Julias mamma luktar snart kurry!
Är det inte typiskt va? När man äntligen lyckats med kyckling grytan, då är inte Hawkar hemma så klart! Jag brukar ALLTID ha i alldeles för mycket kurry, det blir helt hämskt starkt och Hawkar äter och säger "mm... Gott..." å sen får han jätte ont i magen. Ja det är bra att han i alla fall ljuger å säger att det är gott fast han inte tycker det, en vit lögn har ingen dött av.
Men nu tänker jag skriva upp reseptet här så att jag vet till nästa gång, när Hawkar kanske också är här.
(1-2 pers)
1.5 kyckling filè.
1 lök.
3 klyftor vitlök.
1 tomat.
250 ml kokos mjölk.
0.5 matsked kurry.
Salt.
All around krydda.
Kycklingkrydda.
Vitlöks pulver.
Skär upp kycklingfilen i små tärningar medans den fortfarande är lite frusen. (blir finas tärningar då) Så skär du upp vitlök och lök i önskade stora bitar. Stek det tillsammans. Skär upp tomaten och ha i den när kycklingen har stekt färdigt. Ha i krydorna. Lägg i allt i en kastrull och ha så i kokos mjölken. Koka det en liten stund så att alla kryddor blandas. Under tiden har du också kokat ris.
Om man har så kan man använda en sånn gryta men tjock botten, så slipper man smutsa ner så många kastruller. Jag har ingen sånn så nu ska jag önska mig det i julklapp.
Men nu tror jag att riset är färdigt, tjingeling!
Men nu tänker jag skriva upp reseptet här så att jag vet till nästa gång, när Hawkar kanske också är här.
(1-2 pers)
1.5 kyckling filè.
1 lök.
3 klyftor vitlök.
1 tomat.
250 ml kokos mjölk.
0.5 matsked kurry.
Salt.
All around krydda.
Kycklingkrydda.
Vitlöks pulver.
Skär upp kycklingfilen i små tärningar medans den fortfarande är lite frusen. (blir finas tärningar då) Så skär du upp vitlök och lök i önskade stora bitar. Stek det tillsammans. Skär upp tomaten och ha i den när kycklingen har stekt färdigt. Ha i krydorna. Lägg i allt i en kastrull och ha så i kokos mjölken. Koka det en liten stund så att alla kryddor blandas. Under tiden har du också kokat ris.
Om man har så kan man använda en sånn gryta men tjock botten, så slipper man smutsa ner så många kastruller. Jag har ingen sånn så nu ska jag önska mig det i julklapp.
Men nu tror jag att riset är färdigt, tjingeling!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Tänka sig att du lär dig att laga något annat än tacos, jag är imponerad! =P låter väldigt gott iallafall så det ska jag minsann pröva någon dag :)
Postat av: Hege - Mamma till världens underbaraste Julia!
Jag anntar att du ær Emelie å jag sæager bara att det borde du vara! Jag ær fan stolt! Jag kan inte ens steka fiskpinnar utan att brenna dom liskom!
Trackback