Någon stans måste det sluta!

Sverige kanske har mest annmälda våldtäkter för att Svenska kvinnor kan att säga nej och dom vet vem som äger deras kropp? Jag tror knappats att det beror på att Svenska kvinnor ljuger mera änn andra kvinnor i alla fall. "Vi" vet att det aldrig är ok att bli våldtagen, inte ens av sin egen man, sambo eller partner å det är väll en bra sak? Att Svenska kvinnor vet vart gränsen går? 

Aldrig OK!

Det är ALDRIG OK med voldtäkt! ALDRIG! Och det irriterar mig att en man i detta klipp annser att det är på sätt och vis ok att ha sex med en kvinna som inte vill så länge man är gifta eller har en relasjon. Va fan sänder det för budskap? Så om Hawkar har sex med mig fast jag inte vill å har sagt nej, så är det liksom ok med bara lite dagsböter, men om jag blir nerkastad i marken när jag är ute å går en kväll och en man jag inte känner voldtar mig så skal han få fängelse? Varför i allsin dar skulle det vara så?
Om jag har sagt nej, å min pojkvänn/man tvingar sig på mig och har sex med mig fast jag inte vill så är det absolut inte ok eller mera ok om en man jag inte känner gör det! Jag fattar värkligen inte hur han tänker. Jag kan inte beskriva hur arg jag blir när jag hör detta! Voldtäkt som voldtäkt, det är MIN kropp, å det är jag som är president över min kropp, vill inte jag så är det absolut inte ok att tvinga sig på mig! Det är det inte nu för tiden häller, å det hoppats jag värkligen inte att det någonsinn blir! Han borde skämmas att han ens sa något sånnt! Känner att jag blir lite ledsen facktiskt... Att tvinga sig på en tjej som inte vill ha sex till att ha det är aldrig ok, varelse man är tillsammans eller inte, vill man inte så vill man inte! SLUT DISKUTERAT!

Awara säger!

Såhära när jag berättade om Hawkars barndoms vänn som blev bortskickad. Hon är också Kurd från Irak så hon vet så klart mycket bättre änn vad jag gör.

awara
om När jag funderar på en sak...:

nää nu ska man inte vara föredomsfull.
I Kurdistan älskar man sitt barn oavsett om den är funktionshindrad eller inte.
Jag har sett lika många funktionshindrade i Kurdistan som jag har sett i Sverige, tvärtom där finns det inte boende för funktionshindrade utan det får familjen själv ta hand om sitt barn. Min pappas kusin har tre funktionshindrade barn o han har tagit hand om alla med sin fru o älskar de mer än allt de e ju hans barn. Sen finns det ju föräldrar eller dåliga föräldrar ska man säga som inte orkar ta hand om sitt barn, i alla länder


Å det är helt sannt det som hon säger, alltså att det finns dårliga föräldrar i alla länder! Kolla bara på hur tusan min faste uppförde sig anngående min kussin. Det är så klart att vissa orkar inte, men då tycker inte jag att man är mogen att få barn.
Alltid när man skapar ett barn så säger jag som jag hörde någon annan säga "Det tar 5 minuter att laga ett barn, men du måste ta hand om det i 18 år!", nu vet jag inte om denna man pratade av egen ärfaring när han sa "5 minuter", men villket som.
När jag var gravid så gick jag å tänkte på det flera gånger om dagen "Tänk om det är något fel med mitt barn!" Jag satte mig värkligen inn i det hela också, jag skådade inte bara saken från utsidan så att säga. Jag kollade runt på nätet villken hjälp man kan få om man får barn som har funksjonshinder och det finns massa hjälp där ute (i alla fall i Norge) att få, därför måste jag säga att jag absolut inte på något sätt kan försvara dom som i dagens sammhälle väljer att skicka bort sina barn, inte för en väcka eller så, men för alltid! Jag kommer aldrig någonsinn kunna stå och försvara dom föräldrarna som gör det misstaget (enligt min mening) för ett barn är ett barn, ovansett fel eller hinder i livet.
Däremot som Awara också säger så finns det inget hem i Kurdistan (Iraq) för funksjonshindrade, utan där är det familjen som tar hand om barnen. Det kan bli jobbigt för två föräldrar att ta hand om ett funksjonshindrat barn eller barn med andra hinder varje dag, ut och inn utan någon hjälp allts.
Här i Norden får vi massa hjälp, man kan få avlastningar, avlastningshem, extra pengar, kortare arbetsdagar osv osv, det är så mycket man kan få så jag skulle inte kunna förstå hur man kan, i dagens sammhelle, i Norden skicka bort sina barn eller ta abort pga missbildningar! Det är MIN mening om det hela.
Som ni vet ICA reklamen? "Va glor ni på? Har ni aldrig sett en praktikant förut?"
Är du en av dom 2 i hela Sverige som har missat den?



Hans mamma sa i en intervju att "Om man skal ta abort med alla som är olika, då blir det lite som det som hitler höll på med!" (eller något i den stilen!)
Å jag håller med henne, helt och hållet!

När man har planer om att få barn så måste man fatta att vad som hälst kan hända med fosteret under fostertiden, under fötseln och även efter, det vet man inte.
Min mening är bara att alla förtjänar en chans, nästan alla är lika världa! Dom ända som i mina ögon inte är lika mycket värda som oss andra människor är pedofiler å dom som våldtar! Dom är bara värda 5 feet under liksom, i mina ögon! Och att ens prata om folk med handikap och pedoiler i samma mening får mig att skämmas så nu slutar jag skriva, för detta blir aldeles för rörigt i alla fall å jag vet inte ens om jag får fram det jag ville fram till!

Slutet, Kurder är inte hjärtlösa idioter som skickar bort alla sina barn, utan dom är bara vanliga människor som oss andra å till slut så orkar man inte om man inte får någon hjälp allts! Det skulle nog inte jag häller göra! Tacka fan för att man bor i Norden!

Pullan jr...

Vägrar somna om... Ja så kan det vara! Hon vaknade vid kl 0400 någon gång och jag tod henne till våran säng som jag alltid gör och där äter hon och jag sovnar om... Dock inte denna dag! Hon störtvägrar! Eller ja, hon åt men så började hon prata om vädrer och vad vi ska göra i morgon och liknande, inte allts så kul... Så nu har vi gått ner, Julia ligger i sin vagn å gråter och vi kör på 5 minuters regeln igänn. Och för er som undrar så gråter hon inte ens ordäntligt för då hadde jag tagit upp henne, hon gnäller bara!

Men nu har det snart gått 5 min så jag återkommer senare! Tjolahopp!


Amma?

Jag trodde att många överdrev när dom pratade om hur illa det är att amma dom första väckorna, det gjorde dom inte. Redan på sjukhuset så fick jag och Julia till det, mjölken fossade och hon gapade, som det skal vara. Men så kom vi hem från sjukhuset, det tog hela två dagar och mina bröst var större änn två meloner, dom blödde, det sved och för att inte tala om läckte! Jag minns att jag vaknade av att Julia grät och Hawkar hämtade henne från hennes säng och gav henne till mig, jag började gråta och sa "Jag vill inte, det gör så ont!" å Hawkar svarade, "Men du måste, hon måste ha mat!". Vi hadde ingen förpackning med modersmjölk ersättning hemma som många har när dom får barn, å tur är nog det för annars hadde jag nog använt den.
Det gjorde så ont att jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Dom första ca 20 sekunderna var som att strö sallt i ett öppet sår, fast 10 gånger värre. Det blödde, jag grät och Julia bara låg och såg så himla lycklig ut där med tutten i munnen! Hadde det inte varit för att hon var så himla söt där hon låg så hadde hon nog inte fått någon mat av mig utan vi hadde börjat med ersättning.

Men i dag är jag glad att vi inte gjorde det. Det är helt underbart att amma och det är en sak som jag och enbart jag kan göra med våran dotter. Julia har älskat maten från första stunden och det kommer hon nog alltid att göra.

Men varför gå igenom allt detta när man kan använda ersättning?
Jo serru, det ska jag berätta!
1.För det första så är inte ersättningen gratis, utan den kostar FLÄSK! över 100 kr för en förpackning. Jag vet inte hur många måltider det är i men inte mera änn en väcka i alla fall.

2.Ersättning inneholler komjölk och bebisar skal hälst inte ha komjölk förens dom är ca 1.2-2 år gamla. Det beror på att komjölk innehåller saker som deras små magar ijäntligen inte tål.

3. Det sägs att om man ammar så får barnet i sig mina bakterier och det betyder att saker som jag är imun mot, (inte allt) blir barnet också emun mot, därför fungerar det som ett litet vaxin varje gång man ammar.

4. Om man helammar så klarar barnet sig på enbart modersmjölk helt fram tills det blir 6 månader gammalt. Om dom äter ersättning så klarar dom sig bara tills dom är ca 4 månader gamla. Det betyder att redan vid 4 månaders ålder måste man börja packa ner mat ol när man skal ut, pluss att maten kostar också mycket å då skal dom ha ersättning uppepå det igänn också.
En burk mat kostar ca 14,- å det är bara en måltid. Så skal dom ha efterätt ca 14 kr till pluss att dom måste ha något som får fart på deras små magar så att dom kan bajsa så som torkade, eh nu vet jag inte vad det heter på Svenska men det är i alla fall något dom skal ha i början i alla fall ca 14 kr glaset. Det betyder att bara maten går på 42,- per måltid! Fatta hur dyrt, å inte nog med det men dom ska svälja ner det hela med ersättning också.

Det är så klart att när Julia blir 6 månader så måste vi också punga ut med det, men jag kommer nog göra min egen mat till henne, så himla mycket billigare.

Ex på barnmat från 4/6 månader.

Fiskbullar, potatis och morötter.
Kokad torsk, potatis och någon grönsak.
Kokad lever och ris.

Efterrätt:
Banan (måste testas försiktigt eftersom att många barn blir hårda i magen av det).
Advokado.
Svisker (igänn vet jag inte vad tusan det heter på Svenska men det är det som får magen i flyt så att säga).

Osv, allt som går att mixa så att det blir inprensip som tjockt vatten funkar fint. Men man måste inte glömma att man får absolut inte ha i några kryddor.

Finns massa resept på bra barnmat om man googlat lite=)


Lika som bär!



Har ni förästen sett att Julia har likadant födelses-märke som sin mamma? Dock är hennes fortfarande rött, men på vårdsentralen sa dom att det kommer bli brunt med tiden. Å som ni ser så är det också på motsatt sida, men i alla fall, lika som två blåbär, det är vad vi är.

Julia har sovit ricktigt mycket i dag så mamma Hege anar en oro i luften om en liten tjej som håller på att bli sjuk. Först sov hon hela vägen hemmifrån till Trondheim som är en tur på ungefär 1 timma. Sen vaknade hon och vi kollade på lägenheten och hon pratade å var allmänt pigg och glad, som alltid<3
Så tog vi vägen mot Jula och Apoteket å handlade lite å då var hon ioförsig vaken, i ca 1.5 timma. Sedan vände vi turen hemmåt, 1 timma till där hon sov, vi kom hem åt lite och lite olika saker kl blev ca 15 någoting och vi gick för att "vila" å vaknade halv 7 igänn, skönt! Så var hon vaken å vi åt igänn å hon med å som alltid sovnade hon medans hon åt men vakna lika snabt igåänn så 10 minuter kanske. Så lekte vi fram till kl 22 och så gick vi å bada, kl 22.30 åt hon igänn och sloknade å sover fortfarande! Så mycket brukar inte hon sova å om hon gör det så är hon vaken hela natten efteråt!

Anntingen håller hon på att bli sjuk, eller så tar hon väll igänn för det nätter som hon har missat! Men adjö med er för nu är det sleeping time för min del också! Klockan är ju snart 3 för tusan! Vart tog all tiden vägen liksom?


Eftersom att jag skrev fel rubrik på förra innlägg tänker jag inte ha något på detta, i ren protest!



Ser ni våran mycket vackra blomma i bakgrunden? Efter tappra försök att redda den, åker den nog i sopporna i dag! Stackars liten! Inte en enda blomma överlever hoss oss, eller jo kaktusarna dör tydligen inte!

Gudmor Emelie skrev här om dagen ett innlägg som hon slutade med "God å glad, kex choklad!" Efter det har jag inte kunnat sluta tänka på denna go bit! Mums filli baba! Jag sparar den dock till sämre tider. Den hittades för övrigt på Julia i dag när vi var där och kjöpte olja, 8,- å den var min!<3 Kärlek till den!

Annars har vi kollat på lägenhet i dag, den var heeeelt perfeck, för utom att badrummet är så litet att jag inte ens vill kalla det ett badrum! Det är en toalett, ett handfat och en sånn duch bara, inger förhäng eller något å jag överdriver inte när jag säger att "badrummet" kanske var 1*1 meter! Man får nästan stå och ducha i toaletten! Men jag tror nog att vi kommer ta den i alla fall. Det är ju inte så att man spenderar så mycket av sin vakna tid på toaletten i alla fall. 

Men nu ska jag dra för mitt lilla avkomm (shit va fult å snuskigt det låter!) ligger å sutrar i stolen brevid mig och nästan roppar, "Mamma, sluta skriv nu! Ser du inte att det är synd om mig? Jag behöver käääääärleeek!" Så nu ska jag gå och kärleka henne lite så får ni ha det så bra! Solong suckers! 


Go å gla!



Såhär ser vi ut i dag! Är vi inte vackra? Själv är man sjuk tillsammans med Hawkar, å då har man så klart världens gladaste och mäst aktiva skit någonsinn å ta hand om! Är inte livet underbart?=)

I dag har Julia förövrigt kollat inn en leksak, kollat lite till, sträckt sig, greppat tak och börjat leka med den! Kan ni fatta? Ne inte jag häller! Det var liksom i går hon kom känns det som, men tydligen så var det inte det. Lilla tjejen som för övrigt är frisk som en nöt kjärna!



När jag funderar på en sak...

Så brukar jag fundera ganska så länge och det betyder att jag fortfarande funderar på det med dom som inte är som oss andra! Hela saken började när jag och Hawkar diskuterade det i bilen här om dagen och han sa "Det finns flera med funksjons hinder och skador i Norge änn vad det gör i Kurdistan!" å jag totalt stenvägrade tro på detta, och gör det fortfarande! I Kurdistan har dom inte fostervattens chek så därför kan man inte kolla om det är något fel på barnet när det ligger i magen +  att det är tabu med abort. Och för det andra så är det många som gifter sig med sin första kussin och här i Europa vet vi att det leder till missbildningar så därför får man inte det här. I villket fall som hälst så svarade jag Hawkar med det å då sa han "Men varför ser man aldrig någon i Kurdistan som har missbildningar då?" och jag svarade "Jag kan tänka mig att dom flästa sitter på någon instutisjon någon stans i landet och knappt har sett dagens ljus, men här stänger vi inte inn dom som är annolunda, å inte fryser vi ut dom häller! I alla fall inte som ni gör!"

Hawkar tänkte länge på detta, helt tills han kom fram till att han minns att han hadde en kompis när han var liten som hadde en missbildning, som helt plötsligt bara försvann! Så i dag när han pratade med sin mamma så pratade dom om jusst det och hon sa "Hans pappa skickade iväg honnom för att han blev för jobbig tillslut." Dom har med andra ord samma värdier som vi hadde för ca 40-50 år sedan (fins säkert många i dag med, men långt i från lika många!).

Jag har en kussin som föddes för tidigt, pluss att han hadde navelsträngen runt halsen så han fick ingen luft å då fick han autism och någon annan sjukdom, detta betyder att han inte fungerar som oss andra. Min faster tog hand om honnom så gott hon kunde eftersom att hans biologika farsa stack när dom fick veta att han var annolunda. När han var kanske 5-6 år fick han en bror, helt frisk var han och när han var ca 4 lurade han sin bror att göra massa saker. En gång när min faster bara hadde varit hoss grannen för att hämta smör när dom skulle baka så när hon kom tillbaka stod dom där båda två, fulla i mjöl och kakao! Detta var bara en av 100 gånger! Det var så klart jättesvårt eftersom att hon inte var tillsammans med hans biologoska pappa utan hadde hittat en ny man som sa att dom skulle skicka honnom på en instutisjon "för sånna som honnom" och då gjorde hon det tillslut... I dag ångrar hon sig! Hon skickade bort sin sån när han var ca 6 år bara för att han inte var som alla andra, hon har missat absolut allt från 6 år tills nu för utom dom små glimtarna hon har fått vid vissa anledningar...

I dag har hon och hennes ny-gamla man skilt sig och bor var för sig. Tänka sig, att ha autism och vara ganska otrygg och sedan bli bortskickad på en instutisjon vid en ålder av 6, är det så vi skal ha det? Tack och lov så är detta ca 40 år sedan, så funkar det som oftast inte i dag!
Jag kan ju tillägga att min farfar blev as förbannad och min kussin var mera hemma hoss min farfar, farmor och ibland hoss min farbror änn vad han var på instutisjonen.

Nu mår han förövrigt fina fisken och ha bor fortfarande på ett hem eller vad man skal kalla det, men han har en egen lägenhet och det enda som är det är att han får hjälp med vissa saker, så som att laga mat. Han kan inte allt som jag kan, men han kan också många saker som jag inte kan! Han är en hejjare på matte, han spelar trummor så bra att ett band i Norge frågade om han ville spela för dom men han tackade nej eftersom att han inte tål stora folkmängder, han kan dricka sägert 20 öl utan att ens bli full! Så det är många saker han kan som jag inte kan, precis som det är många saker som jag kan som han inte kan! Men alla är vi olika!

Gud jag har värkligen jätte mycket på hjärtat när det gäller det hela så detta innlägg kommer nog vara ett tag till, läs eller låt bli, jag vill bara berätta! 

I skolan så hadde vi om Downs å CP förut och då kom det en mamma och pratade om sin dotter som hadde downs syndrom, ingen dag är den andra lik och hon pratade om för och nackdelar. Hon berättade att eftersom att hon inte kan gå så långt så när hon gick i första klass när rästen av klassen skulle på skogstur så fick inte hennes dotter följa med eftersom att där kan man inte ta med hennes vagn så hon fick gå på museum med en av lärarna, det var första och sissta gången som hon sa! Hennes dotter led så klart inte av detta när hon var på musèt, men dagen efter när alla pratade om skogen, då grät hon när hon blev hämtad! Hon hadde inte fått följa med, hon hadde blivit lämnad utanför... Så ska det inte vara och mamman protesterade mot detta, efter det fick klassen bara gå skogsturer där alla får följa med! Å så tycker jag att det skal vara!

Vi hadde 2 killar i min klass som hadde CP, å när vi var ute och gjorde saker så var vi alltid tvugna att tänka på om det fanns någon väg där dom kom fram med sina rullstolar, å det är så det skal vara! Vi skojjade alltid om att deras batterier skulle ta slut å va tusan vi skulle göra i sånna fall, som tur var så gjorde dom aldrig det, å tack gud för det! Ni anar inte hur tung en eldriven rullstol är att putta, vi har nämligen försökt!

Å så det hära med orden som finns, CP, är det ett fult ord? Jag själv tycker inte det! CP är en förkortning på det annars ganska långa ordet Ceberal Parese (stava?). Många har gjort ordet cp till ett fult ord dock, jävla cp barn brukade min lillasyster säga när vi var mindre, å då blir det så klart en helt annan sak! Men det är väll precis som neger (nu får man ju inte säga neger över huvud taget men jag kommer till det snart!) säger man jävla neger, då är det ett jätte fult ord och om jag som vit säger neger, så är jag rasist! Men själva säger dom neger hela tiden, varför är det då ok?
Jag hadde en klasskompis som var neger, å vi pratade om det en gång! Är neger ett fult ord? Han menade nej! Jävla neger är ett fult ord, precis som jäva viting är ett fult ord! Niggah däremot, det tycker jag är fult! Det behöver man inte använda, vi har ju redan neger liskom!

Mongo då? Mongo har nu blivit ett fult ord eftersom att det inte heter mongolid längere som det hette förut. Förut hette det att man var mongolid om man hadde downs, nu har man bara downs! Därför säger man inte mongo, å anledningen till att det blev ett fult ord, det är så klart för att dom som har dows fick ord kastade efter sig som "ditt jävla mongo" å hur man kan få för sig att säga en sånn sak, ja det undrar jag! Precis som jag undrar hur man kan få för sig att säga "Jävla neger" eller "Jävla viting" eller varför inte "hora"? 

Babbel babbel babbel! Bla bla bla! Jag anntar att det nog inte var någon som läste ända hit i alla fall! Haha! Men nu har jag i alla fall sagt det! Tjingeling! 


Fostervattens chek under graviditeten?

Ja detta är en sånn fråga, där man inte riktigt vet... När man når en viss ålder och blir gravid, då får man frågan av läkaren om man vill kolla fostervattnet för kromosom fel och om barnet har en sjukdom så kan man få göra en abort, även om man har gått över "abort gränsen". Vad tycker man om det? Ska vi människor värkligen få leka Gud å bestämma villka barn som får komma och inte? Är det så vi skal ha det, ta bort allt som är lite anorlunda? Skulle jag bli gravid runt 40 års ålderen, skulle jag nog göra en fostervattens chek, bara för att vara bered. Utifall mitt barn skulle födas med en kromosom fel, så skulle det så klart vara skönt att veta det innan så att man kan förbereda sig på det, men skulle jag göra abort?
Det är så klart en svår fråga eftersom att jag inte sitter i den sitsen, men jusst nu så skulle jag nog inte göra det, varför? Jo för att alla barn är lika mycket världa en chans, tycker ni inte?
Då är det många som säger att det är egoistiskt å tänka så eftersom att barnet inte kommer må bra av att vara annolunda, ne det kommer det säker inte alltid göra, men mår vi "normala" alltid bra? Knappats! Jag tror inte att dom som har lindriga kromosom fel eller cp skada har det värre änn oss, facktiskt inte!

Skulle man däremot sitta i en rullstol, få mat i en tub genom magen, inte kunna prata eller utrycka sig och bara sitta där och dregla hela dagarna, dom har det nog värre änn oss! Men vad jag känner jusst nu, så skulle jag aldrig göra en abort enbart för att mitt barn hadde en kromosom fel, vad skulle du göra?

( I n s p e r a s j o n e n   t i l l   d e t t a   i n n l ä g g   k o m   e f t e r   a t t   j a g   h a d d e   l ä s t   c p   m a m m a n s   b l o g g ,   k l i c k a    h ä r   o m    n i   o c k s å    v i l l   l ä s a )

När dom små inte vill sova!

I dag är visst en sånn dag, Julia totalt vägrar! Hon sover FORTFARANDE INTE å kl är över 4 på natten. Hon har aldrig någonsin stenvägrat som hon gör i dag. Hon tar i så mycket när hon "gråter" att hon fiser ut varenda luftbubla hon har i magen kan jag tänka mig! I morgon blir med andra ord en jobbig dag, det här funkar inte. Mitt huvud dunkar och jag är jätte trött, men hon vägrar och vill inte Julia sova, kan ingen annan heller sova.
Jusst nu funderar vi stark på att ta med henne i bilen och åka i 10 min, då sovnar hon alltid, men man vill inte att hon ska bli van. Så nu kör vi på 5 minuters regeln. Om hon gråter i 5 minuter och inte har slutat grå vi fram till henne tar upp henne tills hon lungnat ner sig å så lägger vi henne ner i gjänn så att hon ska fatta vinkeln. Jag vet ju att hon är trött för jag hör det på henne och jag vet att hon inte har ont någon satans för när vi tar upp henne, då ler hon. Hon vill bara helt änkelt trotsa och slippa sova, jusst nu är hon HEMSK! Men det är så det är med barn, skulle inte byta ut det för allt i hela världen! Jag älskar min bortskämda skit unge, jag totalt älskar henne!<3

Rulla!!!

Julia har inte allts haf brottom med att rulla, men i dag small det!!! Vi övade ett par gånger helt tills hon klarade det helt själv! Jag är så stolt! Fatta att hon kan rulla, innan vi vet ordet av det både kryper, står och går hon väll utan hjälp! Min tjej!<3

Snark snakrk!

Nu har Julia sovit i 2(!!!) timmar, inte allts likt henne så nu måste jag väcka henne om jag skal få sova i natt! Tjingeling!<3


Dårlig uppdatering, jag vet! Men...

Jag vet att jag brukar vara riktigt på hugget när det gäller att kommentera mina favoritbloggar, å dom kommenterar ofta min också... Men den sissta tiden tror jag inte att det är många kommentarer som har kommit ut, samma med innlägg i bloggen... Allt detta har så klart en annledning, tyverr så är det ingen bra annledning...
Jag å Hawkar, vi totalt ÄLSKAR varandra, det är absolut inget fel på den fronten, inte allts. Men eftersom att vi får så lite pengar, så får vi det inte till att gå runt... Men om vi flyttar ifrån varandra så får vi mera änn 3 dubbelt änn vad vi har nu, därför har vi bestämt oss för att flytta var för oss, ett tag...
Det känns jätte jobbigt för det var ju meningen att vi skulle klara allt, men detta klarar vi inte för vi måste tänka på Julia, hon är nr 1 för oss å om hon inte har det bra så har inte vi det bra. Vi tvivlar på att Julia ens förstår något allts, men det är bara det att hon kommer förstå när hon blir lite större, å vi vill inte ta den risken. Därför ska vi inte bo tillsammans nu på ett par månader, om vi klarar det vill säga. Vi har börjat lite mjukt med att jag har varit hemma hoss min sysster över en längere period nu, vi har fortfarande träffat varandra nästan varje dag och både jag och han förstår att vi värkligen älskar varandra, för ingen kan sova...

Julia har det bra i alla fall, hon anar fred och ingen fara. Jag tror facktiskt att hon har det bättre nu eftersom att när vi väl träffar Hawkar så är det precis som om hon uppskattar att varken jag eller Hawkar är oroliga för pengar ol. Men på Torsdag (mäst sansynligen) smäller det. Jag och Julia flyttar till en lägenhet mitt inne i stan och Hawkar flyttar hem till en kompis. Vi bor ca 10 minuter ifrån varandra med buss, men det är fortfarande inte tillsammans, jag tycker att det är jätte jobbigt att det var tvunget att bli så... Det var inte det som vi hadde fåorväntat oss...

Villket som, jag å Hawkar är tillsammans så bra man kan vara tillsammans = varken jag eller han vill ha en ny och inte ska vi ha någon sexuell relasjon med någon annan heller. Det blir lite som när man bodde hemma fortfarande, man är tillsammans, men man bor var för sig. Dock inte precis med tanke på att Julia finns nu, men nästan.

Julia kommer förästen att bo med mig, hela tiden. Hawkar får träffa henne när han vill, men eftersom att jag ammar så måste vi ha det så och han vill också att det skal vara så. Det har ingenting med att han är Kurd och göra så att han liksom "inte vill" för att det skal vara "tjejjgöra" för så är inte Hawkar allts! Han skulle mera änn gärna vilja ha Julia, men det går inte för han har inga bröst att mata henne med å ingen av oss vill att hon ska få mat på flaska eftersom att det är inte det samma som morsmjölk. Så är det i alla fall! Vem vet, till jul kanske vi redan bor tillsammans, vi får se hur länge vi klarar att ha det så!

Jag har älskat utan och ha träffat, nu har jag träffat och älskar fortfarande!<3

Innan jag blev mamma så snublade jag aldrig i leksaker
och jag glömde ord i barnlåtar.
Jag var aldrig orolig om en krukväxt var giftig eller inte,
och jag oroade mig häller inte för dörrar som inte var stängda.
Innan jag blev mamma blev jag aldrig nerspydd upp till
flera gåner på en dag, det var ingen som hadde varken
bajsat eller kissat på mig, jag hadde total koll på vad
som var på mote och vad som var ute.

Jag sov hela natten...

Innan jag blev en mamma så höll jag aldrig ett gråtande
barn eften en vaxin, jag hadde inte kännt hur det kändes
att krossas i 1000 bitar av ett gråtande barn, när man inte
vet vad man ska göra.
Jag blev aldrig fasinerad av en leende bebis eller en
fjantig grimas, jag trippade aldrig på tå för att undvika
och väcka ett sovande barn.

Innan jag blev mamma stod jag inte å höll i ett sovande
barn, bara för att jag inte ville lägga henne ner igänn.
Jag vaknade inte flera gånger på en natt bara för att
kolla så ett barn andades.
Jag trodde aldrig att någon kunde påvärka mitt liv så
himla mycket.

Jag visste häller inte att jag kunde älska någon
så mycket...

Innan jag blev mamma så fattade jag inte vad som var
så speciellt med att amma ett hungrigt barn.
Jag visste inte att bandet mellan en mor och hennes
barn var så himla stärkt!
Jag visste häller inte att en sånn liten människa,
kunde få mig att känna mig så himla viktig!

Innan jag blev mamma, då visste jag mycket.
Nu efter att Julia kom till oss, vet jag mera!
Innan hon kom, hadde livet en betydning,
nu när hon har kommit betyder det mera.
Jag hadde ingen aning om att mitt hjärta
kunde känna så mycket kärlek innan jag
blev en mamma, du Julia, du har hjälpt mig
att se livet från ett annat perspektiv!

Mamma älskar dig! Min prinsessa! <3


Malins skämt!

Malin drog till med ett skämt för ett par timmar sedan, och eftersom att det var så roligt så ska jag göra mitt bästa genom att försöka översätta den till Svenska här. Jag vet inte allts om den blir lika rolig, men jag gör ett försök!



Maria hadde inte varit och hälsat på sin son på ett par månader efter att han hadde flyttat inn i ett bokollektiv (en lägenhet som det bor flera änn bara 1 pers i) för att ha råd att studera och slippa bo hemma. Men en dag blev hon bjuden över på middag och självklart tackade hon ja. Dom satt och åt så kom hennes sons rumkompis gåandes å Maria märker att killen var en mycket atraktiv man och Maria kollar bort mot sin son med ett blick som sa "Är det ni eller?".
Hennes son märkte detta och svarade, "Jag vet vad du tror, men nej mamma! Christoffer är straight och det är jag med, å det vet du ju!" Marias son tänkte inte mera över saken förens ett par väckor senare när Christoffer kom fram till han å sa "Du, jag har inte sett den silvriga soppösan sedan din mamma var här, jag menar inte att hon har tagit den, men du kan väll fråga henne om hon vet vart den har tagit vägen?
Michael gick till datorn för att skriva en mail till sin mamma.

"Kära mamma! Jag menar inte att du har "snott" våran soppslev eller tagit med den av "misstag", men jag undrar bara om du råkade få med den hem för vi har inte sett den sedan du var här. Kram från Michael."

Det tog inte så lång tid innan mamma svarade och det löd.

"Min kära son, jag menar inte att du "har sex" med Christoffer eller att "ni ligger med varandra", men om han hadde sovit i sin egen säng så hadde han hittat soppsleven för flera väckor sedan. Kram från mamma."


Haha, här försöker han vara lite smygis liksom! Där gick det åt pipsvängen!

3 månader!

Fatta, gud va tiden springe ifrån oss, tycker ni inte? Jag tyckte att det var i går som jag låg på BB å Elin sa "Krysta, kom igänn nu då! Tryck!!" i en blandning av Norska å Svenska ord! "Glöm inte att andas mellan värkarna." Å det ända jag gjorde, det var att ge henne "blicken" och sa "Fattar du inte att det gör ONT!?" Stackars Elin, dock tackade jag henne efteråt så klart, underbara hon!

Fatta att för 3 månader sedan jusst nu var Julia 1 dag gammal bara, en ynka liten dag! Hon kunde absolut ingenting annat änn att äta, bajsa och sova (villket är ganska mycket om man tänker på hur pytte hon var.)
Det var jätte dårligt väder hela sommaren, för utom 2 väckor i Juni, men den dagen Julia kom sken solen som aldrig för och det var så varmt där inne på BB att ni anar inte. Hawkar svettades å som om det inte var nog att föda barn så skulle jag få stå ut med den värmen också. Men det var väll så det skulle vara, det var meningen att Julia skulle komma på en varm sommardag, som den lilla sol-stråle hon är! Mammas tjej är i dag 3 månader och 1 dag, innan vi vet ordet av det så stor hon väll här och vill flytta hemifrån. Ta vara på tiden säger jag bara, innan man vet ordet av det så är dom vuksna!

Julia önskar!

 

 




Detta är alltså Julias önskelista! Hon önskar sig inte allt lika mycket men vissa saker tog jag bara med för att jag inte kunde komma på något annat och jag ville fylla alla rutorna, ha ha.
Ni ser kanske inte så bra vad det står under så jag tänkte att jag kunde skriva det på nytt, utifall någon undrar vad hon vill ha!

1. Presentkort. 2. Matstol. 3. Pulka. 4. Leksaker. 5. Pussel matta. 6. Klänning från H&M. 7. Tröjja från H&M. 8. Kjol från H&M. 9. Strömpbyksor. 10. Nattisar. 11. Skor från H&M(srl 19-20) 12. Astrid Lindgrens DVD filmer! 13. Den stora prinsess-boken. 14. Fårskinn från IKEA. 15. Barnas sång bok. 16. Hoppgunga. 17. Lära gå stol.

Alla kläder vill hon ha från storlek 72 å upp eftersom att hon (vi) har sånn HIMLA TUR att Julia ärver så massa kläder efter Rikke och Johannes! Å det som hon inte ärver har hon fått i present på BB. Som att hon fick en vinterdräkt av gudmor Emelie! Den används flitigt och om vi inte hadde fått den, hadde vi varit tvungna att kjöpa en själva! Men vi har sånn himla tur som sagt så Julia har nog alla kläder fram till 72 (och lite efter det också faktiskt). Fantastiskt att man har sådana underbara vänner och släkt va? Fy skäms på oss som är så himla dårliga att hälsa på!


När ökonomin inte vill fira Jul!

Japp, så kan det vara ibland! Så är det i alla fall för oss. Vi har nog absolut inte råd att kjöpa 100 julklappar åt Julia som inte ens fattar vad Jul är ännu. Därför har jag bestämt att Julia kan få ett par st, max 5 å inte så allt för dyra saker i Julklapp. Varför? Jo för att Julia har redan allt som hon behöver eftersom att hon ärver så himla mycket å jag tänker inte köpa nya kläder till henne när hon redan har efter Rikke och Johannes. Det tycker jag är bortkastade pengar, definitift! Men så finns det så klart saker som jag vill att Julia ska ha också, så jag har funderat på att lägga ut en "önskelista" på facebook i form av bilder så att folk själva kan välja saker som Julia behöver i stället för massa saker som hon redan har/inte allts har nytta av!
Jag kan så klart ladda upp bilden här med om ni vill se vad Julia "önskar sig".

Förästen så har jag tänkt på en sak. Det värkar som att många unga föreldrar har sjuh*lvettes massa pengar... Vart får dom alla stålarna ifrån? Som hon 15åriga tvillingmamman där pappan är 19-20 något använder sig av ansiktsmasker som Lancom, dior osv! Det är värkligen ingenting jag har råd att kjöpa! Det skulle väll i sånna fall vara om jag fick det i present, men det är alldeles för dyra presenter med tycker jag! Bente (pappas tjej) gav mig en dior mascara och ögonskugga förra året i Julklapp, jag tycker själv inte att den är lika bra som dom för 129,- men i alla fall. Det var en present. Men vem har råd att kjöpa så dyra saker när man inte har någon jobb och är en ung förälder? Tydligen hon... Men hon har dock skrivit i sin blogg att hon får mycket pengar av sina föräldrar som tydligen är ganska rika... SKÄMS HON INTE?! Jag skulle ALDRIG ta emot pengar av pappa å sedan kjöpa lancoms hudvård, asså värkligen INTE! Inte bara det, men det är många unga föräldrar som får pengar av sina föräldrar som är på "normal stadiet" när det gäller inntekt, ändå frågar dom alltid sina föräldrar efter pengar!
Inte bara att dom frågar efter pengar, men dom förväntar sig att deras föreldrar skal ge dom å deras ursäkt är "Så länge jag går i skolan så är min mamma/pappa skyldiga och betala för mig!"

Det är en sak om man får hjälp i månaden av sin mamma eller pappa eller båda, spelar ingen roll! Men då ska man facktiskt vara tacksam tycker jag! Får man pengar av dom så ska man vara evigt tacksam och komma ihåg det när man själv blir äldre å dom kanske behöver hjälp.

Tänka sig att vi skulle bli stora!

Jusst nu sitter jag fortfarande vaken och väntar på att det skal bli en ny dag så att jag kan få träffa Hawkar... Jag saknar han... Orättvist med andra ord, men så är det...

Men det var inte det jag skulle blogga om. Jag sitter och smygkollar på gaaaamla klasskompisars bilder på facebook, å vem kunde väll tänka sig att vi, dom små knoddarna skulle väksa upp och ifrån varandra? Med så olika liv tillslut... Alla visste vi ju att vi skulle bli vuksna, men så fort? Eller gick det värkligen så fort? Det tog ju många år, men vart tog alla åren vägen? Helt plötsligt sitter vi här, allihoppa vuksna som vi är. Några har barn, andra skal få, vissa jobbar å andra bara slöar sig å tar dagen som den kommer. Tänka sig att vi skulle bli så olika i alla fall! Samma grundskola, samma mellanstadie å samma högstadie! Vissa samma gymnasium, men om jag ser er i dag så ler man, hejjar lite och kollar på varandra på facebook i smyg, är det så det skal vara? Dom vännerna som man hadde när man var liten, skal det vara lite "pinsamt" att träffa dom nu? Varför tycker man ens att det är pinsamt? Varför stannar man inte upp och pratar om hur det går med livet jusst nu, i ställer för att smygkolla på dom senaste uppdateringarna på facebook? Varför är det så?


Gud va jag bablar i dag då!

Jag har lite mera saker på hjärtat eftersom att jag inte kan sova!

Gud va jag hatar otaksamma människor! Asså värkligen hatar med stort H! Det är det fulaste som finns tycker jag! Jag tycker att man ska vara glad för det man får, för det ÄR tanken som räknas, alltid! Så är det bara! Julia ska också lära sig det! För om tex jag inte har pengar å köpa en present till Michelle när hon fyller som är så väldans dyr men att hon får något litet som jag har pengar till så är det facktiskt så att jag har själv gått ut för att kjöpa det jusst för hennes skuld, å då tycker jag att man skal vara tacksam!
Men nu ska inte ni tro att Michelle är otackam för saker, för det är hon värkligen inte, tvärt emot! I dag när vi var ute å gick haloween så frågade jag henne "Tackade du mannen för godiset nu?" Så kom hon på att hon inte hadde gjort det, hon vänder å går tillbaka mot dörren å mannen stänger dörren, hon stannar upp... Tänker... Kollar på dörren å går helt fram till den, plingar på å han öppnar en gång till å Michelle säger "Jag skulle bara säga tack, för jag glömde det! Så... Tack tack!" Sa hon innan hon vände å gick igänn!
Men det är så barn skal vara! Man ska säga tack, tack för maten, tack för presenterna osv. Samma som att jag tycker att barn ska fråga, får man ta en godis? Får man ta lite chips? Men så finns det saker som barn inte ska behöva fråga också, text "Kan jag få mat?" Utan där ska det mera vara "När är maten klar?"

Så tycker i alla fall jag, vad tycker du? Är dagens barn för otacksamma över det dom får? Och varför har det eventuellt blivit så?


Inte sannt?

Shit villket fult begrepp! Vadå "Inte sannt?" Det är liksom lite så "Gud va roligt vi har haft i dag, inte sannt?" Då låter det lite "Gud va roligt vi har haft i dag, fast det är inte sannt!" Asså som att man bara sa det hela i irroni liksom! Som "Amen guuuud va kul vi har haft i dag!" Fattar ni vad jag ens bablar om? Ne inte jag häller, god natt!

Tuttar, tuttar, tuttar!

Villket hysteri va? Om dessa två knölar på en kvinnas kropp! Anntingen är dom för stora, för små, för hängiga, för strutiga, för stor skolnad i storleken, dom sitter för högt, dom sitter för lågt, dom är för platta, dom är för runda, dom är för hårda, dom är för mjuka, för stora bröstvårtor, för små bröstvårtor! Finns det serriöst någon kvinna i hela världen som är nöjd med sina bröst? Är det flera änn bara jag som står framför spegeln och lyfter på armarna och säger "Innan jag blev gravid och ammade" släpper ner armarna och "efter jag blev gravid och ammade"? Var kommer all denna hysteri ifrån? Varför är det så himla viktigt att jusst brösten skal vara perfekta? Och inte minst, vad är perfekta bröst?

Varför är det inte lika stor hysteri över text pungen till killar? Också runda, dock mindre men i alla fall! Alla kommer i olika storlekar och former, varför ska inte den vara "fin"?
När jag pratar med Hawkar om tuttar så frågar jag om mina är "ok" å han svarar alltid att han tycker att mina bröst är perfekta! Är det så att vi tjejjer gör att brösten blir viktigare änn vad killarna tycker? Det är så klart VI som ska känna oss bekväma i våran kropp, men vi bryr oss ju om vad dom tycker, men varför är det så himla viktigt? Man har dom bara, ja facktiskt BARA för att kunna mata sina barn, precis som alla andra pattedjur! Dom har ingen annan funksjon allts å dom ändrar sig genom hela livet! Så varför väntar man på att dom ska bli "ok"? Varför vill man ens lägga sig under kniven och opperera skiten bara för att dom ska se fina ut?

Jag är häller inte nöjd med mina bröst, varför skulle jag vara det? Jag tycker att dom hänger för mycket med tanke på min ålder, det är lite så att all "bröst" hamnade i framre delen av tuttarna å det är för mycket hud runt om så nu bara är dom... Jag skulle själv vila lyfta dom om jag hadde pengar till det.. Larvigt? Ja, kanske!

Hawkars kommentar på det hela:
Hawkar: Varför skulle du ens vilja lyfta dom? Sitter dom inte bra där dom sitter? Fatta va jobbigt och amma om dom skulle vara högre upp! Det är ju i alla fall bara jag å du som ser dom!
Mitt svar: Jag har ingen aning om varför jag vill lyfta dom, jag vill nog göra det för att dom ska bli "fina".
Hawkar: Vem har sagt att dom är finare bara för att dom sitter högere upp?

Å det är helt sannt, vem har sagt att brösten blir finare om dom är stora, sitter högere upp osv? Vem har bestäm hur dom "perfekta" brösten ser ut? Ibland när jag kollar på tv på någon film å så då kan jag tänka "GUD villka fina bröst!" Men varför? Asså vem har helt perfekt runda bröst på riktigt liksom?
Emelie pratade om sina bröst på bloggen här om dagen, å helt ärligt! Jag känner ingen som har finare tuttar änn henne! Dom är helt perfa! Hennes skulla jag vilja ha om man fick välja! Men så är det inte, man får inte välja å jag tänker inte betala några 30.000++ för att få "dom brösten jag vill ha" som desutome kommer med fula ärr! Nehe, lev med dom man har, så länge man inte lider av det!

Men skulle jag ha 30.000++ till övers å inget annat att använda dom på, då skulle jag nog köpa mig lite lyft i alla fall, men enbart för att det blir finare i bikini! Dock tänk hur många puch-upp BHar man får för 30.000++!? Är det värkligen värt det? Vad tycker du?

RSS 2.0