Skrot acer!

Jag kommer aldrig mera köpa en acer pc! Det är så himla B att det finns inte! Den hära datan får ränder när man ska slå på den ibland, liksom som att ljusrören har gått sönder men så efter ett tag så funkar det helt plötsligt, whats up whit that!? Hur som hälst så ska jag och Julia kolla på tv å njuta av friskhet! Min tjej! Det finns inte ord för hur mycket jag älskar henne! Å då menar jag inte älskar henne utan mera ÄLSKAR HENNE!

See yah!


Mammas tjej!

Dom senaste dagarna har varit hektiska, Julia har varit sjuk. Jag vaknade natten till Tirsdag av att Julia grät i sin säng och jag tänkte att jag skulle hämnta henne till min säng och jag tar upp henne å känner att hela mitt bröst blir helt blött å kladdigt, jag förstod inte vad det var, trött som jag var. Jag märker med det samma att Julia är ganska varm men jag tänker att det är en blandning av gråt och varm säng. Jag tänder lampan för att upptäcka till min stora förskräkelse att hela sängen är nerspydd och inte av små saker som bebisar kommer med. Först nu känner jag lukten av spyor. Inn med ungen i badrummet å av med blöjan... Hmm... Konstig färg på den där... tänker jag å så tvättar jag av henne och upp i baljan och bort med alla spyor. Det blev ingen plaska den natten, upp igänn och så fick hon ligga naken på golvet och lufta sig lite medans jag tar bort allt på hennes säng och i blöt med det.
Så tog vi tempen, över 38 grader! För första gången har Julia spytt och haft feber på en gång, pluss en konstig avföring, hon är sjuk...

Men nu har hon blivit frisk, febern nådde max 38,2 och jag tröstade och tröstade. Jag fattar inte ens hur hon har fått spysjuka? Vi har bara varit hemma den senaste tiden förutom dom gånger när vi är ute med vagnen så klart, men då träffar vi ju ingen. Kan hända att Hawkar har tagit med sig baciller så klart... Men hon är som sagt frisk nu, i går med men hon var fortfarande lite gnällig då, men inte nu. Nu ålar hon över golvet pluss att hon ställer sig på alla fyra hela tiden, min duktiga tjej!<3


Ny telefon!

I dag när Hawkar kom hem från jobbet så hadde han köpt en sak till mig, vill ni se?




Precis en sånn, visst är den fin? Nokia x3, inte för att det säger mig något men 3.2 megapixel kamera, å massa andra konstiga funksjoner! Å villka bilder den tar! Jag är kär! Tack älskling!<3

Detta var förästen en sen julklapp. Vi köpte inget till varandra eftersom att det är dyrt nog ändå med jul, men jag kunde inte hålla mig så jag köpte i alla fall lite kläder till Hawkar. Då sa han "Vi skulle ju inte ens köpa något!" Å efter det har han haft skuldkänslor, å det tycker jag om! Haha! Nu vill jag bara ha en ny dator också! ;)


Varför?

Jag satt och kollade runt på en nätsida när jag kom över en muslimsk tjejs hemmsida, å så började jag tänka på en sak! Dom har ju alltid massa bilder som det står på Arabiska, Kurdiska, Syriska, Bosniskt eller vart dom nu kommer ifrån. Å på dom bilderna är det oftast ett litet barn också och då till frågan, varför är dom barnen på bilderna alltid ljusa i hud, hår och ögon? Jag fattar inte! Hur många Araber, Kurder osv är ljusa lisom? Typ 0.1% Kanske! Så varför tar dom bilder från text google med en blong unge och skriver något med Allah och så använder den? För hur många blonda människor är muslimer? Typ ingen!

Jag menar inte detta på ett illa sätt, inte allts! Men jag menar bara att Julia är sötare änn varända blonda unge i hela värden, hon är den finaste som finns! Så varför jusst blonda barn liksom? Jag fattar värkligen inte! haha!

P.s det betyder inte att ni ska ta kort på Julia nu, jag vet att det frästar eftersom att hon som sagt är värdens finaste bebis, men jag vill inte att ni gör det, hur mycket det änn frästar! ; )


Nu så!



Kolla villken stor och duktig tjej vi har!<3


Jag glömde!

Jag glömde en bild när Julia å Hawkar ligger i sofan! Julia ser ut som en kille bara för att hon inte har något rosa på sig! Men det ska vara sagt att strömperna var facktiskt rosa!


Mamma gååå! Vi MYSER!


Kolla va FIN hon är!


Men gåå da!!


Bild bomb!

Jag håller på å laddar upp en film på youtube för att ni ska få se, men det går nästan bakåt. Att det skal ta sånn himla lång tid med youtube fattar jag inte.. Det står ca 10 minuter men då måste man räkna minst en halv timma! Å jag har 2 filmer att ladda upp så att ni kan få se, synd!
I den Norska bloggen kan man ladda upp filmer diräkt i bloggen, så himla mycket bättre när det är så för då behöver man inte visa för hela värden.

Hur som hälst så har jag några bilder som ni skal få se också, när Julia sitter upp! Hon har blivit så himla duktig, min lilla stora tjej! Man blir ju alldeles chokad!


Om ni undrar om Julia ofta leker med glasflaskor så, ne det gör hon inte! haha! Det är bara roligt för att dom klirrar villket gör att hon "ålar" efter dom.


Julia <3 Mamma!


Du og jeg å vi to!<3


Lite hår i bak ännu! Men så fantastiskt fin ändå!


Kolla va duktig hon är!


Ja kolla här gurmormor! Jag älskar mina deselitermål fortfarande! Dom skramlar å har sig när man tar i dom, KUL!


Jummy, jummy!

Så var det dom där attans filmerna! Den ena är klar, men inte den andra! Synd! För jag orkar inte sitta och vänta på den jusst nu så detta innlägg blev en bildbomb så får nästa bli en video bomb! :) Puss på er!


Julia <3 pappa!

I dag sovnade Julia i Hawkars armar. Det gjorde hon ofta när hon var liten (från 0-2 månader ungefär) men efter det så blev hon piggare å ville inte sova utan tutte. Så i dag, sovnade hon i Hawkars armar och ni skulle bara se hans stolthet! Han var så stolt! Han log från öra till öra och efter att han hadde lagt henne i sängen så kom han ut och gjorde sådär ni vet som han i lilla Jönsonligan gör med sin kavaj?
Nu kollar han till henne hela tiden bara för att pika på "kolla Hege, hon sover fortfarande!" haha! Hon sovnade kl 20 så jag anntar att hon vaknar snart igänn, hon tycker inte om att sova längere, inte hennes grej!

När Hawkar gör sånna saker, så älskar jag honnom ännu mera! Han är så duktig! Och för er som kanske alltid har det så, lite var annan dag system där pappan nattar en dag och mamman en annan så är detta kanske ingenting, men som Emelie vet så är det väääldigt svårt att få Julia och sova och fortsätta att sova efter att man har lagt henne ner om hon inte tuttas till sövns.

Uppdate. Vad var det jag sa? Nu är hon vaken igjänn ; ) Jag annar att det är "min tur" nu, som nästan alltid ; )

Två år!

Den 16 Januari (i går) hadde jag å Hawkar varit tillsammans i "hela" två år, inte så mycket kanske för vissa, men för oss är det de. Varken jag eller Hawkar har varit tillsammans med någon så länge.
På dom två åren har det skedd en hel del saker. För det första så förlovade vi oss efter bara 5 månader tillsammans, vi flyttade ihopp efter ca 2 månader å efter det så har vi nästan aldrig varit ifrån varandra. Efter ett år tillsammans fick vi veta att vi skulle bli föräldrar och efter ett år och 8 månader hadde Julia kommit, underbart! Det har hänt så mycket saker i livet efter att han kom inn i det, både bra å dåliga saker. Jag älskar honnom och jag vet att han älskar mig också.

Den 14 Januari...

Var det precis ett år sedan vi fick veta att vi skulle bli föräldrar, en dag jag alltid kommer att minnas. Förstå hur rolig jag måste ha sett ut där jag stod och hoppade inne på badrummet och struntade i vad Hawkar tyckte för en stund! Så gick det upp för mig att om han säger abort, så borde jag lyssna på han. Men Hawkar sa inte abort, vi sa inte abort och nu har vi Julia! Värdens finaste Julia! Förstå om vi hadde tagit abort, då vet jag inte vart jag hadde varit i livet jusst nu. Jag kommer aldrig någon sinn ångra, gud va jag älskar henne!

Det är klart att det är jobbigt ibland, å tungt, men det går bra. När man ser Julias fina leende eller hur hon försöker att äta upp deselitermålet som hon har fått av Emelies mamma, då måste man bara le och säga tack Julia, för att jag får vara din mamma!<3

Jag har tappat lusten!

Jag har skrivit blogg innlägg, men så stulade bloggen så massor i går å så blev jag så himla arg när det inte blev publiserat och det kom fram "Sidan kan inte visas" i stället... Hur som hälst så har jag tappat lite av lusten att blogga, inte så kul längere eftersom att jag har en "Norsk" blogg också. Det är roligare att uppdatera där eftersom att dom få (bloggen är heeelt ny) som läser, lämnar kommentarer! Pluss att man kan ladda upp filmer direkt i bloggen i stället för att gå via text youtube innan. Allt går så himla mycket fortare helt änkelt!

Ni borde bli duktidare på att kommentera, tycker jag! För jag vet att jag har en hel del läsare och jag vet inte ens villka ni är för ni kommenterar aldrig!

Hur som hälst så har Julia uppgraderat sig en hel del! Från att vara en liten mask som inte gjorde något så kan hon göra en hel del nu! Hon drar sig fram över golvet så nu existerar inte "Jag går å dushar medans hon leker själv" längere. Hon ligger mitt på golvet och drar sig fram till TV bänken hela tiden, upp med rumpan och sparka ifrån! Å det går fort ska ni veta! Jag har försöt och filma, men det går inte så bra eftersom att hon då är mera intreserad av kameran änn att åla.
Hon ålar sig som sagt fram till TV bänken hela tiden och skal åt sina leksaker som hon kastar där under. Å när hon kommer fram till bänken så börjar hon alltid gråta eftersom att hon slår huvet i bänken i tappra försök om att nå sina leksaker som ligger där under.
Hur som hälst så ålar hon sig fram, det var det jag ville fram till! : )

Som om det inte var nog så sitter hon 10 minut i sträck nu, utan problem! Hon har inte så mycket balans, men hon klarar det i alla fall. Hon har börjat mysa nu också, hon sitter eller ligger brevid en och myser bara i ca 5 minuter innan hon ålar vidare!

Jag älskar dig Julia! Mammas tjej!<3

2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Fick barn!
2. Höll du några av dina nyårslöften? jag hadde inga, då kan man heller inte hålla några!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jag blev det sjælv, sen fick jag många vänner när jag var gravid som skulle få ungefär samtidigt som mig. Så ja ett par stycken. Å så blev jag moster så klart, får man inte glömma!
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, min faster.
5. Vilka länder besökte du? Sverige!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Skola!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 5 Augusti så klart!
8. Vad var din största framgång 2009? Framgång? Hmm... Måste väll vara steget till att bli en mamma!
9. Största misstaget? 2009 året utan misstag! Haha!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, jag fick otroligt ont i magen efter att jag hadde födit barn, det kommer fortfarande med jävna mellanrum och läkarna vet inte vad det är.
11. Bästa köpet? Sverige resan!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat, barnsaker!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att se hur lycklig Emelie blev när vi kom och hälsade på!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Ne, det tror jag inte.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Definitift gladare! Även om man är ganska olycklig (i alla fall jag) när man är gravid, pga hormoner osv så är det i alla fall gladare! Att få Julia är det bästa och lyckligaste som har hänt mig!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sparat!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Sovit.
18. Hur tillbringar du julen? Hos Carina i Sverige.
19. Blev du kär i år? Nej, det var jag redan!
20. Favoritprogram på TV? Ingen aning, 2009 var värkligen inte tvets år för mig!
21. Bästa boken du läste i år? Läste bara enn så det måste bli den "Mamma för första gång"
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen aning!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade mig inget, å fick ungefär lika mycket! Så är det att vara vuxen;)
25. Något du önskade dig men inte fick? Som sagt!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Satt hemma och ammade, ska jag vara ärlig så grät jag också... Kändes som att alla hadde glömt mig, nästan ingen ringde/skrev sms!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej=P
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Mamma kläder!
29. Vad fick dig att må bra? Julia, Hawkar å Emelie!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen?
31. Vem saknade du? Emelie, alltid Emelie!
32. De bästa nya människorna du träffade? Julia, Racel, Malin & Talia!


Trädet!

Oj villken tid det tog! Å den är inte ens noga gjort, men den är i alla fall gjord. Å som ni ser så fick inte Hawkars familj någon plats nästan pluss at jag har ingen aning om vad dom alla heter så dom fick inte vara med!=P









Man ser knappt vad det står också, haha men jag gjorde i alla fall ett försök!=)

Min lilla flicka!

I går var vi på BVC, julia väger nu mera 7830 gram och är (fortfarande) 64 cm lång. Tænk va, på 5 månader har hon gått från sina ynka 3440 gram til nästan 8 kg, å från 48 cm till 64 cm. Hon var så fin, hon är så fin!
När jag såg Julia för första gången så tänkte jag att man kan inte älska någon så mycket om jag älskar henne, ingen kan vara så fin som Julia är å jag håller fast vid det! Julia är det vackraste som finns och jag älskar henne med ett stort tryck på ÄLSKAR!

Jag är så glad för Julias skuld också, hon är och kommer att bli ett lyckligt barn. Hon har en stor släckt och alla älskar henne! Min mammas sida av släkten, min pappas sida, min lotsasmammas sida, min lotsaspappas sida, Hawkars mammas sida, Hawkars pappas sida å sist men inte minst, Emelies familj! Dom är så underbara allihoppa och Julia har sånn himla tur att hon har så många, så många som älskar henne och bryr sig om henne! Jag kanske ska göra ett släkt träd så får ni se, hur stort det är av dom närmaste då vill säga! Ja det ska jag nog, jag gör det ny med det samma!

Full fart.

I dag skulle vi till Trondheim, men pga kylan så krånglar bilen hela tiden jusst nu så den startade inte, igänn... Det var precis lagom irriterandes men så kom våran snälla och alldeles underbara husägare (eller vad man ska kalla honnom) ut och frågade om vi behövde hjälp å det behövde vi så klart.
I går trodde vi att det var batteriet som strulade även om det var stöm i bilen, men vi fattade inte vad det annars kunde vara. Så i natt så hadde vi tagit inn batteriet för att ladda det hela natten så att det inte skulle bli förstört och förlora all ström. Men i dag när vi skulle ut och starta bilen så funka det i alla fall inte å då fattade Hawkar vad det var, han förklarade och jag fattade ingenting så klart. I villket fall som helst så kom som sagt han som äger lägenheten ut och fågade om vi behövde hjälp och det slutade med att dom drog våran bil efter den andra och den stara på en gång och Trondheim blev det.

Vi åkte till City syd som är ett köp senter i Trondheim, det skulle vi aldrig ha gjort. Det var så lång kö så vi fattade innan vi ens hadde kommit fram til parkeringen att det skulle vara fullt så vi parkerade på biltema och vi gick förbi bilar som var långt före oss i kön, bra drag där!
Villket fall som helst, när vi kom fram till City syd så var det vi och hela Trondheim där, underbart i influensa tider. Vi stannade i ca 10 minuter innan Hawkar trötnade och blev as stressad så vi sprang vidare till nästa varuhus (ca 100 meter bort) å så nästa (ca 50 meter bort). Fatta att det är typ 3 tunapark brevid varandra, hur tänkte dom där liksom?

I villket fall som helst så var klockan plötsligt 16 någonting och Julia hadde inte vilat en enda gång så hon sovnade i mina armar inne på McDonnalds och vi åkte hem. Väl hemma (ca 20 min senare) vaknade hon igjänn och jag tänkte "Hällå gnällig kväll" men det vart inte så och hon sovnade kl 20.30 igjänn och sover fortfarande villket betyder att hon nog har sovnat för natten. Men man ska inte roppa hej för fort för då kanske hon vaknar.

Nu blev det väldigt långt helt plötsligt så nu ska jag kolla på tv och spela lite poker, dricka pepsi och bara vara och njuta av en kväll som Julia sovnar vid 20 igänn! Tjohej!


Oj va vi har legat i!

I dag har varken jag eller Julia legat på latsidan inte! Vi har bakat frallor och kladdkaka! Vi hadde varken mjölk eller ägg hemma så det blev att söka på google hur man gör utan, hittade vi utan mjölk skulle man ha ägg å hittade vi utan ägg skulle man ha mjölk. I villket fall som hälst så brukar vi alltid ha faik mjölk hemma eftersom att varken jag eller Hawkar dricker mjölk så den blir alltid gammal (intresant va?)
Men självklart hadde vi inte det heller så vet ni vad jag tog? Julias ersättning och snart så är det upp till bevis om det blev gott eller inte, smeten blev i alla fall god och det tyckte Julia också, alltså kladdsmeten. Så vi får se snart hur den blev, kakan alltså! Men nu vaknar min ælskling och vill ha mat så tjohej!

Va rolig du är!

I dag myste jag och Julia hela kvällen, hon sovnade i mina armar och jag satt heeelt stilla och hon tuttade hela tiden. När hon till slut släpte bröstet så började hon prata, i sövnen! Hon lät så roligt! "gaga..ga..g...a...." hon lät så roligt att ni anar inte, så himla söt och fantastisk, gud va jag älskar henne!
Förästen så kollade vi på bons sammtidigt också, eller jag kollade. Roligt att dom vill ha barn, eller ja hon i alla fall, han håller på å bestämer sig. Alltså bestämER inte bestämT sig. Well well, we will see!

Julia sover förästen inte längere, jag var tvungen att springa på toa så jag skulle lägga henne ifrån mig och där sprack det och nu sovnar hon inte om. Jusst nu leker hon på soffan och kan inte helt bestämma sig för om hon ska gråta eller var glad, å så gör hon alltid innan hon börjar gråta så jag anntar att detta är slutet på innlägget!

5 månader!

Jag glömde berätta att Julia blev 5 månader i går, det är helt sjukt! Fatta att min lilla skrutta är 5 månader, snart 1/5 år! Förstår ni va stor hon har blivit?
Vi skulle till bvc i dag, men vi kunde inte åka. Först och främst är jag sjuk sjuk sjuk... Men jag tänkte, "Va tusan, vi åker i alla fall!" Så jag tar på Julia alla kläder osv, för att så åka iväg å då startar inte bilen, den har totalt frusit och det är inte ens en glimt av start i den... Attans pannkakor också! Vi skulle ijäntligen till Malin i dag också, vi skulle ju träffa alla bebisarna... Men icke sa nicke! Å nej, Malin har inte massa bebisar hemma hos sig, men det skulle komma flera mammor dit. Jag ville värkligen och jag har till och med nästan blivit frisk om man tänker på hur jag var i går, pluss att jag har vartil så här i 4 dagar villket betyder att jag inte smittar längere. Jag vill, jag vill, jag vill! Inte mycket att göra åt saken dock, startar inte bilen så startar den inte så..


5 månader!

Jag glömde berätta att Julia blev 5 månader i går, det är helt sjukt! Fatta att min lilla skrutta är 5 månader, snart 1/5 år! Förstår ni va stor hon har blivit?
Vi skulle till bvc i dag, men vi kunde inte åka. Först och främst är jag sjuk sjuk sjuk... Men jag tänkte, "Va tusan, vi åker i alla fall!" Så jag tar på Julia alla kläder osv, för att så åka iväg å då startar inte bilen, den har totalt frusit och det är inte ens en glimt av start i den... Attans pannkakor också! Vi skulle ijäntligen till Malin i dag också, vi skulle ju träffa alla bebisarna... Men icke sa nicke! Å nej, Malin har inte massa bebisar hemma hos sig, men det skulle komma flera mammor dit. Jag ville värkligen och jag har till och med nästan blivit frisk om man tänker på hur jag var i går, pluss att jag har vartil så här i 4 dagar villket betyder att jag inte smittar längere. Jag vill, jag vill, jag vill! Inte mycket att göra åt saken dock, startar inte bilen så startar den inte så..


Jag hatar...

trångsynta människor! Speciellt när man bara vill deras bästa eftersom att man facktiskt bryr sig om dom å så ignonerar dom det i stället för att fatta att jag facktiskt har rätt ibland och speciellt denna gången vet jag precis vad jag pratar om!

Bilder från Sverige!


Julia har precis badat i baljan hemma hos Emelie! Nästa gång hon kommer så vill hon bada i Emelies stora badkar!


Såhära låg dom, Julia å Sally! Bästa vänner även om Sally var lite svartsjuk... Inte nog med att alla gullade med dvärgen, men hon skulle till och med dela sina leksaker med den! Där gick gränsen! Hon tog sina leksaker från Julia så fort vi kolla bort, men hon tyckte om att Julia delate på sin åkpåse dock!


Julias nyårs hatt!


Julia har Sallys gris och hon är lycklig som aldrig förr! Grisen grymtar ju!


Bilden säger allt!


Sverige.



Så roligt hadde vi i Sverige! <3


OOOH NOOOO!!!

Jaha, då har man gått och blivit sjuk också... Det passar inte just nu, det passar aldrig när man har en liten bebis på 5 månader. Näsan rinner och jag känner mig tät i halsen, lite konstigt... Å så uppe på det hela har jag huvudvärk också, härligt härligt.

Jag funderar på att ringa ett telefon samtal som jag skulle ha gjort i ett par dagar nu, men eftersom att det bara har varit röda dagar och hälg efter att vi kom hem så har det inte gått, så jag får väll sluta skriva och ringa nu innan Julia vaknar! Puss på er!

Minns och minns...

Vill ni veta saker som jag minns om min mamma? Det ær en liten liten lista och den kommer inte allts bli lång, men det ær det enda jag minns...


Hon hadde en tattoo på ena rumpskinkan i form av en duva. Jag minns inte om det var ett brev eller en ros den hadde i munnen.
Hon rökte 20 prins light.
Hennes favorit godis var salt lakris fiskar och sånna lakrisar som man kan köpa på finnlansfärgan ni vet? I en burk med en pingvin på.
Hon drack bara pepsi.
Om hon hörde "brown girl in the ring" dansade hon alltid.
När hon var riktig arg så tog hon upp pekringret och gjorde något konstigt med underläppen, man blev as rädd i alla fall.
Hon hadde storlek 35-36 i skor.
Hon trodde inte på något, men hon läste alltid barn bibelen för oss när vi skulle sova.
Hon var blond.

Det var det. Saker som jag minns själv alltså. Jag minns inte ens villken ögonfärg hon har. Vill ni veta hur jag minns "allt" detta?

Hennes rumpa var i höjd med mitt huvud så jag såg den alltid när vi skulle bada.
När vi var i affären så sa hon alltid "Och en 20 prins mill"
Om vi tog hennes lakris var hon riktig arg efteråt, man rörde den aldrig...
Pepsi hadde hon alltid i kylen.
Vi dansade alltid till den tillsammans.
Det har liksom bränt sig fast, dock minns jag inte hur hon ser ut när hon var glad...
Vi hadde samma sko storlek när jag gick i 2an.
Varje dag i 8 år, svårt att glömma.
Det är bara sånnt man minns.

Konstigt va fort man glömmer saker va? Om jag inte har kollat på kort på henne på ett tag så minns jag inte allts hur hon ser ut.
Jag har så klart andra minnen med henne, men inte sånna saker som jag kommer ihåg om jusst henne.

E.x så lurade hon mig när jag var kanske 5-6 år, hon sa att en gång när hon sprang riktigt fort så sprang hon ifrån sin egen spegelbild! Jag var as fasinerat, min mamma var tydligen speciell för änn i dag har der fortfarnde inte funkat på mig. Hur mycket jag änn springer förbi speglar så är jag inte snabb nog! Jag lovar att jag stog framför våran stora spegel i vardagsrummet och jag sprang och sprang och sprang, det funkade aldrig! Hon var helt enkelt en super mamma! : )


Helt ensam.

And i like it!

Julia har börjat få konstiga rutiner efter att vi var i Sverige då det blev långa uppe kvällar på oss alla. Så hon har en liten sov vägran men sover helt till 11(!!!!!) på morgonen. Men det är i alla fall jobbigt att hon inte sovnar förens vid 11 på kvällen för man vill ju ha lite tid för sig själv också. Så i morgon väcker jag nog henne vid kl 8 så får vi ha en liten grinig dag i stället.

Julia är ute med Hawkar nu en stund. Dom skulle till hans kompis så nu är jag ensam fram tills kl 23 ungefär. Förhoppningsvis så sovnar Julia då i bilen så slipper jag att natta henne så jätte massor senare också eftersom att hon redan är trött då.

Jag ammar fortfarande men etersom att Julia får annan mat med så ammar jag inte lika mycket längere och det har resulterat till att jag har köpt ersättning för att jag tror hela tiden att jag inte har mat till henne eftersom att det har skedd en gång och då viste jag inte vart jag skulle ta vägen, Julia grät lite och jag grät floder.
Jag ammade innan dom åkte och han har med sig mat till henne och dom skal vara borta i ca 1 timma så jag tror inte att det skal vara någon fara.

Jag har inte tänkt att städa, inte för att det behövs. Det är bara Julias leksaker som ligger å flyter på golvet och dom får ligga facktiskt! Detta ska vara baaara min tid och jag ska äta sjoklad, kolla på CSI, äta chips, dricka cola lyssna på lady gaga och spela poker på samma gång! Detta kommer bli en underbar timma och om jag har tur så blir dom borta i 1.5 timma. Men eftersom att det är ganska så sent så är dom nog hemma vid 23 skulle jag tro. Men nu börjar CSI så ciao!


Jul jul, stååålande jul!

Ni kanske undrar vad vi gjorde under julen?

Som alla säkert har fått med sig så åkte vi till Sverige den 17 Desember och var där över jul och nyår, mycket uppskattat! Vi hadde dunder mysigt tillsammans med Carina och Marko (Min lotsasmamma och hennes nya kille) på julafton med god mat och presenter. Julia har redan fått massa julklappar, men fortfarande har hon en hel del kvar eftersom att vi inte har träffat min moster efter att vi kom hem.


Detta har hon har fått hittils;


Gudmor Emelie; En gåvagn, klänning och en rosa flisdräkt.

Gudmormor och gudmorfar; Jätte fina kläder.

Moster Linn m.f; En gosedjus häst, plast klossar, trä klossar. mössa och strömpor.

"Mormor" och Marco; Body, strömpor, en leksak som gör massa ljud.

Moster Ida och morbror Kent; En bok som man ska lära sig räkna med.

Gammel farmor, gammel faster, m.f; Byxor, tunika, 200 kr.

Min lotsas fasters moster m.f (eller något liknande, hehe lite svårt.) En filt.

Av oss har hon fått en docka som pratar när man trycker på magen, mössa, vantar, kläder och så ska hon få lekgolv.

Det tror jag var det hela, men jag är inte säker så va inte ledsen om något inte står med, men jag kan inte tänka helt jusst nu!
I villket fall som hälst, 1000 tack för alla presenter!

Jag saknar dig Emelie!

Jag kan inte sova, inte ens lite. Jag saknar dig värkligen Emelie, mera änn någonsinn och allt är bara så himla jobbigt jusst nu. Det spelar liksom ingen roll vad jag gör, alltid är det någon som inte är nöjd och det är precis som att jag inte kan leva med det, altså att någon inte är nöjd. Jag måste lära mig att för att alla ska vara nöjda så måste man ljuga och det vill man ju inte så då får vissa vara missnöjda helt enkelt.
I dag blev jag minst sagt besviken... Jag tänker inte berätta varför eftersom att dom som var där vet vad det handlar om och dom som inte var där och inte får veta, dom behöver heller inte veta. Jag trodde facktiskt att du skulle säga något... Alla dom gångerna jag har skyddat dig, jag är så dum!

Jag passar värkligen inte inn här. Jag vill hem, hem till Sverige där jag hör hemma. Men jag fokuserar på Julia är ler och är glad så länge hon hör och är vaken. Kunde jag, hadde jag flyttat hem nu, på en gång. Men jag måste tänka framåt och jag har ju inte så mycket kvar i skolan. Jag vill ge Julia ett bra liv och då måste jag kämpa, för henne. Det är bara så lessamt att det ska göra så ont samtidigt som jag kämpar...

Jag skal kolla upp en sak. Om jag går mitt sista år här nu i skolan, kan jag då flytta till Sverige och ta min praktiska utbildning där? Jag vet att Sverige inte har praktiskt utbildning längere, men kanske man skulle kunna göra ett undantag? Annars måste jag bo här i 3 år till och det orkar jag inte. Ett år kan jag kämpa mig igenom. Skolan börjar efter sommaren och så kommer tiden bara att flyga, tror ni inte? Men att jobba i 2 år efter det kommer jag inte klara. Jag skal nog ringa runt lite och kolla upp det. Om det inte är någon av er som vet? Jag går undersköterska. Jag har gått 1 år, så är det ett till år i skola och därefter 2 år i praktisk utbildning, då får man också betalt. Någon som vet?

2009, det man aldrig glömmer!

Detta kommer jag aldrig glömma, saker som hände 2009 som var viktiga enligt min mening!

Januari.
I Januari innförs en ny lag i norge, nu får människor av samma kön gifta sig! Härligt härligt!
Den 14 Januari får jag reda på att jag är gravid.<3

Februari.
De flesta visste nu att jag var gravid och det var fastslått att jag var gravid. Jag mådde inte illa längere heller! Underbart!
Jag får höra Julias hjärta för första gången, svakt, men jag hör.

Mars.
En idiot skuter omkring sig i Tyskland inne på en skola villket leder till att 16 personer dödas.
Julia rör sig så att jag känner det inne i magen, villken kännsla!
Aiakos blev avlivad.

Aprill.
Vi är på den första UL och får veta att i stället för att vara i väcka 18-19 är vi i väcka 24.
Julia var en tjej och inte en kille som jag trodde.
Emelie kommer och hälsar på.
Det blir olagligt att dela filer i Sverige.
Vi är på en till UL och får bilder på lilla Julia.
Vi får veta att den nya termindatumet blir 5 Augusti i sället för 9 September.
Linda får en lillebror vid navn William. 
Hela värden köper miljontals liter med sprit och spritar ner händerna hela tiden, man är rädd för att få svin influensan.

Maj.
Jag slutar röka.
17 Maj var varmare änn någonsinn och jag svettades som en ko.
Jag börjar bli lite orolig när jag tänker på att jag snart skal bli mamma.
Norge vinner melodifestivalen med rekord i röster!

Juni.
Tempraturen ute stiger och det blir jätte varmt ute.
Farmor fyller 87 år.
Hela världen kommer ihåg att dom älskar MJ, men tyverr är han redan död.

Juli.
Det är 11 år sedan mamma och hans dog.
Jag å Hawkar flyttar till Selbu.
Julia har hicka hela tiden.
Nu är vi helt säkra på att Julia ska heta Julia Aicha Elida.

Augusti.
Julia kommer till värden med sina 3440 gram och 48 cm.<3
De första människorna börjar dö i Sverige av Svinis så vi spritar händerna mera änn någonsinn!
Julia är värdens finaste bebis!

September.
Jag fyller 20.
Jag blir moster till lilla Racel<3
Emelie och Julia träffas för första gången!
Norge har nytt val och Jens sitter fortfarande kvar.
Vaxinen mot svin influensan kommer.

Oktober.
Julia rullar från rygg till mage.
Jag får helt sjukt ont i magen och läkarna vet inte vad det är.
Julia växer och växer=)

November.
Jag är ute för första gången sedan Julia föddes.
Julia får en röd prick på sin kind, kommer nog bli brun med tiden så att hon liknar sin mamma ännu mera.
Julia, Jag, Malin och Talia är på bio.

December.
Julias första jul.
Julias första nyår.
Julias första Sverige besök.
Julia får en ny favorit låt.
Julia får en gåvagn av sin gudmor Emelie som hon nu har "alla" sina leksaker i!

Där var 2009 förkortat och ihopp knuglat! Men det var nog det bästa året på länge. Även om det var tråkigt, så kom Julia, värdens finaste Julia!<3 Jag älskar 2009!


Hemma.

Nu är vi hemma igänn... As tråkigt tycker jag så klart att det är och jag saknar Emelie så massor att ni anar inte. Emelie har alltid svårt att säga hejdå, jag med men jag gråter aldrig. Denna gången grät vi båda. Det var så himla mycket svårare att säga hejdå denna gång, jag vet inte varför...
3-4 någon gång på natten åkte vi iväg. Stora snöflingor försökte att träffa våran ruta men missade och flög över i stället. Vi kom till 50 skyltarna och där står min lotsasmammas katt precis som att han vill säga hejdå. Mina tårar trycker i kanalerna och ijäntligen gråter jag mäst för att Emelie gör det... Jag mår så dårligt när hon gråter och efter ca 5 minuter så saknar jag henne redan massor och vill ijäntligen bara stanna kvar, för alltid.

Vi kommer till "Hundtrim" skylten och jag tänker på när Emelie berättade för mig att nej platsen heter fortfarande Berga som den alltid har gjort, men att man kan trimma (klippa) sin hund där inne någon stans. Jag känner mig dum och Emelie känner sig säkerligen smartare=) Så börjar jag tänka på alla gamla minnen som vi har pratat om dom senaste dagarna. Allt från när man gick i 3 klass och det fulaste ordet man kunde var "fettmo bulle!" Till den gången som vi gick hem från skjulsta för vadå, det tar ju bara 10 minuter med bil, det lär ju vara nära... Det var det inte och solen stekte som aldrig för. När vi kom hem var båda sönderbrända, Emelie värst så klart som hon alltid blir och jag tror till och med att hon inte var i skolan på ett par dagar efter det.
Vi var så himla tröga när vi var små kom vi underfund med. Och våra "fula" ord är nog inte så fula i alla fall om man tänker på alla fula ord en som går i 3 klass nu kan.

Det hadde varit kul om man kunde åka tillbaka till 3 klass och leva om, undrar om man hadde gjort något annorlunda nu som man vet.

RSS 2.0